Šta je novo?

Diablo 3

jel to znaci da kupujes ili ne :D

level cap 70, crusader, act 5, mystic artisan su exp only.
loot 2.0, paragon 2.0, loot runs i ostali modovi ce biti u patchu pre exp.

znaci, ako neko od nas nema exp nece moci da igra co-op sa nekim ko ima

Mislim da će moći, ali samo stari content.

kako stari content? ako neko vodi level 70 karaktera, crusadera recimo, u act1 i ti bez exp hoces sa njim da igras :)
Zašto da ne? :)
Verovatno će biti sistem da svi imaju skinutu ekspanziju, ali novom contentu ne možeš da pristupiš dok je ne kupiš, tako da neće biti problem što ti imaš lvl70 opremu i crusadera, jer i onaj bez ekspanzije sve to ima na svom kompu... :)
Logično je da tako urade (+sličan princip je u WoW-u).

pa da... logicno je da bude kao u wowu, ali d2 mislim da nije bio takav... imao si expansion charactere koje si mogao da vidis samo ako imas expanziju... tipa ti si mogao da napravis non expansion charactera da ga igras sa ljudima koji nemaju exp, ali kad ga jednom konvertujes u exp tip onda kraj...

i bice kao da sad recimo igramo ti i ja inferno i ja imam level 50 opremu, a ti level 60 :)

^Verovatno će biti ograničenja, tipa, sa non-exp igračima možeš da igras samo MP na kome su monsteri lvl63, i tu, naravno, dobijaš dosta manje XP-a nego na lvl70 monsterima, kao i ilvl63 loot, pa ti ako hoćeš da se zezaš tu, zašto bi te sprečavali... :)

Poslednja izmena:
^
Malo mi je post dvosmislen;)Naravno da se kupuje,ma koliko da kosta!Ovo mi deluje da ce biti pun pogodak!

ma svi vi koji navodno sad necete kupiti na kraju cete zavrsiti sa nama u grupi igrajuci xD

Ja kupujem definitivno, ali najeftiniji preorder key.

Kutija mi ne treba a 40€ im NE DAM zato što ovo što će da nam prodaju i kolko su nam dužni ne vredi više od jednog običnog DLC tj. za nas ne više od 2000 din (ali neće tolko biti, možda max 3000din).

i ja ću da gledam da prođem što jeftinije... i ja smatram da ovo što nam uvaljuju pod expanzijom ne sme poneti epitet veći od "masnog dlc-a"... diablo je diablo, to se kupuje, makar i iz poštovanja prema dvojci...

Što se tiče računanja paragon levela: http://www.reddit.com/r/Diablo/comme...ast_level_100/

Level 123 is about equal to 2 Level 100 toons.
Level 138 is about 3 Level 100 toons.
Level 150 is about 4 Level 100 toons.
Level 159 is about 5 Level 100 toons.
Level 167 is about 6 Level 100 toons.
Level 200 is over 11 Level 100 toons.
Level 250 is over 25 Level 100 toons.

Ovim tempom meni će trebati jedno 3 ljudska života da stignem do 200-og P. lvl-a, pod uslovom da sam penzioner od 50. godine i da doživim bar 80 godina :d

Zaboravljaš na lvl70(73) monstere, sigurno će solidno više XPa donositi...:)

Definitivno posle svih ovih chartova, skontao sam da cu samo jednog lika igrati. Previshe je ovo vremenski za stats poen.

KNOWN PARAGON POINT STATS:

Core.
Intelligence +5 [0/50].
Strength +5 [0/50].
Dexterity +5 [0/50].
Vitality +5 [0/50].

Attack
Crit Chance +0.2% [0/50].
Crit Damage +1% [0/50].
Attack Speed +0.2% [0/50].
Cooldown Reduction +0.2% [0/50].

Defense.
Health % [0/50].
Resist All [0/50].
Armor [0/50].Dodge % [0/50].
Block Chance % [0/50].

Utility.
Movement Speed [0/50].
Gold Pick-up Radius [0/50].

1957266azn56lqfbd5agtl.jpg.thumb.jpg

Po ovome je neki max paragon 750, ako se za svaki level dobije jedan poen.

Kako cu slatko da sabijem 26 poena u movement speed, ako cap dignu na 50 :)

Poslednja izmena:
Potvrda oko igranja sa non-exp igračima:

You'll still be able to play Diablo III with players who don't own Reaper of Souls, but there is some content that will be restricted, like Act V and the Nephalem Trials found there. We'll be able to share more info on this as time rolls on, and the details get ironed out.

U trenutnoj verziji igre, item (tj. njegovi affixi) bilo kog ilvl-a može da se re-rolluje na (i)lvl tvog karaktera, putem enchantovanja (loš je prevod, pošto je sa PL b.net foruma):

Most likely the amount of trials will be unlimited and you will be able to have fun with a good item until getting a demanded effect, as far as you will have a proper amount of materials (to craft).

Whats interesting in current version of the system which is rerolling affixes is that its based on the level of your character, this means if you play before reaching your character to level 70 finding an item of level for example 63, after reaching your character to level 70 you will be able to reroll affixes on that item, by just trying to push from it its maximum value. Customarily I’m warning, that this is how the system works currently and in the process of work the rule of current behavior might still get changed.

Poslednja izmena:
Unapredjenja deluju ok i u skladu su sa originalnom igrom, tj. ocekivana. Kapiram da onaj ko je voleo D3, ekspanzija ce da mu legne.
Medjutim, core igre (sto je po meni i bila najveca zamerka) ostaje nepromenjen, a to je:

- skill nema level (ne budzi se)
- svaki skill se zasniva na procentu weapon demidza (nema skilova, recimo magija, koje daju fiksan demidz; tako je uradjeno jer je jednostavno za realizovanje i balansiranje)
- sve klase koriste sva oruzja (wizard baca jake magije zbog jake sekire koju nosi)
- skill-ovi su slicice koje mozes da postavis kako hoces, u kom trenutku hoces
- nema penala za death, zbog cega niko ne budzi defence

E sad, ono sto mene zanima je - posto ce sadasnja oprema postati preslaba u odnosu na ovu koja ce da dropuje u ekspanziji, kako ce da se osecaju ovi sto su dali prave pare (i po nekoliko stotina evra) za neki jak item?

Druga stvar, ukoliko ce dosta upredjenja da ubace pre ekspanzije tj. u sklopu nekog patch-a, onda za ekspanziju ostaje jedna nova klasa i jedan novi akt, koliko to vredi ? Po meni maksimalno 15 evra.

Poslednja izmena:
E sad, ono sto mene zanima je - posto ce sadasnja oprema postati preslaba u odnosu na ovu koja ce da dropuje u ekspanziji, kako ce da se osecaju ovi sto su dali prave pare (i po nekoliko stotina evra) za neki jak item?
Ti sto su dali par stotina evra se nece buniti jer su sigurno znali da to nije dozivotna investicija, i ako imaju tih par stotina evra za item u igri koja nema pvp, dace opet.

Ja mislim da ce ekspanzija kostati 40usd, bez obzira na tu cinjenicu :)

@DAS : za prve dve stavke nemam sta da ti odgovorim, tako je kako je. Odlucili su se za ovakav sistem.
A sto se tice ostalog :.

-mozda kada tek krenes da igras deluje da svaka klasa moze da nosi bilo koje oruzije i da se odluka zasniva iskljucivo na sheet dps-u.
Istina je da na vecim tezinama nema sanse da vidis wizarda sa sekirom, iako bi mozda imao veci dps sa dobrim skornom. Tacno se zna sta se uzima za koju klasu i koji build. Wizardi uglavnom nose ultra brze wandove, tek poneki dagger (jer ih je tesko naci sa dobrim statsima) i obavezno source. Cak ni archon wizardi ne nose 2-hand oruzija, jednostavno su previse spora. Sa druge strane imas wich doctora, takodje int klasu, kojoj je teze ako ima brze oruzije, zbog potrosnje mane.
Oruzija, skilovi itd nisu balansirani za normal, nightmare i hell. Na mp10 infernu nema toga o cemu pricas.
Samo noobovi gledaju iskljucivo dps.

-ne mozes kad hoces, vec iskljucivo pre partije, inace gubis NV bonus.
Za odredjene stvari, recimo keywardene i ubere, ti treba 5nv da bi bacili predvidjene iteme (kljuceve, delove za prsten..)

-ima penala za death i to bas dobrih. Ako umires puno dobices kick od ostala 3 clana, i neces bas biti pozeljan u party-ju. Mora da se obezbedi minimalan EHP za igranje inferna (a ako se igraju vece mp tezine onda i to predstavlja izazov ). Upravo zato moj monk nema 350k dps, vec sam se odlucio za 2 oruzija sa po 3% life steal, umesto po dodatnih 100% critical damage na svakom. Tako ostajem na samo 220k dmg, ali mogu da tenkujem mp10 za celu ekipu.
I ovo je za SC, na hardcore je penal za death... pa death :)

-sto se tice ljudi koji su skupo placali iteme, takvih na ovom forumu nema koliko ja znam. Ovde vecina igraca ima po 1000+ sati u igri, a neki i duplo i vise.
Oni koji upumpavaju stotine evra u Rmah su ili teski noobovi, ili nemaju strpljenja, ili streameri u pokusaju, ili jednostavno igraci kojima te pare znace kao i nama 25dinara. I dace ih opet, u ovoj ekspanziji, i u sledecoj...
Zaista ne znam sta ce da misle, svako sa 2grama mozga je znao da ce u ekspanziji biti jacih itema, i uostalom, nista ne traje vecno.
Ali, iskreno bi mi bilo zao da prestanu da pumpaju pare u igru, nekako sam se navikao na mejlove "You sold an item" od Blizzarda :-devil-:

Na kraju, za poslednju stavku nemam sta da dodam i u potpunosti se slazem.
Samo jedan akt i jedan heroj je bar meni zalosno. Ocekivao sam 2 klase, a za aktove BAR 2.
Ekspanzija ce da kosta 40e, i to je malo sadrzaja. Mehaniku igre unapredjuju, i tu nemam zamerki, promene izgledaju fino. Ali nije 1999god. da se odusevim sa 1 aktom :S:

Na kraju, za poslednju stavku nemam sta da dodam i u potpunosti se slazem.
Samo jedan akt i jedan heroj je bar meni zalosno. Ocekivao sam 2 klase, a za aktove BAR 2.
Ekspanzija ce da kosta 40e, i to je malo sadrzaja. Mehaniku igre unapredjuju, i tu nemam zamerki, promene izgledaju fino. Ali nije 1999god. da se odusevim sa 1 aktom :S:

Videli da im prosla fora sa StarCraftom gde su podelili kampanju na 3 dela pa isto rade i za Diablo.

u expanziji nije samo act i klasa, tu je novi level cap kao i mystic artisan (po meni najbitniji razlog uzimanja expanzije)

da illidane ali to nije ništa vau, to su mogli da ubace i ovako, nego su stavili da im bude selling point za expanziju... kažem ja, ova expanzija će biti jedan masniji patch :/

Vrh Dno