Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

To ti je to, puno niže nećeš imati, sa istim kulerom je kod mene bilo 36-37C, takođe sa njim zaboravi i na neki pristojniji OC.

Nabavi jači kuler buraz. Inače nije toliko važna idle temp već kolika je u full. Kolika ti je kada ga opteretiš?

Nisam jos ni win digao, samo ubacio proc i usao u bios ... danas cu ako stignem

Pozdrav drustvo. Pazario sam 8350, hladim ga sa 212+, ali mi je jako visok idle na 38!!! Sta da mi radim? Menjao sam dve razlicite paste i opet isto... Nista nije dirano od voltaza, sve je na default, a kuciste skroz otvoreno...
Ja kada otvorim kuciste temperatura ode za par stepeni gore. Meni na primer atlon 740 qvad core i apu 10 5800k nece uopste ispod 30 stepeni .

Poslednja izmena:
Nisam jos ni win digao, samo ubacio proc i usao u bios ... danas cu ako stignem

U Biosu će uvek biti više temperature u idle nego kad uđeš u Windows jer procesor uvek radi na maksimalnoj frekvenciji. Uglavnom , kako je već ranije rečeno, bitne su ti temperature pri opterećenju.

moj novi procesor-pravo osveženje u odnosu na prijašnji athlon 462

Evo zagrejao sam malo i ja moj sa novim setovanjima :D

Odlično Tubanče. Ovo ti je za 24/7?

Dok ne stigne višera jeste.

thuban-x6-3900-stable.png

To mu dodje Linx sa Xigmatek Gaia sa 2x CM venta na 1200 rpm.

4GHz nisam uspeo da izvucem sa ovom plocom iz potpisa. Nisam imao ni zivaca da se igram, iskreno. Sa ovim naponom je maksimalno 3,9 na ovoj ploci.

Obzirom da se ni moj 965 c3 koji je na M4A79T- Deluxe isao na 4,1GHz sa Alpenfohn nije proslavio sa OC-om na ovakvoj, slicnoj ploci - 99,9% sam siguran da problem nije u procesoru.

Poslednja izmena:
thuban-x6-3900-stable.png

To mu dodje Linx sa Xigmatek Gaia sa 2x CM venta na 1200 rpm.

4GHz nisam uspeo da izvucem sa ovom plocom iz potpisa. Nisam imao ni zivaca da se igram, iskreno. Sa ovim naponom je maksimalno 3,9 na ovoj ploci.

Obzirom da se ni moj 965 c3 koji je na M4A79T- Deluxe isao na 4,1GHz sa Alpenfohn nije proslavio sa OC-om na ovakvoj, slicnoj ploci - 99,9% sam siguran da problem nije u procesoru.

EDIT

Uspeo sam da izvucem 4GHz. Penje se napon na 1,5V kada linksujem, u igricama-3D marku 1,42-1,47V.

Doduse, temperature vise nisu ove... Sa 61C, sada je 67C u Linx, tj 61C za Core temp.

U igricama je 45-46c. :) Ja zadvoljan..

Auh. Tek sada videh da sam duplirao post. Ako moze mod da sredi.. :)

jel može neko da pojasni za šta su koje temperature,ono TZ00,01,TMPIN itd.?napone nerealno prikazuje u biosu su ok.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam temperature ploce na razlicitim mestima jer su po njoj rasporedjeni senzori. Northbridge, Southbridge itd...

@RecklesLife. Nije loše, nije loše. Inače za 4Ghz 20x200 traži minimum 1.428V kod mene. S'tim da u full režimu napon ide i do 1.5V ne sme da padne ispod 1.428V. Tada će raditi stabilno na 4 Ghz. I naravno greje se ko furuna. 61°C Ti je max temperatura za ceo procesor. Ne valja je prelaziti.
@mile64 pretpostavljam da ide prvo cpu , matična, NB. Ali temperature su ti ledene pa ne moraš se uzbuđivati zbog toga.:banana:

Poslednja izmena:
Jel moze jos da se tera ? :) Na 80c koliki bi klok bio... ?

Sobna temperatura, hyper 212 evo, push&pull varijanta na 600 - 700 obrtaja u idle.. Doduse ne cuju se ni pod linxom..

Screen.jpg

Sto nerealne? Otvoreno je kuciste. Temperatura je pala za 5-6c kad sam stavio jos1 vent na cpu cooler...

@Mortification
Ok nemoj vise, to je to :D

@nidzakv
Izaberi 'All' u Linxu za komplet stresiranje memorije. Vidis da ti stoji na 772 :)

Isao je oko 20 min, nego sam stopirao pre slikanja pa pustio jos par min da ide..
Screen2.jpg

Ne znam brate ni sta je to :D

Sto nerealne? Otvoreno je kuciste. Temperatura je pala za 5-6c kad sam stavio jos1 vent na cpu cooler...

Da li stvarno misliš da je 36C u Linxu realno i da je 9C min temperatura? Pa ambijentalna temperatura ti je bar dva puta veća od minimalne vrednosti u tvom slučaju.

@Dox
Neću :D

Ne gledam te vrednosti, nisi bile tacne ni na intel platformi.. Ali ovo iznad mb je tacno.. Oko 27 - 30 idle, 48 max pod linxom. U igricama ne prelazi 41c...

Sad, ebem li ga, ako ni to nije tacno..

Ne gledam te vrednosti, nisi bile tacne ni na intel platformi.. Ali ovo iznad mb je tacno.. Oko 27 - 30 idle, 48 max pod linxom. U igricama ne prelazi 41c...

Sad, ebem li ga, ako ni to nije tacno..

To jeste ok i kao što vidiš razlike su velike, jer je jedan senzor na ploči, u socketu, a drugi unutar cpu-a.
Sve ok, razumeli smo se na kraju ;)

@RecklesLife. Nije loše, nije loše. Inače za 4Ghz 20x200 traži minimum 1.428V kod mene. S'tim da u full režimu napon ide i do 1.5V ne sme da padne ispod 1.428V. Tada će raditi stabilno na 4 Ghz. I naravno greje se ko furuna. 61°C Ti je max temperatura za ceo procesor. Ne valja je prelaziti.
@mile64 pretpostavljam da ide prvo cpu , matična, NB. Ali temperature su ti ledene pa ne moraš se uzbuđivati zbog toga.:banana:

1,5V verovatno zbog analogne naponske na toj Forumuli.

Pazario sam danas M5A97 PRO sa 6+2 digi vrm, koja je odlicna za OC.

Cim sklepam masinu sa novom grafickom, bacam se u OC, pa kacim ovde temperature i maksimalni klok...

:)

Vrh Dno