Šta je novo?

Opera

Kriminalno lose resenje, nema sanse da predjem u skorijoj buducnosti bas zbog ovakvih stvari. Takodje, vec sam im prijavljivao da nove tabove sada otvara do postojeceg taba, umesto kao do sada, na samom kraju. Preporucujem da prijavljujete sve sto vas nervira, barem ce ubaciti mogucnost vracanja na staro - ako niko ne prijavi, sigurno se nece sami setiti svega.

Dobro je, nisam jedini koga ovo izludjuje. :) Ajde reci kome i gde da se zalim?

Treba vam ovako nesto?
kad je to ukljuceno onda ide na prethodni tab po redu.
2013-09-08_211426.jpg

-with-featureactivation-order-tab-cycling

u command line switches

preporuka da trazite sve sto vas interesuje, jer prijavljivanje necega sto niste ni poksuali da nadjete je bezkorisno, niko na tako nesto obracati paznju nece

Za slucaj da ljudi ne znaju, ono sto je gorankx predlozio je na "opera:flags".

Da tamo se nalazi ali neznam da li ima u drugim verzijama osim developer.

Ima u Opera 16 koja se sada vodi kao stable. Sve što ima pod opera:flags će vremenom biti prebačeno među redovne opcije ili omogućeno kao default.

Upišeš opera:flags u adresni bar i stisneš enter. Tu imaš eksperimentalna podešavanja. Prvo je to što tebi treba. Stavi enabled/omogućeno i ponovo pokreni Operu.

E sada ima jos jedna stvar koja nije ista kao na staroj operi, a koja me opet nervira, pa ne znam da li i to moze nekako da se podesi. Ajde opet primer, lakse je za objasniti. Ako imam otvorenih pet tabova. Iz prvo taba otvaram neke linkove "open in new tab". Stara opera je te nove tabove stavljala na kraj, dok ova nova stavlja na mesto do postojeceg taba. Dakle ako sada iz prvog taba otvaram link, on ide na drugo mesto, umesto na sesto kao sto je ranije bilo.

meni je tako podeseno i na staroj operi, jer ono sto hocu da otvorim u novom tabu hocu da mi bude odmah tu pored da ne moram da vucem misa skroz na kraj kako bih video to sto otvaram u novom tabu.

Jeste, to su opcije koje mi trebaju, ali nazalost meni to ne radi. Ne znam da li nije kompatibilna ekstenzija ili sta, ali ne radi.

Da li za Operu 17 Next postoji neka opcija,dodatak ili slicno za "right-click / Image Properties" ?

Sad sam je probao u verziji Next 16 i tu prilikom instlacije iskoci gore u desnom uglu da nemoze da se instalira jer je iz nepoznatog izvora ili tako nekako, tu takodje ima dugme koje te uputi u extenzije, tamo rucno instraliras ovu ext. podesis i radi.

Moju temu za sve verzije su ugasili, ova se i dalje zove Next. Uopste mi nije jasna organizacija foruma, na SK je lepo namesteno.

U svakom slucaju koga zanima ima 18 Developer build.

Video je dobar, a ovi iz Opere nisu normalni. Nema bookmarks, zauzece memorije vece nego kod Chrome-a, autofill forms nemoguce obrisati, Ctrl+Shift+Delete ne radi, scroll krzav, font neki cudan...
Da Chrome nije usporio, ne bih ovo s*anje ni probao, zali boze vremena.

Kad je naprave da lici na nesto tamo negde za godinu dana (v20 ili sl.), Chrome ce biti v40 i radice brze, bolje i cemu onda Opera?

Poslednja izmena:
Bookmarks stize u 18/19, smooth scroll je u probnnoj varijanti pod opera:flags, iskljuci i Vsync.

Meni bookmarks ne fali. Strpam po folderima u Speed Dial i cak mi je preglednije. Fali mi da tab drag-ujem u novi window kao sto moze CoolNovo. To mi je za sad najveca mana.

Meni bookmarks ne fali. Strpam po folderima u Speed Dial i cak mi je preglednije. Fali mi da tab drag-ujem u novi window kao sto moze CoolNovo. To mi je za sad najveca mana.

To je mogla Opera pre, cini mi se da su rekli da je na spisku da uskoro ubace.

Ima li neko Comodo i da koristi BB, da mi odgovori na sledece pitanje?
Od verzije Next 17 i Developer kao i 18, Comodo stalno zaboravlja da sam mu dozvolio i stiklirao Unlimited pristup.
Za sve ostale pamti, samo Operu resetuje, 15 i 16 su radile bez problema, izgleda da je do ovog sto su ubacili update checker.
Da li je jos nekome tako?

pa ?
svaki moderan browser srce RAM, bolje da vuce podatke sa RAMa nego sa harda, mnogo je brze i odzivnije, osim ako naravno nemas 2gb ili 4gb rama

Covek bas i govori o upisu na hard, a ne RAM.

Jel neko uporedjivao Operu Next i Operu x64? Meni ova druga leti sad na win 7-ici

Presao na Operu Next i deluje tecnije bez lagova, java test je pokazao da je brza, al mi se nekako subjektivno cini da ponekad zakucava kao da predugo preloaduje stranicu pre prikaza

Ne cini ti se, na nekim stranicama, povremeno predugo ucitava, smatram da je bug, i starije verzije su imale te probleme na nekim sajtovima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno