Posle još testiranja sa svim ostalim na podrazumevanim vrednostima (RAM, CPU): ako spustim klok za 50Mhz, Heaven prolazi čitavu noć, i Crysis 2 radi bez problema. Vraćanjem kloka na podrazumevane vrednosti, oba pucaju.
@Vuk40: Nema govora o "klanju" drajvera, ako misliš na nVidia HD Audio drajver za HDMI i Realtekov drajver za zvučnu, instalacija je čista, a što se tiče podizanja napona, nVidia je stavila limit na napone na Kepler kartama, čak i MSI Afterburner od 2.3 to više ne podržava. Bez obzira na to, zašto bih dizao napone na fabričkom kloku.
@magny_cours: Hvala na podršci. U pravu si, postoji problem, mada je TDR problem drugačiji kod Fermija 460/560 i Keplera - kod Fermija sve radi na full kloku, ali puca desktop i Firefox i Flash akceleracija. Ovo je drajverski problem koji se vuče sad već preko godinu dana, isprave ga na kratko i onda se opet pojavi i ne znam šta da mislim o tome. Javlja se u velikom broju kod fabrički overklokovanih karti. Imao sam GTX560Ti Hawk i dobro znam šta se dešava. Kepler nema takav problem, ali ova politika da nVidia nije odgovorna šta vendori rade s kartama i koliko ih overklokuju pravi haos na tržištu - ko zna koliko karti je pušteno overklokovano na tržište, bez dovoljnog testiranja. Moja karta je radila tačno godinu dana i počela je da pokazuje znakove nestabilnosti na 3D klokovima... I bez obzira koliko ja bio zadovoljan kartom - tiha, hladna, dobri drajveri za novu generaciju etc - i preferirao nVidiu zbog bolje Linux podrške, ovo je već drugi problem koji imam zbog fabrički preklokovanih karti. Malo je nedostajalo da prodam kartu čoveku s foruma, jer sam bio ubeđen da je stabilna - bila je, ali pošto se malo igram i to uglavnom nešto nezahtevno, rekoh da istestiram za svaki slučaj... I evo...
Moram da vidim sa Emmi-jem kome da pošaljem kartu i šta će da se izdešava. Možda i da potražim podršku od MSI predstavnika na forumu, pošto su sve bile i ova sad je MSI karta...