Šta je novo?

Android navigacija i mape

@zx16 Hvala na pojašnjenju. Skinuo sam još ranije Liquendo TTS (Text to Speech)1.8 GB. Da li si ga probao i kako radi?

Da li ti landscape orijentacija dobro radi? Meni čim okrenem telefon u taj položaj odmah gasi Sygic i moram ga ponovo startovati. Kad mi je na telefonu isključen auto-rotate normalno radi i to samo u portrait položaju. Kako da ga "naterati" da radi i u landscape položaju?

Poslednja izmena:
Све ради беспрекорно. Погледај ПП.

Nema ni jedne navigacije da mi lezi osim donekle iGO. Ne sto se tice mapa, vec samog programa i interfejsa. Koristim Navitel, ali je drama komplikovan interfejs, sa dosta nekih nepotrebnih opcija. :)

Nisam. Ne mogu se zezati oko toga, svakako je ne koristim mnogo. :) Probao sam par njih Navigon, iGO, Navitel, OsmAnd...sve je to bezveze! :) Ona fora kad pitas nekoga za ulicu je najtacnije :D Jedino mi je GArmin na Symbianu bio od koristi jer je tacan veoma bio! :)

^ Mislim da bi trebao da ga probas, ni ja ne koristim navigaciju puno, ali kad zatreba onda hocu da bude najbolja koja mi je dostupna. Ovde ne mislim na precisnost mapa, nego na UI i mogucnosti samog programa. Sygic ima dosta toga da ponudi sto nema iGo i Navigon.

Meni je interfejs od iGO-a najcistiji i najjednostavniji. ALi valjda nema odgovarajuce rezolucije za LG N4, ako sam dobro upratio! MyWay stara verzija mi je najdraza (kad bih nasao tu rezoluciju bilo bi ok), sa ovim Primom sam uvijek imao neke probleme za zvukom i slicno pa sam je batalio!

Kako nema? Pa svi u N4 temi koristimo iGO Primo. Da si samo pitao... :)

Jedino mi je GArmin na Symbianu bio od koristi jer je tacan veoma bio! :)
У односу на чега је Garmin био тачан? Ово те питам из простог разлога, ако Navigon који долази из Garmina користи исте мапе (Navteq) само у различитим екстензијама, како иста мапа може бити тачнија на Garminu од мапе на некој другој навигацији са истим мапама. Поређење можеш правити између мапа Navteq, TeleAtlas, Kontrast а не навигација. Кад је реч о навигацијама, можемо поредити само приступ мапама или интерфејз а не тачност или детаљност мапа.

Ma vjerovatno se mora editovati nesto za nasu rezoluciju, pa mi se nije dalo. Najvise volim samo instalirati APK kao sto je bilo na MyWayu. A i starije su mape (Local providers) azuriraju se jednom godisnje, daj Boze i tada! :) Vidjecu, mozda se smilujem da probam :D

Ali hajd' posalji svakako na PP. Zivio ;)

ZX16, Dobro, UI, pristup mapama, rutiranje...itd je bilo 5x bolje! Mene je nalazio u metar, i nije mi se desilo ama bas nijednom da fula ili napravi veliku gresku!

Poslednja izmena:
ZX16, Dobro, UI, pristup mapama, rutiranje...itd je bilo 5x bolje! Mene je nalazio u metar, i nije mi se desilo ama bas nijednom da fula ili napravi veliku gresku!
Онда ти је најбоље да инсталираш Navigon. Мени се он уз Sygic највише допада. С обзиром да долази из Garmina применили су оперативност у измењеном интерфејзу као и на Garminu. Пробај, то је најбољи начин да видиш да ли је по твом укусу.

U pravu si. Imaju one tvoje teme na RapidSerbii :)

Само да те информишем, последња верзија Навигона је 4.9.1 а мапа Q2.2013

Nisam znao da ima Q2 2013 za Navigon, hvala na informaciji.

instalirao sam sygic, poslednju verziju u kombinaciji sa navteq 2012 Q3 mapama za exyu...fino izgleda...da li za Sygic ima nesto kao TMC za Igo?

Nisam mogao natjerati iGO da radi bez crashovanja nikako na N4. Medjutim i ne treba mi, batalio sam, Sygic je zakon stvarno. Bas je pregledno uradjen, i rute je ispravno pravio! Probao sam i Navigon ali mi se Sygic vise svidja. :) Nasao sam ga u ZX-ovoj temi na RS-u. Jesu li zadnje mape 09.2012. Gdje mogu vidjeti koje su najnovije mape ?! ;)

ZX sta bi sa Navitelom do skoro si ga hvalio. :D

Poslednja izmena:
Meni iGO radi bez ikakvih problema na N4.
Sad me terate da probam Sygic :)

Nisam mogao natjerati iGO da radi bez crashovanja nikako na N4. Medjutim i ne treba mi, batalio sam, Sygic je zakon stvarno. Bas je pregledno uradjen, i rute je ispravno pravio! Probao sam i Navigon ali mi se Sygic vise svidja. :) Nasao sam ga u ZX-ovoj temi na RS-u. Jesu li zadnje mape 09.2012. Gdje mogu vidjeti koje su najnovije mape ?! ;)

ZX sta bi sa Navitelom do skoro si ga hvalio. :D
Да, 09.2012. су последње мапе Navteq за Sygic. Зашто форсирају ТА, није ми јасно? До душе, писао сам им поводом тога и одговорили су ми:
Tomas (Sygic Support)

Jul 14 18:07 (CEST)

Hello....,

Thank you for contacting Sygic.

My name is Tomas, your support representative, and I will be handling your request from now on. I will do my best to help you with your request.

Navteq maps are used for In-Dash PND devices as they are more suited for truck drivers. We have a licence agreement with TomTom at the moment. However this is subject to change in the future if the opportunity arises. We will inform about this on our webpage when we will consider changing the map provider.

I will consider this request solved for now. If you still experience some issues, or just have some more questions, please feel free to reply to this request and re-open it any time.

Thank you for your understanding.

Best regards,

Tomas
Sygic Customer Support
Надам се да ће ускоро објавити најновије мапе Navteq које су најпрецизније, гледајући целу Европу.
Што се тиче Навитела, да, хвалио сам их али нису исправили бројне пропусте на које сам им скренуо пажњу. Један од њих сам навео овде на форуму па се створила читава расправа од неколицине који нису ни прочитали шта сам написао али су нашли за потребу да пишу мебулозе.
Пошто знам како су урадили мапе Русије, и даље тврдим да је то најамбициознија навигација али, на жалост, са дечијим болестима. Чекам мапе Q2.2013 па да видим да ли су исправили наведене пропусте.

@Stjepan_Zarez, sam napisao da je Sygic odlican ;)

Uz pomoc zx16 (zahvaljujem) sam nasao i kompletnu Navteq mapu Srbije, tako da je sad cela Јевропа kompletirana. :)

E sad, da pitam nesto za sta nisam znao da postoji, naime svi znamo (ili smo bar tako mislili) da Garmin jos nije izbacio navigaciju za Android. Slucajno na sajtu AZ-e sam naleteo na "Garmin City Navigator Europe NT 2014.10". Nije mi jasno da li je to stvarno puna navigacija Garminova za Android ili neka modifikovana verzija? Da ne kupujem dzabe...

Zna li neko nesto o tome?

Poslednja izmena:
@Stjepan_Zarez, sam napisao da je Sygic odlican ;)

Uz pomoc zx16 (zahvaljujem) sam nasao i kompletnu Navteq mapu Srbije, tako da je sad cela Јевропа kompletirana. :)

E sad, da pitam nesto za sta nisam znao da postoji, naime svi znamo (ili smo bar tako mislili) da Garmin jos nije izbacio navigaciju za Android. Slucajno na sajtu AZ-e sam naleteo na "Garmin City Navigator Europe NT 2014.10". Nije mi jasno da li je to stvarno puna navigacija Garminova za Android ili neka modifikovana verzija? Da ne kupujem dzabe...

Zna li neko nesto o tome?
To je "буџена" верзија Garmina за резолуцију 480х800 и ради са мапама Адриа и осталим, предвиђеним за Garmin. Лично, пробао сам и не допада ми се концепција, некако ми је превазиђена. Што се тиче мапа, Navteq-ове су и не видим зашто би користио буџени Garmin ако те исте мапе могу да користим на Sygic-у, Navigon-у, iGo-у...
Наравно, о укусима не треба расправљати. Изнео сам суд на основу мојих запажања и "прохтева".

pohvala za Sygic i kolegu zx16...probao, odusevio se, takodje kolega ran sa foruma...jos kada bi mape bile malo bolje / svezije/...
na Nexus 7 stvarno super izgleda...

Poslednja izmena:
Instalirao, po nagovoru kolege :), stvarno lepo izgleda i precizno radi. Navteq mape

^ Hvala za info, slazem se s tobom u vezi mapa, a takodje i za budzevine. Ostajemo na Sygic-u. :) Skinuo sam danas i TomTom navigaciju, cisto da i nju probam, posto se po Internetu pise da je najbolja? Da li su mape za Srbiju komletirane, ili su i dalje na nivou glavnih puteva?

@deki30, sta fali mapama?

Poslednja izmena:
@marinko
pazi, nisam detaljno testirao, ali na nekim drugim forumima su govorili da i NQ2012Q4, pa i 2013Q1 slabija od kontrastove mape...
ono sto sam primetio, nije ucrtan prelaz Backi Vinogradi prema Madjarskoj...
u temi o Navtequ sam pisao koliko su se malo uvecale mape Srbije u te dve poslednje verzije /za IGO/, dok je npr Hrvatska narasla na 16Mb...da se nadamo poboljsanjima u 2013Q2 mapi, i da se izbaci i za Sygic...

Poslednja izmena:
Marinko ti planiras na turneju po evropi?! Ljudi napraviste totalnu filozofiju od navigacija i mapa za android,a sve je krajnje jednostavno!
Sto se garmina tice,ma koliko bio tehnicki dobar i graficki lep,ja sam ga sa pojavom igo-a odma batalio zbog kompleksnosti i zavrzlame sa mapama i podesavanjem istih (pricam o narodnoj verziji jel,).

@marinko98,
заборави ТоmТоm мапе, раде само западну Европу а ми смо обрађени на нивоу аутопута и још пар магистралних!
Већ сам навео, Navteq, TopMaps, Kontrast уз мапе из руског Навитела (JSC "Center of Navigation Technologies") су једине које су се колико толико позабавиле Србијом.

Navitel ima najsvjezije mape. Najcesce se azuriraju izgleda. Kod Navitela mi se ne svidja sto ne mozes malo modifikovati rutu (kao na iGO laka ekonomicna..itd ili kod Sigica preko ovoga/onoga...itd), ima samo ono sto on odredi to ti je i to cesto pogresno. Npr napravih rutu od Sarajeva do Višegrada odvede me preko Prače, a tuda nisam u životu prošaoBoga pitaj kakav je put! :)

Dosta dobro mi je legao iGO MyWay dok sam imao SGS1 i bio poprilicno zadovoljan. iGO Primo mi je njesra u odnosu na MyWay :) Volim jednostavne stvari (prije svega pregledan i cist interfejs) samim tim i navigacije, a ne sa masu nekih nepotrebnih njesrova, a iGO MyWay je bio takav :)

ZX, hajd' onda ako ti nije frka napisi sta koja od aktuelnih navigacija koristi tj. koje mape i kakve su za exYU. Cisto da se narod malo upozna! :)

Poslednja izmena:
inace, krajem jula na ruskom forumu 4pda dot ru, gde imate opsiran deo o navigacijama /neophodna registracija/, pojavila se i verzija 13.2.0 - beta, ali par komentara su bila vrlo negativni o toj /beta/ verziji...

Пољска навигација Аутомапа међу првим преузима најсвежије мапе од Navteq-a и доста је добра (користио сам је око месец дана). Проблем је што нема српског у менију и што је тешко наћи ваљани crack APK.

inace, krajem jula na ruskom forumu 4pda dot ru, gde imate opsiran deo o navigacijama /neophodna registracija/, pojavila se i verzija 13.2.0 - beta, ali par komentara su bila vrlo negativna o toj /beta/ verziji...
Ту верзију сам већ окачио на једном од форума где се то дозвољава и тачно је да има пропуста. На крају, то је само бета верзија, а изашла је и v13.2.0.154 Beta Full али не треба је узимати за озбиљно све док је произвођач не понуди званичну на маркету.

Nazad
Vrh Dno