Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Ja sam kupio rezervni USB kabal sa ebaya. Ista debljina kao i onaj što je došao sa telefonom i za sad radi dobro. Kupio sam ga jedino zbog toga nek ne moram da se saginjem ispod stola i prebacujem onaj iz punjača u usb kad želim neki veći file da prebacim na telefon.

Koji kernel koristite sa Omega romom?

Ma sa ebaya nekad treba i 2 meseca da stigne, toliko sam cekao par stvari, a jedna nije ni stigla. Ovde cu da kupim neki kabal i cao

^ kupio pre par dana Hama usb kabl u WW za ~500din. Skoro duplo deblji od originalnog.

Video sam u centru tehnike u rodi za 400, dobar je ali nije savitljiv pa sam preskočio (dao mi drug isti takav da se poslužim pa znam).

Zanima me koji modem koristite? Ja sam drmnuo poslesnji srbija rom i poyebo imei :d pa sam morao neki modem da fleshnem al nesto nisam prezadovoljan.

Ovaj koji ide uz Omegu 18. Odlican prijem po nekim rupama po kojima idem, data brzine su odlicne.

Nemam link, ima neka *******cija sa downgrade-om modema ako si na v18.
Moraces na xda....:/

Edit:
Pogledaj ovu temu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2233006
N7100 Tools [10/07/13]- MODs [GPS, Kernel, Launcher, Modem, Recovery, etc.] Changers

mada ovdje ne vidim mogucnost promjene na xxdmg1 koji je u Omega v18...Moraces da prelistas ili pitas da li je podrzan novi modem.

i pregledaj zadnjih 10-15 strana iz Omege. Pominjali su se neki modemi koliko se sjecam.

Poslednja izmena:
Hvala, zaludecu malo, znam kad je izašla omega pre par nedelja da imala neka yebada sa modemom. Ja sa v17 uradio wipe pa preko odina stock 4.1.2 i otisao imei i sve :S

Kad tako radis, ne radi wipe nego odmah stock preko Odina i nece ti zeznuti imei. Ja sam tako uradio prije nekoliko dana kad mi je blokirala instalacija Omege preko Arome, sve proslo kako treba. Imao sam bas 4.1.2 u kompu.

Inace, citao sam da nije preporucljivo mijenjati modem na v17 i v18 ne znam zasto.

Mislim da nema veze to sa wipe-om jer posle kad sam hteo preko istog da refleshujem opet je otišao imei. Govorim o poslednjem official romu. A za v17 i v18 ne bih ni menjao modem, nego rekoh ovde da vidim sta da stavim jer sam morao neki da uguram a nisam pogledao ni koji :D

Jel ima neki java plugin za bilo koji browser za android... treba mi za online gledanje filmova...

Nema

Ја сам стављао -50mV за ниже фреквенције, а за више сам стављао до -100mV.

Po tri koraka nize onim slajderom za svaku frekvenciju koja je tamo prikazana. Nisam isao nize, ali imam osjecaj da moze jos bez ikakvih problema. 200-1600Mhz je raspon, pegasusq governor.

Sampling rate sam smanjio na 15000mS, i podigao up treshhold na 95%. To bi trebalo da znaci sa cesce provjerava stanje jezgara i da preko 95% zauzetosti aktivira ona koja nisu u funkciji.

Telefon je izuzetno brz, ne postoji ni minimalan lag kod dialer-a, home tastera i slicno i dosta manje se grije kad recimo igram nesto dok se puni. U ostalim situacijama se skoro uopste ne grije kod kamere pozadi.

Baterija je jako dobra, oko 19h std by uz 5h screen on na data (edge) konekciji.

Ja mu pisao da stavi da možeš da kucaš 3 i više poruka (sms) a ne da ih pretvara u mms. Odmah mi odgovorio i rekao da će da ubaci u prvi update (sinoć). Bila su dva od tada ali ništa. Mogao bi još neko da mu napiše (kome ovo treba), možda je zaboravio.

Poslednja izmena:
Vidi dal imas onaj others fajl u system/csc, sacuvaj ga pa probaj, ne kosta te nista. Mada ako zakuca sistem, nEsam kriv :d

Kome treba, odličan punjač za kola....

ezamere9.jpg

jy9u4emu.jpg

Ovaj Perseus Kernel je perverzija. Razliku u brzini u odnosu na kernel što dolazi sa Omega romom i neprimećujem ali je zato baterija bruka dobra:

-Bez Undervolta i underclocka
-2G network, mobile data on (2G je samo zato što sam potrošio sve brze MB )
-Wi-fi on
-Live Wallpaper
-Hotmail & Gmail sync
-Dropbox upload
-Auto brightness (većinom je bilo indoor)
-Facebook messenger

-Obratiti pažnju na GSM signal strength.
-Sa ovim kernelom mi preko noći svuče samo 4% baterije sa svim onim gore navedenim uključenim. Stock omega mi je uvek potrošio oko 11-12% za 8-9 sati.

te6ahaby.jpg
re8adyve.jpg

vyse9epu.jpg
radame4u.jpg

Još imam neke wakelockove koje nisam rešio, tako da bi sigurno mogao da dodam još 30 min screen on.

E sad danas idem na vikendicu gde skoro da i nema signala (ni Telenor ni MTS ni Vip) tako da mogu da garantujem da ce mi iscediti bateriju za nekih 16h uptime i 4h screen on. Neretko se desi da mi tu stigne poruka "Dobrodosli u HR. Vip i HR turisticka zajednica bla bla bla... -isto se desava i u AquaParku...
Postovacu screnove kad dodjem sebi.

Poslednja izmena:
Pa nesto nisam zadovoljan time, ipak ne koristis browser uopste, 2G je, a to sto je data on nema veze posto koristis wifi, i jos iscedis do 2%, ja ne volim da maltretiram bateriju toliko. Meni je oko 5h s on i 30ak sati van punjaca, i ostavim 10%, a sve preko brosera koristim, i slusam online tdi preko zvucnika, 3G mreza, i cesto sam napolju pa je data on uvek.
Sad ubacio phoenix rom, dobar je, ima brdo modova, najbolji je sto ima ZERO wake up lag, i ne trosi bateriju, samo je lockscreen promenjen

@Pablo
Ja sam sa undelvoltom imao i po 3% drain za noc (6-7h). Odlican je Perseus. Odlican.

Da li postoji mogucnost da se vidi nekako usb mass storage na note 2, a da ne treba root? Koliko sam malo googlao vidim da ne? :) I tad se vidi samo externa micro SD koliko sam skontao. Preko airdroida sam nesto prebacivao, ali da cekam sto godina da prebaci malo veci fajl ne pada mi na pamet. :)
I zasto mi Kies ne prepoznaje tel? Normalno sam ga instalirao, drajveri bla bla. Znaci samo mi puni bateriju preko usb-a i to je to. Apsolutno nista! :/

Poslednja izmena:
Proveri da li ti je cekirana opcija usb debugging nalazi se u developer option moras videti obe i internu i eksternu memoriju kad se prikacis na komp
Ako hoces da kacis klasican usb na njega imas kabal kosta oko 300 dinara
Sto se tice problema sa kiesom ,standardna procedura uninstaliras kies skines program CC cleaner pobrises sve ostatke programa sa njime ,zatim ponovo instaliras kies najnoviju verziju
Nekada to treba ponoviti i 2-3 puta na zalost kies zna da zeza tako da ne moze drugacije ali ce proraditi sigurno samo budi uporan

Poslednja izmena:
Imam kablic taj od sestrinog telefona, ali mi je smesno da moram da snimam na fles pa na tel.
Vec sam jednom deinstal pa opet instal Kies i dzaba. :) Znaci dok ne proradi ili dok ne odustanem...

Ma jeste. Ali dzabe. Moracu ga rutovati izgleda, cim nadjem vremena.

Nema to veze sa rutom probaj na drugom kompu ili promeni usb kabal i naravno celu proceduru sa kiesom kako napisah vec

Nazad
Vrh Dno