Ja kada otvorim kuciste temperatura ode za par stepeni gore. Meni na primer atlon 740 qvad core i apu 10 5800k nece uopste ispod 30 stepeni .Pozdrav drustvo. Pazario sam 8350, hladim ga sa 212+, ali mi je jako visok idle na 38!!! Sta da mi radim? Menjao sam dve razlicite paste i opet isto... Nista nije dirano od voltaza, sve je na default, a kuciste skroz otvoreno...
Nisam jos ni win digao, samo ubacio proc i usao u bios ... danas cu ako stignem
![]()
To mu dodje Linx sa Xigmatek Gaia sa 2x CM venta na 1200 rpm.
4GHz nisam uspeo da izvucem sa ovom plocom iz potpisa. Nisam imao ni zivaca da se igram, iskreno. Sa ovim naponom je maksimalno 3,9 na ovoj ploci.
Obzirom da se ni moj 965 c3 koji je na M4A79T- Deluxe isao na 4,1GHz sa Alpenfohn nije proslavio sa OC-om na ovakvoj, slicnoj ploci - 99,9% sam siguran da problem nije u procesoru.
Evo, ovoliko:Jel moze jos da se tera ?Na 80c koliki bi klok bio... ?
Sobna temperatura, hyper 212 evo, push&pull varijanta na 600 - 700 obrtaja u idle.. Doduse ne cuju se ni pod linxom..
Pogledajte prilog 124033
Isao je oko 20 min, nego sam stopirao pre slikanja pa pustio jos par min da ide..
Pogledajte prilog 124056
Kako tako malo GFlops-a? Jel to normalno za FX?
Sto nerealne? Otvoreno je kuciste. Temperatura je pala za 5-6c kad sam stavio jos1 vent na cpu cooler...
Ne gledam te vrednosti, nisi bile tacne ni na intel platformi.. Ali ovo iznad mb je tacno.. Oko 27 - 30 idle, 48 max pod linxom. U igricama ne prelazi 41c...
Sad, ebem li ga, ako ni to nije tacno..
@RecklesLife. Nije loše, nije loše. Inače za 4Ghz 20x200 traži minimum 1.428V kod mene. S'tim da u full režimu napon ide i do 1.5V ne sme da padne ispod 1.428V. Tada će raditi stabilno na 4 Ghz. I naravno greje se ko furuna. 61°C Ti je max temperatura za ceo procesor. Ne valja je prelaziti.
@mile64 pretpostavljam da ide prvo cpu , matična, NB. Ali temperature su ti ledene pa ne moraš se uzbuđivati zbog toga.:banana:
@Mortification
Vidim da si sa prime95 stresirao CPU samo 1h . Kakve su temperature poske 3h-6h ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari