Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je mnogo zahtevno i ne verujem da će to prihvatiti u prodavnici.
Bitno je da to nije nikakav TV feature, vec je ,najverovatnije, uključena neka enhance opcija.
...tako da, batali ocenjivanje televizora o prodavnicama.

Vrhunski HD signal će svaki TV pustiti da izgleda jako dobor. Čak i VOX, FOX.... Ali osrednje signale, TV stanice ili čak (ako neko još gleda) analogne signale, e tu će se videti velika razlika između loših/srednjih/dobrih televizora. A i to će opet da zavisi od podešenja u samom TV-u, i od konkretnog ulaznog signala.
 
@kraken
Kad pustis HD sliku na bilo kom LED-u, odjednom ces zaboraviti na nekakve nedostatke crne boje. :p
Inace kod LG-a preporucujem ekrane sa lokalnim zatamnjenjem (mikro piksel), tu je najvise ispeglana "crna".

Plazmu koristim 90% vremena za filmove (najcesce full br, retko kad enkodirane verzije), 10% za sd- uglavnom vesti ujutru a lcd za igranje ps3 (720p najveci broj igara, samo par postoji u 1080p) i pc (1080p)
Veruj mi, crna boj je krs na low entry led modelima, al nije ocaravajuca ni na top modelima. Sta vise, led modeli cesto imaju ogroman problem sa probijanjem i nekonzistentnoscu uniformne crne koju lcd nije imao tako izrazenu.
Btw nikada ne treba gledati demoe iz prodavnice vec nositi iskljucivo svoje filmove sa sobom.
 
Uzimao bih 46" F5500.
Pre nego sto bi ga kupio (pocetak oktobra) cu vas poslusati i odneti svoj film i pogledati u prodavnici.
Ali zanimam me vase misljenje za taj tv, ako ga neko ima ili ako ga je ispobavao.
TV bi koristio 80% vremena za Filmove 1080p i Serije 720p,
15% vremena za igranje igara kao sto su PES, Mortal Kombat, NFS i tako te igre u full podesavanjima,
i 5% za gledanje sporta preko kablovske.
Imao bih budzet 650e manje vise (sada je 700e taj tv ali pasce cena nadam se).
Pored toga bi tv koristio za browsing skype youtube itd.
Znaci meni je bitno da je tv smart, sa 1080p rezolucijom i da moze da pusta filmove sa usb-a.
46" je ono sto zelim, a minimum je 42" samo ako samo ima bas bolji izbor dosta.
 
Ja sam gledao 5500, 6100 i w655 i na kraju sam uzeo 655 jer zauzima najmanje mesta i najbolji je za igre. Za filmove od ova tri navedena, da biram izmedju njih, uzeo bih samsunga pri cemu bih obratio paznju na probijanje. U dve radnje dva 5500 su imala potpuno razlicito probijanje.Realno, niko ne zaradjuje neke velike pare na entry level ledovima tako da im je qc ocajan.
Btw na tvom mestu, ako su hd filmovi primarni, pogledao bih i plazme. Za sve ovo mala ograda- Nemam pojma kakve su cene u srbiji i dal se prodaju modeli sa nekim drugacijim panelima nego u ch.
 
Ja kupio Bosch KGE39AI40 frižider (100.000rsd,okruglo):D
Imali su šansu da uzmu pare, a i previše rizikujem bez garancije na panel.Najbolje uzeti regularno u prodavnici,sa garancijom.
Taman do zime da padnu još malo cene pa ću razmotriti ponovo.Stim što sam ovog puta zagrejan za Samsung 46F6500. Kvalitet slike ne može da se poredi što se Samsung-a i LG-a tiče.Medjutim, domaći kanali su krš krševa i na jednom i na drugom proizvodjaču.U Tehnomaniji su mi rekli da je loša slika jer uzimaju link od nekoga tu iz komšiluka, nisam razumeo..ali valjda prikaz slike domaćih kanala nije toliko katastrofalan kako sam video kod njih.
Da li neko ima Samsung 46F6500, interesuje me zbog 3D aktivnih naočara, koliko zamaraju oko i koliko se oseća težina, uz obzir da su glomaznije i teže od pasivnih 3D naočara.
Takodje, smart interface na samsungu je klasa u odnosu na LG-ev.
 
Ljudi nemojte da vas prevare sa tim LCD/LED televizorima, zapravo nijedan od njih nije LED, to su sve LCD televizori sa LED osvetljenjem sa strane a ne iza panela. Jedina kompanija koja proizvodi PRAVI LED HDTV je ELITE (bivsi Pioneer, trenutasnji SHARP). http://elitelcdtv.com/

Jedino sto kosta preko 4000e od 65 incha a isti kvalitet ce te dobit od bilo koje plasme za koju date max 1000e. Mislim proverite na internetu nemojte mislit da vas ja vucem za nos. I cak i da ga kupite tog ELITE-a mana svih LED televizora je da im treba puno vremena da sa skroz ugase diode (1-3 ms) i zbog toga slika nije tolko ostra kog brzih pokreta. Plasma TV menja gasi pixel za 0.001 ms.

Tako da jako je jednostvana formula --- za svetlu sobu kupite Samsung plasmu za tamnu Panasonic plasmu i sve vas to moze izac oko 700e i sretni ste narednih godina. ;)
 
Prvo nije tačno, i LG ima full led TV. Mislim da oni to zovu nano full led. Pretpostavljam da imaju i drugi, ali me nije dovoljno zanimalo da tražim. Drugo, tebi je 1-3 ms sporo? Pa to je 1/1000 - 3/1000 sekunde, odnosno 1000-333Hz osveženje. To deluje kao nerealno brzo.

A ta tvoja jednostava formula je ok za onoga ko ima vremena da titra jajca tv-u (razrada displeja, izbegavanje IR...), a onaj ko hoće da gleda bez mnogo opterećenja može da kupi LCD i da ne razmišlja.

Inače, planiram LG 42LA660. Da li neko ima ovaj tv i kakva su iskustva? Ima li nekih zamerki?
 
Inače, planiram LG 42LA660. Da li neko ima ovaj tv i kakva su iskustva? Ima li nekih zamerki?

Imam ja, iskustvo je super. Posebno sa magic motion daljincem i dual-play naocarima. Jedina mozda zamerka za sad je sto ima samo 3 HDMI ulaza, pitaj ako te nesto interesuje.
 
Samo dve stvari, na brzinu. Jedna je da li podržava sliku u slici, po mogućnosti HDMI i DVB-C tjuner mešano i druga, on topic, da li imaš sugestiju od koga da ga nabavim? Ovo drugo može i na PP, da ne reklamiramo.

Meni su 3 HDMI ulaza i više nego dovoljna. U principu, samo ću satelitski risiver da kačim na njega, on odrađuje sve što mi treba.
 
Prvo nije tačno, i LG ima full led TV. Mislim da oni to zovu nano full led. Pretpostavljam da imaju i drugi, ali me nije dovoljno zanimalo da tražim. Drugo, tebi je 1-3 ms sporo? Pa to je 1/1000 - 3/1000 sekunde, odnosno 1000-333Hz osveženje. To deluje kao nerealno brzo.

A ta tvoja jednostava formula je ok za onoga ko ima vremena da titra jajca tv-u (razrada displeja, izbegavanje IR...), a onaj ko hoće da gleda bez mnogo opterećenja može da kupi LCD i da ne razmišlja.

Inače, planiram LG 42LA660. Da li neko ima ovaj tv i kakva su iskustva? Ima li nekih zamerki?

Ta LG tehnologija je da podeli povrsinu displeja na zone (9 ili 16 nisam siguran), dok Elite svaki pixel individualno moze da gasi i pali a to je NEBO i ZEMLJA razlika.

Plasme nemaju blur efekat zbog brzog odziva tako da taj 0.001 ms i te kako igra ulogu.

A ovo zadnje da treba se igrati sa displejom , pa druze moj i kvalitetni zvucnici treba da se razredjuju prvih 100-200 sati.
Ja sam samo napomenuo da mnogo kvalitetniju sliku mozete kupiti za relativno male pare a naravno to podrazumeva da treba brinuti o njemu (drugim recima nije zvaka za seljaka :d )
 
Jeste. Ali kad se kvalitetni zvučnici razrade, a to pri tome može da se radi regularnim slušanjem, a ne gledanjem test signala ili zamračene slike, oni rade kako treba i više se o njima ne brine. Na plazmi ostaviš kanal ceo dan i ako logo stoji uvek na istom mestu, eto ga IR. Nemam ja živaca za to. :)

Inače, sad imam 32LH3000 i ne primećujem nikakve probleme u slici, a on sigurno nije ni blizu ovom LA660.
 
Covix, jel ti pricas o razlici izmedju EDGE LED i full LED i smatras EDGE tehnologiju prevarom, ili sta?
 
Covix, jel ti pricas o razlici izmedju EDGE LED i full LED i smatras EDGE tehnologiju prevarom, ili sta?

Pa ne bi reko da je prevara posto sama rec EDGE znaci ivica tako da je naznaceno da kako funkcionise. Ja samo pokusavam da vam kazem (posto mi drug radi u fabrici panasonic u cheskoj) da pravi led kada iza svakog pixela stoji led lampica je JAAAAAAKO skupa zabava (znaci ima EDGE ima LOCAL DIMMING i ima "FULL" LED ). I ja sam se iznenadio kada mi drug reko da kod njih isti LCD displey ide u "led" televizore samo stave led osvetljenja sa strane i naravno zato ga zovu egde led.
 
Cekaj cekaj....LED televizor nikad nije ni trebalo da znaci da iza svakog piksela imas led diodu. I dobro je poznato da je to isto lcd screen samo sa led diodama, gde postoji EDGE gde se one nalaze samo po ivicama, i FULL LED gde su iza celog ekrana i koji se zbog cene tesko nalaze. Nekako ne razumem poentu, deluje mi kao da si od starta od LED ocekivao da to mora da bude FULL LED ili nista...a to sto ti je rekao drugar iz fabrike je vrlo dobro poznato potrosacima i nije nikakva wow tajna.
 
ono sto je on otprilike opisao je kako radi OLED ekran... svaki pixel svoju diodu

e sad gde smo sa oled tv-ima nemam pojma :)
 
Da li neko ima 46f6500 tv? Ipak sam odlucio da se strpim jos malo i da prosirim budzet na 800e jer mi je na 46f5500 50hz trn u oku takozvanih samsungovih 100. Ovde za 100e vise dobijem 200hz tj samsungovih 400 i plus je 3D i lepsi je tv dosta. Zanima me kakav je 3D kod samsunga a kakav kod LG. Da li ima lg neku bolju kupovinu za 800e od 6500. Ali da je 46 47"
Takvu istu cenu ima koliko vidim LG 47LA640S. Koji je bolji i koji ima bolji 3D prikaz?
 
Poslednja izmena:
Imam par pitanja,ako neko moze da mi odgovori,u vezi kupovine kod Madjara:

1.U koliko bih sam otisao u Madjarsku da kupim tv i prijavim ga na granici,konkretno Samsung iz Metroa,da li u tom slucaju placam 10% carinu plus 20% PDV ili je Samsung proizveden kod njih tj. EU pa ne placam carinu vec samo PDV?

2.U koliko ne prijavim tv na granici i prodjem bez carine,da li kasnije u slucaju nekog kvara mogu taj tv da nosim u Madjarsku na servis?

3.Ako bih se odlucio da ipak kupim kod ovih na KP koji se time bave,kako se ostvaruje ta garancija sto ide preko njih? Konkretno ako ima neko iskustva da je morao to da radi. Koja je moja garancija da ce on za godinu dana jos time da se bavi i da ce uredno da odnese tv na servis i posle ga vrati?

Znacili bi mi puno odgovori,posto sam jos uvek u nedoumici da li kupovati na jedan od ovih nacina ili kupiti tv u Srbiji. Hvala puno
 
2.U koliko ne prijavim tv na granici i prodjem bez carine,da li kasnije u slucaju nekog kvara mogu taj tv da nosim u Madjarsku na servis?

Možeš, samo ga prijaviš pri izlasku iz zemlje.

Koja je moja garancija da ce on za godinu dana jos time da se bavi i da ce uredno da odnese tv na servis i posle ga vrati?

Nikakva.
 
1.U koliko bih sam otisao u Madjarsku da kupim tv i prijavim ga na granici,konkretno Samsung iz Metroa,da li u tom slucaju placam 10% carinu plus 20% PDV ili je Samsung proizveden kod njih tj. EU pa ne placam carinu vec samo PDV?
Plaćaš carinu jer se postupak vrši po skraćenom postpuku gde je objedinjena carinska stopa 10%. Da bi carina bila zaista 0% moraš da obaviš ceo postupak, pripremiš carinsku dokumentacija itd. što će te verovatno koštati više nego tih 10%. Ovo bi ti se isplatilo da kupuješ više komada.
 
Da li neko od vas zna, ili može da proba - da li novi modeli smart televizora mogu da puste TS (transport stream) video fajl, snimljen enigma2 satelitskim risiverom? Moj lg 32lh3000 ne može, a snimio bih nešto HD i 3D da probam nekoliko modela s realnim programom umesto onih njihovih demo mambo-džamba. ;)
 
@prince85
moraces da platis carinu i porez na tv. Inace na tv je 15 % carine i nemoj biti siguran da ces ga ocariniti po objedinjenoj stopi 10%.

Sto se tice carinjenja sa poreklom iz EU, ne mozes ocariniti tv po 0% zato sto iako pise da je proizveden u Madjarskoj ili Slovackoj, nije u dovoljnoj meri da bi ga smatrali EU proizvodom, tako da neme preferencijalno poreklo. A i za tqko nesto moras angazovati spediciju na granici.

Likovi sa KP imaju shemu i ako vec hoces tv iz madjarske idi preko njih.
 
Ne slažem se.Oni ne daju garanciju na panel.
Ako kupiš kod njih TV proizveden u Slovačkoj, nemaš NIKAKVU garanciju, a ako kupiš kod njih TV proizveden u Madjarskoj, opet moraš da doplatiš i imaš garanciju na sve,OSIM na panel.:wave:

Dakle, najviše se isplati skupiti razliku u ceni i kupiti kod nas u prodavnici,sa full VALIDNOM garancijom.
 
Ne razumem. Kakvu ja garanciju dobijam kad uzmem tv iz madjarske preko ljudi s kp.
 
Poslednja izmena:
Po hiljaditi put,neka napise neko iskustva ako je imao sa garancijom od ovih sa KP.Da li stvarno ispostuju to sto kazu da se zavrsi preko njih.....A upravo pricao sa likom sa KP,kaze da vazi evropska garancija i za panel(sto se Samsunga tice).
 
Verovatno jos nije bilo kvarova pa da neko napise svoje iskustvo oko reklamacije. Sto je jako pozitivno.:D
 
Samo Panasonic daje full garanciju sto znaci i na panel.

Kupio sam Panasonicov HDTV u madjarskoj prosle godine i kontaktirao sam servis u beogradu da ih pitam za svaki slucaj ako dodje do kvara i rekli su da priznaju fiskalni racun iz madjarske kao garanciju.

PS> Inace gde sam kupio tamo su rekli da 1 godina na TV i 3 godien na panel vazi garancija (mozda sam pomesao cifre ali znam da su rekli da vazi garancija i za panel).
 
Pa ne znači da su svi koji su kupili TV preko kp-a ,da su na ovom forumu.Meni je lik, koji prodaje televizore iz Slovačke i Madjarske rekao da mu se vraćaju televizori, ali je šatro bio iskren, pa mi je rekao na 200 prodatih, vraćen mu 1.
Šijo mu ga Djuro. Realna slika je sasvim drugačija. Uostalom, i dalje smatram da je najbolje skupiti novac i kupiti TV u prodavnici kod nas, sa full garancijom.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno