Šta je novo?

High Memory usage nakon instalacije XP SP3

Mario P.

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Pozdrav!
Napravio sam upgrade na ženinom kompu sa SP2 na SP3.
Nakon upgrade komp radi puno sporije.
Sporije se učitavaju programi, surfanje netom sporo za poludit...
Kad otvorim task manager, dok ne radim ama baš ništa sa kompom, pokazuje veliku razniu korištene memorije oko 600Mb. Možda sam u krivu al jel ovo normalno?
Kad krenem sa surfanjem po netu bilo da koristim IE ili Chrome, nakon šta otvorim par tabova cca.4 ovo naraste na 900Mb i CPU počme da radi ko lud i onda sve počme kočit za poludit.
Komp je Pentium 4 na 3,00GHZ sa 1,00GB Rama. Imo sam prije ovakvu kantu al nije bilo ovakvih problema. Možda je grafika u pitanju , ATI RAdeon 9600 128 RAM 128MB....ali sve je radilo ok prije instalacije SP3.
Pomagajte.

Prilozi

• task.JPG
    task.JPG
    87.1 KB · Pregleda: 211
8 otvrenih tabova u Chromu ( bench forum) 1.3 Gb.
Kad igram web C&C ta stranica povuce 1.6 Gb odprilike. Koliko sam ja skontao flash bukvalno jede ram.

Gledam task manager, chrome doslovce jede.
Al nije bilo prije takvih problema, ne kampiram zašto sad nakon instalacije SP3?!

Koristi stare verzije pretrazivaca, novi, moderni browseri sumanuto jedu ram

Svi browseri sada zderu ram, imao sam iskustva sa 1GB i Bartonom, flash aplikacije, youtube.. ubijaju single core procesore...

Prije je bio Chrome instaliran na SP2 nije bilo problema.
SAd mi pada napamet jedan problem koji se javio nakon instalacije SP3.
ADSL je poludio, zvao servis i kažu da SP3 sa edimax AR-7084A uređajem stvara probleme i da se ne može surfat. Dali mi rješenje da utipkam statični IP. Spajanje na net nakon toga išlo "u redu".
Jel mođda ovo stvara probleme.
Evo korisnik Poolmaker mi predložio reinsalaciju XP SP3, dao i link za torrent file...

Ubaci bar jos gigabajt rama za iole normalno koriscenje, 1gb je prevazidjen odavno.

Gigabajt rama za sp3 za osnovnu upotrebu i manje zahtevne korisnike je sasvim dovoljno.
Čak i 7-ca za nezahtevan surf, muziku i filmove radi prihvatljivo sa gigabajtom rama.
Ovde je problem u tome da se korisničko iskustvo drastično pogoršalo pri upgradeu sa sp2 na sp3.
Što ne bi smelo.

I nikako Aviru za antivirus na masinama sa malo RAMa.

Ja ne znam sta im je, FF se ladno penje na 1.5GB, ponekad!
Ne zaboravi da to zavisi i od količine rama koju imaš u mašini. A da su moderni browseri (neki manje a neki više) alavi na ram, to je činjenica.
Moderne verzije browsera i jesu napisane naspram trenutne količine rama koja je najzastupljenija u modernim mašinama. Baš kao i ranije verzije naspram tadašnje situacije.

Ono što je bitno da ova slabija mašina (a ona je veruj mi Formula 1 naspram mnogih koje se koriste u Srbiji) ipak ne sme da se ponaša ovako prilikom upgradea sa sp2 na sp3.

Primer konfiguracije koju sam radio pre par dana, procesor jedna od prvih pentium četvorki i rama 512 + 128 mb.
Instaliran xp sp3 sa svim apdejtima, sve nove verzije standardnih programa i avast instaliran.
Za ono za šta je koristi vlasnik a to su muzika, filmovi i nezahtevan surf radi sasvim prihvatljivo.

Ne bih da kvarim zabavu, ali za to treba par giga rama, dualcore procesor i grafička koja ume da renda HD. Većina korisnika misli da su fb i youtube nezahtevni i da im neopravdano koče i seckaju. Pre 5 godina su mogle njihove mašine da se izbore sa tim sajtovima, danas ne. :(

Instaliraj Flashblock, pogasi nepotrebne servise, vidi šta ti se sve diže sa xp-om.

Omlati tu instalaciju koju imaš i instaliraj XP ponovo, ako možeš nađi instalaciju sa integrisanim SP3. Onda instaliraj neku stariju verziju opere i flash player-a, probao sam tu kombinaciju na dosta starijih mašina i radi prihvatljivo i sa 512 MB Ram-a.

Ne bih da kvarim zabavu, ali za to treba par giga rama, dualcore procesor i grafička koja ume da renda HD. Većina korisnika misli da su fb i youtube nezahtevni i da im neopravdano koče i seckaju. Pre 5 godina su mogle njihove mašine da se izbore sa tim sajtovima, danas ne. :(

Podryavam...

Nije poenta u tome kolega.
"Ono što je bitno da ova slabija mašina (a ona je veruj mi Formula 1 naspram mnogih koje se koriste u Srbiji)"
Poenta je da je ovo stanje na terenu.

SP3 jednostavno ostavlja više u RAM-u (seti se samo onoga "Always unload DLLs") a to je i dobro, sve brže radi iz memorije nego sa HDD-a. Neupotrebljena memorija je samo bačena memorija.

prebaci podatke sa harda Uradi low level format i stavi novu instalaciju xp sp3
stavi fles 10,3 i hromog dabu MORA DA RADI
Proveri hard u sentinentalu i ako je ok MORA DA RADI

Te masine ce totalno pokopati gasenje XP-a, ako im je verovati u aprilu..
prebaci podatke sa harda Uradi low level format i stavi novu instalaciju xp sp3
+1
Probaj i tu Aviru da obrises.. Ja sam sa konfiguracijom Barton 3200+, 1GB... drzao ESET4 i nisam imao problema sa memorijom..

Zašto bi radio low level format? Koje su prednosti u ovom slučaju u odnosu na obično brisanje particija i pravljenje novih posle čega ide quick format?

....dobro pitanje, i ja se pitam?
I zasto bi uopste radio format i instalirao novi Win?
Za svaku glupost nova instalacija?
Ma ajde bre...
Iz teme u temu, sve zanimljiviji saveti na celom benchu....

....dobro pitanje, i ja se pitam?
I zasto bi uopste radio format i instalirao novi Win?
Za svaku glupost nova instalacija?
Ma ajde bre...
Iz teme u temu, sve zanimljiviji saveti na celom benchu....
pa sta je tvoj savet posle neuspesnog apgrejda sa sp2 na sp3
coveku je usporen ceo komp ne samo net
format harda i svez win uz neku proveru harda

Pogledacu da li mi je ostala koja plocica ddr1 od 256mb ili vise pa cu ti ih poslati, samo plati postarinu. Kontam da ti je tako najlakse :)

Nesto drugo je problem.
A to nema veze sa masinom,instalirao sam pre dva dana jedan Oldtimer komp.
WinXP-sp3 sve ful update,zadnji browseri,flash player,Microsoft Security Essentials.
Intel Celeron 2ghz,nVIDIA GeForce FX 5200,650mb rama.
Sve radi kao podmazano,to za zahtevnost ne pije vodu.
Okaci Task Manager sa procesima da vidimo sta zeza.

Nazad
Vrh Dno