Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

^Da nisi pogresio temu, ovo je tema za Windows Phone 8 a ne Windows 8? :D

Ne mogu da provalim po kojoj logici mi za neke kontakte izlazi ono veliko "X", kao prazna slika kad me zovu? Bas gadno izgleda, kao neka 64x64 rezolucija..

Meni za kontakte koje sam povezao sa fb itd, izlazi slika, a kada nema sliku onda ono klasicno kao siva osoba. Taj X nisam vidjao.

Evo kako izgleda.. Ovo X i taj ram oko njega su bas low res..

520x.jpg

Za koje kontakte ti se to pojavljuje ? One na kojima nemas nikakvu sliku ili povezane ?

Ne mogu da provalim logiku, izgleda da su sa Gmaila, ali nisu svi. Ne kapiram ja uopste kako rade ovi kontakti :) Sve one koje je importovao sa Gmaila imam i na gmailu i na hotmailu..

Jeste komplikovano, ja npr za jednog kontakta imam po 5 nekih hotmail povezanih i fb. A 4 od tih 5 hotmalia su prazni bez broja bez icega. :D

Ne mogu da provalim logiku, izgleda da su sa Gmaila, ali nisu svi. Ne kapiram ja uopste kako rade ovi kontakti :) Sve one koje je importovao sa Gmaila imam i na gmailu i na hotmailu..

"Slicicu" za taj kontakt si verovatno pokupio ko zna kad i odakle, mozda sa PC, expor/import, Gmail... tamo vamo, u principu i nije ni vazno.
Na telefonu kad odes u kontakte (people) i tapnes na kontakt videces profil kontakta i na vrhu strane odakle "vuces" kontakt, tj. sa kojim nalozima je sve povezan (FB, Skype..).
Sredi kontakte.
Na telefonu setings->email+accounts na svim nalozima koji sinhronizuju i kontakte iskljuci tu opciju, sada vidi sta ti je ostalo u kontaktima (people). Na sajtu live naloga koji imas (outlook.com...) sredi kontakte, povezuj, razvezuj (FB, Skype..), brisi... Svremena na vreme sinhronizuj na telefonu Microsoftov nalog i vidi sta se desava. Kad se sve poklopi, telefon i sajt, pocni da ukljucujes sinhronizaciju na telefonu sa nalozima koje si ranije iskljucio i povezujes sa kontaktima koje vec imas. Ovo naravno dodatno komplikuje stvar, pa npr. kontakte sa Gmaila ja i ne sinhonizujem, barem dok sam na WP.

Kontakti super rade, sa GDR1 na Amber sam lepo izvrsio prelaz i kontakti su ostali pravilno linkovani i uredjeni (Hotmail + Facebook)...
Nego cudno mi je sto nema slike kontakta kada zovemo nekoga, slika se prikazuje samo kada primamo poziv...to mora da je MS-ova neka logika?!

Zna li neko dali je moguce sinhronizovati postojece kontakte na Google ako je baza kontakta prazna na Google Contacts???
Znaci da kontakte sa telefona backup-ujem na Google.

Ako imate puno istih kontakta, uvek mozete koristiti opciju FILTER (odradjuje posao) :smash:

Poslednja izmena:
"Slicicu" za taj kontakt si verovatno pokupio ko zna kad i odakle, mozda sa PC, expor/import, Gmail... tamo vamo, u principu i nije ni vazno.
Na telefonu kad odes u kontakte (people) i tapnes na kontakt videces profil kontakta i na vrhu strane odakle "vuces" kontakt, tj. sa kojim nalozima je sve povezan (FB, Skype..).
Sredi kontakte.
Na telefonu setings->email+accounts na svim nalozima koji sinhronizuju i kontakte iskljuci tu opciju, sada vidi sta ti je ostalo u kontaktima (people). Na sajtu live naloga koji imas (outlook.com...) sredi kontakte, povezuj, razvezuj (FB, Skype..), brisi... Svremena na vreme sinhronizuj na telefonu Microsoftov nalog i vidi sta se desava. Kad se sve poklopi, telefon i sajt, pocni da ukljucujes sinhronizaciju na telefonu sa nalozima koje si ranije iskljucio i povezujes sa kontaktima koje vec imas. Ovo naravno dodatno komplikuje stvar, pa npr. kontakte sa Gmaila ja i ne sinhonizujem, barem dok sam na WP.

Bolje da si me ubio :)

Weather Flow ima dobre live tiles, ali moguce da je jedna od aplikacija koja pravi problem sa baterijom, Breez ima isto fin i prost live tile ali ona fora kad prevlacis prstom na gore i pokazuje ti kakvo je vreme u naredna 24 sata je vrh, zbog toga mi je najbolja..

Znam da cete me verovatno lincovati ali nemam pametnije mesto da postavim ovo pitanje.
Koristio sam vec nekoliko Androida, pa posto sad treba da zamenim telefon razmisljam da predjem na WP8, najverovatnije uz Lumia-u 520.
Da li bi neko od bivsih korisnika Androida mogao ukratko da mi prednosti i mane Androida i WP8 jednog u odnosu na drugi?
Kako stoje stvari sa "narodnim" aplikacijama, postoje li i da li rade ok?
Hvala unapred!

Prednosti su da sistem generalno radi (a i L520) kao neki android iz vise/vise-srednje klase, sve se uvek istom brzinom otvara tako da nikad nema nekih random situacija da za neku akciju cekas duze nego sto si navikao.. Meni bas prijatna promena UI-a, sve je skladno i dosta lepo za oko (meni, onima sto stavljaju safari ikonicu na chrome, se bas i ne svidja UI :)).
Neke od mana su nemanje silent profila (moras u opcije pa odstikliras zvuk i vibraciju), nije toliko cimanje. Nemas aplikaciju nalik AirDroidu, nema file menadzer.. Svoju melodiju mozes da stavis samo za ringtone, ne i za druge notifikacije..
Narodnih aplikacija nema ali sve sto ti treba je 95% besplatno a mozda ti bude trebala jedna ili dve koje se placaju, koje su po 150, 200 dindzi tako da stvarno nije strasno a jako je dobro napravljeno da radi sa nasim karticama..

Neke od mana su nemanje silent profila (moras u opcije pa odstikliras zvuk i vibraciju)..
Ne moraš tako, samo pritisneš taster za pojačavanje i smanjenje zvuka, izadje ti u desnom uglu ikona zvona, pritisneš je i eto silent.

Najveća mana mu je, bar po meni, što ne možeš da podesiš da ti jačina zvuka uvek bude na nekom nivou već kad god se isključi i ponovo uključi, mora da se pojačava!?
A nervira me i što ne može ton za poruke da se stavi neki drugi sem njegovih.
Ostalo je sve OK, sem što po nekada zaglupi i potroši ekstra brzo bateriju, ali veoma retko.

To je vibrate, ne silent.. ;)

Nema po defaultu smart dial, to mene najvise nervira, morao sam da instaliram rapdialer...

Nesto me zezaju kontakti sa gmail-a . Namestim sve fino ali nekim kontaktima fali br , ili npr u nekom imam 3 broja ono povuce samo 2 ... Neko imao slican problem ?

Sredi lepo kontakte na GMailu, moraju da imaju ceo pozivni broj i oznaku da li su home, work, mobile i slicno.

Imam nove bagove, otkljucam telefon, pojavi se lockscreen na delic sekunde i odma se ugasi, nekad moram tako jedno dva tri puta dok mi ne da da otkljucam.. :)

Borise, koliko si puta do sada soft-hard-resetovao telefon?

Soft mozda 2, 3 puta, jednom sam vadio bateriju a factory reset posle Ambera..

Unofficial:

Ako se ne racuna juce i prekjuce po dva puta, onda 27 puta od izlaska Ambera :p

Ja sam softreset mozda par puta, i to par puta za redom kad sam install acuuweather app, ona je stvarala neki problem. Pa tel bagovao. Cim sam je uninstall sve je bilo uredu. I posle izasao neki update, sad evo radi super. WP je stvarno stabilan OS, ali eto, ima aplikacija koje mu prave probleme, tako da ako tel baguje, 99% je do neke app, a ne do OSa .

Ja na HTC 8x nijedan hard/ soft reset do sada. A uzeh ga u januaru, i jos uvek sljaka k'o nov :)

@boris:
Cemu onda prednost glatkog rada WP-a kada svakih nekoliko dana moras da resetujes telefon? Moras da ga mazis i pazis kako otkljucavas i da brines da nije neka stranica sa autorefreshom ostala u pozadini explorera. Tamagotchi je bio manje zahtevan.

Nazad
Vrh Dno