Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

http://www.theverge.com/2013/8/16/4627342/microsoft-google-battle-over-youtube-windows-phone

1.) In the past, Microsoft has launched public campaigns directly against Google: there's Gmail man, newspaper ads, Scroogled, and even an anti-Google Apps "Googlighting" campaign.

2.) Microsoft was poking the bear, and it knew it.

3.) Google wanted full approval rights, BUT MICROSOFT HIT THE PUBLISH BUTTON, Microsoft sent Google an updated app with ad support and immediately published the new application to the Windows Phone Store, poking the bear once again.

Cackali mecku, dok se mecka nije probudila... Naravno WP korisnicima je Google kriv, jer jadan WP nije nista uradio...

Kakvo prosto i totalno meni iskreno *****sko objašnjenje, zaboravljaju da su ti WP korisnici ujedno i google korisnici ili google od nih "pere ruke". Iskreno nastave li sa tim fazonom "probušili nam loptu - pa nećemo više da se igramo" imaju jednog korisnika manje. Ionako postoje dovoljno dobre alternative. A i nemam pojma što uopšte diskutujem o ovome kad nije tema, dakle izvinjavam se za off

Poslednja izmena:
MS alternative nisu ni blizu google proizvodima.
Uostalim MS ignorise mnooogo vece trziste od WP odbijanjem da napravi office paket za linux, pa sta onda.

Poslednja izmena:
MS alternative nisu ni blizu google proizvodima.
Uostalim MS ignorise mnooogo vece trziste od WP odbijanjem da napravi office paket za linux, pa sta onda.

Taj rad
WP se npr u svojoj reklamnoj kampanji hvali da ima Skydrive i 15 giga free prostora i dobru cloud integraciju - mislim wauuu kakav outstanding feature, toliko isto ima i Google Drive i nudi sve isto, pa i bolje ;)

Taj rad
WP se npr u svojoj reklamnoj kampanji hvali da ima Skydrive i 15 giga free prostora i dobru cloud integraciju - mislim wauuu kakav outstanding feature, toliko isto ima i Google Drive i nudi sve isto, pa i bolje ;)

Dobro, po tvom poimanju stvari opljunuo si sad možeš da ideš dalje :D

A sta je pogresno napisao? Mozda si zaboravio MS kampanju protiv Google-a, pa onda tuzbe EU komisiji na monopol koji Google ima, "dont get scrooogled", GMailMan, ko je pomagao NSA da dekriptuje emailove korisnika hotmaila,... i onda kada MS failuje da ispostuje sve zahteve za aplikaciju onda je google kriv.
MS je jadan i patetican, jer pokusava da svali krivicu na google za sopstveni fail.

A sta je pogresno napisao? Mozda si zaboravio MS kampanju protiv Google-a, pa onda tuzbe EU komisiji na monopol koji Google ima, "dont get scrooogled", GMailMan, ko je pomagao NSA da dekriptuje emailove korisnika hotmaila,... i onda kada MS failuje da ispostuje sve zahteve za aplikaciju onda je google kriv.
MS je jadan i patetican, jer pokusava da svali krivicu na google za sopstveni fail.

Sve što čitam nije vezano za temu. Slobodno otvorite sebi temu pljuvačnica po MS-u i uživajte. Ja ne mrzim ni MS ni Google za sve kampanje znam i znam za ponašanje i jednih i drugih to što MS napada Google nije opravdanje da Google uzvraća preko korisnika and vice versa. Evo MS JE JADAN I PATETIČAN ajd sad i ti idi molim te.

Da rezimiram mi pričamo o nečem vezano za WP8

Sve što čitam nije vezano za temu. Slobodno otvorite sebi temu pljuvačnica po MS-u i uživajte.

To što ti činjenice podvodiš pod pljuvanje je tvoj problem, kao i još nekih ovde - rekoh već gore, kao što čovek može da se oduševi sa WP isto tako može debelo i da se razočara, pogotovu kada malo zagrebe ispod površine i kada telefon krene da se koristi duže od 1 dan - štaviše, mislim da je drugi slučaj, nažalost, dosta češći scenario jer da je drugačije koristilo bi ga daleko više ljudi ;)
Kad neko kupuje nov telefon, treba svakako da zna i to, a ne samo da čita fanboy hvalospeve :)

Poslednja izmena:
Pa jedino je Boris tu i tamo realan (mislim dok ne počne da priča o "kernelu" :D)

Svako ima pravo da se razocara u nesto i da kaze da mu to nesto ne odgovara i to je ok. Problem je kad pocne da SMARA govoreci jedno te isto svaki dan. Isto tako taj neko treba da pokaze malo postovanja prema onoj drugoj strani jer je sasvim normalno da nekome to isto i odgovara a ne da pokusava sve vreme da mu objasni kako on nema pojma i kako je Android mama. Budalastina.

Da ima stvari koje su bolje na drugim platformama - naravno da ima. Ali pricati o nekoj prednosti GDrive-a u odnosu na Skydrive za 99% korisnika, smesno je i citati tako nesto.

Poslednja izmena:
To što ti činjenice podvodiš pod pljuvanje je tvoj problem, kao i još nekih ovde

Pazi, MS vs Google piss fight nas ne treba da dotice niti da se pise o tome u ovoj temi, cinjenica je nijedna od tih kompanija nije cvecka i smesno je trositi forum na to..

Poslednja izmena:
Da ima stvari koje su bolje na drugim platformama - naravno da ima. Ali pricati o nekoj prednosti GDrive-a u odnosu na Skydrive za 99% korisnika, smesno je i citati tako nesto.

Mašaš poentu kao i uvek
Nije u pitanju nikakva prednost nego je smešno što MS reklamira to kao neki epohalni feature a regularna je stvar na ostalim platformama i ne predstavlja nikakav plus za WP
Politika ala Apple i Iphone ;)

Ne nego se ti hvatas za nebitne cinjenice navodeci to kao prednosti odnosno mane one druge strane. Kako to konkretno utice na tebe kao krajnjeg korisnika? Kao sto rekoh 99% njih ce imati isto korisnicko iskustvo koristeci bilo sta od te dve opcije... I to je jedino sto je bitno u celoj prici za nekoga ko recimo ima dileme po tom pitanju.

Ne nego se ti hvatas za nebitne cinjenice navodeci to kao prednosti odnosno mane one druge strane. Kako to konkretno utice na tebe kao krajnjeg korisnika? Kao sto rekoh 99% njih ce imati isto korisnicko iskustvo koristeci bilo sta od te dve opcije... I to je jedino sto je bitno u celoj prici za nekoga ko recimo ima dileme po tom pitanju.

Tržišna statistika se nešto ne slaže sa tobom, a korisnici WP-a se mogu nabrojati na prste jedne ruke :D

Au koliko smaras batice.. nemerljivo.

Smaraju i ovde još neki, pa nikom ništa - ko god kaže neku kritiku na račun WP-a odmah se pojave da nas uvere u suprotno ili da stvari proglase nepotrebnim, ko da ih sam MS plaća za svaki post koji napišu :d - da ne bude zabune ne mislim na tebe, pričam generalno ;)

Poslednja izmena:
Tržišna statistika se nešto ne slaže sa tobom, a korisnici WP-a se mogu nabrojati na prste jedne ruke :D

Tako je. A da malo znas(ili se pravis da ne znas svejedno) kako stvari na tom polju funkcionisu i koliko je recimo jednom Androidu trebalo da se probije bilo bi te verujem sramota da napises takvu glupost. WP mora vidno bolji da bude da bi imao sanse da napravi neku pricu jer je dosao relativno kasno i sa mnogo spremnijom konkurencijom. Eto tu lezi odgovor na tvoju provokaciju. Od sad stvarno ignorisem tvoje postove jer je evidentno da samo provociras i nista vise. Pozdrav!

Videh, mada koristim od skoro Battery Sense koji te obavesti ako se desava nenormalno curenje baterije, korisna stvar, a ova Nokiina koliko vidim nema tu mogucnost..

Tako je. A da malo znas(ili se pravis da ne znas svejedno) kako stvari na tom polju funkcionisu i koliko je recimo jednom Androidu trebalo da se probije bilo bi te verujem sramota da napises takvu glupost.

Prvi Android telefoni su se pojavili tokom 2009 godine, a posle 3 godine tj 2012 svi znamo šta je bilo
Windows Phone je na tržištu već skoro tri godine, a broj korisnika mu je i dalje mizeran pa ti sam izvedi zaključak iz svega toga - i to sve pored gomile para i agresivnog marketinga koje MS-a pumpa u ceo projekat da bi mu održao glavu iznad vode, ali ništa im ne vredi - Surface je prsao, Windows 8 takođe dok za WP ostaje da se vidi koliko će još živeti
Jednostavno korisnici nisu zainteresovani da ga koriste - a zašto je to tako, pa pisalo se o tome ovde već naširoko (daću ti jedan hint - to je ono što se ovde naziva "nepotrebnim")

Poslednja izmena:
Videh, mada koristim od skoro Battery Sense koji te obavesti ako se desava nenormalno curenje baterije, korisna stvar, a ova Nokiina koliko vidim nema tu mogucnost..

On je i meni najbolji nego sam ga do sada nekoliko puta spomenuo a ti si delovao nezainteresovano pa rekoh da ponudim alternativu :D

Znate šta je problem sa Microsoftom..što uvek kopira pogrešnu strategiju..u ovom slučaju Appleovu koja je radila pre nekoliko godina dok Android nije postao to što jeste..da su kopirali Android strategiju otvorenosti dalje bi dogurali svakako :)

@ darko

Haha, nisam izvalio.. :)

CEO-ovi iz fotelje, iskulirajte se..

Problem je što ovde ima korisnika koji čekaju bilo kakav povod da popljuju MS ili WP8, čak i kad nema nikakvog realnog osnova, ali deluje da je to jednostavno jače od njih.

Kao što je apsolvirano, WP ima solidan broj realnih problema. Neko uopšte neće naleteti na iste, nekome će biti nepremostivi, a neko će živeti sa njima (i nadati se popravljanju situacije) i prilagoditi se, jer možda ima prednosti koji njemu odgovaraju.

Ovo da je Skydrive inferioran u odnosu Google drive ili Dropbox i da je dokaz takvoj situaciji taj da WP ima mizeran broj korisnika u odnosu na Android, mogu da okarakterišem kao zlonamerno.
To može da diskredituje sagovornika koji je pre toga imao brdo konkretnih primedbi, ali možda se neko nakon ovoga preispita da li je taj član bio objektivan i u tim stvarima.

Evo, ja ću konkretno izneti sve što smatram problematičnim za mene:

- nepostojanje fajl menadžera. Hoću da kad skinem neki pdf, imam mogućnost da ga prosledim nekome putem mejla. Da ne pričam o potpuno nepodržanim formatima, kao što je cad fajl ili slično.

- nemogućnost zaključavanja rotiracije ekrana. kada legnem u krevet sa namerom da pročitam nešto na netu (u IE-u), ako ležim na strani nema šanse da ću išta od toga učiniti, jer mi uvek okrene tekst naopačke pod kojim god uglom gledam telefon. Posebne aplikacije kao book readeri to imaju, pa na primer nemam problema sa čitanjem knjige ili aplikacije kao B92, ali sam sistem nema tu opciju.

- povremeno bagovanje sa push notifikacijama. sad je manje više sve ispravljeno osim facebooka. pre toga je whatsapp bio neupotrebljiv, ali od kako je Nokia ušla u razvoj aplikacije, svake nedelje se pojavi po apdejt-dva koji je praktično rešio sve probleme, a za gomilu njih ni ja nisam znao. Pa opet, Skype ume da "ne javi", što je paradoks, jer je MS-ov program, a kao što rekoh Facebook je neupotrebljiv.

Ali kao što rekoh, ima i svojih prednosti u odnosu na druge sisteme. Takođe, neki navodni problemi, meni ne predstavljaju ni najmanji problem, ali ovo gore smatram da bi moralo da se ispravi u nekom narednom apdejtu. :)

Izasao je danas FB beta 5.1.0.1, ima dosta ispravki ali i dalje nista po pitanju notifikacija. Navodno sam procitam ako se dobro secam na WP central forumu da je neko iz MS potvrdio da su notifikacije sledece na redu... File manager je po meni jedna od botnijih stvari. Neka vrsta notification centra takodje mada kako vreme prolazi(sad ce "strucnjaci" da se uhvate ovoga)sve manje mi isti fali, cinjenica je da je sve na Live tiles sto ti je potrebno. Mozda bi bilo ok da je sve na jednom mestu ali onda se obesmisljava Live tiles. Ne znam, nemam jos definitiavn stav :)

Za mene licno, drugih krupnijih porblema nema.

Meni isto savršeno odgovara princip Live tilesa i njegov način obaveštavanja i poprilično sam siguran da ne bih dobio ništa sa notifikacionim centrom (ako ne i izgubio). :D
Kao što rekoh, neke navodne mane, meni uopšte to nisu. ;)

Meni se inače, telefon vratio iz servisa prekjuče i baš sam gledao da nanovo sredim aplikacije i da neke koje sam ranije instalirao a nisam koristio uopšte i ne vratim. Skinuo sam i taj novi Facebook beta, nadajući se da su sređene notifikacije, ali ništa od toga. :( Mada, vidi se da ima napretka u funkcionalnosti u odnosu na prethodnu stabilnu verziju. :)

Još jedna prednost kupovine Nokije je ta što ih kod nas retko ko kupuje i u slučaju kvara, neće biti gužve u servisu. Meni završen servis za 2 dana (tj. 1 servisni, jer sam ga odneo za vikend). :D

Meni uzasno smeta sto nema klasicnog zatvaranje aplikacija nego mora na beskonacno back. Mislim da je to prva stvar koja treba da se sredi. I nemogucnost odjavljivanja sa skaypa npr! Nisu uzeli u obzir da neko ima 2 skayp naloga. I mogli bi da ubace neku aplikaciju za fb chat. Inace brzina i fluidnost su na frhunskom nivou

Hm, ima opcija za sign out na Skype-u kod mene. Evo sad baš probao. :) Mogu bih da se ulogujem i sa drugim nalogom, kad bih ga imao.

A FB chat je direktno integrisan u sistem. Samo što trenutno ne radi :D Taman kad sam ja odlučio da ga koristim, pre neka 2 meseca otprilike, facebook je nešto promenio u sistemu i sve je prestalo da radi. :/ Ali zaista je bio dobar osećaj tih par dana kad je radilo. Tamo gde stižu SMS-ovi, mogle su da šalju/primaju poruke sa facebooka na isti način.

Sad sam i ja pročitao članak koji je Darko1920 pomenuo i deluje da je to prva sledeća stvar koju nameravaju da srede.

Cek, cek, nismo se razumeli :)

Pod time da ne rade notifikacije mislim na MS Facebook aplikaciju. Ja koristim beta verziju ali svejedno koja je u pitanju. FB chat koji je "fabricki" tu meni radi. Problem sa njim je sto izgleda podrzava 1 na 1 chat samo i ako je grupna konverzacija na FB u pitanju, takve poruke ne stizu. Doduse sad sa GDR2 se pojavila u porukama opcija grupnih poruka, mozda je nesto i po tom pitanju promenjeno, probacu bas. Sto se MS FB aplikacije tice stvarno je dosta unapredjena poslednjim apdejtom i jedini realni problem koji je ostao su notifikacije no valjda ce i to da rese kao sto su najavili :)

edit: Evo sad sam probao, i dalje je moguc samo 1 na 1 chat iz messaging aplikacije ali to bez problema radi. Jedino kada mi se tu desila propustena notifikacija na telefonu je kada je u isto vreme taj chat upaljen i na kompjuteru.

Poslednja izmena:
Ja iskreno i ne držim upaljen chat na Facebooku, jer ne želim da svi vide kad sam online. Ali povremeno mi stigne poruka (kao SMS), kad mi neko pošalje privatnu (1v1) poruku. Da ponovim, povremeno. Kad ja odgovorim na nju, isto kuckanjem kao SMS-om, toj osobi poruke stižu, ali meni sledeća poruka od te osobe ne stigne. :(
A prilično sam ubeđen da je ovo u nekom trenutku radilo kad sam povezao telefon sa facebookom. Bukvalno je cela konverzacija mogla ovako da ide i to je bilo odlično iskustvo. Bez ikakvih grafičkih kerefeka, čist sistemski chat kao SMS.
Za grupne poruke (koje najčešće i koristim/dobijam) znam odavno da nije bilo moguće. Mada opet, facebook ne koristim redovno, pa mi ovaj problem nije baš toliko značajan. Ali jako bi mi bilo bitno da dobijem ove notifikacije, da znam kad treba da se uključim u konverzaciju, a ne da proveravam iz minuta u minut kad znam da treba sa nekim da razmenim informacije.
Kažem opet, kada bi sredili sve te probleme sa notifikacijama, meni bi sistem ostao sa vrlo malo mana koje bodu oči. :)

Sreca pa Facebook koristim samo jednom dnevo da prelistam pola minuta i ugasim, na kompu.. Sve ostalo za sta mi trebaju notifikacije radi savrseno.
Juce sam doduse po*izdeo zbog nemanja Silent profila prvi put. Ortak mi pisao na Gtalk nesto u pola dva ujutru i bas zaredjao 10-ak poruka, telefon odlepio sa vibracijama i burazer popizdeo, probudilo ga.. Dok sam ja nasao jbne opcije za zvuk, prvo sam isao u Audio, a ono u ringtones, pa gasi vibraciju..

Vrh Dno