Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam uzeo ovaj tablet, i mogu reci samo da sam veoma zadovoljan onim sto sam dobio za izdvojene novce. Dobar kvalitet izrade, ne krcka nista...Uzeo sam i futrolu odmah uz njega, tako da je osiguran od grebanja, mada mi nije delovalo da je sklon tome. Mozda je dark blue malo manje osetljiva, ne znam. Jedino je ekran mnogo osetljiv na otiske prstiju. Ekran pruza odlicnu sliku, procesor je brz. Bas sam pokusao instalirati igre koje se smatraju najzahtevnije i radi sve bez seckanja. Baterija mi je prvi dan drzala verovatno nekih 8-9 sati uz mnogo koriscenja. Ali verovatno cu ga uz prosecno koriscenje puniti svaki treci dan. Taj real racing 3 sam instalirao preko marketa i danas mi je skinuo i neki update od 799mb, bez problema. Super mi je i sto Viber radi. Jos nemam potrebu da ga rutujem, iako mi to nije strano..jedino mozda da vidim da li bi OTG radio.

Eto, nadam se da ovo moze pomoci, ko se premislja.

je l' normalna pojava da, ako ga ugasim kad mu je baterija ispod 25%, nece da se upali ako ga ne prikacim na punjac? normalno radi i kad stigne do 1% baterije, samo sto nece da se ukljuci ako ima ispod 25%
Nema potrebe da game basis.Vecina android uredjaja sea verzijama 4.2 vrlo dobro stede bateriju.Na nasem uredjaju he ugradjen power saver.Kada ga ne koristis,ukljuci ga na ultra-saving mode.Videces da niece bit I potrebe za gasenjem.

I Ja sam primetio da je osetljiv na otiske prstiju da li ima neka folija koja ovo rešava?

desava se na svim hd7 :/

Mogu samo da primetim, bez želje da pokrećem neke Apple-Google-Wars, da na ovim temama za Android uređaje imamo kilometarske tredove sa raznim problemima, dok na ipad mini temi npr. prođe po 2-3 nedelje a da niko ništa ne postuje. Uređaji jednostavno rade. 🙂
Naravno, koliko para - toliko muzike, ovaj Asus je skoro duplo jeftiniji, ali nažalost ta jeftinoća je došla na račun kvaliteta, što je evidentno.

Mogu samo da primetim, bez želje da pokrećem neke Apple-Google-Wars, da na ovim temama za Android uređaje imamo kilometarske tredove sa raznim problemima, dok na ipad mini temi npr. prođe po 2-3 nedelje a da niko ništa ne postuje. Uređaji jednostavno rade. 🙂
Naravno, koliko para - toliko muzike, ovaj Asus je skoro duplo jeftiniji, ali nažalost ta jeftinoća je došla na račun kvaliteta, što je evidentno.

Bas to, mada dobar udeo u toj problematici imaju i jos 2 stvari.. 😀

1. Manji broj ljudi sa ipad-ovima (koje god velicine, narocito mini)

2. Android kao OS..

ma ovom hd7 stvarno nista ne fali,jedino malo kvalitet izrade da je bolji,ali sta je tu je
brz je,ima dobar ekran,jeftin je - gde ces bolje 🙂

android vs ios je kao xbox vs playstation, ne moze da se kaze koji je bolji, jer razliciti ljudi zele razlicite stvari koje jedan ILI drugi sistem poseduje...nije to cpu vs cpu, da oba imaju potpuno istu ulogu pa jedan bolji za gejming a drugi za rendering 😉 a druga stvar, ako poredimo uredjaje cim izadju iz kutije, za android ima gomila free stvari i nije potrebno rootovanje, a za ipad ne znam da li je ista situacija ili mora da se odradi jailbreak? a ja da se petljam sa jailbreakom kad ni telefon nisam uspeo da rootojem, i da brinem dal ce mi uvaziti garanciju ako se nesto desi, mnogo je to mozganja i strahovanja...mozda i gresim, mozda ne mora da se jb...svaka cast appleu za kvalitet, kad mi se bude eksperimentisalo, i kad mi finansije budu jace, ja cu da kupim ipad, a sad sam isao na siguricu i uopste se nisam pokajao 😉

android vs ios je kao xbox vs playstation, ne moze da se kaze koji je bolji, jer razliciti ljudi zele razlicite stvari koje jedan ILI drugi sistem poseduje...nije to cpu vs cpu, da oba imaju potpuno istu ulogu pa jedan bolji za gejming a drugi za rendering 😉 a druga stvar, ako poredimo uredjaje cim izadju iz kutije, za android ima gomila free stvari i nije potrebno rootovanje, a za ipad ne znam da li je ista situacija ili mora da se odradi jailbreak? a ja da se petljam sa jailbreakom kad ni telefon nisam uspeo da rootojem, i da brinem dal ce mi uvaziti garanciju ako se nesto desi, mnogo je to mozganja i strahovanja...mozda i gresim, mozda ne mora da se jb...svaka cast appleu za kvalitet, kad mi se bude eksperimentisalo, i kad mi finansije budu jace, ja cu da kupim ipad, a sad sam isao na siguricu i uopste se nisam pokajao 😉

Ma daleko od toga da je ovo los uredjaj to niko ne moze da kaze.. Ali jednostavno apple uredjaji (koliko god ih i ja sam ne mirisao) jednostavno rade, znaju da zabodu ponekad ali rade u velikom broju bez problema.. Android je tek od skoro po meni postao ozbiljan OS, ali za telefone, za tablete je jos uvek u povoju, makar sto se app koje su bas za tablete tice.. Nekome to ne smeta, ali kad vidis kako npr izgledaju app na ipad-u i npr na mom galaxy tabu 10.1, tacno mi dodje da ga odlozim u kontejner..

Баш сам пре HD-7 имао Jailbreaked Ipod Touch 3 gen 32GB. Главна разлика(осим у оперативном систему) је у квалитету израде. Значи разлика је у томе што Ајпод не крцка, а што се тиче гребања ту могу да се "похвалим" да је чак и гори од Асуса, само што је Ајпод тако дизајниран да се огреботине одлично уклопе у метално кућиште тако да неко ко први пут види Ајпод помисли да су огреботине фабричке.

О ОС-у не мора пуно да се говори, не желим никог да увредим овим али Андроид не може ни да примирише Епл-овом оперативном систему! Што због боље оптимизованости игара, што због мање багова и лакшег коришћења.

ni ipad3 ni mini ne mogu da se porede sa ovim, mogu sa nexus 7 i nexus 10...kad apple izbaci tablet ispod 20k sa quad core i ips ekranom, rado cu ga kupiti, jer tablet jos uvek smatram nebitnom stvarcicom i luksuzom pa nisam hteo da dajem vise od 20k 😉 kao kad bi poredili kineze od 7-8 hiljada sa hd7, pa naravno da je neuporedivo, bez obzira o kom sistemu se radi...jos jednom kazem, nemam nista protiv ipad, ali nemam za sad potrebe da kupujem isti i platim ga po ceni sasvim solidnog lap topa, kad za 3x manju cenu moze da se uzme tabletic koji ce zavrsiti 80% istih zahteva, ako ne i jace 😉

Poslednja izmena:
ni ipad3 ni mini ne mogu da se porede sa ovim, mogu sa nexus 7 i nexus 10...kad apple izbaci tablet ispod 20k sa quad core i ips ekranom, rado cu ga kupiti, jer tablet jos uvek smatram nebitnom stvarcicom i luksuzom pa nisam hteo da dajem vise od 20k 😉 kao kad bi poredili kineze od 7-8 hiljada sa hd7, pa naravno da je neuporedivo, bez obzira o kom sistemu se radi...jos jednom kazem, nemam nista protiv ipad, ali nemam za sad potrebe da kupujem isti i platim ga po ceni sasvim solidnog lap topa, kad za 3x manju cenu moze da se uzme tabletic koji ce zavrsiti 80% istih zahteva, ako ne i jace 😉

Ne razumemo se.. Nisam ja poredio direktno hd7 sa ovima.. Hd7 je super za te pare i da je skuplji par hiljada bio bi super... Delim misljenje da su andropid tableti pa i apple stvar luksuza i nebitna stavka u zivotu, samo kazem da android ima tu falinku da su app za tablete zapostavljene... i da se kod skupljih uredjaja od tog tvog javljaju problemi, to je ono sto je poceo air-max, nije on mislio samo na ovaj, nego problema ima i na skupljim uredjajima ali sve su to cari androida..

to stoji, i slazem se sa postovima iz druge teme da je naj opcija android fon i ipad za tablet jer imas najbolje iz oba sveta, pogotovu za nekog ko zna da iskoristi prednosti ios-a, a kome je hir za fejs, skype i po koju igricu, a takvi cine sigurno 70% tablet korisnika medju kojima sam i ja za sad, za takve nije ipad...

meni se licno ne svidja ios bas zbog svoje jednostavnosti...jednostavno nemam osecaj da koristim kompjuter (sto bi inace tablet trebao da bude)
ali kvalitetu izrade i optimizovanosti appleovih uredjaja stvarno nista ne moze da prismrdi...devojka ima ipod touch 3 gen i kad pogledam kako bolje radi u odnosu na moj android telefon (poredim sa telefonom iz ociglednih razloga) dodje mi da sa mojim telefonom uradim mnogo gore stvari nego da ga bacim u djubre...

Bilo je podeseno na 4 sata. Uklonio sam widget pa ću da vidim kako se ponaša.

Našao sam šta je verovatno bio problem. Stavio sam da se vreme usklađuje sa gpsom. Mislim na to koliko je sati.

Moze biti.. I iskljuci geolokaciju, unesi mesto gde si najvise.. Kosjeric npr i neka ga samo na tu lokaciju... 🙂

Video sam da je procesor za tu aplikaciju bio aktivan par sekundi a gps 8h

Screenshot_2013-08-25-00-23-08.jpg
Јел ово нормално! Има још шест апликација испод...

Nemojte slucajno pokusavati da instalirate cwm, dobicete mekanu ciglu 😀 (softbrick), uredjaj mora u servis. Valjda je asus zakljucao softver, tako kazu ovi na xda. Nije zapravo nista pozeljno cackati za sada jer logicno nema vracanja backupa iz cwm. Takodje kazu da hardverski OTG moze da radi a ka'ce ne znamo.

Otg je neophodan da bi radio tri ge internet preko usb-a?

vy2udyga.jpg
Koliko je sati?

Poslednja izmena:
ja sam taj problem sa satom resio tako sto sam rucno podesio sat na tabletu pa se i na widgetu sam promenio

Nazad
Vrh Dno