Šta je novo?

MSI GTX 660Ti PE/OC problem sa TDR-om

Sve kazu asic nista ne znaci vrhunski asic fenomenalan OC.
Zasluzio si nakon 2 karte da ti dadnu najbolju :p

Super :happy:. Ne bih bas hvalio alti, jer da nije bilo Dusana verovatrno bi to mnogo drugacije izgledalo.

Nadam se da ce biti jos jedan rasplet u toku nedelje pa cu vam preneti utiske.

@treci Slazem se sa tobom, ali ajde, bili su jako ljubazni.
@Pike Jedva cekamo :)

Moja ide u ponedeljak na reklamaciju, rečeno mi je gde i kome da je pošaljem. Nadam se da ću proći slično kao Gavran... :D

Hoces sigurno. I ti i Pike. Dule je odradio sjajan posao. I dokazao da je MSI ozbiljan brend.

Sve je to super,samo ovakve stvari bi trebale da se resavaju sasvim "legalno" i normalno,bez icije dodatne intervencije i zalaganja,u ovoj prokletoj zemlji sve mora na gurku,i za sve ti treba neka veza....

Sve je to super,samo ovakve stvari bi trebale da se resavaju sasvim "legalno" i normalno,bez icije dodatne intervencije i zalaganja,u ovoj prokletoj zemlji sve mora na gurku,i za sve ti treba neka veza....

Bas tako. Ali nazalost daleko smo mi od toga.

I moja karta je na RMA - rekli su mi da ću znati rezultat do kraja nedelje. Javljam se tada.

Kod mene ovako stoje stvari.

U ponedeljak sam zvao call centar i nisu imali nikakve informacije. Zvao u utorak i rekli su mi da je odgovor prosledjen tamo gde sam kartu vratio. Zovem u emmi Nis oni kazu da nikakav odgovor nisu dobili i da zovem call centar. Ponovo zovem tamo oni kazu neznamo nista, javicemo kada nesto budemo znali. dullenzigno mi je potvrdio da ih je obavestio o dogovoru. Napisem mail i konacno dobijem odgovor da ce kartica biti zamenjena istom i da je ocekujem do kraja nedelje.
U mailu stoji da nije moguca zamena za ASUS, vec samo za identicnu.

Nebih da budem paranojik ali sta ako i ova ne prolazi Heaven, krcka kuler i slicno, mozda su iz iste serije, koliko vidim na sajtu Emmi je vise nema u ponudi tako da je verovatno bila zadnja. Samo da nije neka vracena ili otvarana.

Ziv nisam dok ne stigne, mnogo sam naplasen. Valjda ce da bude treca sreca. Roba im stize sredom i petkom tako da je ocekujem u petak.

Necu smeti da probam Heaven ili necu da gledam, otici cu u drugu sobu. :D

Radice ti Heaven ne brini. Ja mislim da im je Dule objasnio u cemu je problem, pa izvrtece valjda Heaven pola sata, toliko mogu posle ovolikog nerviranja i maltretiranja.

Mislim da me nisi razumeo, trebalo bi da su mi vec poslali identicnu kartu. Ako neko vrti Heaven to cu biti ja, nadam se uspesno. :d
Da li su oni, ne znam.

Znači, u petak bi trebalo da stigne karta? Verovatno će sve biti ok - video sam vrlo malo ovakvih problema kod 700 serije... Ništa, kad stigne - puštaj Heaven...

Trebalo bi, ako ispostuju to sto su rekli, do kraja nedelje. Nadam se da hoce, ako i kod ove puca onda mislim stvarno...

Meni iz servisa kažu da se komponenta kod njih normalno ponaša - čak ju je digao na 1300 MHz.... Mislim, smešno... Ko zna šta je stavio serviser...

Poslao sam im dve ispisane stranice sa konkretnim opisom problema - videćemo šta je serviser uradio. Čovek kaže
Kod nas na testu grafika je prolazila Unigine Heaven 4.0 na default kloku,najmanje 10 puta bez problema,kao i ostale testove FurMark,3D Mark,itd...Čak nam je radila Unigine Heaven test i na podignutom kloku na 1300MHz,ali da bi bio stabilan morali su da se povećaju i Core Voltage i Power limit u afterburner softveru.
Mislim, radila je, ali sa drajverima od pre godinu dana... Unigine prošla deset puta - super. Ostavi je nekoliko sati prijatelju i stavi nove drajvere... :mad:

Poslednja izmena:
Samo me interesuje kako je to postigao? Mislim da mogu na prste jedne ruke da se nabroje primerci koji mogu na 1300mhz. Moja karta je svojevremeno bila stabilna na 1333mhz, sad ne moze da pomeri sa def. Ko zna koje je drajvere stavio, sa cim je klokovao i u cemu testira. Bas ispada ono sto sam pricao za alti i njihove servisere, tuga. Ne znam sta da kazem :mad:

OK. Odobrićemo Vam zamenu, jer smo već dogovorili sve sa Msi kancelarijom.

Posle konsultacije sa Pm možemo Vam u zamenu ponuditi VGA GeForce GTX760 ASUS OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit/GTX760-DC2OC-2GD5

Samo mi potvrdite da Vam odgovara.

Srdačan pozdrav.
Da nije bilo Dušana - ja bih dobio kartu nazad. Oni ne bi stavili nove drajvere, bez obzira na sve - stavili su drajver i Afterburner sa CD-a, kao što je neko u temi i rekao - bez obzira na dva ispisana lista papira.
Ništa od doplate za MSI Gaming - ***. 660Ti0 sigurno ne radi kako treba i preklokovan je, a ja ću videti šta ću sa ovim ASUS-om... Dušane, nemam reči - stvarno si se založio za nas, i mislim da si pokazao kako kancelarija i njen predstavnik treba da radi. Sramota je da serviser ni ne pogleda pritužbe korisnika. Ako se pokaže da je moj 660Ti radi stabilno i u MSI HQ, spreman sam da ja platim sve troškove.

Eto,jos jedan dokaz da je moralo da se resava na misice i uz pomoc veze!!

Da, da smo reklamirali regularno bilo bi gtfo kartica je ispravna. Nisu ni citali sta je HighONE napisao, zato se ja nisam ni nervirao sto su zasrali moj reklamacioni list tj napisali su sta su hteli. Znao sam da to niko nece ni da cita. Samo sto ja ne bih primio karticu nazad dok mi ne izvrte 10 loopova Heavena sa najnovijim drajverima, zabole me sta kazu serviseri.

Serviser:
Kod nas na testu grafika je prolazila Unigine Heaven 4.0 na default kloku,najmanje 10 puta bez problema,kao i ostale testove FurMark,3D Mark,itd...Čak nam je radila Unigine Heaven test i na podignutom kloku na 1300MHz,ali da bi bio stabilan morali su da se povećaju i Core Voltage i Power limit u afterburner softveru.

Ako se karta ovako ponaša, skoro sigurno je da je serviser stavio drajvere sa CD-a. Ti drajveri ne rade na Windows-8, a novi WHQL-ovi drastično menjaju situaciju - karta puca na fabričkom kloku. Ali nisu drajveri problem - nego dodatne optimizacije koje su došle vremenom. Novi drajveri rade, i karta radi i sa tim drajverima kad im se spusti klok... Jednostavno, granice su se pomerile i taj OC u nazivu karte više ne stoji... NVidia ne podržava karte koje nisu na njihovim 660Ti propisanim klokovima i ja sam se zato i obratio MSI-u i njihovom predstavniku, koji je vrlo dobro upoznat sa situacijom.

Evo odgovora servisera, pošto sam ja tvrdio da je nemoguće:
Izvinjavam se zbog kasnijeg odgovora,ali zbog posla nisam stigao odmah da Vam odgovorim.

Za testove je korišćen najnoviji nVidia drajver 327.23,na Windows 7 64bit operativnom sistemu,i na default kloku nije mi se dešavalo da pucaju testovi.Takođe je korišćena najnovija verzija Afterburner-a 2.3.1,i u njemu možete da dodajete voltažu karti,ali ta opcija mora da se omogući u podešavanjima programa.

Evo šta kaže autor Afterburnera, Alexey Nicolaychuk aka Unwinder:
Some more news on develepment. Pleasant surprize for N680GTX Lightning owners: I don't know how MSI solved this with NV, but in the latest database voltage control is fully unlocked again on MSI GTX6x0 Lightning, PE and Hawk series cards like it was in v2.2.3 prior to NV restriction.
Dakle, voltaže su hard lokovane na 1.175V na 2.3.1 nadalje i pomeranje slajdera ne radi baš ništa. Ako potražite moje postove u temi za 660Ti, videćete da sam se žalio na to i da su me ubeđivali da je voltaža uvek i bila lokovana, što nije tačno. Da je karta stabilna sa poslednjim drajverima na 1300 MHz u Heavenu je prosto nemoguće - pošto je koristio Afterburner 2.3.1 - karta je bila na stock voltaži, a tu puca instant na 1250 bilo gde.
Karta ne radi ni na 1.21V na 1300 - testirano.
Testirao sam stabilnost svog računara i evo šta mogu da pokažem ovde
qTU1yz6.jpg

Sistem je stabilan sa Load-line calibration na medium u LinX AVX-u i Prime 95. Testiran je sa više vrsta RAM-a, promenjena su dva napajanja - imao sam Corsair HX520, sad je tu CoolerMaster V700. Naglašavam da je karta testirana na factory default settings na ploči, dakle bez OC-a koji vidite gore. Dakle, ja indirektno nemam pojma, ali zbog Dušana će se ispoštovati dogovor:
Čuo sam se sa Msi kancelarijom i dogovorio da prihvatimo prigovor. Kupcu ćemo zameniti karticu, a ovu šaljemo nazad My staru.

Hvala na trudu i detaljnoj analizi.
Ali ovo stvarno nema smisla i ispada da ja nemam pojma i reklamiram stabilnu kartu, koja se overklokuje kao zmaj. Dakle, ako se u MSI HQ pokaže da je karta stabilna, nudim da Dušanu i kancelariji MSI nadoknadim sve troškove oko ove karte.

P.S Negde u quotovima sam izbacio imena. Poz svima.

Poslednja izmena:
Ja treba da castim. Stigla je zamena, nova, neotpakovana i sto je naj vaznije radi. Ventilatori OK. Probao sam nekoliko krugova Heaven-a 4.0 i prolazi bez problema. Ja zadovoljan, prenecu utiske kasnije.

@HighONE sta reci za cimazu, ali na kraju ponudili su ti OK. zamenu. Ne razumem sto nije mogla doplata za gtx770 ?

Ne mogu da mi priznaju iznos sa fiskalnog zbog starosti karte - a sad ne mogu da iskašljem 11000... Neću da se cimam dodatno, znam da karta ne radi i ovo je ok rešenje. Više mi je problem to što ispade da reklamiram vrhunsku kartu - to je stvarno besmisleno.

@HighONE 1300mhz da prolazi Heaven? HAHA koja sala. Sansa ne postoji, ali bukvalno. Pa sve cak i da su uspeli da dignu napon na maximalnih 1.212v bios editorom ili cime vec, nema sansi da prolazi Heaven ni na 1228mhz a kamoli 1300mhz. Pa sta smo radili dva meseca, testirali sve moguce (novije) drajvere, WHQL beta i sve ostalo. U W7, W8 na razlicitim platformama i uvek je pucalo na defaultu. Ne vredi da se nerviras, vidis da se prave pametni. Dule je ispao maximalno korektan, a nije morao, i hvala mu po stoti put na tome. U mojim ocima vratio je ugled MSI-u. A Alti, hmm, sa njima izgleda samo onako kako je GoranM objasnio :) nema druge. Kartica ne baca sliku i to je to :-devil-:. Jedino sto je dobro dobio si dostojnu zamenu, Asus gtx760 je odlicna karta.
@Pike Cestitam cheers

Poslednja izmena:
Ne mogu da mi priznaju iznos sa fiskalnog zbog starosti karte -

Nisi to trebao da dozvolis ili ti je vise bilo muka da se cimas ?!
Nisam cuo za vecu glupost. Samo izgovor da bi skinuli odgovornost !
Duzni su ti da ti vrate novac ukoliko trazis povracaj upravo onoliko koliko pise na fiskalnom racunu.
Pazi Boga ti , pa ta karta je u garanciji koliko je brend propisao ili koliko uvoznik deklarise. Kakve tu veze ima vreme sa tim ?!
Ja takvih problema nisam imao , cak i ako postoji mogucnost sasecem odmah u korenu,na na kraju mi se jos i klanjaju ;)
Nikad nikog nisam prevario a ne zelim ni mene neko da zeza!
Dok ne pokazes zube ima da te jasu ! A servis..To je tek prica za sebe ..

@Stuka

Baci koji bench , da vidimo kako karta fercera ;)

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo Gavrana njemu su vratili pare za HAWK a za 660Ti su mu racunali pun iznos pa je doplatio za 770. Znaci moze.

Meni se vadjenjem kartice shebao Win tj. aktivacija pa sad moram da instaliram ispocetka. :wall:

@PCBeast bice kad sredim sistem.

Nazad
Vrh Dno