Šta je novo?

Targo Telekom

moja situacija je sledeca : bio sam medju poslednjima kome je instaliran targo, kako net tako i tv usluga, i tek posle shvatio da su zavrnuli slavinu i da vise nema novih. dakle sve vreme koriscenja interneta i tv sve je bilo maksimalno pouzdano kao sto se moglo i ocekivati ali poslednjih par dana doslo je u par navrata do pucanja mreze od par minuta kao sto se i ovde neki zale. e sad da ja znam da ce to tako da bude jednom dnevno pa i da se ne uzrujavam ali eto strah je da ne bude i nesto vise i ozbiljnije pa sam ih sada nazvao. javila se jako fina gospodja (ili gospodjica :) i kada sam ispricao da mi se ponekad desi resetovanje ont ali da mi u principu sve dobro funkcionise ona je sama rekla ovo ovde vec spominjano da sam ja na toj ploci i da imam srece da mi u sustini radi jer mnogima je skroz u prekidu usluga vec par dana. iznenadila me jer nisam ocekivao da ce mi dati informaciju da je moguce da bude i gore i tako to.... u svakom slucaju lep odnos, a sto se daljeg toka resavanja problema tice, nema tu neke velike mudrosti, videcemo sta ce da bude, zapisan sam pa cemo da vidimo hoce li mi se javiti kada i sta rese. ne znam da li ovo moze nekome nesto da pomogne, nesto epohalno nije, ali eto cisto da kazem

Najveci bezobrazluk je sto cak nemaju snage ni da objave na svojoj stranici http://www.targotelekom.rs/ da imaju problema i da se izvinu korisnicima koji nemaju net.
@rebalza dobio si sluzbenicu koja radi kako joj se kaze, ironija je sto ti kaze da si sretan jer ti samo malo puca net a drugi ga nemaju, kao budi sretan bozanskom sudbinom
i voljom firme Targo ti imas net.
Besan sam, preporucio sam ih drugarima, kad je letos bila promo akcija preporucio sam ih komsijama, sad me svi pljuju.

Ma pokrpice oni to. Meni adsl ne pada na pamet, daleko im lepa kuca, fiber vise ne skidam. Ne pada mi na pamet da molim provajdera da moli lelekom da promene port. Platio sam taj ceh dosta puta i sad im je kraj makar i nemao net.

Poslednja izmena:
Ma pokrpice oni to. Meni adsl ne pada na pamet, daleko im lepa kuca, fiber vise ne skidam. Ne pada mi na pamet da molim provajdera da moli lelekom da promene port. Platio sam taj ceh dosta puta i sad im je kraj makar i nemao net.

Gro nas proslo je istu pricu... Upravo zbog tih zaj*ebancija ja sam otisao sa Oriona (Sezampro tj. zezampro), sve moze a kad potpises onda vozanje Orion-Telekom.
Dok sam biio na Neobee brzina 4Mb/s sve je radilo, onda ih kupi Orion, ja napravi ugovor na 16Mb/s i dobijem qurac. Ostale provajdere ne racunam jer sam
tada bio na dial-up i na ISDN dial-up. Targo je preko mucke dosao u Srbiju, ajd sve to zaboravimo ali ovo sto se desilo je katastrofa i blamaza :mad:
Ovo "makar i nemao net" zestoko bas oslikava nas mentalitet i inat, placaces pa makar i neimao net.

Targo je preko mucke dosao u Srbiju, ajd sve to zaboravimo ali ovo sto se desilo je katastrofa i blamaza :mad:
Ovo "makar i nemao net" zestoko bas oslikava nas mentalitet i inat, placaces pa makar i neimao net.

Bas tako. Telekomov port nije mogao brze od 4 Mbps (to je valjda da bih presao kod njih, pokvareno nema sta), a 4 meseca su me driblali poslednji put i nista nisu uradili. Vec sam pisao ranije o tome i nema brate vise, ostajem na TT i kad ima ima, kad nema onda stand by. A kako su dobili dozvolu bas me briga, dobili kao i svi drugi, dali 30% nekome, to su tarife. Kako bi inace politicari imali tolika preduzeca, od plate ?

