Šta je novo?

Spisak sajtova koji salju robu u Srbiju

Jagodinac, ja sam taj sat platio na kucnom pragu nesto malo preko 12.000 dinara, pre par dana sam ga prodao za 9.000, jos u dvogodisnjoj garanciji, jos mozda 17 meseci sto i nije tako nevazno za automatik satove...

92 eura puta 114 dinara iznosi skoro aaa dinara, da su ti uzeli 10% carine, to bi bilo bbb i na to naplatili 20% PDV, izaslo bi nesto preko ccc dinara... Em cekas sat 20 dana, em rizikujes pogresnu - pocepanu kutiju a jos jedno da napomenem, nisu to stari Seiko satovi koji ne mogu da se pokvare...

Definitivno, za sitne pare, ne vredi cimanja...

Ja sam naprimer trenutno u toku kupovine Casio sata od oko 160 dolara na ebay-u, gledam na watchhubs-u je 140 eura, ja cu ga dobiti na vrata za 155 eura... Cemu rizik...

Moja logika... Volim ja da kupim jeftino ali i da zaradim a i pustim druge da zarade...

Istina, ima na Watchhubs-u bas nekih povoljnih satova...

Pozz, ja ne favorizujem Watchhubs, ili bilo koji drugi sajt. Ja favorizjuem svoj džep :)

Što se ovog Seiko 5 modela, to je bila moja prva prva kupovina preko Watchhubs - a. Računica kojom sam se rukovodio ide ovako. Taj sat na Watchhubs - u je koštao, i sada košta 121 $, to je 10.300,00 din. Cena je bila bez onog vaučera.

http://watchhubs.com/en/seiko-5-auto-watches/113-seiko-divers-mens-5-snzg13k1-snzg13.html

Kod nas je najjeftinije je da se kupi u Sense, tamo košta sada na nekom popustu 14.080,00 din.

http://www.satovi-online.com/catalog/advanced_search_result.php?keywords=SNZG13K1&osCsid=5bcd7bc2d0c9ed0c1aae172e901e328a

Ja kada sam gledao pre par meseci koštao je oko 16.100,00 din. Rešio sam da se kockam, jer i tada su pričali da obično prolaze satovi sa ovog sajta bez carine i PDV a. Mada i nije bila neka kocka. I sa dodatnim troškovima opet je bilo jeftinije nego kod nas.

O ceni sata kod Vitanova i da ne govorim:d On je definitnovno pobednik u našoj zemlji, a i šire :zgran:

http://www.vitanov.rs/shop/satovi/product.php?productid=1749

E sada kažeš "ja sam taj sat platio na kucnom pragu nesto malo preko 12.000 dinara". To je stvarno dobra cena. Mogao bi da podeliš sa nama informaciju gde si naručio. Od koga kupuješ preko e bay a?

Nego da ne trolujemo više ovu temu.

Na ovom forumu ima dosta ljudi koji vole satove i koji su me kontaktirali sa raznim pitanjima vezanim za online kupovinu. Za sve njih ja sam otvorio novu temu koja će se baviti online kopovinom i diskusijom. Ja sam već rekao da nisam neki stručnjak na tom polju, više ljubitelj.

Pozivam sve ljude koji nešto znaju o satovima, i koji žele, da nam se priključe u novoj temi

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?311592-Online-kupovina-satova-(Watchhubs-Creationwatches-Meranom-i-ostali)&p=3376658#post3376658

:wave:

Ma ok, i ja sam narucio preko Sense-a sat, mozda je u tom trenutku kosta neki dolar ili dinar manje i mislim da za dve- tri hiljade dinara se ne isplati kockati se sa nekim stvarima, jednostavno i taj Seiko je jedan izuzetno popularan model ali pitaj svakog cak i lokalnog sajdziju kakvi su novi Seiko mehanizmi, pogotovo u toj klasi...

E sad ovo je mnogo povoljnija kupovina...

http://watchhubs.com/en/pilot-s-wat...pilot-s-chronograph-mens-ssc017p1-ssc017.html

Kod nas je...

http://www.satovi-online.com/catalog/ssc017p1-p-3724.html

Znaci i da platis carinu i PDV, ostane ti u dzepu, koliko, 70-tak eura, nije za baciti... Plus, na nekim nasim sajtovima, ukljucujuci gore naveden, moguce je "cenjkanje"

Znaci nisam protiv watchhubs-a i kupovine preko interneta ali samo pricamo i razmenjujemo misljenja...

Glavni problem nasih trgovaca, to moramo da razumemo, je malo trziste i nedostatak pravih zastupnika, kod nas su svi i u gotovo svemu neki polu autorizovani dileri. Oni jednostavno kupe robu za kes, stave troskove, marzu, lokale, poreze i to je to, novac mora da se izvuce a u medjuvremenu pojavili su se novi modeli, ovima je pala cena a oni se cesu po glavi. Ko misli da moze da radi bolje i efikasnije, bar sada nema vise komunizma, nego imas slobodu pa ti radi ako imas petlju... Jednostavno "preko" su nam samo akcije interesantne, rasprodaje i popusti... Jedan primer, posto vozim i scooter, niko nije na louis.de kupio nesto po regularnoj ceni, za taj novac, ima i ovde, samo tamo ima akcija a one su ovde... :/

Glavni problem nasih trgovaca, to moramo da razumemo, je malo trziste i nedostatak pravih zastupnika, kod nas su svi i u gotovo svemu neki polu autorizovani dileri. Oni jednostavno kupe robu za kes, stave troskove, marzu, lokale, poreze i to je to, novac mora da se izvuce a u medjuvremenu pojavili su se novi modeli, ovima je pala cena a oni se cesu po glavi. Ko misli da moze da radi bolje i efikasnije, bar sada nema vise komunizma, nego imas slobodu pa ti radi ako imas petlju... Jednostavno "preko" su nam samo akcije interesantne, rasprodaje i popusti... Jedan primer, posto vozim i scooter, niko nije na louis.de kupio nesto po regularnoj ceni, za taj novac, ima i ovde, samo tamo ima akcija a one su ovde... :/

Glavni problem nasih trgovaca, je malo tržište i astronomske marže. Obrati pažnju samo na temu o SD u.

* ja mislio da imaš nekog lika na e bay :D

Za satove preporučujem watchrecon, ko želi povpljno da prođe.
a našim lopovima nedam pare,makar ništa ne uštedeo!

Poslednja izmena:
Ako nista ne ustedis, kako onda da su oni lopovi :) .
pretece me roadracer :)

Ovde ima primer koji je dao liverpoll, gde imate sat koji je SKUPLJI nego kod nas. Jeftiniji je trenutno jer je na akciji.
Vladat1 navodi primer gde je kod nas sat prilicno jeftiniji inace, e sad oba su i tamo i vamo na akciji, pa za nijansu ispadne jeftinije da se naruci, ali ako se uracuna pdv i carina ni ne isplati se.

Ja iz ove diskusije, sem sto ima satova koji su na super akciji, ne vidim svrhu cimanja oko narucivanja.

Inace stigao mi je juce paket sa www.giftsandcare.com . 3 dana do srbije, i posle jos 5-6 dana da dodje do mene, carina verovatno. Pa ako je za ovu listu zanimljiv sajt koji se bavi opremom za brijanje, mozete da ga postavite.

Poslednja izmena:
Covek je rekao "ne dam nasim lopovima", a drugi deo recenice je "makar nista ne ustedeo". Dakle nema veze stednja sa konstatacijom da su nasi lopovi.
A najverovatnije je mislio da su lopovi zato sto drze marze od 200%, sto nema nigde u svetu, i sto im ta ista roba najverovatnije prolazi carinom onim "nevidljivim" sleperima, dok se toj carini vid znatno poboljsa kada se radi od foliji iz kine :)

To su ti svi oglasi sa svih foruma posvećenih satovima, ima novih i polovnih, a svi su znatno jeftiniji nego bilo gde drugo. Problem je što mnogi nerado šalju u Srbiju, ali sve se dogovori. Drugo, u pitanju je privatno lice, pa bi i limit trebalo da bude malo viši.

Pitanje u vezi kontaktnih sočiva sa onog poljskog sajta:

Ako nije problem, može mala pomoć oko pronalaženja adekvatnog modela, ja trenutno nosim Ciba Vision Focus mesečna sočiva BC 8.6; PWR -2.00; DIA 14.0 ima ih 6 komada u pakovanju.
Hvala :)

--- čoveče, ovaj poljski sajt ni google translate ne može da sažvaće, kako uopšte posluju bez engleske verzije nije mi jasno !!!

Poslednja izmena:
Da se i ja malo ukljucim u temu :). Da li je neko kupovao sa ovog sajta : http://www.geekbuying.com/ ? Moj komsija zeli da poruci MINIX android TV player, pa nas interesuje da li su pouzdani. Ako neko zna molim za informaciju.

Ja sam samo na netu citao strana, iskustva, kupaca i svi koji su pisali su nezadovoljni. Dobro logicno je da se ljudi vise zale nego da hvale, al nisam nasao ni jedan pozitivan revju o njima. Nema ni mnogo negativnih, sto znaci da nisu bas popularni. Preporucujem da se ipak drzis proverenih radnji, od kojih je DX ipak i dalje No. 1 , jer manje vise hoce da izadje u susret kada ima problema, nije ni kod njih lako nesto ostvariti, al na drugim mestima je to nemoguca misija.

Vidi i na Aliju, uz sve prevarante, Ali ipak dosta stiti , kupce. Dok na sajtovima kako oni odluce , tako je, ovde ipak Ali odlucuje koji je iznad prodavaca. Nije njihova poslednja.

Hvala na odgovoru. Ja sam bas zeleo da nadjem nekog iz Srbije da je narucivao, ali posto takvih ocigledno nema potrazicu na proverenijim sajtovima istu robu.

Ja sam upravo obavio svoju prvu Online kupovinu. Poručio sam jedan sat koji je 4$ na nekoj akciji, svideo mi se kako izgleda a i čisto da vidim kako ovo sve funkcioniše.

Order Processing Time: 5 Days

Da možda neko ne zna par sajtova kao beosport a da su iz srb?

Pitanje u vezi kontaktnih sočiva sa onog poljskog sajta:

Ako nije problem, može mala pomoć oko pronalaženja adekvatnog modela, ja trenutno nosim Ciba Vision Focus mesečna sočiva BC 8.6; PWR -2.00; DIA 14.0 ima ih 6 komada u pakovanju.
Hvala :)

--- čoveče, ovaj poljski sajt ni google translate ne može da sažvaće, kako uopšte posluju bez engleske verzije nije mi jasno !!!

Nema ih na ovom sajtu. Ja sam ranije koristio ta pa prešao na Ciba Air Optix Aqua, koja bi trebalo da su kvalitetnija. Danas sam ih ponovo naručio. Javljam kako ću proći sa carinom i pdvom.

Već su stigla sočiva, na pismu udaren pečat "ne podleže carinskom pregledu".

Thehut je pre 10-15 dana preko ebay-a izbacio Srbiju iz zemalja u koje salje posiljke. Da li je neko poslednjih dana narucivao sa njihovog sajta i da li salju za Srbiju?

Pitanje za vas koji ste narucivali sočiva sa poljskog sajta. Da li se plaća iskucivo paypal-om ili moze i bankarska kartica?

@Petar Moguće je da su izbacili jer sam ja imao problem sa njima pre mesec dana. Kupio sam bio jedan sat, uredno platio, stigao nakon mesec dana pokvaren (baterija iscurela i upropastila sat). Odmah sam otvorio sat, slikao i poslao žalbu. Sutradan su mi poslali novi. Nakon 15ak dana stiže novi sat, opet pokvaren (opet iscurela baterija) i ja opet slikam i žalim se. Vrate mi novac za nedelju dana.

Thehut je pre 10-15 dana preko ebay-a izbacio Srbiju iz zemalja u koje salje posiljke. Da li je neko poslednjih dana narucivao sa njihovog sajta i da li salju za Srbiju?

Ja sam navEBayu naručio neke futrole za mob iz HK. Svidela se koleginici i kad sam hreo da naruĉim za nju od istog prodavca on više ne šalje za Srbiju. :(

Thehut ima svoj sajt preko koga se narucuje roba ali ima i na ebay-u svoju prodavnicu thehut_outlet. Ja sam u julu kupovao majice preko thehut_outleta i stizale su mi normalno u Srbiju. Medjutim pre 10-15 dana vise ne salju za Srbiju. Mene interesuje da li je neko u poslednih 10-tak dana narucivao preko njihovog sajta thehut.com i da li oni i dalje salju u Srbiju ili ne. Hvala.

Thehut ima svoj sajt preko koga se narucuje roba ali ima i na ebay-u svoju prodavnicu thehut_outlet. Ja sam u julu kupovao majice preko thehut_outleta i stizale su mi normalno u Srbiju. Medjutim pre 10-15 dana vise ne salju za Srbiju. Mene interesuje da li je neko u poslednih 10-tak dana narucivao preko njihovog sajta thehut.com i da li oni i dalje salju u Srbiju ili ne. Hvala.

I mene isto zanima.

Šta mu ovo znači? Šalju mi se patike via China post air mail i kada sam pogledao status pošiljke piše mi ovo:

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    6.3 KB · Pregleda: 219
Nista bitno, jos nije krenula iz kine.

Evo ovako to znaci da je neko, valjda tvoj prodavac, nekome , nadajmo se za tebe :D poslao paket u Kineskoj posti , pa pazi sada

Provincija Fujian, Grad Putian, u delu koji se naziva Hushi, tu je posta :)

Mali dodatak. Evo sta wikipedija izmedju ostalog kaze za taj grad.

In particular, the area is known for high-quality counterfeits of shoes. :D

Poslednja izmena:
Jel' ima ko predlog gde da porucim jako dobre/kvalitetne "hotelske papuce"? Imao sam do skora neke pokupljene u Interkontiju iz Koreje, jos iz 2007-8-9 godine, koje su mogle i da se peru :) Porucio sam nesto preko GMarketa (nesto ko korejski eBay) ali to i za prvo koriscenje ne vredi!

Treba mi znaci nesto PROVERENO dobro. Ne mora da salju u Srbiju, ako su dobri, moze i za Nemacku i SAD, odgovoara mi trenutno, ali mi treba znaci proveren predlog.

Evo ovako to znaci da je neko, valjda tvoj prodavac, nekome , nadajmo se za tebe :D poslao paket u Kineskoj posti , pa pazi sada

Provincija Fujian, Grad Putian, u delu koji se naziva Hushi, tu je posta :)

Mali dodatak. Evo sta wikipedija izmedju ostalog kaze za taj grad.

In particular, the area is known for high-quality counterfeits of shoes. :D

Hvala za informaciju. A što se patika tiče, već su prijatelji naručili par patika i stvarno su super...

Nazad
Vrh Dno