Šta je novo?

Android navigacija i mape

Тако сам и ја размишљао и зато сам окачио скрин...
Не видим у томе ништа провокативно и лоше да би изазвало овакву реакцију ове двојице?!

roadracer napisao
Nisam mislio na ovu konkretnu aplikaciju, nego uopšteno na broj prodatih aplikacija.

zx16 odgovorio
Не знам о којим апликацијама причаш, овде је реч о навигацији!

zelvel odgovara roadracer-u

Odgovor ti je nikakav (moze se procitati..). Ovde smo da se pomazemo. Cim si video da ne zna, morao si da mu pomognes i da mu objasnis da je i navigacija aplikacija, i da na Google play pise za navigaciju Sygic (primer)
Ова апликација је компатибилна са свим вашим уређајима. I da su android "programi" aplikacije pa i navigacije. Sledeci put vodi racuna. ;)

OMG, jel moze sad tema malo da se unormali? Niko da ne pise 1 dan, da se malo smire strasti?

poslednje izbacene Navteq mape:

Navigon - 2013 Q2
IGO - 2013 Q1
Sygic - 2012 Q3

Nov sam ovde. Malo sam prelistao temu ali nisam video da se spominje NDrive.
Šta je sa tom navigacijom?
Koristio sam je na Samsung Bada i lepo je radila samo što nema novih mapa od 2011.
Sad sam prešao na Android i vidim da za njega ima....ali nema NDrive?

NDrive je "мртав", односно, раде на новој навигацији NLife. Апликација се може скинути (ако се не варам из Србије не може), али нема још мапа.

Што се тиче камере у Горажду и тиме да ставим тачку на троловање двојца без кормилара:
Kamere za nadzor saobraćaja

Veliki brat u službi policije
Na putevima širom BiH postavljeno je 37 kamera radara, koje snimaju prekršioce saobraćajnih propisa. U ovom broju donosimo vam tačan spisak svih lokacija na kojima se nalaze policijski stacionarni sistemi...
go.png

http://automoto.ba/stranica/veliki-brat-u-slu-bi-policije_641.html

Neverovatno ali na svakom forumu postoje likovi koji jedino što rade , traže povod za napad bez obzira na argumente. Malo sam prelistao postove, ne napadam i ne branim nikoga ali pravim razliku između postova sa konkretnim sadržajem i postova sa prozivkama. Ne znam zašto moderator ne odstrani trolove i temu ne vrati svrsi, razmeni saznanja.
Bio sam nekoliko godina na jednom od naših poznatijih foruma gde je sve izgubilo smisao baš zbog takvih. Nemoguće je bilo šta napisati a da jedan od njih ne krene sa provokacijama. Došao sam ovde sa nadom da ih ovde nema u toj količini.

Prema sugestijama zx16 instalirao Sygic i Navigon. Prvi utisci, Sygic mi je lepši + sve na srpskom jeziku. Jedina mana su mape iz 2012. godine ali kada se setim (imao sam Sygic na Badi), TA mapa...i ove NT iz 2012 su vrh u odnosu na one TA sa magistralnim putevima.
Ako se pojave nove mape, definitivno Sygic ostaje kao No.1 navigacija u mom telefonu!

Kad bi bio neki Downloader NQ mapa za Sygic, kao sto ima za TA :) Skinuh za BiH mapu TA 10.2012 zar nisu novije

Smucio mi se zivot trazeci tacan, azuran i nepretrpan speedcam fajl Beograda za iGo. Nisam uspeo da ga nadjem, tako da sam ga napravio sam. Ukljucene su iskljucivo kamere zbog kojih mozete da dobijete kaznu po najnovijim zvanicnim podacima MUP-a (njih 13 odn. 14 u zavisnosti kako tumacite kamere na Brankovom mostu). Dakle, nema kamera za nadzor saobracaja i slicnih gluposti. Na njih sam dodao samo jednu, na uglu Cvijiceve i Starine Novaka, koju sam licno video da skljoca i blica, ali je navodno u pitanju samo skupljanje podataka i proba tzv. pametne raskrsnice, odn. ne bi trebalo da stizu kazne sa te kamere. Ali better safe than sorry sto bi rekli. Dakle, 3 kamere (4 ako brojite oba smera na Brankovom) za zutu traku, 5 za crveno, 5 za brzinu i Cvijiceva. Sve bi trebalo da se pojavljuju sa odgovarajucim ikonama. Posto ne mogu da nadjem zvanicne podatke u kojim smerovima reaguju kamere, te podatke nisam ni uneo tako da ce vas navigacija upozoravati bez obzira sa koje strane prilazite kameri. Ako uspem da nadjem (ili vidim licno) 100% tacno u kom smeru reaguju, azuriracu fajl.

Za žutu traku:
Brankov most - unesena kao jedna (ima po jedna sa obe strane mosta na beogradskoj strani)
Bulevar despota Stefana - Jovana Avakumovića
Bulevar vojvode Mišića - ulaz u Sajam

Za prolazak kroz crveno svetlo:
Tošin Bunar - Studentska
Bulevar Nikole Tesle - Trešnjin cvet
Bulevar Mihajla Pupina - Ušće
Trg Nikole Pašića (Dečanska) - Vlajkovićeva
Ustanička - Specijalni sud

Za prekoračenje brzine:
Bulevar Nikole Tesle - Ušće
Bulevar Mihajla Pupina - Palata Srbija
Jurija Gagarina - Žrtava antifašističke borbe
Omladinskih brigada - Jurija Gagarina
Bulevar kneza A. Karađorđevića - Botićeva

Prilozi

• speedcam.txt
    415 bajta · Pregleda: 95
Čestitke na trudu, hvala za ovo!
Ta u Starine Novaka blica, i to već dugo, video sam nekoliko puta.

@topuz,

хвала на уложеном труду.
Пошто се види да си информисан, хтео би да додам и уједно и питам. Овако, Навигон упозорава (надам се да то неће испровоцирати zelvel-a i roadracer-a) на камеру на раскрсници Б.Крсмановића-Димитрија Туцовића:

krfska.png
img2838.jpg

нема је у твом списку а на приложеној слици се да видети. Јел то значи да није прекршајна или си је превидео?

Такође, Навигон ме упозорио и на камеру на раскрсници Бањички пут-Борска:

banj-borska.png
img2840.jpg

предпостављам да је ово за контролу саобраћаја. таква, иста је и на трошарини али ме навигон није упозорио. Упозорава ме и на камеру у Борској, код скретања за бањичко гробље, али нигде не видим камеру. Једино што сам приметио да тамо више не стоји патрола са радаром а раније су тамо висили сваки дан?! Да ли то има везе или не не знам зато питам да ли ти имаш неку информацију.
Поздрав и још једном хвала на уложеном труду!

Smucio mi se zivot trazeci tacan, azuran i nepretrpan speedcam fajl Beograda za iGo. Nisam uspeo da ga nadjem, tako da sam ga napravio sam. Ukljucene su iskljucivo kamere zbog kojih mozete da dobijete kaznu po najnovijim zvanicnim podacima MUP-a (njih 13 odn. 14 u zavisnosti kako tumacite kamere na Brankovom mostu). Dakle, nema kamera za nadzor saobracaja i slicnih gluposti. Na njih sam dodao samo jednu, na uglu Cvijiceve i Starine Novaka, koju sam licno video da skljoca i blica, ali je navodno u pitanju samo skupljanje podataka i proba tzv. pametne raskrsnice, odn. ne bi trebalo da stizu kazne sa te kamere. Ali better safe than sorry sto bi rekli. Dakle, 3 kamere (4 ako brojite oba smera na Brankovom) za zutu traku, 5 za crveno, 5 za brzinu i Cvijiceva. Sve bi trebalo da se pojavljuju sa odgovarajucim ikonama. Posto ne mogu da nadjem zvanicne podatke u kojim smerovima reaguju kamere, te podatke nisam ni uneo tako da ce vas navigacija upozoravati bez obzira sa koje strane prilazite kameri. Ako uspem da nadjem (ili vidim licno) 100% tacno u kom smeru reaguju, azuriracu fajl.

Za žutu traku:
Brankov most - unesena kao jedna (ima po jedna sa obe strane mosta na beogradskoj strani)
Bulevar despota Stefana - Jovana Avakumovića
Bulevar vojvode Mišića - ulaz u Sajam

Za prolazak kroz crveno svetlo:
Tošin Bunar - Studentska
Bulevar Nikole Tesle - Trešnjin cvet
Bulevar Mihajla Pupina - Ušće
Trg Nikole Pašića (Dečanska) - Vlajkovićeva
Ustanička - Specijalni sud

Za prekoračenje brzine:
Bulevar Nikole Tesle - Ušće
Bulevar Mihajla Pupina - Palata Srbija
Jurija Gagarina - Žrtava antifašističke borbe
Omladinskih brigada - Jurija Gagarina
Bulevar kneza A. Karađorđevića - Botićeva

Hvala za trud. Jel moze malo pojasnjenje gde ubaciti ovaj fajl u folder speadcam postoji SpeedCamText dodati ove podatke u njega i jel bitan redosled ili odvojeno ?

Prekopiraš na kraju postojećeg teksta u speedcam koji imas.

Ima još aktivnih kamera koje nisu navedene. Samo na autoputu kod Arene ih postoji nekoliko, a medju zapaženijim je ona na stubu na nadvožnjaku u Omladinskih brigada na istočnoj strani. Verujem da ne snimaju žutu traku ili prolazak kroz crveno...

Jel moze neko da okaci najnoviji SpeedCamText za iGO ja imam neki iz 2011 ?

Sa ruskog sajta, koga sam pominjao, jun 2013...
cela Evropa, osim Velike Britanije i Francuske... morao sam da obrisem, da velicina fajla bude do 1Mb...

Prilozi

• Speedcam.zip
    908 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
@topuz,
Пошто се види да си информисан, хтео би да додам и уједно и питам. Овако, Навигон упозорава (надам се да то неће испровоцирати zelvel-a i roadracer-a) на камеру на раскрсници Б.Крсмановића-Димитрија Туцовића:

Roadracera neće. :beer: Ova kamera snima samo prolazak kroz crveno svetlo, ali nije automatizovana u smislu da se prolazak evidentira i odmah izdaje odgovarajući upravni akt - odluka o kažnjavanju. Iste kamere postoje u Bul. Z. Đinđića i provereno (slučajno, momenat dekoncentracije) ne dolazi kazna ako se prođe kroz crveno. Nije mi poznato da je neko kažnjen zbog toga što je snimljen ovakvom kamerom.

...
предпостављам да је ово за контролу саобраћаја. таква, иста је и на трошарини али ме навигон није упозорио. Упозорава ме и на камеру у Борској, код скретања за бањичко гробље, али нигде не видим камеру. Једино што сам приметио да тамо више не стоји патрола са радаром а раније су тамо висили сваки дан?! Да ли то има везе или не не знам зато питам да ли ти имаш неку информацију.

Dobro pretpostavljaš. Ta kamera je samo za nadzor saobraćaja, kao i kamere duž autoputa koje je spominjao Razbojnick. Vrlo je verovatno da te aplikacija upozorava na lokaciji kod skretanja za banjičko groblje zbog toga što je to česta lokacija radara, baš kao što bi to verovatno radila i duž autoputa za Novi Sad kod naselja Galenika, ili na pančevačkom putu.

Sa ruskog sajta, koga sam pominjao, jun 2013...
cela Evropa, osim Velike Britanije i Francuske... morao sam da obrisem, da velicina fajla bude do 1Mb...

Ovde ima gomila kamera koje uopšte nisu speed kamere. Lista se pravi po prijavama vozača, a zapravo se nikada ne čisti nego se samo dodaju nove kamere, čisto po prijavi anonimnih vozača. To zapravo jako smara jer vas štreca svakih 10-ak minuta. Zadnjih nekoliko godina imam 10-ak kkm po Evropi, uvek uz iGo i to sam na kraju isključio. Iako uvek vozim po propisima, upozorenja ipak odvlače previše pažnje. Obavezno pogledam u ekran, gde ja tačno ta kamera, usporavam iako ne mora (ispod ograničenja) a onda još i zveram ima li kamere (čemu se teško oduprem).

Da, tu jesu speed kamere, ali opet ne sve, a i one što su unete, u nekim zemljama, ni 10% nisu baš speed kamere, već sve žive koje na neki način gledaju u put. A ima i upozorenja na mestima gde definitivno nema baš ničega (najviše toga video po Austriji).

Holanđani, između ostalog, imaju mobilne speed kamere maskirane kao recimo kanta za đubre, i seljakaju ih kako im se ćefne. S' druga strane, Italijani imaju speed kamere koje su uvek jasno označene saobraćajnim znacima.

Trudite se da vozite po propisima koliko god je moguće. Napolju pogotovo.

Čestitke na trudu, hvala za ovo!
Ta u Starine Novaka blica, i to već dugo, video sam nekoliko puta.

Vidjam je i ja vec dugo vremena, izgleda dosta drugacije od ostalih prekrsajnih kamera (jos je veca i masivnija, i malo je drugacije pozicionirana), ali nasao sam informaciju da ona samo "broji" saobracaj i da je u pitanju neka eksperimentalna pametna raskrsnica, odn. sa nje ne bi trebalo da stizu kazne. Ali ubacih je jer mi je ipak sumnjiva.

@topuz,

хвала на уложеном труду.

krfska.png
img2838.jpg

нема је у твом списку а на приложеној слици се да видети. Јел то значи да није прекршајна или си је превидео?

banj-borska.png
img2840.jpg

Speedracer je vec odgovorio. Ne znam tacno kako radi ova zelena (snimanje 24h i izdavanje kazne su sasvim razlicite stvari) ali kao sto Speedracer rece, koliko mi je poznato ne stizu kazne sa njih. Sto se tice ovog drugog tipa (na stubu), to su najobicnije low-res kamere za nadzor saobracaja, sa toga ne mozes da razaznas jel' trotinet ili bicikl a kamoli da salju kazne. Ignorisite ih, kao i one poluloptaste.

Hvala za trud. Jel moze malo pojasnjenje gde ubaciti ovaj fajl u folder speadcam postoji SpeedCamText dodati ove podatke u njega i jel bitan redosled ili odvojeno ?

Ako hoces samo moj fajl, ubacis ga u iGO/content/speedcam i obrises sve ostalo. Ako hoces da dodas na postojece, samo iskopiraj sadrzaj bez prvog reda u postojeci speedcam.txt fajl. Redosled i odvojeno/spojeno nije bitno, fajl se parsira po broju karaktera.

Ima još aktivnih kamera koje nisu navedene. Samo na autoputu kod Arene ih postoji nekoliko, a medju zapaženijim je ona na stubu na nadvožnjaku u Omladinskih brigada na istočnoj strani. Verujem da ne snimaju žutu traku ili prolazak kroz crveno...

Samo snimaju, ne salju kazne. Za sad.

Roadracera neće. :beer: Ova kamera snima samo prolazak kroz crveno svetlo, ali nije automatizovana u smislu da se prolazak evidentira i odmah izdaje odgovarajući upravni akt - odluka o kažnjavanju. Iste kamere postoje u Bul. Z. Đinđića i provereno (slučajno, momenat dekoncentracije) ne dolazi kazna ako se prođe kroz crveno. Nije mi poznato da je neko kažnjen zbog toga što je snimljen ovakvom kamerom.

Dobro pretpostavljaš. Ta kamera je samo za nadzor saobraćaja, kao i kamere duž autoputa koje je spominjao Razbojnick. Vrlo je verovatno da te aplikacija upozorava na lokaciji kod skretanja za banjičko groblje zbog toga što je to česta lokacija radara, baš kao što bi to verovatno radila i duž autoputa za Novi Sad kod naselja Galenika, ili na pančevačkom putu.

Svaka ti dobra.

Sve u svemu, MUP po zakonu ima obavezu da objavi polozaje kamera u gradu. One koje zvanicno ne snimaju prekrsaje vam nece ni poslati kaznu (naravno, nemojte se drzati ovoga kao pijan plota, imajte u vidu gde zivimo). Beograd je pun kamera, ali samo ove koje sam ja okacio su 100% sigurne da vam mogu poslati automatski kaznu.

Generalno, prekrsajne kamere izgledaju ovako, svi ostali tipovi su nebitni:

146622_0102-saobracajne-kamere-foto-blic-nebojsa-markovic_orig.jpg

AMSS ima na mapi uvek aktuelne kamere (mada na nekim mestima su promasene i do 50m):

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=5&Itemid=198

P.S. Upravo sam ukapirao da ako koristite neki skin za iGO (Thin, Dimka i sl.) moze da se desi da ikone budu pobrkane. Na nemodifikovanim verzijama je sve ok.

Poslednja izmena:
Evo ih za BG. Jedino Tosin bunar nemam pravilan smer. Sve drugo NADZOR. Posto sam vec OBJASNIO one na betonski stubovima sto snimaju haube vozila nisu "opasne", nekima nije dovoljno da stanu i razmisla sta one onako slogurane mogu da rade. Nista. Nije problem benchmark.rs i neko ko se ne bavi ovim. Vec sto znam da "ovom" godinama pisu isto na drugim forumima ali ne vredi. Mogu da dokumendujem da je neki tim na drugom forumu vec pisao o kamerama na banderama.
Bas me briga da li sam nekome nervoyan. lud, ili sta vec. Reagujem na glupost i tu ne mogu nista. Jednom kad mi neko nesto pokaze ja naucim, a ako ne mogu, cutim jer sam glup.

IDX,X,Y,TYPE,SPEED,DirType,Direction
0,20.398070,44.826490,1,50,1,90,Tosin bunar-Studentska@BG
0,20.435230,44.814700,2,50,1,306,Bul. Mihajla Pupina-Milentija Popovica@BG
0,20.425650,44.818630,1,50,1,129,Bulevar Mihajla Pupina-Palata Srbija @BG
0,20.434690,44.818850,1,50,1,117,Bul. Nikole Tesle-Usce@BG
0,20.420354,44.825499,1,50,1,136,Bul. Nikole Tesle-Tresnjinog cveta
0,20.415210,44.803870,1,50,1,90,Omladinskih brigada-Jurija Gagarina@BG
0,20.396883,44.804334,1,50,1,93,Jurija Gagarina-Antifasisticke borbe
0,20.450040,44.815060,1,50,1,265,Brankov most 1@BG
0,20.450030,44.814940,1,50,1,85,Brankov most 2@BG
0,20.480140,44.817280,1,50,1,73,Bul. Despota Stefana-Jovana Avakumovica@BG
0,20.441740,44.796417,1,50,1,246,Sajam - Bul. vojvode Misica@BG
0,20.463770,44.812310,2,50,1,302,Decanska-Vlajkoviceva@BG
0,20.475000,44.788370,2,50,1,299,Ustanicka 19@BG
0,20.453810,44.790160,1,50,1,141,Muzej 25. maj - Bul. kneza Aleksandra Karadjordjevica@BG

topuz link ka kameram sto si dao je tacan. I vise ih nema. Cak i da ti kazem da nigde nema tacnije. Ja imam dokaz iz papir iz MUPA o ovim kamerama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno