Šta je novo?

14 god rano/kasno za html i css

• Začetnik teme Začetnik teme scylla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

scylla

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2013
Poena
475
imam 14 godina, za 10 dana punim 15. poceo sam da ucim html i css, da li je kasno/rano??? i sta bih posle html-a i css-a trebao da ucim?? javascript, php,...????

Nikad nije kasno, php ti je najlaksi programski jezik, a za kasnije se sam odluci, ja bih iskreno pucao na javu za android

Za znanje nikad nije kasno ali je bolje poceti sto ranije. Tvoje godine su idealne. Samo ce ti trebati puno rada, truda i volje. Isplatice se.

ok hvala

Ja sam krenuo malo pre tebe, sa 13. Sad imam 18 i kad god imam slobodnog vremena, pročešljam ove nove standarde html5 i css3. Nikako da se nakanim da krenem ozbiljno sa JS...

Ja sam krenuo malo pre tebe, sa 13. Sad imam 18 i kad god imam slobodnog vremena, pročešljam ove nove standarde html5 i css3. Nikako da se nakanim da krenem ozbiljno sa JS...

Sta, 5 godina nisi stigao do JS?

Salu na stranu, nije nikako kasno 15 godina, taman lepo vreme. Ja sam sa pravim programiranjem poceo tek na fakultetu i hvala Bogu sada zivim od toga, a bilo je posla jos za vreme istog. Doduse, pre toga nije bilo tako puno interneta i literatura nije uvek bila bas user friendly 🙂 .

Na JavaScript (moja preporuka je i JQuery) ces naleteti ne dugo nakon HTML-a. PHP je lep izbor za nastavak. Medjutim, sve je to pocetak i zanimljivo je vezati se za tehnologije u startu, ali nemoj predugo. Uci da programiras za bilo sta. Trendovi se menjaju dosta brzo, pogotovo na netu. Mobilne tehnologije su malo inertnije, ali i tu je uvek moguce iznenadjenje. Ako naucis neke principe snaci ces se lako u bilo cemu drugome. Po mom misljenju oni ne leze u HTML-u i CSS-u (koji mnogi i ne smatraju programiranjem jer u neku ruku ono i nije), mada je dobro znati njih, vec u nekim drugim stvarima kao sto je PHP ili Java.

Nije kasno. Uči šta te zainteresuje na prvu loptu, nećeš imati posle vremena za tako nešto.
Osim programiranja zainteresuj se još za neku matematičko - tehničku disciplinu. Ima popularnih knjiga o verovatnoći, statistici, kombinatorici, praktičnoj mehanici ....

Uči šta te interesuje dok te škola ne okupira svojim zahtevima.

Nači da SAM učiš, razmišljaš, i da primenjuješ naučeno. Tome te niko neće kasnije podučavati.

Poslednja izmena:
uci principe programiranja. tehnologije se ionako stalno menjaju

za ucenje nikad nije kasno ni rano

za html/css ti preporucujem twitter bootstrap

Ја мислим да twitter bootstrap није добра полазна тачка за учење HTML i CSS. Гомила већ направљених и спакованих компонената које захтевају искуство у раду са прављењем веб страница, за неке ствари и захтевање рада са JQuery. Јесте солидан начин да надогради знање али прво је потребно савладати прављење сопствених класа, и стицање осећаја за распоред компонената у оквиру странице.

apsolutno! prvo najprostiji css/html/js u editoru bez dodatnih frameworks

Nazad
Vrh Dno