Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
'...teoretski ljubav lepo zvuci...', ali jedino sto bi u praksi moglo biti je ovo sto demios kaze iliti nove instrukcije (sto bi opet bilo zabiljezeno u Ginisovu knjigu rekoradaH za bilo koji softver, a kamoli igru).

Kako je moguce da je Ivy sporiji od Haseta za 20%? Nesto mi ovo djeluje nerealno.

sponzorisao ih je intel ima tona klipova po youtube gde najavljuju da je igra optimizovana samo za cetvrtu generaciju intel procesora :) sve je jasno hehe

tamo i 2600k na 4.5ghz grca na 35 do 40fps lol :)

Kako da ne Haswell je lepih 20% posto jaci od ivy-a sa nekom osnovnom optimizacijom, sve bez avx2 i ostalih zacina....

Jel' ovaj Zeljko radi za Intel ili sam ja bio nepazljiv na casu!? 20% !?!?! :d

sta ti nije jasno, haswell donosi dosta toga, bez optimizacije razlika je blizu 7-8% sa optimizacijom zna da bude 20% i vise u zavinosti od primene, ova igra ti je dokaz, avx2 aplikacije ce raditi i za vise od 100%, vec sam postovao rezultate cpu minera za scrypt

Osim sintetickog mudomrsenja, retardiranih igrica i wannabe momenata, koje to prakticne, real life, money earning, stvarne a ne imaginarne primene donose te cifre!?
Nemoj vise da vredjas inteligenciju drugim ljudima sa ovim fanbojizmom.

Poslednja izmena:
Osim sintetickog mudomrsenja, retardiranih igrica i wannabe momenata, koje to prakticne, real life, money earning, stvarne a ne imaginarne primene donose te cifre!?
Nemoj vise da vredjas ljudim inteligenciju sa ovim fanbojizmom.

Na cemu si ti, kad ti je sve retardirano???????

I naravno ako je brzi da donosi zaradu ako znas da zaradis, evo ja na primer sam iskopao 500 XPM-a i prodao ih za 400$ moj haswell je sebe vec za mesec dana otplatio i pretplatio, da ima da se uzme 6-8 jezgra za desktop 1155 bez razmilsjanja bi ga sad promenuo!
U ostalim primeni kao video obradu i slicno za sada nisam testirao razlike

Ja sam na knjigama, preporucujem ti da probas, znacajno popravlja intelektualne i mentalne kapacitete i utice pozitivno na socijalnu inteligenciju.
A ako ne racunamo te tvoje sveCke poslove, kojima ce se baviti 0.1-0.05% korisnika, planetarno gledano, sta jos? Ovo za video obradu nemoj ni da testiras, u svetu profesionalaca se to i ne radi na takvim masinama, ako ne racunamo tamne vilajete kao sto su Srbistan i ostali stani.

Kako da ne Haswell je lepih 20% posto jaci od ivy-a sa nekom osnovnom optimizacijom, sve bez avx2 i ostalih zacina....

i5 750 na 4Ghz i 4670K na 4Ghz u 3DMark Vantage, prvi test, kad prolazi skuterom i kada u kadar "kamere" udje cela scena, umesto minimum 48 ima 56fps. To je recimo neko mesto gde CPU znaci, nista GPU, tako da nije lose, lepih 16-17%. Tako je nekako i receno. Svaka generacija 5-6%
i5 750 i 2500k 5-6%
i5 750 i 3570k 10-12%
i5 750 i 4670k 15-16%

naravno nije to svuda, nije to uvek, samo ponegde i to bas na minimalnom fps-u. Meni to odgovara, CPU mi i onako sluzi SAMO za igre, nizasta vise. Za sve ostalo OZBILJNO i NEOZBILJNO je dovoljan jedan C2D E6400 (2,13Ghz onaj iz prve serije) sa 3 GB memorije i ATI X1950pro sa 256MB.

Poslednja izmena:
Pozdrav
Posle duzeg cekanja stigla mi je nova konfiguracija i prosto nema sanse da mogu da je upalim. Napajanje, rijec je o SPS-630M TT, sam probao na drugov PC i radi odlicno. Problem je sto sam naknadno citao o kompatibilnosti izmedju 4670K i pojedinih napajanja i mojeg nema nidje na listu sa Hasswel-om. Iz mog misljenja, ili je rijec o Plochi, ili jednostavno kompatibilnost izmedju napajanja i cpu-a

MSI-Z87-G43
I5-4670K
ThermalTake SPS-630M

Ljudi, molim vas pomagajte :mad:

Poslednja izmena:
Jednostavno probaj drugo napajanje, probaj mem OK taster da drzis pri palenju, mozda je nekompatibilnost sa memorijom........ meni se palio i sa nekompatibilnim napjanjem ali tek iz 5-6 pokusaja

Ja imam isto to napajanje samo je od 530w i radi lepo sa i5 4670.

A jesi li probao da pogasis te nove power saver opcije za Haswel-a u biosu?

Takva su i moja iskustva, ako prolazi Prime 95 (AVX) računaj da je stabilan na tom naponu jer svi ostali testovi (LinX,..) i realne aplikacije rade i sa manjom marginom stabilnosti.

Poslednja izmena:
Takva su i moja iskustva, ako prolazi Prime 95 (AVX) računaj da je stabilan na tom naponu jer svi ostali testovi (LinX,..) i realne aplikacije rade i sa manjom marginom stabilnosti.

Da i ja kapiram da jedno 3-4 sata mucenja sa Prime 95 AVX je sasvim dovoljno. Temperatura najtoplijeg jezgra mi je bila 83C.

Za grafike mi se 3DMark03 pokazao kao smrtonosan. 4. Gametest (kornjaca) prosto kida grafike. i po 30-50Mhz manji stabilan takt nego ostali markovi ili Heaven benchmark ili bilo sta drugo. Kako, zasto, nemam pojma, valjda zbog 2000fps. :D

Poslednja izmena:
4.5Ghz i isti napon od 1,200 radi Prime 4-5 minuta i padne reset masine bez gresaka u testu. Da nije over current protection ili tako nesto. Ploca je ASUS Z87-A. Podizao sam samo naponz a CPU, stavio 45x mnozilac i max cache na x35. Nista drugo nisam dirao.

Najednostavnije narokaj mu napon za cpu na primer 1.35v ako prodje test znaces uzrok pa mozes fino da stelujes, ako postepeno povecavas gubices vreme ako je drugde problem :)

hmmm, ima logike. CPU na 4,4Ghz uz 1,2V ide max na 84-5 C u burnu, ako mu treba recimo 1,25V za 4,5Ghz to ce biti blize 90C. Sad pitanje je da li to vredi onda ili ne. U svakom slucaju dobice 1,25V i 4,5Ghz ako nije stabilan dobice 1,27-8 da se stabilizuje. mislim da ne bi trebao za 24/7 da ostavljam bilo koje podesavanje preko recimo 89C u burnu. Sta mislite?

ako je AVX burn, slobodno idi do 94C, nisra ama bas nista nemoze prici tim burn programima

Kratko pitanje: Prelaziti na Haswell sa Sandy-ja zbog Gaminga, da ili ne ?

Ne, kratak odgovor.

^Imace u najboljem slucaju ~5% bolje performanse. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno