Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos jedan dokaz lozacima na da se sa dobrim okom moze mnogo dalje nego sa dobrim aparatom, svaka cast covek 🙂

Nije bas da je slikao mobilnim telefonom, 5100 ima senzor kao D7000 koji je do skoro bio flagship model za crop !

Jedino ako mislis na nekog ko koristi FF a nije dobar, ali se zato kurci za sve pare :d

Poslednja izmena:
Хвала људи!

Управо тако, 5100 је у суштини добро тело за оно за шта већина нас и користи, што се мене тиче и не треба ми боље. С обзиром да махом фоткам природу и статичне пејзаже број аутофокусних тачака ми ништа не значи. Објектив је реално јако слаб али може и неки стари никонов да се у догледно време нађе и без аутофокуса.

Он је вероватно мислио на оне што купују ФФ апарате и још скупље објективе мислећи да је све у квалитету апарата.

Он је вероватно мислио на оне што купују ФФ апарате и још скупље објективе мислећи да је све у квалитету апарата.
samo okreni par stranica unazad :d

Знам, пратим тему и расправе... али не учествујем.

Pohvale i od mene. 🙂 Za mene 2. i 8. najbolje.

Samo, ne kontam ''loše svetlo''? Meni se čini sasvim ok, plus oblaci koji (kao što i ti reče) baš kompletiraju fotke. Jedino ako ti oni nisu bili i majka i maćeha (često zaklanjali Sunce).

Poslednja izmena:
Лоше светло у смислу доба дана и године... идеално би било да сам могао да чекам Плави или Златни сат а не да на успону будем од 11 до 4/5. Да не беше облака да мало умекшају, још више би фотки било препржено контрастом.

Може... шатор на леђа и чекај недељу дана. Нема ништа лепше. 😀

@ lordvejder lepe fotografije, bas prijaju ocima, koju su predivni.

Као што сам и обећао ево још пар фотографија, и мислим да би то било то што се Миџора овог лета тиче.

Сјајно, обожавам landscape поготово овакве :thumbup:

Sjajne fotke, svaka cast.

@lordvejder
Jesi li to koristio CPL filter?

Нисам јер га још увек нисам набавио. Све је чупано у фотошопу из .неф...

А пошто су вам се свиделе фотке био сам вредан и пребацио ове са успона на Мали и Велики Штрбац и вожње бродом до Трајанове табле. (има ли неки лакши начин за качење фотки са фликера на форум или морам све ручно као и до сада?)

Jos jednom odlicna serija, svaka cast 🙂 Ipak mislim da je camac visak 🙂

Bio sam u ovim krajevima, Dunav/klisura i ceo greben sa vrhovima deluju mnogo mocno.

Predzadnja mi se bas svidja samo da je kadar malo ulevo, taman da se ne vidi nebo u gornjem desnom iglu.

Друга, трећа и четврта супер. Можеш да накачиш на Flickr и поставиш Bb code у којој желиш резолуцији.

Kakav kadar !? Momak odlicno radi sve, ne treba nista da menja... Ja bas ne volim kada neko mora nesto da napise, a pogotovu da daje savet gde nema potrebe.
I camac je odlican ! Samo nastavi da fotkas, sto se tice ovog tipa fotografije, skroz si pobedio, ja bas uzivam 😉

Voleo bih kada bi MrBIG opet poceo da kaci fotke i eventualno isprica kakvo je osvetljenje koristio i zasto, to je citava nauka, a on je radi perfektno !

Pozdrav !

Хвала свима. Не љутим се ја када неко има нешто да каже било похвално или не. Тако да ако вам се нешто не свиђа слободно удрите.

@хсв Јеси ли био по гребенима или си само прошао магистралом?

Grebeni, sume/lovista.. celu klisuru iz nekoliko puta.

Иако се добар део налази у мојој општини, прошле недеље сам први пут био. Препешачили 20ак км.

I ja sam se lepo napesacio, deluje da nije mnogo visoko ali ima da se hoda 🙂 Ima jedan kao plato okruzen sumom gde je loviste, neverovatan mir i tisina uz ocuvanu prirodu.

A na Staroj planini nikada nisam bio.. definitivno Rtanj, Staru i Suvu planinu moram da vidim, na ostalim poznatijim sam bio za sve ove godine.

Sori :d za off al' kad smo vec poceli sa pitanjima..

Poslednja izmena:
Иако се добар део налази у мојој општини, прошле недеље сам први пут био. Препешачили 20ак км.

evo i nekih mojih slicica

Prilozi

• oly & nokia.webp
    oly & nokia.webp
    48.9 KB · Pregleda: 175
  • P3294102.webp
    P3294102.webp
    46.6 KB · Pregleda: 167
  • P3294199.webp
    P3294199.webp
    91.2 KB · Pregleda: 151
  • P4104394.webp
    P4104394.webp
    68 KB · Pregleda: 153
  • P4104399.webp
    P4104399.webp
    57 KB · Pregleda: 137
Canon S100 / Aperture mode, ISO locked at 80.

Da li vi vidite razliku ovde ili jednostavno moje oko trokira... 🙂

Pokusavam da odredim na kojem podesavanju su mi najostrije slike.

Canon S100 / Aperture mode, ISO locked at 80.

Da li vi vidite razliku ovde ili jednostavno moje oko trokira... 🙂

Pokusavam da odredim na kojem podesavanju su mi najostrije slike.

Svaka blenda je u kvalitetu fotki skoro jednaka. Posle 5 minuta gledanja u ove fotke, nekako mi izgleda da je f4.0 nekako za mrvu oštrija od ostalih. Ili... su i meni oči počele da trokiraju. 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno