Šta je novo?

Xperia Z/ZL

Neke vesti vezane za 4.3 apdejt..

Also, I used a Z with Sony's alpha-preview 4.3 build, blazing fast and amazing battery life. Seriously, I watched 30 minutes of HD video and the battery went down just 3% points. If I do that on my ZL the battery drops about 5%. The camera also seems improved again, it loads much, much faster now, almost no delay. I was told there is still a lot to integrate but the speed is indicative of what they think the final build will get. Also, benchmarks are all up by around 10% because 4.3 brings a bunch of software optimisations, graphics benchmarks are up by almost 25%.

Izgleda da su se malo uozbiljili..

http://www.gsmarena.com/sony_announces_the_devices_that_will_get_android_43_jelly_bean-news-6458.php

Mada ja mislim da je drskost ova vec godinama aktuelna politika apdejtovanja, aj razumem kada je hardver stvarno problem ali ne vidim razlog zasto dual core 1Gb i jaci telefoni ne bi dobili sve apdejtove pa i KLP, i to brzo, ovo vazi za sve proizvodjace.

Slažem se sa tobom, ali treba da se prodaju novi modeli, a njihova je kao prednost najnoviji software, tako oni na to gledaju, plus manji troškovi za izradu update-a, ima dosta modela.

Poslednja izmena:
Ja sam prekjuče updejtovo firmware na telefonu. Prvo, svaka čast Soniju na ažurnosti zato što mi je ovo 3 update od kako imam fon. Telefon je i pre bio ubica ali sad stvarno šljaka ko lud. Bez ikakavog laga. Kamera je tek super.

Inače, telefon je poapan više puta u bazenima i ništa. Radi a markeri su kao prvog dana.

^ izgleda se to dogodilo i kolegi sa foruma :mad:

p.s. Kako je onaj lik nagrdio telefon na zadnje 4 slike :lupko:

I posle neko kaze cepovi ne valjaju :d

na brzinu sam preleteo pogledom ali koliko sam razumeo, ovi vracaju telefone sony-u a kod nas je to bez neke ozbiljne veze nemoguce, kao i za sve ostalo u ovoj drzavi :d

Honami early software on XZ

[YOUTUBE]J9OWvguiZx4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ja sam opet obrnuto razumeo,da sony boli uvo da im zameni telefone i da uredjaje ostecene vodom nece da servisiraju iako to nije krivica korisnika.
Dobar je ovo telefon ali ako sebi stavis kocnicu u glavi i nikad ga ne priblizis vodi,bez obzira na sonijevo duvanje o water resistant uredjaju.

Ja videh komentare da su napisali da su vratili telefone ali ne znam da li su prihvatili. Los kineski lepak :d U svakom slucaju sramota.

Al' opet sad kruzi ova info : From reading XDA, seems like this only happens with the early batches of phone

Ako je ovako onda sam jos uvereniji da nikada necu kupiti primerak iz prve serije ma koji model u pitanju, zna se koliko je problema bilo a ocigledno ce i biti sa prvim serijama, kao da im orangutani na kreku rade kontrolu kvaliteta :d

Poslednja izmena:
evo i ja da se javnem i potvrdim znacajan napredak sa .244 - meni je tek sad XZ proradio skroz fluidno, a isprobavao sam 3 razlicite verzije .253 al je uvek bilo nekog seckanja.. ugl sve ostaje sacuvano posle update, milina.. 5 minuta posla :)
elem, vec par sati googlam i ne uspevam da nadjem odgovor na jedini preostali problem - telefon mi iz cistog mira prebaci izlaz media fajlova (muzika, video, online tv) sa zvucnika (loudspeaker) na uho (tj earspeaker), i to kad se desi samo restart pomaze.. Onda radi opet kako treba, al se to ponovi posle par dana - nedelja.. Mislio sam da ce sa ovim .244 to nestati, al danas popodne se opet prebacio zvuk.. Ne znam dal moze da bude neki problem sa pureaudio mod-om, njega sam reinstalirao ali i dalje isti slucaj.. na xda sajtu nista nisam nasao o tome.. help :)

Ima li root za XZ sa najnovijim updajetom?

Koliko znam još uvek nema root-a za. 244 firmware

Gde si kupio dock? To je izgleda jedini spas za moj telefon jer su u servisu rekli da mu je konektor mehanički oštećen, da to ne podleže garanciji, da mora da se menja matična ploča i da to košta 68.880 dinara:mad:
Cena docka u Sony prodavnici je oko 7000 dinara a na ebay oko 18 evra:confused:
Tapatalk2 i ja

Dock je stigao iz UK, telefon je oživeo a i ja sa njim :sly:.
I dalje ne mogu da shvatim neprofesionalnost ovlašćenog servisa, da nikom ne padne na pamet da mi kaže da na taj način mogu da rešim problem punjenja, već me upućuju na tržišnu inspekciju unapred znajući da od toga nema ništa. Znam da je odustajanje od borbe sa njima linija manjeg otpora, ali nažalost ja za borbu sa vetrenjačama nemam snage a ni vremena.
Da sve ne bude idealno, pobrinuo se proizvođač docka, ulaz i izlaz su mu od 1000mA a punjač je od 1500mA i naravno ne radi.:mad: Na sreću tu je Samsungov punjač za tablet koji je uleteo kao zamena. I tako... čekam da se napuni baterija, pa onda čačkanje.

Ja sam isto nabavio dock. Jedino me nervira što telefon ne može biti u silikonskom hard case-u (ima otvor na delu za punjenje) jer je dock knap za ubacivanje. .

Interesuje me Xperia ZL..Kakvi su utisci posle nekog vremena koriscenja...trajanje baterije kakvo je? Da li vredi preci sa galaksija S3 na xperiu ZL? Hvala

Da li neko ima informaciju da li su iz MTS aparati sim free? Vidim da je vec bilo postavljeno pitanje ali nisam video konkretan odgovor.

Baterija dan - dan i po. Uz stanardno pozivanje, surf, bez igranja. Sa igranjem manje od dan. Ako uključiš STAMINA mod - tri dana. To znači da čim se ekran isključi on isključi i data prenos podataka i wifi. U realnom radu nećeš osetiti razliku jer bukvalno istog trena po iuključenju ekrana sve to proradi bez čekanja.

a kako da ti stižu mailovi, chat, notifikacije itd?

Pa sta će mu, vidiš da čoveku treba 3310, samo kad upali telefon treba mu smartphone :D

Pa sta će mu, vidiš da čoveku treba 3310, samo kad upali telefon treba mu smartphone :D

Tako je i drugaru na ip4s stizale notifikacije mejlovi chat itd samo kad otkljuca telefon :D kada ga napuni i zakljuca, moze po 10 dana da stoji sa 100% ali zato ni notifikacije niti iceg :d

Ako cemo BAS realno, nista od tih notifikacija za 95% vas (nas) nije ultra bitno i hitno, da ne moze da saceka sledeci minut i po kad cete ponovo upaliti telefon.. Ne koristim tako, ali apsolutno mogu da razumem i one koji tako rade..

Pa nisam internet zavisnik da mi trebaju non stop notifikacije sa mejla, fejsa i sl. Povremeno odem da proverim fon ili eventualno ukljuim skrin da vidim koliko je sati ili nešto već čačnem telefonče (igrica, blic, mozzart sport i sl.). A u toku dana obavim barem 20-tak poziva i primim jos toliko poruka tako da se fon uključi na svakih pola sata barem (skreen on). Tad i stignu notifikacije.

Tako je i drugaru na ip4s stizale notifikacije mejlovi chat itd samo kad otkljuca telefon :D kada ga napuni i zakljuca, moze po 10 dana da stoji sa 100% ali zato ni notifikacije niti iceg :d
Imam baš takve i ludim, a evo i ovaj dole što sam ga citirao gasi net :D
Pa što majku mu instalirate onda WhatsApp, Viber, Hangouts... Naravno onda ni ne znaju gde im je telefon itd... A da ne pričam tek o onima koji imaju te aplikacije, a na prepaid-u su to je tek haos :D
Ako cemo BAS realno, nista od tih notifikacija za 95% vas (nas) nije ultra bitno i hitno, da ne moze da saceka sledeci minut i po kad cete ponovo upaliti telefon.. Ne koristim tako, ali apsolutno mogu da razumem i one koji tako rade..

Zašto je onda pravljen push i zašto su pravljeni messengeri ako nije bitno da bude uključen internet? Čemu korišćenje onda messenger-a ako gasis net?

Ne gasim net, barem na ovom telefonu ne provaljujem da ima uticaja na bateriju, al kazem nista od toga nije mega hitno, a covek ocigledno ni ne koristi nista od toga..
Mada sad kad razmislim, moguce da to kad ti refreshuje sve (mejlove i ostalo) svaki put kad upalis telefon, trosi vise baterije nego Push, koji ne osvezava nista, vec samo prosledi poruku onda kad se posalje..

Vrh Dno