Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Olovku ne koristis puno? CM su odlicni romovi, ja jedino zbog spen-a nisam ni pokusavao da instaliram.

Gledao sam njihov teaser na yt za novi camera app ui, fantasticno.

Да ли је неко пробао овај ром?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2258765

Ја нисам имао V17, већ дуже време сам на V16, и сад је питање дана или сата кад ћу пробати нови. Пробао сам параноид, али ми се није свидео, некако ми није као раније...

Olovku ne koristis puno? CM su odlicni romovi, ja jedino zbog spen-a nisam ni pokusavao da instaliram.

Gledao sam njihov teaser na yt za novi camera app ui, fantasticno.

Sad kad razmislim - retko. Najviše za screenshot pa da nešto obeležim. Sigurno prođe i 10ak dana da je ne izvadim.

Ja iz znatiželje plus Samsungov bezobrazluk da nema zvaničnog 4.2.2 još instalirao CM 10.1 i bogme velike su šanse da se neċu ni vraċati na TW based romove.

Šta mi nedostaje? SmartStay i S Note

i drajveri za kameru :D

što se smart stay tiče imaš Screebl koji je mnogo bolje rešenje i da si na TW romu.

1500 din olovka sa dostavom. Uz naglasavanje da je original... nije strasno...

Nedelju dana sam ponosan vlasnik note 2 :) Telefon je pravo osveženje posle lg-a 4x koji sam imao. Extra veliki ekran i s pen su prave stvari. Telefon leti i na stock JB.
Jedina mana, ako se to može nazvati, je da postoji kašnjenje pri unlock-u ekrana, nakon pritiska na dugme reaguje posle pola do jedne sekunde.
Malo i pritiskom na home dugme tel sporo reaguje tj. vraća na početni ekran iz aplikacija, ali čim sam isključio s voice vraćanje na home screen je trenutno.

Da li neko moze bolje da mi objasni koji je fazon sa EFS particijom,i naravno backup-ovanjem i restore-ovanjem iste? I da li je neko imao slican problem kao ovo sto cu sad napisati?
Naime, pre GN2 sam imao Galaxy Nexus i9250 i nije uopste bilo potrebe da se zezam sa tim stvarima. Toliko sam se igrao sa telefonom, menjao ROM-ove,podesavao sve i svasta u sistemu itd itd, a nikada nisam imao ni jedan jedini problem koji nije bilo moguce resiti.Niti se ikada po forumima razvlacilo pitanje oko cele te EFS tematike...

I onda sam promenio telefon. Uzmem GN2 pre mesec dana i kako mi djavo nije dao mira, prvo instaliram TWRP, skinem najnoviji ARHD (jer mi se on u tom trenutku cinio kao najbolji izbor za custom ROM), odradim full wipe i pokrenem flash. Po pokretanju AROMA installera ponudio mi je i backup EFS particije. Naravno prihvatim i to i kada je pokrenuta instalacija iz nekog razloga postupak nije krenuo kako treba. 10 minuta sam ostavio tako telefon,ali instalacija se nije mrdnula sa 0%...Izvadim bateriju i ponovim postupak iz pocetka...
Sve se lepo instaliralo, iz drugog puta, odradim restart i startujem telefon. Ali eto ti muke, sve lepo radi ali mreze nema. Nisam mogao da zovem, nisam mogao da saljem poruke,a kad spustim notification bar umesto da mi pise naziv mreze pisalo mi je Emergency calls only. Moram priznati da mi je u tom trenutku pocelo preznojavanje,ali rekoh ajde resicu ja to. Pogledam u opcijama pod >>About Device<< pa u meniju >>Status<< da pokazuje za mrezu Telenor, ima jacina signala ali pod >>Service state<< pise Out of service...U tom trenutku pokusao sam sve i svasta. Odradio sam factory reset, Emergency Recovery iz KIES-a, vracao sam se na stock ROM preko ODIN-a, probao sam druge ROM-ove, flash sa drugim Recovery konzolama...Ali bez uspeha. Dva dana nisam izlazio iz kuce... ,)

Tek kasnije, istrazujuci po netu, shvatio sam koliko je bitan backup EFS particije i da je moj problem veci nego sto sam mislio. IMEI i serijski broj telefona su mi bili promenjeni na neke genericke i zbog toga nije imao mrezu.
Posle citave *******cije ispostavilo se da mu servis ne gine. Kontaktirao sam mail-om pojedine servise u Beogradu. Sve sam lepo napisao,u koracima, sta sam i kako radio i sta se desava, racunajuci da cu dobiti i neke konkretne odgovore. Od ovlascenog Samsungovog servisa sam dobio mozda i najsmesniji odgovor. U fazonu, lepo je sto ste nam sve ovo objasnili, moguce da vam je telefon rutovan, donesite nam ga da pogledamo pa cemo dijagnostikovati kvar...Koja strucnost.Ma nemoguce da je rutovan.Nema sanse.Hahahahaha... :D
Sva sreca pa ima ljudi koji znaju svoj posao_Odnesem u jedan lokalni servis. Covek me je posle 2 reci sve razumeo. Odradio mi je popravku preko BOX-a, flasnuo stock ROM, upisao pravi IMEI i za sat vremena sam imao telefon u ispravnom stanju. Naravno pukao sam za ovo 30 evrica ali nek ide zivot...

E sad, posto mi je telefon vracen na stock verziju JB 4.1.2 XXDMC3 kako da uradim update na neku noviju verziju,a da mi se ne desi isto? Citam svaki dan, istrazujem prirodu ovog problema sto sam imao ali nikakvog konkretnog resenja nema. Naravno, prvo sto sam uradio je kompletan backup EFS-a ali koliko vidim ako opet predjem na novi ROM i novi modem izgubicu ponovo IMEI i naravno i mrezu. Moze da se odradi restore backup-ovanog EFS-a ali to mi bas i ne pije vodu jer pocedura nije 100% uspesna...

Da ne duzim dalje, ako je neko imao slican problem i mozda zna neko resenje neka pise. Pratim cesto xda i mislim da je ova tema bitna kako za sadasnje tako i za buduce korisnike jer steta je da od naseg N7100 pravimo cigle... :p

Poslednja izmena:
Moram da te pitam, da li si pre servisa pokusao restore najstarijeg efs backup-a?

Za ovo zadnje pitanje, flesuj odinom zadnji stock rom i ne brini. Svi noviji modemi menjaju strukturu efs foldera. Naravno pre svega, kopiraj efs folder na PC i nekim tool-om uradi backup efs-a, za svaki slucaj. Na pr ktool. I sledeci put pitaj ovde prvo :)

Moram da te pitam, da li si pre servisa pokusao restore najstarijeg efs backup-a?

Za ovo zadnje pitanje, flesuj odinom zadnji stock rom i ne brini. Svi noviji modemi menjaju strukturu efs foldera. Naravno pre svega, kopiraj efs folder na PC i nekim tool-om uradi backup efs-a, za svaki slucaj. Na pr ktool. I sledeci put pitaj ovde prvo :)

Nisam probao restore zato sto mi AROMA installer nije odradio backup jos prvi put kada sam probao da flesnem ARHD. Nesto je bio zabagovao i verovatno je tada i obrisao sve u tom EFS folderu,a backup-a nije ni bilo. Sve u svemu kada sam vratio telefon iz servisa video sam da mi je bio ubacen neki stock JB 4.1.2 XXDMC3 ROM za podrucje United Arab Emirates. Skinuo sam tada poslednju verziju JB 4.1.2 XXDMC3 za Srbiju, zeleci da vratim sve na fabricko stanje. Promenio sam mu CSC na SMO i flesnuo preko Odin-a, ovaj ROM sto i sad imam. Medjutim ponovo sam bio izgubio IMEI. Ali ovaj put sam imao backup. I to sam ga odradio preko EFS Professional-a, preko Terminal Commander-a i ADB komandi, i preko GalaxSim Unlock-a sa Google Play-a...Cak sam i prekopirao ceo folder na memorijsku karticu za svaki slucaj. Po startovanju sam rutovao taj novi ROM i instalirao BusyBox. Od svih mogucih restore opcija mislim da mi je jedina pomogla ova preko Terminal Commander-a. Vratio sam IMEI i SN ali mrezu i dalje nisam imao. I dalje sam imao onaj famozni Emergency Calls Only. Sad, dal sam pogresio u sledecem koraku ili ne, mozda sam trebao samo da se vratim u TWRP Recovery i da odradim Fix Permissions pa bi sve bilo uredu. Na xda sam citao da i to moze biti resenje posle restore-a. Ne secam se vise ni sam. Znam samo da sam odlucio da probam ARIZA Patch. Instalirao sam doticni program, pokrenuo ga, dozvolio mu pristup netu da skine sta treba, kliknuo na Patch i voila...Mreza je tu...Sve sljaka...Jedino sto mi sad pod Baseband pise: ARIZA_NII_[V.01]

Dal da pokusam ponovo update ili ne, pitanje je sad...Da ne bude opet... :wall:

Nesto nije u redu ako ti to pise pod basebandom...

Trebalo bi da pocne sa XXDM**

Nesto nije u redu ako ti to pise pod basebandom...

Trebalo bi da pocne sa XXDM**

Pa to je zato sto sam odradio ovaj ARIZA Patch da bih vratio mrezu. Znam ja dobro sta treba da pise... :)

Bitno je da mreza radi. Svi ostali podaci su tu, samo je Baseband promenjen.Ali kad zelis sve da ti bude perfektno onda nekad i to nervira... :D

Poslednja izmena:
Nisam probao restore zato sto mi AROMA installer nije odradio backup jos prvi put kada sam probao da flesnem ARHD. Nesto je bio zabagovao i verovatno je tada i obrisao sve u tom EFS folderu,a backup-a nije ni bilo. Sve u svemu kada sam vratio telefon iz servisa video sam da mi je bio ubacen neki stock JB 4.1.2 XXDMC3 ROM za podrucje United Arab Emirates. Skinuo sam tada poslednju verziju JB 4.1.2 XXDMC3 za Srbiju, zeleci da vratim sve na fabricko stanje. Promenio sam mu CSC na SMO i flesnuo preko Odin-a, ovaj ROM sto i sad imam. Medjutim ponovo sam bio izgubio IMEI. Ali ovaj put sam imao backup. I to sam ga odradio preko EFS Professional-a, preko Terminal Commander-a i ADB komandi, i preko GalaxSim Unlock-a sa Google Play-a...Cak sam i prekopirao ceo folder na memorijsku karticu za svaki slucaj. Po startovanju sam rutovao taj novi ROM i instalirao BusyBox. Od svih mogucih restore opcija mislim da mi je jedina pomogla ova preko Terminal Commander-a. Vratio sam IMEI i SN ali mrezu i dalje nisam imao. I dalje sam imao onaj famozni Emergency Calls Only. Sad, dal sam pogresio u sledecem koraku ili ne, mozda sam trebao samo da se vratim u TWRP Recovery i da odradim Fix Permissions pa bi sve bilo uredu. Na xda sam citao da i to moze biti resenje posle restore-a. Ne secam se vise ni sam. Znam samo da sam odlucio da probam ARIZA Patch. Instalirao sam doticni program, pokrenuo ga, dozvolio mu pristup netu da skine sta treba, kliknuo na Patch i voila...Mreza je tu...Sve sljaka...Jedino sto mi sad pod Baseband pise: ARIZA_NII_[V.01]

Dal da pokusam ponovo update ili ne, pitanje je sad...Da ne bude opet... :wall:
Nemam pojma sta je taj ariza ali verovatno neki emergency modem. Probaj stock preko odina, neki od poslednjih. I ne znam zasto menjas product code, pa i ako ga menjas promeni ga posle flesovanja rom-a (odradi backup interne)

A kad pises zbijeno sve bez pasusa preskocio sam pretposlednju liniju teksta :)

I dalje ne kontam kako svaki put gubis EFS... Jos do sada niko nije imao ovaj problem u ovoj temi...

Nemam pojma sta je taj ariza ali verovatno neki emergency modem. Probaj stock preko odina, neki od poslednjih. I ne znam zasto menjas product code, pa i ako ga menjas promeni ga posle flesovanja rom-a (odradi backup interne)

To sam pronasao na xda. Pored gomile izgubljenih slucajeva ova metoda je nekima pomogla,a nekima ne. Probao sam ja ovaj program i prvi put kada sam zeznuo fon ali nista nisam dobio.Najgore sto nigde nema neki kompletan tutorijal kako resiti ovaj problem. Gomila nekih tema na xda,a nista objasnjeno do kraja. Svaki slucaj je razlicit i sve ih je vise u zadnje vreme...

A kad pises zbijeno sve bez pasusa preskocio sam pretposlednju liniju teksta :)

I dalje ne kontam kako svaki put gubis EFS... Jos do sada niko nije imao ovaj problem u ovoj temi...

Ne kontam ni ja. Cak mi je i ovaj lik u servisu rekao da nema pojma kako nisam potpuno ubio telefon. Kada sam mu objasnjavao kako mi se IMEI promenio na neki bzvz broj, cudio se covek. Obicno ili budu same nule ili nesto 00499xxxxxxxxxx...Video sam i ja da se o tome ne prica ovde mnogo pa reko da pitam ako je neko imao slicno iskustvo...

Poslednja izmena:
U ARHD temi, kad budes imao vremena, pogledaj/pitaj gdje aroma installer stavlja efs backup.

Kod omega rom-a npr, imas folder /0 na sd kartici i izmedju ostalih foldera tu stoji i efs backup jer prilikom instalacije, Aroma brise sve sa kartice sem tog foldera /0 u kom je i efa. Taj folder se pravi prilikom pokretanja instalacije tj. Aroma instalera i na taj nacin ne dolazi do gubitka efs backup-a.

Cini mi se, da si ti odradio backup efs-a, ali se nekako izgubio tokom kasnije instalacije ili si u međuvremenu odradio wipe kartice a da nisi obratii paznju na lokaciju efs backup-a.

Za ubuduce, efs back odmah nakon podizanja sistrma, kopiraj na drugu lokaciju (komp, cloud....).

Moj efs je na kartici, u kompu, box-u i dropbox-u bas zbog takvih situacija.

Sta se desava kad Odin zabaguje na NAND Write Start? ... Ili ne moze da zabaguje vec moram da cekam koliko god treba?

Napravio sam Odin.tar od img fajlova Omega 18 ROM-a, ucitao u Odin i pokrenuo start. Evo 20-ak minuta stoji na NAND Write Start.

Postoji li ikakav način da se prebace aplikacije na externu karticu, osim Foldermount-a i DirectoryBind-a? Hteo juče da prebacim par većih igara sa njima i ćorak.

Sta se desava kad Odin zabaguje na NAND Write Start? ... Ili ne moze da zabaguje vec moram da cekam koliko god treba?

Napravio sam Odin.tar od img fajlova Omega 18 ROM-a, ucitao u Odin i pokrenuo start. Evo 20-ak minuta stoji na NAND Write Start.

Ne kapiram zašto Omegu ubacuješ preko Odina?

Rijesio sam problem.

Obrisao sam SVE iz PhilZ recovery-a oslanjajuci se na sideload instalaciju koju sam koristio dok sam imao nexus. Medjutim, sideload nije radio kako treba i nasao sam se u problemu. Obrisano sve a ja zaglavljen u recovery-u.

Pokusavao sam da od img fajlova iz zip-a napravim tar preko ToolKit-a i flesujem preko Odina, pa mi je Odin zaglavio....

Anyway, da li se meni cini ili je baterija na v18 drasticno bolja u odnosu na v17?

Nazad
Vrh Dno