Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Ako si siguran da duva u graficku, moras da ga okrenes naopako kako je fabricki i propisano da duva u heat sink... Kako znati sa sigurnoscu, pogledas ventilator i pogledaj sledecu fotografiju CoolerMaster_Blade92.jpg Ako se vidi lepsa strana ventilatora znaci da si ga dobro montirao, ako se vidi ova ruznija strana gde su ovi poprecni drzaci i kabl to je naopako. Ako nisi siguran uslikaj kad budes dosao kuci pa okaci ss da prostudiramo...

Poslednja izmena:
Ružna strana je :-(

E odustao sam od dodavanja venta, samo ću okrenuti na pravu stranu i kad skupim pare za grafičku gledaću da promenim kućište.
A onda ću da vidim kako da sredim to sve...

Ako si siguran da duva u graficku, moras da ga okrenes naopako kako je fabricki i propisano da duva u heat sink... Kako znaci sa sigurnoscu, pogledas ventilator i pogledaj sledecu fotografiju Pogledajte prilog 125380 Ako se vidi lepsa strana ventilatora znaci da si ga dobro montirao, ako se vidi ova ruznija strana gde su ove poprecni drzaci i kabl to je naopako. Ako nisi siguran uslikaj kad budes dosao kuci pa okaci ss da prostudiramo...

Ružna strana je :-(

E odustao sam od dodavanja venta, samo ću okrenuti na pravu stranu i kad skupim pare za grafičku gledaću da promenim kućište.
A onda ću da vidim kako da sredim to sve...

Pa cim ga okrenes na pravu stranu dobices znatno nize tempereture jer ti upravo vent na cpu i vent na kucistu gore radu u sistemu PULL/PULL :)

Poslednja izmena od urednika:
E jel znaš neko ne preskupo kućište, a onako većih dimenzija i da ima prozor sa strane?

Ok hvala momci :p
Ovo ću sve pogledati kad dođem kući, sad moram na predavanje...

Ja sam za sebe kupio jos jedno ovako Blueberry_BC-G52-560.jpg Blueberry g52 i za posebno i ustoj radnji stranicu providu, sve ukupono bez napajanja 2700 dinara.

ima dečko odlično kućište,samo je nepravilno instalirao elemente hlađenja
i nemojte mi pominjati blubery,pored toliko lepih i jeftinih kućišta(npr. spire! http://www.spire-corp.com/computer-cases/ ) našli se pametni uvoznici da uvoze blubery,ovo NZXT je u odnosu na borovnicu kao fića i mercedes,NZXT je naravno mercedes...

http://www.nzxt.com/product/detail/102-gamma-case.html
http://www.itsvet.com/proizvod/nzxt-gamma/comp_comp_case/619/1146
http://www.youtube.com/watch?v=86mWBG6Ekvg

Poslednja izmena:
Nije mesto za temu al ajd da napisem i za sve ostalo otvori temu na odgovarajucem mestu. Za 2300 din jeftinije a lepse nema. Ni ja ga ne volim ali u tom trenutku nista drugo nije bilo a ja sam morao da spakujem konfu za put i na kraju je ispalo kao sasvim uredno i prostrano kuciste, imam vodeno u njemu i jos 4 venta, ima napred na celom panelu dust filtere, samo ispod nema za napajanje, i ako ostavis ovu stranicu koja je na njemu tu ide ven 14 cm ili mozda veci, ima fan kontroler... Sve u svemu radi za sve pare...

Da ne verujete sva tri ventilatora stajala naopako :lupko:
Sad sam okrenuo (bilo je teško :d) i temperatura je ista, 35 stepeni, ali je danas u stanu neverovatno toplo.
Još jednom hvala svima :wave:

A što se tiče kućišta, kad kupim grafiku videću kako će ići sa parama pa otvaram temu. :)

pa kako ista jel nije bila 45 stepeni?

stavi novi screenshoot!hw monitor

Poslednja izmena:
To je bilo pre nego što sam namestio onaj program, čim sam namestio profile tamo temperatura se spustila na 35 stepeni :)

Ajd sad izvrti 10tak krugova linxom da vidimo kolike su temperature na full loadu,da na osnovu toga zakljucimo da li su u pitanju po 1000 x losi amd-ovi losi senzori. Npr temperatura mog procesora na leru temp.png , u sobi mi je dobrih 25c, znaci da procesor nikako ne moze da bude hladniji od 25c, nema te fizike, ali senzori pokazuju totalno drugacije, dok pri full loadu pokazuju tacno...

Nije problem, sad sam pokrenuo linx pa kačim rezultat :)

Isteklo vreme za edit...
Evo ss Untitledbx.png
A uradio sam i cinebench Untitledas.png

62c max, sto znaci da u igrama nece da prelazi 55c a mislim da ce i ispod 50c da se drzi, mozda bi mogao pastu da promenis, stavis neku kvalitetnu, moze i tu da se dobioje 2-3 c a ako je bas losa ili lose stavljena proslog puta onda moze i dosta vise da se dobije... Kako si ti zadovoljan tim temperaturama?

Zadovoljan sam skroz sa temperaturom :-D
Samo matična je slaba, neće da se klokuje preko 3.7
A pastu ću promeniti i okrenuti kuler kada kupim grafičku, pa ću onda sve rasturiti i namestiti ljudski.

20131001_024217.jpg To su temeperature :D Mogu da vrtim sa svacim nema teoreme da predje 40-42..

E, a ako bi sad stavio još jedan ventilator gore na kućište, kako taj molex da ubacim gde to ide?
Pošto nikakav dodatak nisam dobio sa ovim ventilatorom? To se kupuje posebno ili.:d..

Prvo...
Napisao si da si dodao jos jedan ventilator (ne mesajte vise izraz kuler i ventilator) na kuciste ne na kuler CPU-a.
Tako da ako nemas gde da ubodes vent moze da posluzi PWR uticnica, jer sigurno se taj vent ne okrece na 2000 obrtaja (ako je vent za kuciste).

Drugo..
Taj tip sa youtube klipa ko da ima dve leve i jos izlomljene ruke...:d:d Nadji nekog normalnog, batali ovog..:smash:.

Da ne redjam vise..:d;)
Mozes jos da smanjis napon za CPU u P states za 800MHz, Ja ga drzim na 0.9v. To ce dodatno smanjiti temp u idle.

Zar ventilator ne mora da bude ukljucen na maticnoj bas u CPU_fan? :/ Ja kad sam ukljucivao u ostale na dosta manje obrtaja mi je radio i vise se grejao :/

Pa normalno da je CPU vent ukljucen u CPU_fan uticnicu, ovde je rec o jos jednom ventu na kucistu...

prvo probaš najjednostavnija i najjeftinija rešenja
najednostavnije i najeftinije ti je da promeniš mesto kulera na heatsinku,umesto da bude dole da ga staviš gore
jesi siguran da taj kuler izvlači vazduh iz heatsinka i duva na grafičku?,ako je tako slobodno ga stavi gore on će i onda izvlačiti topli vazduh iz heatsinka,ali prema gore što je prirodan tok vazduha ,a odozdo će dolaziti hladniji vazduh
pošto kažeš da u tom slučaju nema mesta za gornji kuler na kućištu,praktično on ti i ne treba jer je kuler na heatsinku toliko blizu stranice kućišta da praktično kao da je na stranici i direktno izbacuje topli vazduh napolje
ajd uradi to da vidimo temperature,košta samo malo vremena

edit ili nek ostane dole,a ti da promeniš smer da duva u heatsink i da topli vazduh ide prema gore,koji će gornji vent pokupiti i zbaciti napolje,mada mislim da je ovo prvo bolje rešenje da ne obrazlažem zašto

Bas bih voleo da cujem objasnjenje zasto je tako bolje....:p,)

@romario..
Pusti neki bench da vidimo kako se greje, mada ne mogu da se poreda ova dva procesora bas tako..
Moze i Phenom da radi sa solidnim temp na tom kloku, sve se ventom koji "gura" vazduh...;):p
sshot-20.jpg

Mene si citirao pa zato pitam...

A konačna odluka je pala da ću kad kupim grafiku okrenuti kuler "kako treba" i verovatno dodati još jedan vent na njega :)

Poslednja izmena:
Pa dobro, u onom pisaniju..:D.. se malo i pogresi u redosledu.

Ako ostavis ventilatore gore na kucistu veruj mi da neces mnogo dobiti sa push-pull varijantom (1-2 C)
Probao sam razlicite varijante i najvise sam dobio promenom paste (arctic-cooling MX2). Doduse imam vece kuciste, ali su kuleri slicni.

Terzazak kakvi crni benchevi, ovo kuciste stoji u sobi gde je 15 stepena, provaljujes da se maticna nije ni ugrejala(stoji na 25c) , lik lazira testove. A i ne vidim svrhu klokovanja tog fx4100, kupis intel i3 i zavrsiS posao... ;)

Teras me sad da kupim i3 a nemam za drva:):D

Pa ja te savetujem ko coveka, i3, i nema zasta da spustas sobnu temperaturu na 15 stepeni :)

Vrh Dno