Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Joj brate, sto mi to radis, spalicu naponsku na kraju.....
Sto se tice prelaza, da, prelazna dok ne prodje bura, ali psihopata ne spava, pazario sam plocu sa idejom da dovatim eto mozda 3.3-3.4, 3.5 ako me u*** na ubogom golom msi ju, sta covek da ocekuje, kad ono, msi iznenadi......uuu torima bacas me u ozbiljnu misao.......

Heheh, awake the devil inside of you ;)
Mislim, ne moraš da juriš što veći FSB, ali bar možeš da donekle obezbediš postojeći, dok bura ne prođe :)
Znaš šta ti je činiti ;)

aaaaa brate, nema veze, hvala ti puno, kao da si mi ih dao......*** a do malopre sah hteo da secem hladnjak od samprona na dva dela i lepim na naponsku......nije ipak g43 za te varijante...ide na 2.8g za svaki dan. :wave:

Veliko hvala Stilgar-u na pomoci!

Mozda probam kasnije 4,1. Ali prvo da sredim NB, posto za sada kuca na samo 2000, te otud i malo manje Gflops-a nego sto bi trebalo zaista da bude.

x64000mhz-stabilan.jpg

*** a do malopre sah hteo da secem hladnjak od samprona na dva dela i lepim na naponsku

Hvala za ideju, mislim da ću to da uradim, umesto ovog kilavog hladnjaka od Pentium-a II, koji sam planirao da bude iz jednog dela. :wave:

Poslednja izmena:
Nema na cemu ljudi, drago mi je da sam bio od pomoci :wave:

Mozda probam kasnije 4,1. Ali prvo da sredim NB, posto za sada kuca na samo 2000, te otud i malo manje Gflops-a nego sto bi trebalo zaista da bude.

Jedno noob pitanje, šta je Gflops?
Ja na mom fenomu sad probao linx na 3.7 i imao 45...

edit:
Koji program koristite da vidite koja je temperatura procesora u igricama?

Poslednja izmena:
Giga Floating Point operation - ima veze sa FPU jedinicom procesora, ukoliko se ne varam.

Max Gflopsa koliko sam ja uspeo da izvucem kad sam testirao ranije:
attachment.php

Phenom 955 na 3.2GHz. Cooler je CM TX3.

Soba mi je manja i toplija. Idle od 35 do 40, a load do 55.

klikni da poplavi nesto od ponudjenog... npr. cpu 0 kao kod mene...

Opet ništa:-(

Da li ti radi osd iz afterburnera, tj. samo ono sto sam stavio u crveni kvadrat na screenshotu iz igrice?

... prvo probaj to da ukljucis da radi sa igrom, a onda HWiNfO. Tako sam ja aktivirao.

Poslednja izmena:
Da, samo za gpu

edit:
Jel sad dobro?
Koje je temp procesora?
Untitled123.png

Poslednja izmena:
znaci, ako radi osd iz afterburnera u igricama onda:
ukljuci HWiNFO, kvacica na sensors-only, run.... tu se otvori prozor sa temperaturama i ostalim merenjima, onda klik na configure-> OSD(RTSS), i tu biras sta hoces da pratis.. npr. CPU 0, klik da poplavi, pa stavis kvacicu na Show value in OSD, izaberes poziciju i to je to... tako kod mene radi.

edit:
sad vidim tvoj edit, to je to... Pa moras da znas sta si sve stiklirao da ti pokazuje i koju si poziciju odredio... tako ces znati sta je sta.

Kod mene je cpu 0 temperatura procesora, a Temperature 3 soket.

Poslednja izmena:
Ok, hvala. :wave:
Valjda ću sad sve namestiti.

Nemojte robovati temperaturi procesora. Overklokujte umereno, naravno za bilo kakav OC kupite pristojan cooler, recimo Coolermaster Hyper 212 ili bolji i necete imati velike brige. Nemojte natezati CPU do krajnjih granica, odlucite se za mozda 100-200MHz manje ali uz nizi napon i garantovano bolju stabilnost. Ako cete gledati overklokove ovde na benchmarku znajte da 80-90% tih overklokova nisu za 24/7 ma sta vam vlasnici tih procesora pricali. Verujte da je to oko 100-200MHz nize. Ko ne veruje neka i sam proba pa ce vremenom doci do zakljucka. Recimo da 3570K i 4670K rade na 4,4-4,5Ghz vrlo lepo, a da na 4,7-4,8 stalno strepite kolika je temperatura, da li je stabilan, ovo ono. Vredi li to tih 5% razlike u brzini, ja mislim da ne vredi. Bolje 5% manji takt i 10% manje zagrevanje uz garantovanu stabilnost od cedjenja zadnjeg frejma u igrici. I onako vec duze vremena grafike vode glavnu reci po pitanju fps-a. ;)

Evo opet mene, samo sa Crosshair IV Formula... :D

cf-4.jpg

Primetno manje temperature u odnosu na M5A97 PRO.

Ovo je posle 25 kruga Linx-a sa 2500MB memorije.

Sa M5A97 PRO je umeo da ode i do 75... I to sa nizim naponom.

^ To sam i ja zaključio za X4 955, dok sam ga probao na svojoj staroj biostar AM2+ ploči, temperature su bile primetno manje nego sa tada novom M5A97 Pro, koja je sva prilično vrela... a onda sam prestao nešto mnogo da obraćam pažnju na T, pazim samo da ne ode u "crveno". Odprilike neki princip koji je kolega GoranM baš fino opisao.

FX8350, CM Seideon 120 hladjenje, dok pisem ovo temp jer 12 stepena :D u igrama ne prelazi 32-33 u linxu cini mi se da je bila maksimalna 44stepena...Untitled.png

Nazad
Vrh Dno