Šta je novo?

Mac alternative windows softveru

Alternativa Winamp-u ,jedina normalna koju sam nasao je ovaj player :

http://www.clementine-player.org/

Sta fali iTunes-u ??? Pa nista,samo osnovno moze da mota pesmu na po par sekundi preko tastature,niti mogu da se podesavaju komande na tastaturi :wall: :crash: Moze da se mota pesma,ali moram da drzim misem preko >> strelice ... Bas efikasno :S: Ma ne,nije *****an player uopste :wall: Drugo,necu da se logujem da bi slusao internet radio.

Odakle ti to da moras da se logujes da bi slusao radio?

Sta fali iTunes-u ??? Pa nista,samo osnovno moze da mota pesmu na po par sekundi preko tastature,niti mogu da se podesavaju komande na tastaturi :wall: :crash: Moze da se mota pesma,ali moram da drzim misem preko >> strelice ... Bas efikasno :S: Ma ne,nije *****an player uopste :wall: Drugo,necu da se logujem da bi slusao internet radio.
Stvar navike sa Windowsa :) Možeš točkićem miša to da radiš, samo ga pozicioniraj na vremensku liniju pesme.

A što motaš pesme, valjda treba da ih slušaš ako su dobre? :)

Stvar navike sa Windowsa :) Možeš točkićem miša to da radiš, samo ga pozicioniraj na vremensku liniju pesme.

A što motaš pesme, valjda treba da ih slušaš ako su dobre? :)

uopste ,tj. nikako nije zgodno kad hoces da cesto vracas pesmu da bi ucio da je sviras i hoces vise puta da cujes jedan isti deo ;)

@VexMunja

Tvoj komentar me je podsetio na jednog prijatelja kome su svi ostali browseri bullshit, osim FF-a jer u ovim drugima ne može da otvori 100 tabova, a i kad otvori hrpu svi se do jednog učitavaju i troše gomilu resursa, a on to ne želi, već mu treba da se učitaju samo prvih 20 recimo, a ostale bi da učitava manuelno po potrebi.

Pa ja stvarno ne znam kome treba 100 otvorenih tabova i zašto, naročito pored funkcija kao što su read me later, a pri tom bi još i da uštedi na resursima...

Dakle ovo što si napisao je krajnje simpatično, al i ti kao i ovaj moj frend, očigledno nisi svestan o čemu govoriš... Te razloge koje si naveo predstavljaju otrpilike trice i kučine, koje mogu da zatrebaju svakom n-tom korisniku koji uči da svira gitaru ili možda nekome ko konstatno ima obe ruke zauzete a hteo bi da savlada lyrics neke pesme dok peče kifle, odmašćuje motor, lemilicom pegla integralca, mesi testo ili pakuje pljeskavice! :p

Osim toga kada se govori o plejerima, ja ipak mislim da se tu gledaju prevashodno neke druge stvari i to je zapravo ono što ih određuje dal su loši ili ok, a ne takve sitne pikanterije koje neko nije napravio jer nije mogao ni da ih se seti...

Poslednja izmena:
Pa te sitne pikanterije ima svaki i najgluplji player za Windows... Hteo sam reci, da iTunes, kao takav zvucan, reprezentativan i obavezan za hardcore apple korisnike treba biti za klasu bar bolji od drugih. Kako se nisu setili, pa to je u player - u za muziku kao da zaborave da integrisu search u Finder-u na primer...

Vex, samo ubaci m3u ili pls stanice u iTunes i slušaš stream sasvim normalno.
Ta usluga čiji si ss napravio je nešto sasvim drugo.

Inače, iTunes mi je spor i nezgrapan.
Za sada mi je Vox naj.

Sad sam skinuo Vox... Ako nista drugo,bar lepo izgleda i ne prostire se bzvz na 6 kvadrata :)

^^^^ to je bilo u pozitivnom smislu, 6 kvadrata se odnosilo na iTunes ;)

Pa te sitne pikanterije ima svaki i najgluplji player za Windows... Hteo sam reci, da iTunes, kao takav zvucan, reprezentativan i obavezan za hardcore apple korisnike treba biti za klasu bar bolji od drugih. Kako se nisu setili, pa to je u player - u za muziku kao da zaborave da integrisu search u Finder-u na primer...
A šta da nikada nisi video kako radi Windows da li bi znao za te prečice? Mala šala ali ne treba upoređivati sisteme 1:1
Vlada me podseti na sličnu priču, jedan nemački poznati proizvođač automobila, da bi razbio monotoniju napravio je drugačiji prekidač za svetla koji nije bio okrugao i koji nije bio pozicioniran levo od volana. I ispostavilo se da koliko to god bilo "fensi" ljudi su "navikli" na oblik i položaj na kontrolnoj tabli. Bunili su se, negodovali i u sledećoj verziji su vratili sve na staro. Ljudi su čudo a "navika" (uz pretpostavku) je takođe majka svih *****a.

Kapiram ja tebe ali @Vlada je u pravu. Aplikacije se prave za masovne korisnike. Evo ti moj primer, meni je najbitnije da imam tag editor, da sve ono što nedostaje pesmi mogu da promeni, dodam, da napravim liste, po potrebi sinhronizujem sa iPhoneom, pustim listu i ostavim laptop. To je moj pristup muzici, bitno mi je da je sve sređeno i uredno. Naravno i pomenuta pretraga da bih pronašao ili proverio nešto. Klasičan korisnik :)

I nije iTunes obavezan za hardore korisnike, kako kažeš. Nećeš verovati koliko njih traže kao i ti WinAmp ili nešto slično zbog "navike". Uglavnom ih nervira glomazni interfejs i suvišne informacije, pošto su navikli na nešto tipa WinAmp. A i iTunes je jednom funkcijom plejer, ostalo je mnogo više. Sve u svemu dobro je da postoje alternative.

P.S. Evo setih se još jedne stvari: Imam Telenor Play paket i koristim Deezer. Međutim reših da probam Spotify i zbog dve stvari jedva čekam da mi istekne paket da pređem na Spotify. Zašto? Pa zato što je Spotify ima Aplikaciju za PC/Mac a Deezer se izvršava kroz pretraživač a druga ZA MENE bitnija stvar je što na mobilnom telefonu Spotify ima opciju Crossfade i Gapless Playback a Deezer nema. Koliko god ovo zvučalo nebitno a i vidim da nikome ne smeta, meni smeta. Ja slušam muziku dok trčim svakog dana i Crossfade mi treba jer drugačije ne volim :) Ali... ja sam n-ti možda kome to treba

Poslednja izmena:
A šta da nikada nisi video kako radi Windows da li bi znao za te prečice? Mala šala ali ne treba upoređivati sisteme 1:1
Vlada me podseti na sličnu priču, jedan nemački poznati proizvođač automobila, da bi razbio monotoniju napravio je drugačiji prekidač za svetla koji nije bio okrugao i koji nije bio pozicioniran levo od volana. I ispostavilo se da koliko to god bilo "fensi" ljudi su "navikli" na oblik i položaj na kontrolnoj tabli. Bunili su se, negodovali i u sledećoj verziji su vratili sve na staro. Ljudi su čudo a "navika" (uz pretpostavku) je takođe majka svih *****a.

Kapiram ja tebe ali @Vlada je u pravu. Aplikacije se prave za masovne korisnike. Evo ti moj primer, meni je najbitnije da imam tag editor, da sve ono što nedostaje pesmi mogu da promeni, dodam, da napravim liste, po potrebi sinhronizujem sa iPhoneom, pustim listu i ostavim laptop. To je moj pristup muzici, bitno mi je da je sve sređeno i uredno. Naravno i pomenuta pretraga da bih pronašao ili proverio nešto. Klasičan korisnik :)

I nije iTunes obavezan za hardore korisnike, kako kažeš. Nećeš verovati koliko njih traže kao i ti WinAmp ili nešto slično zbog "navike". Uglavnom ih nervira glomazni interfejs i suvišne informacije, pošto su navikli na nešto tipa WinAmp. A i iTunes je jednom funkcijom plejer, ostalo je mnogo više. Sve u svemu dobro je da postoje alternative.

P.S. Evo setih se još jedne stvari: Imam Telenor Play paket i koristim Deezer. Međutim reših da probam Spotify i zbog dve stvari jedva čekam da mi istekne paket da pređem na Spotify. Zašto? Pa zato što je Spotify ima Aplikaciju za PC/Mac a Deezer se izvršava kroz pretraživač a druga ZA MENE bitnija stvar je što na mobilnom telefonu Spotify ima opciju Crossfade i Gapless Playback a Deezer nema. Koliko god ovo zvučalo nebitno a i vidim da nikome ne smeta, meni smeta. Ja slušam muziku dok trčim svakog dana i Crossfade mi treba jer drugačije ne volim :) Ali... ja sam n-ti možda kome to treba

Slazem se ja i sa tobom i sa Vladom,ne kazem da Vlada nije u pravu...ali sa moje tacke gledista iTunes mi je nekako dumb... To "hardcore korisnici" se odnosi na one koji pored OSX-a koriste i ostale "i" uredjaje ,pa bez iTunes-a ne mogu ni u WC... i eto...naveo si i ti neke primere oko sitnica koje zivot znace...to sto si naveo u vezi Spotify-a je i meni bitno ...tako da ,kad bi se malo sagledalo nije bas da se radi o n-tim korisnicima ;) i dobro je dok ima izbora...ja sam tek danas cekirao licence agrement na iTunes-u ,nisam ga palio mesima od kad sam digao sistem...Ne zelim ga i ne treba mi u zivotu. Nasao sam Clementine koji mi extra radi posao i vuci siti i ovce na broju....Jedino bih voleo kad bi mogao na Clementine da promenim ovu njihovu uzasnu ikonu...Gledao neka uputstva ,ali se nisam snasao ,ako sam dobro shvatio, ne ponasaju se sve te neke stvari isto u SL, L i M-Lionu?

uopste ,tj. nikako nije zgodno kad hoces da cesto vracas pesmu da bi ucio da je sviras i hoces vise puta da cujes jedan isti deo ;)
za sviranje gitare i skidanje akordaze sa pesama,svaka preporuka za program'Capo'.....proveravao sam akorde od svog benda..sve pogodio:)..i jedna napomena na iTunes marketu,pise da je za Lion 10.7...ima verzija malo starijih koji rade i na Snow Leo 10.6...
app se placa,ali ima narodnih...:)
https://itunes.apple.com/us/app/capo/id415922585?mt=12
33a6s13.png

meni je super kako winamp handlea playlists i u tom je perfekcija. library kao za itunes mi ne odgovara jer imam mnogo muzike, na razlicitim mestima

za sviranje gitare i skidanje akordaze sa pesama

Inace,sviram klavijature,i nemam problema sa akordima,cujem ih odlicno :) vise vracam delove pesama kad skidam solaze i kad radim ritmove-aranzmane ,pa slusam tacno sta se desava u pesmi...cisto for the record za sta koristim ffwd-rewind :D a hvala za preporuku,probacu program ;)

Probah ga i ja sad,iako sviram vec 10 god,nije mi problem da skinem nesto na sluh,i mogu reci da je onako. Pogadja samo ciste akorde,tj durove/molove. Ostalo prc :d

Po meni, jedan od najkvalitetnijih audioplejera je upravo ovaj:
http://audirvana.com/
Nažalost, Plus verzija (koja je ono pravo) nije besplatna, ali cena opravdava kvalitet, pogotovo ako muziku slušate preko Hi-Fi uređaja, koji su još i malo kvalitetniji nego prosek.

Poslednja izmena:
Ima li na Mac-u softver koji može da prikazuje film sa dva titla istovremeno (na Windows-u to su KMPlayer, PowerDVD)?

Još jedno pitanje... koje vrste titlova podržava?

Ne mogu nigde na netu da nađem da li podržava "sup". pored srt bitno mi je da kada remuxujem blu-ray film da ne moram da prebacujem sup u srt, već da na desnom kliku imam dva titla koje mogu da izaberem...

Edit: da ne zaboravim da pitam da li podržava 3d titlove, naša slova (ćirilcu, latincu :))...

Poslednja izmena od urednika:
"Naša slova" tj slova sa dijakriticima podržava, za ostalo ne znam...

Meni se u zadnje vreme mota u glavi da moj pc zamenim sa Mac Minijem. Ali neznam kako bi se izborio sa onim kako neko rece "za****m" od navike na Windows. Bojim se da nemam cohones za takav iskorak. Inace najveci deo vremena sam na internetu ,skidanje filmova putem torenta kao i gledanje filmova i slusanje muzike putem BS player-a.
Jednostavno moram da rascistim u glavi ili da bar odem kod nekog ko koristi OS X pa da mi pokaze.

Meni se u zadnje vreme mota u glavi da moj pc zamenim sa Mac Minijem. Ali neznam kako bi se izborio sa onim kako neko rece "za****m" od navike na Windows. Bojim se da nemam cohones za takav iskorak. Inace najveci deo vremena sam na internetu ,skidanje filmova putem torenta kao i gledanje filmova i slusanje muzike putem BS player-a.
Jednostavno moram da rascistim u glavi ili da bar odem kod nekog ko koristi OS X pa da mi pokaze.

surf + gledanje filmova + torrentovanje + slusanje muzike, sve imash na Mac-u takodje

@Zuba... Ne razmisljaj vise ni sekund... Trebace ti par dana da se naviknes i vremenom ti Windows vise nikada nece nedostajati ;-) provereno ;-)

Brate.. :) Za te stvari manje vise svaki sistem je isti...

Mislim,browser je browser,tu nikakve razlke nema.
Pustanje filmova i muzike zaista nije nikakva nauka..

Jel postoji garancija za proizvod kupljen na primer u USA? Ukoliko bi kupio preko eBay-a. I da li je tako sigurna kupovina?

Vrh Dno