Šta je novo?

Kupovina telefona do 200e

thedraganche

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poena
154
Pozz svima,doslo vreme da zamenim old-reliable 5800 XM i uzmem nesto "savremenije" 😀
Budzet mi je 200 eura,znaci crni maksimum,i uzimam novo tako da nemojte da predlazete polovnjake 😀
Ovo su neki moji kriterijumi,stvarcice koje bi fon trebalo da poseduje: Dual core procesor, solidna kamera 5mp+,Android OS,da bude 4-4.3 inca,ne zelim preko 4.3 suvise je "glomazno" xD za manje 3.7 i slicno nzm,hteo bih veci ekran 😀 Prvenstveno mi fon treba za Internet,ne razgovaram cesto,ali mnooogo koristim sms i slicno,treba mi solidna kamerica,i za aplikacije/igrice itd,zbog toga bih isao na android,zbog broja aplikacija pa nikako da se odlucim za telefon :/ Cujem da nokie nisu lose,zapla mi je za oko Lumia 520 jer je ,150-160 eura ,uklapa se u budzet,ima SVE sto sam naveo,osim sto je Windows phone 8,pa ako neko moze da mi objasni razliku androida i wp8,aplikacije,igrice ,itnernet i slicno,kako rade na njemu itd posto nikad nisam imao telefone sa tim sistemima,jos sam na praastarom simbianu 😀 Gledao sam neke modele kao sto su Galaxy Core,Xperia M,Galaxy S Advance,Lumia 520,LG l7 p710 ili p715 ali nzm ne mogu da se odlucim :/
Svaka pomoc dobrodosla 😀 Hvala

Da,telefon ne menjam cesto,ovu nokiu imam 5 godina vec,tako da sad fon koji uzmem koristicu tako, 3-4god jos ako znaci nesto 😀

Evo ovako iskreno, ta Lumia 520 radi mnogo brze nego Android u istom i dosta vecem cenovnom rangu, za takav rad Androida ti treba neki nov model od 300e (ne znam koliko je Nexus 4 po oglasima, mozda 250e, on je po meni minimum koji bi sad uzeo od Androida a da tako glatko i pre svega pouzdano radi).

Znas i sam da ces dobiti sad 100 misljenja, ja samo dajem iz mog ugla posedovanja (slabijeg) Androida 3 godine, ali sam i u kontatku sa dosta boljim modelima svakodnevno.. Za 95% modela ces morati da flesujes neki custom ROM da bi ubrzao telefon, ne znam koliko si vican i voljan da se igras sa tim.. Ja nisam mogao 3 godine da se nakanim.

Ovo za flashovanje custom roma nije tačno. Lumia 520 je vec zastareo telefon i ima premali ekran za ono što tebi treba. U svakom slučaju, sta god da uzmeš radiće ti mnogo brže neko taj stari telefon.

Hmmmm....ja bih ipak neki android telefon do 200 eura, koristio sam nekoliko android masina od drugara i devojkei cine mi se sasvim ok,sad ,ne treba meni neka high end masina koja radi kao super kompjuter ako razumete, konkretno,drugar ima Sony Xperia Sola, telefon koji ima 512Mb RAM-a, dual core 1ghz, 3.7 inca ekran,android OS i odlicnu kamericu,da je telefon malcice veci uzeo bih njega,i platio ga je 170 eura ja msm pre mesec dana ~, takvom masinom bih bio rpezadovoljan posto je bilo sta takvo ,kao sto Yooyo kaze mnogo bolje neko 5800XM. Sta mislite konkretno o :
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_core_i8260-5419.php
http://www.gsmarena.com/samsung_i9070_galaxy_s_advance-4469.php

Tako nesto? 😀
Koristio sam i onaj ZTE blade 3 ili kako vec koji nije dual core ali mi je odgovaralo kako radi i slicno.ali ipak bih ako je moguce do 200e neku dual core masinu koja ima blic,posto ovaj ZTE nema 😀

s3 mini

ispunjava sve kriterijume iz prvog posta

s2+ je možda koji dinar preko 200€ (tipa 210) ali je još bolji od minija.

Poslednja izmena:
Sony Xperia Sola, telefon koji ima 512Mb RAM-a

Aj se ti malo bolje poigraj sa tim telefonom, 512 je ubitacno za Android, pogotovo za ove 4.XX verzije.. Ako bas hoces Android onda minimum 1gb rama i dual core, a ja sam ti dao i moju verziju..

Ja imam galaxy s advance sa 768MB RAM-a i 1Ghz dual core CPU-om. Sa CM10.1 telefon leti.

Lg L9, upravo tako.
Isto jedan od finih modela, i on i S3 mini pruzaju dosta do 210 evra (nov i android kao što reče čovek)
Mada bi ja na njegovom mestu uzimao ili polovne sa mts, telenor, vip garancijom ili dodao još 50 evra pa pazario nov (za tih dodatnih je 50 mnogo veći izbor dobrih kupovina/modela)

Aj se ti malo bolje poigraj sa tim telefonom, 512 je ubitacno za Android, pogotovo za ove 4.XX verzije.. Ako bas hoces Android onda minimum 1gb rama i dual core, a ja sam ti dao i moju verziju..
1GB je pozeljno, ali ako ne igra igrice ili ne otvara po 5-10 tab-ova u browser-u, radice i sa 512MB...

Ja takodje preporucujem S II Plus, nema nista bolje novo do 200e. Ili L9, L7 II, Xperia M za ~150. A ako Sola radi posao, onda je dovoljan i Y300 za 100e

P.S. Kad gledate velicinu, obratite paznju na dimenzije samog telefona vise nego na dijagonalu display-a. Ima telefona od 4.5" koji su manji od onih sa 4.3"

Uhhh,ja se nekako dvoumim izmedju Xperie M psoto ima sve sto mi treba i galaxy Core ,ne bih polovne da uzmem,gledam sad da li da uzmem u telenoru nesto za kes su 14500din Core a 18 500 Xperia M + Play M paket za 990din sa besk. porukama i netom 120+500min razgovora,sad nzm da li m ise isplti,ovako ebz toga trosim 1000din za rkedit mesecno kad saberem,a nemam razgovore (telenorove promocije) pa nzm da li se isplati tako :/ Nikada nisam uzimao preko ugovora itd pa nzm :S

Sad nzm,Extreme rece da je Xperia M 150~ eura,nzm u KG-u po radnjama moram da prosvrljam,ako je stvarno 150-~(ali mislim da je skuplja,drug je solu platio 185e :S koja je losija od M) eura uzecu njega ili nesto slicno,posto mi je taman super ako je cena takva,ne moram da spucam ceo budzet,a telefon mi savrseno odg.

Sta fali Core-u? Posto vidim da je 1.2 ghz dual core, 1gb ram-a,solidna kamerica,memorija,velicina mi je super? Ako mozes detaljnije da znam?

Poslednja izmena:
Moracu da prosvrljam po gradu sutra i da vidim cene,ako su svi preko 200e,uzecu core u telenoru onda,ali ako je Xperia M u prodavnicama 160ak eura,uzecu je za kes bez ikakvih ugovora i slicno sa mrezama,ali iskreno mislim da je skuplja,posto je na telekol-u 205e :/

^^Core je jedva ispod 200e a slabiji je od S II (plus), L9, itd. Tu je negde kao Xperia M.
Ja bih na tvom mestu gledao nove po oglasima, sa racunom i garancijom od 24 meseca. A ne te po rupa-prodavnicama u kutiji od cipela i sa 6 meseci garancijom gde pola kvarova nije pokriveno... O razlici u ceni da ne pricamo

Jeste, i meni sa 512 mb rama i cm10 leti ali možda čovek neće da se bakće sa tim....

poslato sa opasnog telefona

Lepota androida je isprobavanje raznih custom rom-ova :d
Ako vec nece da se bakce onda kao sto su drugi rekli s2 plus ili l9.

CM10.1? Jl to ono gore pomenuto flesovanje rom-a ili sta vec,stvarno se ne razumem? :/ Ako je nesto slicno,,ne zelim da se bakcem sa tim itd 😀 Sto se tice kupovine preko oglasa ,nikad nisam radio i ne nameravam,nzm,jednostavno nemam poverenja da uzimam tako,uzimao sam do sada u radnji pa bih tako i dalje,moracu da pogledam cene sutra kad rkenem na faks pa se javljam opet 😀

Samo opet da napomenem,ako je Xperia M stvarno ispod 170ak eura,uzecu je bez pogovora posto ima sve sto mi treba,posto svaki euro ispod 200e koji sacuvam ce da mi znaci ,tako da ako je moguce da bude nesto ispod 200e,a ne na granici ,ako razumete,student ***,nema se para,svaki dinar vredi ^_^

Poslednja izmena:
Imas Acsend P1 na akciji za 23000 sa 24m full garancijom. Kontaktiraj me na PM ako te interesuje koja je radnja u pitanju da ne bi podobijali warnove ovde

Uh ne znam ,jeste dobra masina ali ja sam ti vise za Nokia/Samsung/Sony, i mozda LG ,ostale marke ne preferiram,pogotovo huawei,alcatel,zte,htc i slicno,ne akzem da su losi,ali ne bih to.

uuuu druze pa to je kao da si mi oca ubio,de alfisti da kazes da voli golfa 😀 ^_^ O ukusima se ne raspravlja ***,svako ima nesto svoje,ja tako preferiram samsung/sony,kupio bih nokiu bez pogovora,ali ne svidja mi se WP8,super ako je best buy,ali opet ne volim tu marku,zato cu da prosvrljam za xperiu m,core i slicno pa javljam kakve su cene kod mene ovde 😀

Inace ako je na akciji za 23000,dok ja budem uzeo lovu i dok kupim ode akcija,kupujem za nekih mesec dana tek ~

Poslednja izmena:
Uh ne znam ,jeste dobra masina ali ja sam ti vise za Nokia/Samsung/Sony, i mozda LG ,ostale marke ne preferiram,pogotovo huawei,alcatel,zte,htc i slicno,ne akzem da su losi,ali ne bih to.

Predrasuda je majka zayeba. Gresis, ali tvoj je novac u pitanju.

@Extreme 24m i hardver i softver

^^Dobro je, bice nesto od tebe, nije sve izgubljeno :d
Za mesec dana se mozda pojave/padne cena LG-jevima (F3 i F5), ko zna.
Sad nesto gledam, Sola je u BG-u 170e, ti kazes da je drug platio 185. X M je u BG-u 270, znaci da je u KG-u 300e. Skoro duplo skuplje od realne cene

P.S. Cinjenica je da su do 100e najisplativiji kinezi (mislim da ne postoji nista do 100e a da je bolje od Y300), do 150-160e LG i Alcatel. A eto i za 200e opet Huawei (mada je vec daleko manja razlika)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno