Šta je novo?

Problem sa instalacijom W7

adamche

Cenjen
Učlanjen(a)
15.03.2011
Poena
195
Ploca je Asus M2V-MX a procesor AMD Atlon 3200.
Ne mogu da instaliram Win 7, dodje do "Expanding Windows files" i tu zakuca (nekad na 0%, najcesce na 1%, najvise je doguralo do 5%)
led diode (za hdd i na dvd citacu) prestanu da rade i tako stoji "satima".

Instalacioni disk je dobar (isti dan sam probao i na drugoj masini)
Probao na 3 HDDa (1 sata i 2 pata), sa dve memorije i dva dvd citaca, sa integrisanom i PCI-e grafikom.
Menjao sam u biosu opcije za hdd (IDE i AHCI), cak i vrednosti za Hypertransport (za ovo sam procitao na netu).
Probao i sa drugim napajanjem.
Ostao sam bez ideja.

XP se installira normalno

Po ovome napisanome imaš još jednu opciju :
Da probaš sa drugim instalacionim diskom 7-ce (iz drugoga izvora, najbolje nemodifikovan /netaknut ) i radiće.
I ako ni to ne radi da angažuješ poštenog i sposobnog majstora da pogleda situaciju, jer tada samo ostaje mogućnost da si ti nešto prevideo.

Poslednja izmena:
XP instaliraš sa CD-a, Win 7 sa DVD-a

mnogo puta se desilo da DVD-RW loše čita DVD-jeve ili CD-ove

dakle probaj drugi optički uređaj

Lepo pritisnes Eject pa ponovo pustis disk,nastavice gde je stao 1%,5%..

XP instaliraš sa CD-a, Win 7 sa DVD-a

mnogo puta se desilo da DVD-RW loše čita DVD-jeve ili CD-ove

dakle probaj drugi optički uređaj

Ako si procitao sta je covek napisao, video bi da je menjao opticke uredjaje.

Probaj da instaliras sa fleske win7.

Pitanje na kojoj brzini je rezan disk,desi se da nesto preskoci kod ucitavanja pa ne moze da se pronade.
Vise puta sam to video,samo izbacis disk i ponovo ubacis i on nastavi.

Probaj sa drugom RAM memorijom ili ako imas vise stapova memorije izbaci jedan ili premesti u drugi slot...

A jel si probao da zamenis sa novim kabal od dvd-a citaca i od harda...

Hvala vam svima na odgovorima.
Probao sam sve sto je pomenuto i nema nikakvih promena, morace drugar (tj. njegovi roditelji) da se zadovolje XP-om i tako komp koriste najvise za skajp.
Ma dobar je XP ;)

Ako opet pokusas da se igras sa instalacijom win7 na tom kompu pokusaj preko flesa da snimis sistem ako vec nisi pokusao, ja sam pre na starom kompu imao slican problem ali nisam imao drugi rezac da sa njim proverim i rezac radio normalno ali win nece da se snimi kao kod tebe, crko je posle mesec dana...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno