Kamere za nadzor saobraćaja
Veliki brat u službi policije
Na putevima širom BiH postavljeno je 37 kamera radara, koje snimaju prekršioce saobraćajnih propisa. U ovom broju donosimo vam tačan spisak svih lokacija na kojima se nalaze policijski stacionarni sistemi...
Smucio mi se zivot trazeci tacan, azuran i nepretrpan speedcam fajl Beograda za iGo. Nisam uspeo da ga nadjem, tako da sam ga napravio sam. Ukljucene su iskljucivo kamere zbog kojih mozete da dobijete kaznu po najnovijim zvanicnim podacima MUP-a (njih 13 odn. 14 u zavisnosti kako tumacite kamere na Brankovom mostu). Dakle, nema kamera za nadzor saobracaja i slicnih gluposti. Na njih sam dodao samo jednu, na uglu Cvijiceve i Starine Novaka, koju sam licno video da skljoca i blica, ali je navodno u pitanju samo skupljanje podataka i proba tzv. pametne raskrsnice, odn. ne bi trebalo da stizu kazne sa te kamere. Ali better safe than sorry sto bi rekli. Dakle, 3 kamere (4 ako brojite oba smera na Brankovom) za zutu traku, 5 za crveno, 5 za brzinu i Cvijiceva. Sve bi trebalo da se pojavljuju sa odgovarajucim ikonama. Posto ne mogu da nadjem zvanicne podatke u kojim smerovima reaguju kamere, te podatke nisam ni uneo tako da ce vas navigacija upozoravati bez obzira sa koje strane prilazite kameri. Ako uspem da nadjem (ili vidim licno) 100% tacno u kom smeru reaguju, azuriracu fajl.
Za žutu traku:
Brankov most - unesena kao jedna (ima po jedna sa obe strane mosta na beogradskoj strani)
Bulevar despota Stefana - Jovana Avakumovića
Bulevar vojvode Mišića - ulaz u Sajam
Za prolazak kroz crveno svetlo:
Tošin Bunar - Studentska
Bulevar Nikole Tesle - Trešnjin cvet
Bulevar Mihajla Pupina - Ušće
Trg Nikole Pašića (Dečanska) - Vlajkovićeva
Ustanička - Specijalni sud
Za prekoračenje brzine:
Bulevar Nikole Tesle - Ušće
Bulevar Mihajla Pupina - Palata Srbija
Jurija Gagarina - Žrtava antifašističke borbe
Omladinskih brigada - Jurija Gagarina
Bulevar kneza A. Karađorđevića - Botićeva
@topuz,
Пошто се види да си информисан, хтео би да додам и уједно и питам. Овако, Навигон упозорава (надам се да то неће испровоцирати zelvel-a i roadracer-a) на камеру на раскрсници Б.Крсмановића-Димитрија Туцовића:
Такође, Навигон ме упозорио и на камеру на раскрсници Бањички пут-Борска:
...
предпостављам да је ово за контролу саобраћаја. таква, иста је и на трошарини али ме навигон није упозорио. Упозорава ме и на камеру у Борској, код скретања за бањичко гробље, али нигде не видим камеру. Једино што сам приметио да тамо више не стоји патрола са радаром а раније су тамо висили сваки дан?! Да ли то има везе или не не знам зато питам да ли ти имаш неку информацију.
Поздрав и још једном хвала на уложеном труду!
Sa ruskog sajta, koga sam pominjao, jun 2013...
cela Evropa, osim Velike Britanije i Francuske... morao sam da obrisem, da velicina fajla bude do 1Mb...
Čestitke na trudu, hvala za ovo!
Ta u Starine Novaka blica, i to već dugo, video sam nekoliko puta.
@topuz,
хвала на уложеном труду.
Пошто се види да си информисан, хтео би да додам и уједно и питам. Овако, Навигон упозорава (надам се да то неће испровоцирати zelvel-a i roadracer-a) на камеру на раскрсници Б.Крсмановића-Димитрија Туцовића:
![]()
![]()
нема је у твом списку а на приложеној слици се да видети. Јел то значи да није прекршајна или си је превидео?
Такође, Навигон ме упозорио и на камеру на раскрсници Бањички пут-Борска:
![]()
![]()
предпостављам да је ово за контролу саобраћаја. таква, иста је и на трошарини али ме навигон није упозорио. Упозорава ме и на камеру у Борској, код скретања за бањичко гробље, али нигде не видим камеру. Једино што сам приметио да тамо више не стоји патрола са радаром а раније су тамо висили сваки дан?! Да ли то има везе или не не знам зато питам да ли ти имаш неку информацију.
Поздрав и још једном хвала на уложеном труду!
Hvala za trud. Jel moze malo pojasnjenje gde ubaciti ovaj fajl u folder speadcam postoji SpeedCamText dodati ove podatke u njega i jel bitan redosled ili odvojeno ?
Ima još aktivnih kamera koje nisu navedene. Samo na autoputu kod Arene ih postoji nekoliko, a medju zapaženijim je ona na stubu na nadvožnjaku u Omladinskih brigada na istočnoj strani. Verujem da ne snimaju žutu traku ili prolazak kroz crveno...
Roadracera neće. :beer: Ova kamera snima samo prolazak kroz crveno svetlo, ali nije automatizovana u smislu da se prolazak evidentira i odmah izdaje odgovarajući upravni akt - odluka o kažnjavanju. Iste kamere postoje u Bul. Z. Đinđića i provereno (slučajno, momenat dekoncentracije) ne dolazi kazna ako se prođe kroz crveno. Nije mi poznato da je neko kažnjen zbog toga što je snimljen ovakvom kamerom.
Dobro pretpostavljaš. Ta kamera je samo za nadzor saobraćaja, kao i kamere duž autoputa koje je spominjao Razbojnick. Vrlo je verovatno da te aplikacija upozorava na lokaciji kod skretanja za banjičko groblje zbog toga što je to česta lokacija radara, baš kao što bi to verovatno radila i duž autoputa za Novi Sad kod naselja Galenika, ili na pančevačkom putu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari