Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Spustili su cenu konzole i zato neće biti iznenađenje ako igre poskupe.

Spustili u odnosu na sta? PS4 nema ni jedan deo koji je kostao kao razvoj cell-a za ps3, br je mnogo jeftiniji danas za izradu, hdd-ovi takodje. Ceo hw je sklepan od postojecih pc komponenti koje su tweakovane prema potrebama sony-ja i ms-a. A trziste igara se konstantno smanjuje tako da i sa ovim cenama imaju problem. Da mogu povecali bi, al posto ne mogu cene ce ostati kao i do sada. Kad sam gta5 uzeo za 40eur ne pada mi na pamet da bacam pare za igre koje kostaju mnogo manje da se naprave i mnogo me manje zanimaju.

Spustili su cenu konzole i zato neće biti iznenađenje ako igre poskupe.

Jel to znaci da je onda Microsoft podigao cenu konzole pa ce igre biti jeftinije ? :d

Ajde malo zdravog razuma i logike, igre ce ostati kao i do sada, najbolje ce kostati najvise, one losije manje, nikada igre nisu ni kostale isto, starije igre uvek kostaju manje, igre za prethodnu generaciju uvek kostaju manje, to je tako oduvek bilo sa konzolama...

Ma ja ću kao i dosad samo one giga mega naslove uzimati kad izađu a za sve ostalo čekati one Mega Monday, Cyber Sunday akcije kao i Essentials izdanja. Ionako nisam neki hard core gamer da moram igru da pređem što pre. Ja to lagano i natenane.

Ma fora je sto se sve igre redom mogu preci, naravno koje vrede, zar neko igra neke gluposti 🙂 Kupis originalnu igru sa shopto, predjes i prodas za iste pare, bukvalno te kosta nista, kao i piraterija, samo malo cimanja 🙂

^
Kolika je postarina ako se uzima igrica sa shopto i od prilike koliko mu vremena treba da stigne?

Postarina je koliko se secam par funti i treba 5-7 dana da stigne...

Sa zavvija stigne za max. 10 dana po novom. GTAV stigao tako i poštar ga samo ostavio u sandučetu, nisam morao nikakve namete da plaćam. A inače me je igra uz neke kupone do kojih sam slučajno došao koštala 34.97€. Da li je iko bolje prošao za GTA ne znam.

Počele su priče da se ne kupuje konzola na dan izlaska, kao prvo zbog eventualnih konstrukcijskih problema i naravno zbog cene. Pominje se i manjak ekskluziva na samom početku životnog veka konzole.
Znamo da je ps3 doživeo velike promene (FAT-SLIM), a i famozne YLOD i RROD kod konzola.

Šta vi mislite o tome?

Iskreno ja bih na samom početku kupio konzolu, jer sam jako zagrejan 🙂, ali naravno logika kaže nešto drugo.

Logika ima raznih, a tebi treba da bude bitna samo ona koja tebi ima smisla.

Mi smo ovde malo naterani za razvijanje raznoraznih logika i za ovako obične stvari, ali biće bolje, valjda.

Ako je ovo "ja ga uzimam" tema, eto, ja ga uzimam odma' 🙂

Sta cete digrate na pocetku, Infamous 3? 🙂

Logika ima raznih, a tebi treba da bude bitna samo ona koja tebi ima smisla.

Mi smo ovde malo naterani za razvijanje raznoraznih logika i za ovako obične stvari, ali biće bolje, valjda.

Ako je ovo "ja ga uzimam" tema, eto, ja ga uzimam odma' 🙂

Nisam mislio da počinjem temu, "ja ga uzimam odmah", već da pokrenem polemiku o tome, da li vredi uzimati na samom početku.

Znaš kako, sve zavisi od toga da li neko u životu želi da troši vreme na stvari koje zatupljuju i da mu život prolazi u zatupljivanju, ga gleda pink, farmu, holivudske akcione filmove, sluša grand ili neki elektronski trash, igra igre koje se igraju same, ili su za uzrast 7-77.

A isto tako postoje ljudi koji vole i cene umetnost, u pozorištu, na filmu i u dobroj knjizi. Ko ima ekipu sa kojom petkom uveče može da odigra kanastu, bridž, a ne neko ko ima ekipu za napijanje. Pa isto tako i u igrama, bile to online igre u kojima može da se nadmudruje sa protivnicima ili dubokim igrama (kakvih ima naravno i na konzolama, npr. Demon Soul's).

Ko ne zna da pravi razliku i ko ne zna da upošljava mozak i bude zombi, neka ga, svako bira svoje i svoj put 🙂

A što se tiče toga da li ima ili nema šta da se igra, ja bih voleo da imam vreme koje sam nekada imao, jer se lista samo gomila.... 🙁

Da, svi vole intelektualne igre a onda kad se pojavi heavy rain ili beyond imaju problema posle stotina sati spaljivanja mozga sa fpsovima da shvate njihovu vrednost. Da ne pominjem gta 5 koji vecina igra zbog klanja ne videci da je glavna vrednost sjajna parodija danasnjeg drustva. Ili kako sam citao utiske o journey- wtf je ovaj smor.
Svidjalo se tebi ili ne, konzole su mainstream pa izdavaci mogu da rizikuju sa izuzetno kvalitetnim naslovima jer se uvek nadje makar milion kupaca da ih podrzi.
Ko nije odigrao heavy rain/ beyond/journey/the last of us nema potrebe da prica o nekoj zelji za kvalitetnim igrama.
Btw nema gore retardiranosti od vrednovanja tv programa po kolicini bljestavila ili vrednovanju igara po grafici. A vlasnici pc-ja najcesce jedino i vide grafiku kao merilo kvaliteta sto mnogo govori o povrsnosti razmisljanja. Ako je grafika jedino sto nekoga zanima i kvalitet tekstura- wow, bas majkl bejli generacija mudraca.

Btw peapers please je ostavio veci utisak na mene od celokupne pc produkcije u prethodne dve godine. Jer ima ta igra uopste topic na pc forumu i ako ima, koliko ima postova u tom topicu?

Ko nije odigrao heavy rain/ beyond/journey/the last of us nema potrebe da prica o nekoj zelji za kvalitetnim igrama.
Journey i The Last of Us su odlicne igre.
Beyond jos nisam igrao, ali zato jesam HR - ocajna prica, losi likovi i VA.
Zamisli koliko bi HR bolje ispao da je Druckmann radio pricu, a ne Cage.

Ne.

A isto tako postoje ljudi koji vole i cene umetnost, u pozorištu, na filmu i u dobroj knjizi.

do sad su konzole bile 7-77 a pc za ozbiljne igrace. al evo, dodjosmo da je je pc za one koji vole umetnost, sto mu znaci da su konzole za ove koji se loze na sund :d

a boris standardno, dodje u neku random temu na forumu, zatroluje, napravi haos i ode 🙂

Btw nema gore retardiranosti od vrednovanja tv programa po kolicini bljestavila ili vrednovanju igara po grafici. A vlasnici pc-ja najcesce jedino i vide grafiku kao merilo kvaliteta sto mnogo govori o povrsnosti razmisljanja. Ako je grafika jedino sto nekoga zanima i kvalitet tekstura- wow, bas majkl bejli generacija mudraca.

Koliko PS3 igraca worldwide je uopste igralo Heavy Rain ?
Pa u PS3 svetu su najpopularnije multiplatfrom igre, cepaju deca CoD / BF...

I smesno je previse reci da nema kvalitetnih igara na PC-ju, od gomile shuma mogu se naci dosta kvalitetnih igara u poslednjih par godina.

Ovde se godinama hvali Uncharted serijal kome je jedna od glavnih stavki upravo grafika. Gejmplej se svodi trci, pucaj i gledaj.
Ok, ostane dobar dojam posle predjene igre, al to traje tog dana i to je to. Slicno mi je bilo i sa KZ2 i KZ3. Mada ajde, klasicne pucacine odavno ne igram ni na PC-ju.

Kad predjes Stalker onda je to malo drugacija prica 😉. Takva igra se pravi jednom u 10 godina 🙂.
Ja sam veoma uzivao igrajuci AC2, bas me bilo briga gde sam ga igrao.
Kvalitetnije upravljanje je na PC-ju, zbog naravno misa, ja sam kupio original i igrao na PS3, iako je grafika dosta losija.

U PC temi sebe nazivaju elitistima, ovde sebe igraci zovu tako.
Sustina je da kvalitetnih igara ima veoma malo, ali ih ima na obe platforme.

Poslednja izmena:
Koliko PS3 igraca worldwide je uopste igralo Heavy Rain ?
Pa u PS3 svetu su najpopularnije multiplatfrom igre, cepaju deca CoD / BF...

I smesno je previse reci da nema kvalitetnih igara na PC-ju, od gomile shuma mogu se naci dosta kvalitetnih igara u poslednjih par godina.

Ovde se godinama hvali Uncharted serijal kome je jedna od glavnih stavki upravo grafika. Gejmplej se svodi trci, pucaj i gledaj.
Ok, ostane dobar dojam posle predjene igre, al to traje tog dana i to je to. Slicno mi je bilo i sa KZ2 i KZ3. Mada ajde, klasicne pucacine odavno ne igram ni na PC-ju.

Kad predjes Stalker onda je to malo drugacija prica 😉. Takva igra se pravi jednom u 10 godina 🙂.
Ja sam veoma uzivao igrajuci AC2, bas me bilo briga gde sam ga igrao.
Kvalitetnije upravljanje je na PC-ju, zbog naravno misa, ja sam kupio original i igrao na PS3, iako je grafika dosta losija.

U PC temi sebe nazivaju elitistima, ovde sebe igraci zovu tako.
Sustina je da kvalitetnih igara ima veoma malo, ali ih ima na obe platforme.

Sustina je da nema elitista, ima samo dobrih igara. A kao neko ko ima odlicnu pc masinu i dve konzole mogu iz prve ruke da ti kazem da konzole imaju mnogo kvalitetnije igre, sto nije ni cudo. Ps3 i xbox 360 su bili dovoljni rockstaru da obori sve rekorde u prodaji. Tamo gde ima vise para ima i vise kvaliteta.
A samo pitanje o broju igraca hr mi dovoljno govori o upucenosti u materiju. Hr je jedna od najpopularnijih sony-jevih exluziva i sa moje psn liste prijatelja ogromna vecina je presla.

Ko ima mogcnosti uzme sve platforme i igra sta mu se igra, ko nema ostaje mu samo da hejtuje po starom dobrom principu- kiselo je grozdje.

Nije tu previse bitan HR, nego je to jedina igra te vrste na konzoli + reklama + hype i eto ti prodaje.
Pa u PC svetu je u poslednjih 20 godina i vise izaslo bez preterivanja preko 20 ekstremno kvalitetnih avantura (meni omiljene The Longest Journey i Syberia), podzanr Point and Click. Daleko bolje od Heavy Rain-a u svakom aspektu. Pa i prvobitni Fahrenheit je daleko bolja igra, igrao sam ga davno tamo neke 2006-te godine.
Al ko ce da ulaze u taj zanr, gde se mozak trosi dosta vise nego uobicajeno 😉. Ajd da vidim dal bi neko igrao neku P&C avanturu na konzoli, tehnicki bi moglo biti veoma lako adaptirati. A taj zanr bas obiluje kvalitetom, kako pricom, grafikom (u pravom smislu te reci - Benoa Sokal npr), likovima, mozganjem. To niko ne bi igrao na konzoli, zanr je na izdisajima i na PC-ju.

GTA ne znaci nista. Pa ljudi kupuju tu igru da bi mogli da divljaju, a ne zato sto bi se odusevljavali parodijom na zivot. A Rockstar prodaje tu igru kao shatro parodija, parodije ima, al to vidi 1% igraca.
Zato jedna Mafia 1 brise pod sa svim GTA igrama u serijalu, al ona se isto tako losije prodavala nego tada GTA 3. Mafia je pravo remek delo 🙂.

Prodaja ne znaci ama bas nista.
PS3 ekskluzive nikad nisu jednako kvalitetne u odnosu na hype koji ih prati. Secam se davno svr*savanja na Resistance 😀, pa matori CoD 1/2 je izmislio zabavu za to go*vno 🙂.
Imam vec odavno PC i PS3 i jedina igra u kojoj sam bas uzivao je bio Bad Company 1 🙂.
Bilo je vau posle predjenog U1, a posle predjenog U2 je bilo mleh.
Mada krecem konacno da igram Daemon's Souls i posle Dark Souls, to su sigurno fantasticne igre, al ima kvalitetnih RPG igara i na PC-ju.
Da mi je 10 godina manje, pa da mogu sve to da predjem... 🙂.

Generalno, na konzolama fale igre u kojima je potrebno makar malo koristiti mozak, da nije P&C avantura na PC-ju i tamo bi bila ista situacija.
Da su u Uncharted igre stavili mozganje iz TR 1/2/3 (znam da to nisu bogznakakve mozgalice, al za ove igre danas su pravi brainstorming), e to bi onda bila kompletna igra...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno