Šta je novo?

BENCH Kucni ljubimci ...... ;)

^^^
Da se nadovezem, kolko ko jede, itd, moj papagaj, ima 100gr, okruglo, a dnevno pojede, tj pobaca po kuci, jedno 50-100gr semenki, i ima 100gr sve vreme.

^^^
Pazi, neke macke vole mleko, neke ne, recimo ovaj moj macak ne voli slaninu!
Da, znaci slaninu omirise, i ode, nikad nije hteo da je jede.
A ima macana koji uopste nece mleko ni da liznu.
....
Vise se ne secam cime sam hranio ostale macke, al znam da sam svim psima i mackama davao iskljucivo obicnu/zivu hranu, nikad nisam koristio nikakve granulate, itd...dobro, imao sam i vremena da se zezam sa time.
Sad ne znam kako bi...
...
Ako imas neku ribarnicu u blizini, sa zivom ribom, tj ribljim iznutricama, ako uredjuju ribu pa im ostane, to je dobro recimo, nekad su i girice, prema ceni za kilogram, bile jeftina hrana, sad ne znam ni posto su.
I uopste sve ostale iznutrice, dzigerica nekad ima bas dzabe da se nadje, ili kasapnicu ako imas u kraju, pa tamo da vidis nesto, ne treba tebi tj njemu mnogo hrane...
Zivo jaje dal mu dajes? To je dobro.
A inace sto jedna macka jede druga mozda nece uopste, kako im dodje...

Znači ne mora da se probari prvo? Ja mojoj mačkici dajem samo malo prokuvanu džigericu i ostale iznutrice što nađem po lokalnim kasapnicama, ali kažem, uvek joj prvo prokuvam.
Ovo za jaje tek sad čujem, kažeš zdravo je?

Ne mora, kada uhvate misa, ne probare ga ;)

Ako neko ima neki savet oko ishrane slobodno kucajte.Ja nemam iskustva sa mačkama i nikad nisam imao mačku pa zato i ne znam šta sme a šta ne oko njih...
Jaje je dobro davati ali ne sirovo zbog salmonele, kuvano ili kajganu ako macka hoce uopste (mnoge ne vole jaja). Takodje meso, iznutrice i sl. izbegavajte sirovo. Cini mi se da pirinac ne treba davati, nisam 100% siguran. Ribu samo bez kosti, ostra koscica ume da napravi veliki problem pogotovu ako macka halapljivo jede. Generalno izbegavati kosti jer vremenom ostecuju zube a to je jedan od glavnih problema starijih macaka. Naravno kao sto sam napisao mleko ne davati jer odrasle macke nemaju enzim za varenje mleka i dobiju proliv. Takodje procitah skoro da je crni luk jako otrovan za macke pa pazite ako se nekada ogrebu od vaseg rucka.

Sto se tice drzanja u stanu ja bih ti iz licnog iskustva savetovao sterilizaciju, pogotovu ako je muzjak. Zadrzavanje macke kojoj je vreme za parenje u zatvorenom prostoru je pakao i za tebe i za macku. Cak i ako ima pristup dvoristu trebalo bi ga sterilisati jer za vreme parenja strahovito povredjuju jedni druge.

Eto toliko iz mog dugogodisnjeg iskustva, za detalje iscimaj veterinara kad ga budes vodio na vakcinaciju i eventualnu sterilizaciju.

Sad sam proverio na kesi od hrane i stoji: pirincani griz. Verovatno je on OK.
Znaci, jos jedna najava paklenog iskustva sa nekastriranim mackom :(

Mickk, moraces ga kod veterinara na vakcinaciju.
Takodje, tablete protiv unutrasnjih parazita. Recimo - pratel. Jedna tableta je za 10kg. Izvagaj malisu, pa mu daj deo tablete. Ili mu ti ubaci u usta ili mu sakri u komad piletine Pre toga bi valjalo da ne jede nekih 12 sati.
Protiv spoljnih parazita moze Frontline.

Znači ne mora da se probari prvo? Ja mojoj mačkici dajem samo malo prokuvanu džigericu i ostale iznutrice što nađem po lokalnim kasapnicama, ali kažem, uvek joj prvo prokuvam.
Ovo za jaje tek sad čujem, kažeš zdravo je?

Pazi, mozda bi i mogao sve to da baris, za svaki slucaj, nikad se ne zna, mada ja jesam davao zivo.
Da, jaja jesu zimi kao bezbednija nego leti, al opet ti mozes i to da obaris, za svaki slucaj, ne spremas macka za borbe macaka.
A inace jaja je ubica kolko je zdravo, kao da si mu dao multivitaminski shejk.
Znaci, ipak ti obari to malo, nikad se ne zna.

@phantomr
Ma jeste, al otkud znas, sta gde kako, pa bosle da te boli glava jedno 15 dana, za barenje msm.
....
Inace te zitarice nikako nisu prirodna hrana macaka, njihova crevna flora je potpuno nenaviknuta na ugljene hidrate iz zita, i to je deo razloga razvoja crevnih parazita.
Meso i svi ostaci/ iznutrice su idealna hrana za macove i nije realno toliko ni skupo, pa ne jedu te vase macke ko tigrovi?
Plus jaja, i to je to.
Veletrgovine, lokalne mesare, ima izvore dosta jeftinog mesa, ili girice cak.
Gde ste videli tigra da pase travu?

Poslednja izmena:
Gde ste videli tigra da pase travu?

Grešiš, životinje generalno zanju šta treba da se jede šta ne, npr psi i mačke kad imaju problema sa stomakom jednu travu( verovatno to rade i kad nemaju, čisto radi preventive).
A pirinač razbijaju.

Što se tiče kuvanja hrane, generalno nije potrebno(mačke su predatori, jedu sve i svašta, guštere, miševe, ptice, pacove...) , to je više radi vaše psihe nego do njih. Hrana koja im izaziva proliv, nemoj te im davati(recimo hlada hrana može da bude uzrok)

Imate meso sa kuce i mace kod Matijevića oko 150Din(skače cena, bila je 109 pre neki mesec) za kilo.

Grešiš, životinje generalno zanju šta treba da se jede šta ne, npr psi i mačke kad imaju problema sa stomakom jednu travu( verovatno to rade i kad nemaju, čisto radi preventive).
A pirinač razbijaju.

Što se tiče kuvanja hrane, generalno nije potrebno(mačke su predatori, jedu sve i svašta, guštere, miševe, ptice, pacove...) , to je više radi vaše psihe nego do njih. Hrana koja im izaziva proliv, nemoj te im davati(recimo hlada hrana može da bude uzrok)

Imate meso sa kuce i mace kod Matijevića oko 150Din(skače cena, bila je 109 pre neki mesec) za kilo.

OT:
Kakvo je vreme, uskoro cemo i mi jesto to meso za kuce i mace...
....
Jedu trave, znam, stalno nesto grickaju po dvoristu, al nije bas da im zitarica budu predominantne u ishrani, moje misljenje...

Narode hvala na savetima,za koji dan mali ide na vakcinaciju,danas ću uzeti tablete protiv parazita.
Što se hrane trenutno tiče Milenko usisava sve što mu padne pod brk :) Izgleda da je to naučio dok je bio na ulici...jedi odmah sve što doleti jer posle nema ništa! Trudimo se da mu dajemo raznovrsnu hranu kako bi ga navikli za kasnije da ne izvoljeva...
Za sad izbegavamo granule(koje je veterinar preporučio),pirinač i griz...jer ako ponovimo to mislim da će mali naći drugog vlasnika :D
Dobija dnevno do pola kesice Viskas Junior pomešano sa recimo jednim jajetom,barenim krompirom itd...i naravno šta ostane od ručka...ali generalno nije probirač :)

I još jedno pitanje...da li neko zna cenu kastriranja?

OT:
Jedu trave, znam, stalno nesto grickaju po dvoristu, al nije bas da im zitarica budu predominantne u ishrani, moje misljenje...
Niko nije rekao da treba da bude glavna ishrana, nego sam komentarisao da tigar ne jede travu

I još jedno pitanje...da li neko zna cenu kastriranja?

Na veterinarskom faksu je bilo džabe pre nekih 4 god, samo se čipovanje plaćalo, da li se nešto menjalo ne znam

Poslednja izmena:
^^^
Skapiro, pozdrav!

Niko nije rekao da treba da bude glavna ishrana, nego sam komentarisao da tigar ne jede travu

Na veterinarskom faksu je bilo džabe pre nekih 4 god, samo se čipovanje plaćalo, da li se nešto menjalo ne znam

zadnji info koji sam dobio sa veterine je 50e....

aaaa onda su mi rekli pogrešno...pogledaću ponovo

Ajd da podignem temu malo :)..dakle macan je pravo otkriće u kući,nisam verovao koliko pozitivne energije može da donese mačka.Ali eto,navikli smo se nekako samo još ostaje da pregrmimo noćno ludilo.Ako ima ko kakav savet kako da ga namolim da se makar malo smiri bilo bi dobro...probao sam da ga izmorim do iznemoglosti,da ga držim pored sebe da zaspe i td.
Kad dođe 2h...kao da je na propelerima!

A evo i sveža fotka pošto u zadnje vreme pomno prati TV(bez šale) :D
20131016_232756.jpg
20131016_232831.jpg

U arsenal za umaranje ubaci i laser (pokazivac) kod Kineza za ~1€ i pred spavanje ga malo izvrtis.
red-laser-pointer-with-key-chain.jpg

Navici ce vremenom kad je vreme spavanju. Delimicno :D Ovaj moj nadje orah, ping-pong lopticu ili sta sto moze kotrljati i voza ga po parketu. Naravno, u pola noci :D Onda ustanes, oduzmes igracku i tako u krug :D

:D ja imam DVA komada!!!Pa naizmenično devojka i ja pokušavamo da ga sredimo!!Ali ne uspeva,mogu sat po njemu da navijem :)

ja sam zato mojoj mački namestio u drugoj sobi zanimacije, ali u poslednje vreme je naučila koje je vreme za spavanje, zna da kad devojka legne da spava da ona treba da se smiri i tada se uglavnom ugnjezdi na moj jastuk, na koji ja kad legnem ona se samo namesti oko moje glave i tako spavamo :)
jedino smo noćas imali malih problema sa njom, pošto se popela na ormar pa je srušila kutijicu (od cpu-a) pa sam joj zabarakadirao da više ne može gore da se penje :)

da macka ce vremenom sama nauciti kad treba da se smiri.

Meni nesto nije jasno, sve moje macke su spavale nocu ko klade, i male i velike?
Stvarno nisam imao tih problema, al vidim da je vama vrlo veselo!
U stvari, bile su napolju manje/vise sad sam se setio, greska moja, samo zimi su dremkale unutra, a i to ne bas stalno...

Meni nesto nije jasno, sve moje macke su spavale nocu ko klade, i male i velike?
Stvarno nisam imao tih problema, al vidim da je vama vrlo veselo!
U stvari, bile su napolju manje/vise sad sam se setio, greska moja, samo zimi su dremkale unutra, a i to ne bas stalno...

Koristi duracell baterije :D

Prilozi

• 412722_338052679599981_866112355_o.jpg
    412722_338052679599981_866112355_o.jpg
    490.3 KB · Pregleda: 280
Evo i moje ljubimice, ženke aneričkog staford-terijera. Odaziva se na ime Astra. Ima 5,5 godina i baš smo je razmazili :)
4eqa5ady.jpg

Ево и мог биљног , са пар рибица ....

Prilozi

• uploadfromtaptalk1382966141241.jpg
    uploadfromtaptalk1382966141241.jpg
    43.9 KB · Pregleda: 223
  • uploadfromtaptalk1382966178456.jpg
    uploadfromtaptalk1382966178456.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 230
  • uploadfromtaptalk1382966201698.jpg
    uploadfromtaptalk1382966201698.jpg
    52.5 KB · Pregleda: 204
Evo i ja da prijavim svog kucnog ljubimca :)

Prilozi

• IMG_20130817_133613.jpg
    IMG_20130817_133613.jpg
    953.8 KB · Pregleda: 192
  • IMG_20130713_153151.jpg
    IMG_20130713_153151.jpg
    1 MB · Pregleda: 215
Poslednja izmena:
Imam ih 4.Dva fox terijera i dva crna ruska terijera.postavicu slike kad budem za kompom

Vrh Dno