Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

@boris:
Cemu onda prednost glatkog rada WP-a kada svakih nekoliko dana moras da resetujes telefon? Moras da ga mazis i pazis kako otkljucavas i da brines da nije neka stranica sa autorefreshom ostala u pozadini explorera. Tamagotchi je bio manje zahtevan.

Ne moras nikada da ga resetujes niti da ga mazis i pazis, mozes slobodno da das tel maloj bebi da otvara po njemu sve zivo pritiska sve zivo, i tel sigurno nece da zabaguje. Problemi se javljaju sa third party aplikacijama, koje su relativno nove na ovoj platformi i zbog toga postoje odredjeni bagovi , koji se polako resavaju. Kao sto je bio slucaj sa acuuweather aplikacijom koja je bila jako nestabilna, evo sada sa poslednjim updateom radi savrseno.
Tako da sve je stvar aplikacija posebno besplatnih. WP8 kao OS radi veoma glatko i stabilno, mada verujem da je to slucaj i sa androidom dok ne pocnes da install previse aplikacija na njega. Ja na mojoj 720 imam sada oko 60 apps, a prosle su sigurno preko 100-150 kroz njega i sve radi savrseno. Jedini izuzetak je bio eto tada kada sam install accu, morao sam par puta da reset, od tada sve super.

Imam nove bagove, otkljucam telefon, pojavi se lockscreen na delic sekunde i odma se ugasi, nekad moram tako jedno dva tri puta dok mi ne da da otkljucam.. :)

A sto se tice ovog baga, proveri koje si apps instalirao koje mogu da budu pozadina ili dodatak lock screenu , jer verovatno neka od njih pravi problem.

60 aplikacija imas na telefonu? Zar ima toliko kvalitetnih na WP? I nemoj mi samo reci da svih 60 koristis svakodnevno.

Hehe... Da, tj 62 sad sam bas brojao :D . Ma ne koristim ni pola, kakvi mozda 5-6 apps svakodnevno, ali memorije imam sasvim dovoljno, tako da mi te apps ne smetaju a nikad se ne zna kada ce da zatrebaju :) . Sve ove aplikacije su po meni kvalitetne, za svaku od njih sam probao po par alternativa, i izabrao najbolje, jedino jos za photo editing, imam 7-8 aplikacija i testiram ih, pa da se odlucim za 2-3 ostale brisem. Isto tako ne mogu da se odlucim izmedju Sports Trackera i Endomondo aplikacije. Endomondo koristi bing mape i mozes na telefonu da pratis sebe na mapi sa satelitskim prikazom, a sportstracker ima mnogo vise opcija i mnogo je detaljnije odradjen ali nema satelitskog prikaza, a posto uglavom te aplikacije koristim za pracenje planinarenja po sumama i planinama, to mi je najvise potrebno.

Ahaaaaaaa :) Ako je u test fazi onda opravdano. Ja ih imam 40 na androidu i to bas ono must have za sve i svasta, a i kad vidim slabo ocenjene aplikacije, znam da ne valja, jer ce mi kad tad praviti problem, kao npr accu tebi.

@boris:
Cemu onda prednost glatkog rada WP-a kada svakih nekoliko dana moras da resetujes telefon? Moras da ga mazis i pazis kako otkljucavas i da brines da nije neka stranica sa autorefreshom ostala u pozadini explorera.

Znas za onu BBS temu, e pa to je to ;) ***, na Androidu nekako i mozes da provalis sta je (mada mora root a verovatno se opet ne bi bakcao) a ovde moras da nagadjas sta je.. Kako si od 4 meseca ili koliko vec imam, dosao do 'svakih nekoliko dana restarta' :) Evo 20 i nesto nisam imao ono curenje i nisam restartovao, ***, frisak je OS..

Pa, pravo da ti kazem na ocene se ne obazirem previse, jer nekad citam komentare uz lose ocene, i smejem se kako su korisnici glupi. Ako neko ne ume da koristi app, i ne zna zasta sluzi, pa da losu ocenu to bas i nije merodavno :D . Zato dajem sansu vecini aplikacija, za sve probam po par razlicitih pa sam odlucim koja mi je najbolja.
A acuu je pravio puno problema, zato je Nokia izbacila bila svoju accu aplikaciju. Ali su je povukli kad je accu sredio sve probleme na zvanicnoj njihovoj app.

Znas za onu BBS temu, e pa to je to ;) ***, na Androidu nekako i mozes da provalis sta je (mada mora root a verovatno se opet ne bi bakcao) a ovde moras da nagadjas sta je.. Kako si od 4 meseca ili koliko vec imam, dosao do 'svakih nekoliko dana restarta' :) Evo 20 i nesto nisam imao ono curenje i nisam restartovao, ***, frisak je OS..

Ne razumem njegove neke komentare, ova tema bi trebalo da bude za one ljude koji IMAJU WP8 , i one ljude koji planiraju da ga kupe, pa da procitaju nase utiske i iskustva. A ne za ljude koji koriste druge platforme i trvrdoglavo i nikako ne planiraju da predju na WP8 i nikad ga nisu koristili a pricaju nesto o njemu, uglavnom negativno i iz tudjih izjava i iskustava. A ne obaziru se na cinjenicu da ima naravno ljudi koji ce da se zale na WP8 i da kazu da ne radi da nista ne valja itd, ali to su uglavnom ljudi koji ne umeju da koriste telefon, (smartfon) .

Ovo sa glance mi dade ideju, ajde da svi ovde, podelimo kako izgleda ciji lock screen :) . Evo ja cu da pocnem:
wp_ss_20131010_0001.png
A sada sam stavio ovu sliku i na glance.. Mnogooo mocno izgleda :) .

Ja koristim bing pozadine, tj menja ih sam svaki dan tako da nema svrhe da kacim bilo sta :)

Meni te bing pozadine danima nije hteo da promeni dok ne udjem u aplikaciju,onda tek promeni.

Ja ne volim bing pozadine jer nekim danima budu neke bas bzv slike, a i nekako mi je najbolja neka crna pozadina zbog sata, i obavestenja mnogo se bolje vide na tamnoj pozadini pogotovo na suncu .

Ja kad postavim da mi pozadine idu sa fejsa ,ide do tacno odredjene slike i posle samo stoji ta jedna slika ne menjaju se vise ,isto na lock skrinu stavim da mi stoje i obavestenja sa fejsa medjutim nema nikakvih obavestenja samo stoji uobicajno sat i datum.

Jel igrao neko od vas SIX GUNS ? Ja inace ne igram igrice na telefonu ali ova igra je exstra :D .

Izasao update za tapatalk, s obzirom da sam trenutno na OMNIA7, instalirao sam i po prvi put nemam zmaerki kako radi benchmark forum kad sam ulogovan. Valjda ce tako raditi i na wp8... nadam se, javite...

Spor je i dalje i meni... Elem izasao je jos jedan apdejt, 1.0.4.1, pojavice se uskoro na store-u.

Ja ga imam instaliran. Ali ga slabo koristim.

Sto se tice onog gasenja taba u exploreru, testirajte, ja od kad sam poceo to da radim sad opusteno ulazim u treci dan, nekad i ceo treci izguram.. Gasim net samo dok spavam. Stalno ostane ta stranica u pozadini, probajte, vratite se u IE posle par sati i ostace upamcena poslednja stranica kad ste izasli iz aplikacije. Sigurno da se bateriji to ne svidja.

Ja to oduvek gasim ali ocigledno poprilicno drugacije koristimo telefon :) Meni je bitno da izdrzava ceo dan tj otkad ustanem pa do spavanja jer telefon nikad ne gasim i uvece kad legnem ide na punjac. Doduse ako preteram sa upotrebom GPS u toku dana onda ga kacim na auto punjac. Ali stvarno bas mnogo koristim telefon i recimo da je to jedna od stvari gde sam poprilicno zadovoljniji u odnosu na ono sto sam imao na androidu.

Naravno nisam mislio da ce svima sad trajati tri dana :) Ali primecujem poprilicnu razliku a nista drugo nisam promenio u koriscenju osim toga..

Meni se stalno malo po malo puni telefonska memorija a ne znam zasto ,cas imam 3,20 gb slobodno ,posle ponovo proverim pise 3,11 gb (a nista nisam instalirao) ,evo sad sam instalirao onu igricu six guns i sada imam 1,80 gb slobodno .

Sta koristis od aplikacija, opisi sta radis na telefonu izmedju tih popunjavanja memorije..

Povremeno pc remote ,proverim fejs, net i to je sve.I redovno pogledan sta ima u prodavnici ,doduse instalirao sam dosta aplikacija,koje sam isprobavao i brisao .

To ti je verovatno temp od tih aplikacija.. Obrisi preko storage checka.

Poslednja izmena:
Da da setio sam se u medjuvremenu,obrisao i sada imama nesgo preko 2 gb,inace hvala na odgovoru :)

Nazad
Vrh Dno