Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Snapdragon™ BatteryGuru

Da li ima neko na forumu ko je stvarno pustio ovu app da radi 30-ak dana da podeli utiske? Znam da su svi programi ovog tipa placebo, ali ovaj ima nešto drugačije:

1. pali gasi data sync i wifi
2. sync određenih app samo kad ih pokrenem a ne non-stop

... pa mi deluje interesantno i mislim da radi posao? Šta vi mislite?

ja sam koristio od prvog dana kako sam uzeo n4 (sto ce reci od pocetka jula do juce). Juce sam rutovao n4 i otkljucao bootloader, stoga full wipe i ne koristim je od tada. Moj utisak je da mi baterija traje duze bez ove aplikacije :D
Ne znam kako, da li mi se cini, ali juce je prezivo em rutovanje i sve oko toga, em ponovno instaliranje svih aplikacije i podesavanja(nisam imao backup) i pored toga standardno moje koriscenje u toku dana. Izdrzao je od 9 ujutru do 23h sa skoro 4h screen on tajma. Sto se tice paljenja vajfaja po lokacijama, to radi, ali brljavi jako cesto. Iz cista mira mi bude recimo u centru upaljen vajfaj, ili na nekom mestu gde do sada nisam bio. Pritom nije bas najsrecnije odradjena preciznost lokacija - primera radi, zivim u rakovici, on vec na kanarevom brdu upali vajfaj i ceka da stignem do kuce. Korisno jeste, ali valjda postoje aplikacije koje sluze za to i bolje odradjuju.
sto se tice synca odredjenih aplikacija, imas tri podesavanja - don't sync, sync according to usage, full time sync. Stavio sam fejs i whatsapp da se sinkuju non stop, ostalo kada ih koristim i sada bez gurua primecujem da sam propustao sve i svasta na fejsu. Dok mi je recimo sinkovao instagram, koji sam palio oba puta dnevno.

So, ja ga vise necu koristiti jer vidim da mi bas i nije potreban. Mogu manuelno da iskljucim sync svega i vajfaj, i to je to. Dozvolim nekim aplikacijama da pale same od sebe ako im treba za lokaciju, meni dosta.

Da ne zna neko u kojem direktorijumu se nalaze wallpaper-i i ikonice Stark icon pack-a? Trazio sam i trazio ali nema sanse da nadjem.

Nisu u nekom direktorijumu, već su u samoj aplikaciji. I ikone i pozadine.

Znam kako da ih ubacim tj postavim kao difoltne, ali mi pozadine trebaju za nesto drugo i htio bih da ih prebacim na PC.

Nisi razumeo šta sam ti napisao. Pozadine i ikone se nalaze u samoj aplikaciji, a ne u nekom posebnom direktorijumu. Na računaru otvori apk preko winrar-a i otpakuj, pa ćeš naći pozadine i ikone.

Mt:s centar omogućuje besplatno gledanje tv programa preko svoje aplikacije.
Dostupne televizije su rts1, rts2, prva, pink, b92, b92info i studio B.
Program se može gledati samo iz Srbije i samo putem mobilnog Mts interneta, a ne i preko wifi.

Sve aplikacije koje se instaliraju sa Amazona, zahtevaju i da Amazon App Store bude instaliran na telefonu, znači, ako se izbriše, neće raditi.

Pa logično je, zar ne?

Ja sam je koristio. Prvo je "učila" nekoliko dana a kada je počela da radi, napravila je haos: npr isključila mi je sync kalendara (ne znam po kom osnovu, kalendar koristim stalno i neophodan mi je stalni sync), Wifi je uključivala i isključivala nasumično (tih dana sam držao wifi stalno upaljen jer mi je bilo ponestalo besplatnih megabajta)... Ukratko, dok se nisam setio šta je u pitanju, mislio sam da brljavi telefon ;) Promptni uninstall. Ko zna, možda bi posle nekog vremena stvari došle na svoje, ali ja zaista nisam imao živaca da konstantno proveravam da li mi je sinhrinizovan nalog, da li je upaljen wifi itd.

Moja preporuka je greenify, čini mi se da sasvim lepo završava posao.

Meni je produžila trajanje baterije solidnih 3-4 sata. Kalendar i gmail su se stalno updateovali, ostalo po potrebi. Nisam imao zamerki. I sad je instalirana.

Mt:s centar omogućuje besplatno gledanje tv programa preko svoje aplikacije.
Dostupne televizije su rts1, rts2, prva, pink, b92, b92info i studio B.
Program se može gledati samo iz Srbije i samo putem mobilnog Mts interneta, a ne i preko wifi.

ne verujem kako ovo socijalno izgleda,ako su vec pustili te kanale,mogli su da se potrude da bude gledljivo bar

Hvala svima na odgovorima. Zaključak je, neću instalirati Snapdragon BatteryGuru :)

Druga stvar, koju anti theft app koristite i zašto? Devojka je profesor u školi pa hoću preventivno da joj instaliram neku od ovih app :D :D :D Zlu ne trebala, neka stoji. Napominjem da ima 4.1.2 na S2+ i još uvek nema onu opciju "Menadžer android uređaja" (to dolazi sa 4.3 zar ne?)... Video sam da je neko danas preporučio PREY aplikaciju...

ps. Pozivaju se korisnici "scouser" i "-V-O-Y-A-G-E-R-" da učestvuju u ovoj diskusiji pošto su preporučili neke u temi "Must have android..." :wave:

ps2. Đilke me ispravio, ima i devojka na S2+ ali ovi softveri nude slikanje prednjom kamerom, log, zaključavanje telefona kada se ne unese pattern kako treba i tako neke stvari...

Poslednja izmena:
Ne treba 4.3 to je novi feature koji je došao sa novim Google servisima.

8uga6e8y.jpg

Security > device administrator > otkači

Ja koristim Cerberus anti theft aplikaciju, plaća se, a ja sam je uzeo kada je bila na nekoj akciji - besplatna :p

I ja koristim Cerberus, platio 3 eura,meni je sjajna. Sve opcije rade bez problema.Ima slikanje prednjom i zadnjom kamerom,log,zakljucavanje,cita sms,call log...Treba je probati, free trial je 7 dana.
Android device manager nema te opcije.

To sam i ja hteo da pitam s obzirom da je AndroidLost free a ima sve te funkcije.
Jeste,free je i ima sve opcije ali...meni licno je nekako nepregledan,nekad nece bas svaku komandu da odradi,ne znam...vise mi se svidja Cerberus i to je to...

meni je taj android lost posle nekog vremena gubio push key i nisam nikako mogao da ga dozovem tako da je postao neupotrebljiv -> obrisan

Pitanje jedno. Nesto se ovde spominjalo da neki browser (Chrome mozda) ima kompresiju stranica za one koji koriste mts megabajte recimo, da se malo razvuku ti mb? I jel mts ima widget za potrosnju mb ili neka druga app?

nama u Crnoj Gori ne radi search na Play Store :d
Zadnja rupa na svirali :p

Radi preko Chrome-a... i direkt link na Play Store dobiješ.

Anyway, cime mjerite brzine wifi konekcije ka ruteru?
Koristio sam ES file explorer i kopirao neki fajl od 1gb na komp, prikazao mi je 550-600 kB/s sto je po meni malo nekako...

Ruter je neki ONT Huawei... Link speed na telefonu pokazuje 65 mbit/s.

Jesi kopirao preko samba protokola ili na ftp? Meni na samba ide oko 700, a na ftp oko 2,4MB/s.

Urose skini software data cable sa play store-a i skini filezilla client upari ih, pa vidi

Meni preko ftp-a bude 4 u proseku, nekad skoči na 6-7, ali 4 je prosek.

Moze li par alternativa za GMD Auto Hide Soft Keys PRO ★ root v1.1 , mada mi se ovaj cini kao najbolji :)

Search kaze da nije bilo, vest je od juce:

Vipova ,,Moj Parking’’ aplikacija za Android uređaje i iPhone

Nova aplikacija iz Vip mobile radionice pod nazivom ,,Moj Parking’’ kreirana je sa željom da svim vlasnicima Android uređaja i iPhone telefona olakša proces plaćanja parkinga putem SMS zahteva.

Aplikacija je besplatna, i pokriva sve gradove u kojima postoji mParking usluga. ,,Moj Parking’’ u samo nekoliko klikova, omogućava plaćanje parkinga, daje informacije o parking zonama, parkiralištima i slobodnim mestima u najbližim garažama. Dodatno, opcija alarma podseća korisnike na isticanje vremena za parkiranje kako bi ga na vreme produžili.

Aplikacija je podržana na Android telefonima i tabletima od verzije 2.3.5, i na iOS od verzije iOS 4.3, uključujući i najnoviji iOS7. Uskoro će biti dostupna i vlasnicima telefona sa Windows Phone operativnim sistemom.

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.vipmobile.mparking

iPhone: https://itunes.apple.com/us/app/moj-parking/id670208444?mt=8

Da podsetimo, Vip je je prvi mobilni operater u Srbiji koji je lansirao Android aplikaciju (Android Vip meni), kao i Moj Vip aplikaciju za Windows Phone i iPhone.

Vrh Dno