Poslednja izmena:
@Soboslikar,
Ne vidim sta ce tebi uopste net kad tako rezonujes, ako ne radi ides na stand by, to znaci ne treba ti net . Rezon svi muvaju sta me briga to je jos grdje, zbog toga nam tako i ide.
Da ti ne radi net kao meni nebi tako pomirljivo pisao.
@dusman,
Vidis ja nemam Targo net a ipak pisem, kultura poslovanja nalaze da tako nesto napisu, oni koji nemaju net procitace to kod ortaka ili na neki drugi nacin.

Poslednja izmena od urednika:
Pa ne volim ni ja lopove, ali nemas sanse u Srbiji da ih zaobidjes. I za vreme Milosevica su tako radili, ja u Alpima na skijanju i cujem pricu od coveka, platio 600 hiljada lokal u Bg i dao jos 300. I onda ti gledaj rts i nasedaj na sps propagandu. I TT tu nije nista kriv, doneli su lovu u Srbiju i neka zarade, pored ovih korumpiranih sto samo nabijaju cene a nemaju kvalitet ni neku granicu, nema sanse da propadnu. Eto pogledajte i temu o Vektoru, raspad sistema, nemas gde.

Ma ne rekoh ja da ti volis lopove, nisi razumeo sta sam hteo da kazem(rekao sam indiretno) pa ko je shvatio shvatio je, ti nisi nema veze. Znam ja sve ne krivim ja TT vec onog lopova(e).

Zvanicno saopstenje koje sam dobio. Kvar u TargoTelekomu nece biti otklonjen za najmanje mesec dana. Ponudjena mi je opcija da cekam i kad poprave dobijem 1 mesec gratis ili
raskid ugovora. Nije sala, ne zezam se, ovo je ozbiljno.

Ово је најгоре - пуштати фирму да полако потоне.:smash:
Да Тарго одмах престане са радом знали бисмо на чему смо.
Да их неко купи уложио би стредства да реши проблем.
Овако како је сада не знамо шта да радимо. Ми којима све перфектно ради да гледамо у пасуљ докле ће тако а ви који немате нет да се одрекнете најбоље конекције у Србији и вратите се мучењу са АДСЛ, каблом, бежичном...
Никако не ваља. :(

Promena rada korisnickog servisa od 0-24 na krace radno vreme sve govori, valjda je sad svima jasno da je gotovo.

A sta smo mi pricali zadnjih 4-5 meseca. Izgleda da neki nisu ozbiljno svatili nasa upozorenja da firma tone polako ali sigurno! Dve velike tuzbe se vode protiv Targa od strane izvođaca.

Kontam da ako neko hoće da ih kupi - što više ovi tonu to mu više odgovara, sada gleda i smeje se kako firma propada i cena pada.

Kažem to jer je neko rekao, da neko hoće da ih kupi, uzeo bi ih i sredio sve probleme. Tako se to ne radi ;)

Ovo u Targu je sto posto sabotaza konkurencije. Imaju svog coveka u tehnici Targa koji je onesposobio tu "plocu" i sve u cilju pada rejtinga Targa u narodu. Prodaja je logican rasplet situacije.

Firma se prodaje kad se razradi i onda ima punu cenu, a ovako kako je sada, bila bi najveca glupost prodati je. Poznajem coveka koji samo otvara radnje po Nemackoj i cim ih razradi prodaje ih i do sada ih je prodao pedesetak. To je biznis, a vase pretpostavke sacuvajte za sebe. Ove price sa izvodjacima ne vredi ni komentarisati, znamo mi kakvi smo radnici i da bez reklamacija tesko moze da prodje. Jednostavno, kao sto je i Baks rekao, oprema koju su kupili je reklamirana i sada se ceka da proizvodjac ispravi greske. To je samo potvrda moje pretpostavke koju sam i ranije ovde napisao - ili se greska ispravlja u razumnom roku ili se menja model ili proizvodjac opreme. Sto se tice TT, oni su lepo krenuli, ali naisli su na problem, a resice se i to kao i sve ostalo. Mnogo je veci problem izgraditi jednu takvu mrezu i prekopati celu Srbiju uzduz i popreko, a oprema se moze brzo zameniti ako ne valja. I sad, ko je nervozan i nestrpljiv, niko ga ne prisiljava ni na sta, sta je tu je, uglavnom nije smak sveta.

Poslednja izmena:
Nije rec o PRODAJI, vec kupovini. Cilj je kupiti sto jeftinije.

Kakvoj kupovini ? Koliko znam, nije firma data na prodaju. Takvih "kupovina" ima samo kod nas, poput onih koji mi stalno kace na auto ponude da bi ga kupili i da im se javim na neki telefon, a meni je auto skoro nov i ne pada mi na pamet. Tako je i sa TT, nije na prodaju, ali bi neki da ga kupe po nekoj svojoj ceni. Ne ide to tako (ni kod babe...)

Ако је тачна информација да квар неће моћи да поправе месец дана то говори да имају много већи проблем од снабдевача.
Скраћивање радног времена подршке, зашто? Само ако су отпустили део персонала да би уштедели који динар. Ако су дотле дошли значи да имају вееелики проблем у финансирању.

Из све снаге навијам да Тарго преживи и да ми и даље нет и ТВ раде без проблема. Заиста би ми било тешко да се вратим на АДСЛ или код Вектора.

Ako je radno vreme skraćeno sa 24h na 12h, da se pretpostaviti da je 50% radnika iz korisničkog otpušteno ili dalo otkaz.

Mozda im je sistem bez mana pa ne treba 24/7 support :D

^^ ako će 2 čoveka sa 30 000din platom da ih izvuče :)

Ulozeno 40mil. eura, a koliko im se vratilo :) Ovim tempom ako nastave, biće na pozitivnoj nuli kroz neku deceniju... Šteta.

Za sada mi net funkcioniše bez problema, a vezano za moguću prodaju tj. kupovinu... Sve je to još uvek na nivou rekla-kazala, mislim da čak ni ovi što se javljaju kao radnici targa nisu pominjali tako nešto.
Vezano za ploču, bilo bi zanimljivo saznati podatak koliko je korisnika tim kvarom pogođeno.

Još jedna stvar, ulazimo u 2014 godinu, i niko... N I K O od postojećih internet provajdera se nije setio da unapredi svoju uslugu uvođenjem FTTH, Targo je maltene pokrio celu Srbiju od Subotice do granice sa Bugarskom ako se ne varam, ne zalazim na koji su način to uradili ali znam da nisu od mojih para, uložili su svoje pare. E sada kako su dobili dozvole, to me ne interesuje, mnogi su sa daleko većim mućkama izgradili svoje firme, i to sa našim parama.
Žao će mi biti ako propadne jedini provajder koji je imao potencijala da iz korena promeni i protrese ovu učmalu sredinu, da ne kažem mutnu baru u kojoj su se neke ribe čitaj Telekom, SBB itd. odlično snalazile...

Poslednja izmena:
Mesec dana za zamenu "ploce" znaci da firma nema ni svoju zalihu rezervnih delova, niti ikakav ozbiljniji ugovor o tehnickoj podrsci sa proizvodjacem/dobavljacem opreme. Veoma neozbiljno (da ne upotrebim neku drugu rec) od firme koja zeli da pridobije korisnike kvalitetom usluge. Nije u pitanju oparan sav na novoj jakni, pa da se reklamira i ceka da u sledecoj isporuci robe stigne isti model u istoj velicini. U slucaju kada vise korisnika nema uslugu, deo u pitanju se menja iz zalihe rezervnih delova odmah, ne ceka se da neko poruci par komada preko e-baya ili dx.com, pa kad stignu, stignu - iz Kine za tri nedelje.

Pozdrav

Ceo sistem je puko kad su zuti izgubili vlast jer sistem je trebao da pod diregentom dulicem i raznim mahinacijama brzo poveze celu srbiju,da za kratko vreme stekne puno korisnika,da se sve legalizije raznim uredbama i da se to na kraju proda jednom investicionom fondu.Posto su zuti pukli pukla je i njihova kombinacija.Ja sam prvi pricao da ce puci ali me niko nije shvatio ozbiljno.Kad su zuti sisli sa scene pare su stopirane a i ono sto je dugovano dobavljacima namerno nije placeno da se tu na lopovski nacin povrati deo ulozenih para jer jedino u srbiji osnujete firmu sa 300 eura,napravite dug prema dobavljacima ,nemate nista na ime firme i na elegantan nacin maznete nekim mucenicima velike pare.Ako takav provajder treba da nam imponuje onda smo mi svi u propasti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno