Šta je novo?

Comtrade - htedose da me "skrate" za 2 tableta...

Tako ce jedan da dodje bas tu da kupi lap, i na kraju kad je vec dosao, ga kupi jer mu to ostalo i nije bitno, a deset ce da se okrene i nikad vise ne udje u radnju jer su jajare. Kako su piglu pa kopiraju Evropu, misle to je lako preslikati ovde, gde je sve obrnuto.

Ja kupovao ovaj vikend laptop, bila u Nisu u Comtrade-u i Gigatronu akcija 10% popusta na Asuse i tablet na poklon ako se kupi S56 u Comtrade-u, ja odem do stana da uzmem kintu, kad sam se vratio promenio se radnik i kaze ta akcija je trebala da traje i danas, ali zbog prevelike potraznje javljeno nam je iz Beograda da vise ne ide tablet na poklon. Ja presao prekoputa i kupio u Gigatronu laptop iz potpisa, mada njima dodje svejedno, posto su ista firma.

U jednoj drugoj radnji je bila jos komicnija situacija, em im sajt nije azuran (kao i prakticno svi sajtovi koji se bave prodajom it opreme) i nemaju uopste modele koji stoje na sajtu, vec i na sva zvona reklamiraju da poklanjaju torbu, misa, podlogu i plus neki dodatan poklon (obicno fles od 8gb) uz svaki laptop. Ja ih prvo pitam za model koji stoji na njihovom sajtu i koji sam resio da pazarim, kazu nema, pitam ih za ovo sto su naveli, oni kazu vazi samo za pojedine modele gde je to oznaceno na stranici za narucivanje i samo za veb kupovinu. Ja kazem, ok, kazite mi onda model koji imate sa tim-i-tim specifikacijama. Oni nadju neku tosibu, i ja terao onog radnika da otvori na njihovom sajtu specifikaciju, iako sam je vec znao zato sto sam i taj model gledao. Naravno, ispod slike pise torba+mis+podloga+fles 8gb na poklon. Ja ih opet pitam da li ide sve to, oni rekose "ajde videcemo, mozda cemo moci da sredimo neku torbu". Ja im rekao ok, hvala i dovidjenja.

Kao da je to pijaca pa da se mi pogadjamo tu :wc:

Ovo je klasično dovođenje potrošača u zabludu i posao je za inspekciju.

Slazem se apsolutno. Ipak ih nisam prijavio, zato sto znam da ce to na kraju da se prelomi na radnicima koji nista nisu krivi

Meni se u muzickoj radnji pre nekoliko godina desilo da gledam gitaru, vidim punu cenu, medjutim vazio je popust 20% , lepo podignem pare, dodjem da kupim, isprobam gitaru, maltene da kazem pakuj, pitam da cisto utvrdim za popust, lik nadrkano kaze nema popusta puna je cena.
Dodjem kuci, *** aj, sacekacu da nabavim za punu cenu, medjutim pogledam na sajtu, lepo pise zimski popust.Posle nekoliko dana dosao opet da pitam zasto na sajtu pise popust, a jedan od prodavaca mi kaze da popusta nema, oni me gledaju, kao vazi popust, kako ne, izvinjavamo se na neprijatnosti..da kosmicka pravda bude zadovoljena, lik koji je rekao da popusta nema, na kraju mi je pakovao gitaru.:)
Ima svakakvih i prodavaca i menadzera, pogotovo kod nas, od neupucenih pa do onih koji smeknu za sebe pa ako prodje prodje, kao i ono kad u firme dodju npr reklamni usb-ovi ili razni giftovi, reklamni materijal, vredniji rokovnici, kalendari i olovke, direktori najvrednije zadrze za sebe a zaposlenom daju kalendar i soc hemijsku.

Poslednja izmena:
Mene cudi malo u ovoj prici da npr. ovi veci maloprodajni lanci, ne naprave neku da kazem "automatiku" u vezi akcija. Tipa, kada dodjete na kasu a kupujete artikl koji je na akciji, kada se to "provuce" na kasi,da se odmah na fiskalnom racunu pojavi ono sto se dodatno dobija, po ceni od npr. 1 din. Nekako mi malo smesno da se neko oslanja na radnike, jer sta znam, mozda ima dosta artikala koji su na nekom popustu,pa mozda imaju neki dani kada pojedini artikli imaju nizu cenu, ne mogu ni ti radnici da zapamte bas sve ...Sta rade maloprodajni lanci koji prodaju robu siroke potrosnje, a imaju par desetina hiljada artikala, a cesto imaju neke akcije. Nema sanse da neko od radnika zna napamet sta je na akciji.

Ma da, to je skroz ok varijanta. A sto se ovog konkretnog Comtrade slucaja tice, mogu ja da skapiram da ljudi ne znaju napamet svaku stavku koja je na nekoj akciji u tom periodu ili sl, ali bas da ne znaju da se daje tablet uz svaki laptop, nekako ne mogu bas da poverujem...
Ja sam nedavno kupovao misa Bloody V7 u Gigatronu (sto mu dodje ista firma :D ) u TC Stadion. Kod njih je bila akcija i za taj mis, izmedju ostalog, pa je bio valjda 2200 umesto 2500 ili tako nesto. Odoh na kasu, kaze zena 2500? Ja rekoh, pa kako sad 2500 kada na vasem reklamnom materijalu (koji sam upravo uzao na ulazu u radnju) pise da je u ovom periodu cena 2200? I ona devojka kaze da nije upoznata, pa zvala kolegu da dodje, pa on potvrdio da ipak jeste akcija i onda je valjda kucala neki poseban kod u kasu da bi to ispalo po toj akcijskoj ceni... Komplikacija i neko cimanje kako god da okrenes :D

klasican lopovluk. ne mogu da im nadjem opravdanje. to im je jedini posao, da znaju cene i da budu ljubazni. ako i ne zna cenu napamet, neka pogleda!
kad sam kupovao digitalac u nemackoj, lik mi je spustio cenu za 25e zato sto je poslednji izlozeni primerak i dao sd karticu i 2 punjive baterije koje nisu isle uz aparat niti je negde pisalo da se dobija.
a verujem da taj prodavac koji je zaduzen samo za aparate u saturnu ima vise artikala nego bilo koji ovde kod nas.

Vezano za Comtrade, već duže vreme pratim cene LOGITECH Webcam C270 HD, kod njih je 3.999,00 din i tu cenu drže zadnjih ako ne dva ili više meseca.

Odem ja pre neki dan na njihov sajt, čisto da proverim da nemaju neki popust kada ono vidim iznad kamere piše AKCIJA. Odlično, spustili su cenu mislim se ja, međutim cena je i dalje 3.999,00 din. :trust:

Mislim se verovatno je neka greška, pozovem njihov kol centar gde saznajem da nema nikakve greške, već je to ta cena. Ja ga pitam pa kakva je onda to akcija ako je cena ostala ista, odmah je krenula priča, pa ja ne znam, nije do mene, blablabla...

Nisam imao ni želje ni volje da se upuštam u raspravu, srećom pa sam istu kameru našao u drugoj prodavnici i to za 2.999,00 din. i tu je pisala akcija, samo što su kod njih stvarno spustili cene.

Ma da, to je skroz ok varijanta. A sto se ovog konkretnog Comtrade slucaja tice, mogu ja da skapiram da ljudi ne znaju napamet svaku stavku koja je na nekoj akciji u tom periodu ili sl, ali bas da ne znaju da se daje tablet uz svaki laptop, nekako ne mogu bas da poverujem...
Ja sam nedavno kupovao misa Bloody V7 u Gigatronu (sto mu dodje ista firma :D ) u TC Stadion. Kod njih je bila akcija i za taj mis, izmedju ostalog, pa je bio valjda 2200 umesto 2500 ili tako nesto. Odoh na kasu, kaze zena 2500? Ja rekoh, pa kako sad 2500 kada na vasem reklamnom materijalu (koji sam upravo uzao na ulazu u radnju) pise da je u ovom periodu cena 2200? I ona devojka kaze da nije upoznata, pa zvala kolegu da dodje, pa on potvrdio da ipak jeste akcija i onda je valjda kucala neki poseban kod u kasu da bi to ispalo po toj akcijskoj ceni... Komplikacija i neko cimanje kako god da okrenes :D

Ma te akcije su ocigledno postale nacin pranja para.
...
Kako se to vodi kroz knjige ne znam, al def neko zaradjuje na tome, pdv, ovono, trtmrte, ima neki ventil sigurno.
Nevezano za alave oci prodavaca, msm to smo sve mi nisu ti prodavci marsovci, ne svi da ne bude zabune, posteni ocigledno jesu marsovici.

Ma te akcije su ocigledno postale nacin pranja para.
...
Kako se to vodi kroz knjige ne znam, al def neko zaradjuje na tome, pdv, ovono, trtmrte, ima neki ventil sigurno.
Nevezano za alave oci prodavaca, msm to smo sve mi nisu ti prodavci marsovci, ne svi da ne bude zabune, posteni ocigledno jesu marsovici.

ma za te poklone uz nesto nema dodatne zarade prodavca jer se to poklanja na racun povecane traznje resavaju se problemi zaliha i prodaje glavnog proizvoda pa umesto recimo snizene cene ide ovakva opcija ...na tome su hteli da zarade oni koji prodaju u objektima koji su muvali musterije po principu cuti pa ako traz -i dobice...nakon zavrsetka akcije jednostavno pokupe sebi preostale tablete koje musterioje nisu trayile i znale...tipican srpski mentalitet i sitne jajare koje rade po tim objektima...inace comtrade je i po mom iskustvu dno po prodajnom kadru gde su kao neki fensi klinci koji prodaju, arogantni i neupuceni, nekoliko puta sam trayio neke informacije i dok im nisam spustio o ponasanju prema musteriji pokusavali su da se prave pametni ali kada im pokazes da znas o cemu pricas onda su manji od makovog zrna...

Srbija ubija :rupa:

Pa to moze biti slucaj, ali smo mi uredno i kulturno pitali da li uz 2 kupljena laptopa (ili jedan) ide neki popust ili nesto kao "poklon"

Ma ne znaju nekad ni sta imaju od artikala u radnji, a ne da li je nesto na akciji. Licno sam pokazao coveku da u vitrini ima RAM koji trazim. Retko ces u maloprodaji sresti nekog ko se razume u robu koju prodaje i ko zna sta se desava u firmi po pitanju akcija i promocija - ovo drugo doduse zavisi od menadzera.

A sto se poklona tice, kupio sam kod Kineza farmerke i nicim izazvano dobio hemijsku olovku :d

hahahaha e pa ziveli braca Kinezi :D A nije cak ni bila "akcija" ;)

ma za te poklone uz nesto nema dodatne zarade prodavca jer se to poklanja na racun povecane traznje resavaju se problemi zaliha i prodaje glavnog proizvoda pa umesto recimo snizene cene ide ovakva opcija ...na tome su hteli da zarade oni koji prodaju u objektima koji su muvali musterije po principu cuti pa ako traz -i dobice...nakon zavrsetka akcije jednostavno pokupe sebi preostale tablete koje musterioje nisu trayile i znale...tipican srpski mentalitet i sitne jajare koje rade po tim objektima...inace comtrade je i po mom iskustvu dno po prodajnom kadru gde su kao neki fensi klinci koji prodaju, arogantni i neupuceni, nekoliko puta sam trayio neke informacije i dok im nisam spustio o ponasanju prema musteriji pokusavali su da se prave pametni ali kada im pokazes da znas o cemu pricas onda su manji od makovog zrna...

Ta CT YOUTH msm da ide u specijalni kamp povecanja vec ionako prirodno stecenog i urodjenog bezobrazluka, po tome ih ocigledno i biraju.

Srbija ubija :rupa:
...A sto se poklona tice, kupio sam kod Kineza farmerke i nicim izazvano dobio hemijsku olovku :d

Ja sam jednom u 70om, kod Kineza, kupio jaknu, i uz njega, u dzepu, dobio i CK for man!!!!
Mojoj sreci nije bilo kraja! Naravno da NISAM prodavcu rekao nista! Pa zar ja da podrivam ionako veliki spoljnotrgovinski sufodeficiti moje rodjene majke Srbije??? A ne! Ja sam rodoljub!
U jel treba da vam pricam da se CK for man razbio cim sam usao u kucu! CHINA MAGIC!!!

Ja sam jednom u 70om, kod Kineza, kupio jaknu, i uz njega, u dzepu, dobio i CK for man!!!!
Mojoj sreci nije bilo kraja! Naravno da NISAM prodavcu rekao nista! Pa zar ja da podrivam ionako veliki spoljnotrgovinski sufodeficiti moje rodjene majke Srbije??? A ne! Ja sam rodoljub!
U jel treba da vam pricam da se CK for man razbio cim sam usao u kucu! CHINA MAGIC!!!

A, ne - meni je devojka na kasi samoinicijativno ubacila hemijsku u kesu...

KAMIKAZE, možda si joj bio simpatičan, flertuje devojka hemijskom :d
Slažem se sa ovim što je alfaunits rekao na prošloj strani, zašto za sve moramo da se borimo i da tražimo umesto da bude sve kao što piše na sajtu, pa sad imamo web cene, maloprodajne cene, vanzemaljske cene, akcije sa istom cenom kao pre akcije, pokloni koji se dobijaju samo kod online naručivanja itd? Znači užas i opšta konfuzija, naročito kad recimo nekom pomognem, sastavimo neku konfiguraciju da se uklopi u ograničen budžet, čovek ode u radnju po čijem smo cenovniku pravili i ispadne 2000-3000din više...

Nazad
Vrh Dno