Šta je novo?

Sony Xperia Tablet Z

Kokice su spremne :)
Salim se, ja mislim da je tezina mnogo bitnija od debljine jer kada hoces duze vreme da ga drzis u rukama debljina tu nema uticaja ako su u pitanju moj tf 9.9mm i ovaj sony 6.9mm

Na papiru zaista 3mm razlike u debljini ne izgleda mnogo, ali treba da pogledas uzivo npr. ipad mini koji ima takodje debljinu 6,9mm, pa ces videti koliko to znaci u praksi. Ja sam jednostavno bio odusevljen pri prvom kontaktu sa minijem, treba to videti i drzati u rukama da bi znali o cemu pricam. Kod predmeta vece povrsine 2-3 mm razlike u debljini zaista puno znaci, nije to olovka pa da je potpuno svejedno, u svakom slucaju treba videti.
Tableti od 6,9 mm se opasno priblizuju nesto debljem kartonu, i meni ce biti stvarno ekstra kada tableti budu debljine jednog milimetra, sto nas i ceka brze nego sto mislite, upravo je ovih dana LG najavio serijsku proizvodnju savitljivih ekrana debljine 1mm za ovu godinu. ;-)
Naravno, takvi "tableti" ce morati za pocetak da imaju neku "stanglu" u kojoj ce biti soc, baterija i ostalo, ali i to ce sve vremenom postati plasticno i fleksibilno, buducnost stize. ;-)

Pa obicno smo naviknuti da kad kaze 1,2,3 mm da nam to nista ne znaci, mozda ako govorimo o metrima, a ovde se govori o takodje milimetarskoj debljini, gde kad izuzmes trecinu debljine, vidis razliku.. Stalno se prica ``neka je on meni debeo, bolji je utisak drzati ga (tablet :D ) `` Medjutim ja msm da nema bas puno debljina uticaja na taj ``utisak`` vec kvalitet zavrsne izrade, sto je kod Sony-a na visokom nivou, bar po testovima, plus uredjaj je lak.. Znaci, laksi + tanji (primetno tanji), a i pord svega toga uspeo da zadrzi onaj utisak koji nam je potreban.. Evo jednog mog primera..
Imao sam Iconiu A500 debljina msm da je oko 12-13mm ako me secanje dobro sluzi i tezina 700g, u isto vreme imao sam i danas ga imam Galaxy tab 10.1 debljina 8.x mm i tezina <600g .. Primeti se itekako, ali sto je jos bitnije Samsung i pored one plastike nije izgubio taj neki osecaj da drzis kvalitetan uredjaj, e sad se postavlja pitanje ZASTO, ali ZASTO dva potpuno hw uredjaja imaju ovoliku razliku.. E to vec nzm.. Ali znam da sam odabrao ovaj tanji i laksi, i pored toga sto je onaj drugi imao USB full size koji mi jako znaci, ali...

Poslednja izmena:
Na papiru zaista 3mm razlike u debljini ne izgleda mnogo, ali treba da pogledas uzivo npr. ipad mini koji ima takodje debljinu 6,9mm, pa ces videti koliko to znaci u praksi. Ja sam jednostavno bio odusevljen pri prvom kontaktu sa minijem, treba to videti i drzati u rukama da bi znali o cemu pricam. Kod predmeta vece povrsine 2-3 mm razlike u debljini zaista puno znaci, nije to olovka pa da je potpuno svejedno, u svakom slucaju treba videti.
Tableti od 6,9 mm se opasno priblizuju nesto debljem kartonu, i meni ce biti stvarno ekstra kada tableti budu debljine jednog milimetra, sto nas i ceka brze nego sto mislite, upravo je ovih dana LG najavio serijsku proizvodnju savitljivih ekrana debljine 1mm za ovu godinu. ;-)
Naravno, takvi "tableti" ce morati za pocetak da imaju neku "stanglu" u kojoj ce biti soc, baterija i ostalo, ali i to ce sve vremenom postati plasticno i fleksibilno, buducnost stize. ;-)

Pa probao sam minija u Sloveniji pre mesec dana, samo na dimenzije apsolutno nisam obracao paznju..

[YOUTUBE]MKn8fW_Vn-o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]pCkELXeJuRk[/YOUTUBE]

Treba videti uzivo displej ali a sada prikaz crne i uglovi gledanja deluju kao da je neki bolji IPS/Super LCD3 sto je odlicno.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]MKn8fW_Vn-o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]pCkELXeJuRk[/YOUTUBE]

Treba videti uzivo displej ali a sada prikaz crne i uglovi gledanja deluju kao da je neki bolji IPS/Super LCD3 sto je odlicno.

Izgleda stvarno moćno na ovim klipovima, posebno na drugom gde ga stavljaju u vodu uključenog. Iskreno se nadam da će ovo biti podsticaj ostalim proizvođačima da ponude nešto slično.

Izgleda stvarno moćno na ovim klipovima, posebno na drugom gde ga stavljaju u vodu uključenog. Iskreno se nadam da će ovo biti podsticaj ostalim proizvođačima da ponude nešto slično.
Ma morace samsung da iskopira ovo videces... Stavice i S Apps i na marketingu ce pokazati kako skacete sa 20m u vodu i onda masete kameri pod vodom. I onda ce neki ljudi reci wow i polomiti ga zato sto su zaboravili da ga ubace na 6.9mm a ne na 10" :D

Gizmodo test.

On the hardware side of things, it's really almost all like. The lightness and thinness really are killer features, and the thing just feels amazing to hold. The 1080p screen with Sony's Mobile Bravia Engine 2 produces some of the most vibrant, and yet most accurate colors we've ever seen on a tablet, especially for things like flowers and landscapes. Battery life was fantastic with Stamina Mode enabled. HD games (such as Dead Trigger) played extremely well, without so much as a hitch.

We absolutely love the waterproof element. It's not a gimmick. :D It actually makes us feel safe using it pretty much anywhere, in virtually any condition. Because it's dust-proof, too, this is the only tablet we'd want to take with us to the beach

Ovaj tablet definitivno ne vredi ovoliko. Ili barem ima preslab hw za ovaj novac. Novi nexus 7 sa ovim hadrverom će koštati 30.000 manje, a pritom nisu štedili na drugim stvarima kao što je to slučaj kod tf300 i transformer prime modela. Još novi nexus ima dosta bolje trajanje baterije.

Ovaj tablet definitivno ne vredi ovoliko.

precenjen je isto onoliko kao svi slicni uredjaji a da je los, daleko od toga.

Ili barem ima preslab hw za ovaj novac.

:d :d sta sve neces procitati na ovom forumu u poslednje vreme :)

Ovaj tablet definitivno ne vredi ovoliko. Ili barem ima preslab hw za ovaj novac. Novi nexus 7 sa ovim hadrverom će koštati 30.000 manje, a pritom nisu štedili na drugim stvarima kao što je to slučaj kod tf300 i transformer prime modela. Još novi nexus ima dosta bolje trajanje baterije.

Jeste malo skup, ali je bez konkurencije pa im se moze. Na trzistu bukvalno ne postoji ovako dobar tablet kada je hardver i izrada u pitanji.
I gde nadje da poredis Nexus sa njim? Kao kada bi poredio neki Porsche dzip sa Daciom. Nexus daje puno za neku srednju sumu novca, ali daleko od toga da je idealan tablet. Kvalitet izrade mu je niza klasa, nije cak ni srednja, ima ekran od 7" sto je donja granica upotrebljivosti za tablet, neskladne dimenzije, nekvalitetan dizajn... sve to i mnogo sta drugo moralo je da se zrtvuje da bi cena bila sto niza.
To ti je isto sto i Dacia sa nabudzenim motorom, dobijes dosta snage i solidnu masinu za relativno malo para, ali se ne treba zavaravati da si kupio ne znam kakav kvalitet, ni da to moze da se poredi sa vrhunskim uredjajima. Jednostavno, koliko para, toliko muzike.

Jeste malo skup, ali je bez konkurencije pa im se moze. Na trzistu bukvalno ne postoji ovako dobar tablet kada je hardver i izrada u pitanji.
I gde nadje da poredis Nexus sa njim? Kao kada bi poredio neki Porsche dzip sa Daciom. Nexus daje puno za neku srednju sumu novca, ali daleko od toga da je idealan tablet. Kvalitet izrade mu je niza klasa, nije cak ni srednja, ima ekran od 7" sto je donja granica upotrebljivosti za tablet, neskladne dimenzije, nekvalitetan dizajn... sve to i mnogo sta drugo moralo je da se zrtvuje da bi cena bila sto niza.
To ti je isto sto i Dacia sa nabudzenim motorom, dobijes dosta snage i solidnu masinu za relativno malo para, ali se ne treba zavaravati da si kupio ne znam kakav kvalitet, ni da to moze da se poredi sa vrhunskim uredjajima. Jednostavno, koliko para, toliko muzike.

Pa dobro, ali poznavajući to koliko više košta izrada 10'' tableta od 7'' znam da je opet cena prenabudžena. HP-ov tablet koji izlazi u avgustu će koštati 65000 a imaće bolij HW (tegra 4), istu rezoluciju i + dock koji vredi još minimum 5000. I da, imaće odličan kvalitet izrade, nešto slično kao ipad.
EDIT : http://mobile.benchmark.rs/mobile_vesti/hp_poceo_isporuke_slateboox_x2_baziranog_na_androidu

:d :d sta sve neces procitati na ovom forumu u poslednje vreme :)
pa nije ni daleko od istine. malo ga preterao sony. msm sve je to ok da se kupuje tablet od 2mm koji se mota u rolnu, ali što je mnogo mnogo je.

edit: sad videh, u suštini ovaj tablet opravdava cenu jer je izrađen od specijalnih materijala koji su skoro otkriveni i dostupni samo sony-ju, a ima i specijalne komponente koje samo sony može da ugradjuje. sa druge strane debljina od samo par mm ti omogućava da kupiš deset komada i složiš ih u fascikli. to je zaista nešto revolucionarno i mislim da ljudi ne bi trebali da razmišljaju o drugom tabletu danas.

Poslednja izmena:
Док се iPad продаје за исте паре цена овог таблета није пренабуџена. Малтене није могуће купити бољи и бржи андроид таблет. А са цирка 500g је свакако најлашка доступна десетка што пуно значи, **** ми се за дебљину, али имао сам 10ку од 600g и оно је једноставно претешко за дуго удобно држање. Не може се поредити цена Sony-јевог врхунског таблета са далеко тежим и шкрипутавим кинезима. Једина конкуренција му је Nexus 10 који има вишу резолуцију, али је доста тежи и слабо доступан и у свету, а у Србији потпуно недоступан.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5326&idPhone2=5084
[YOUTUBE]ZE75dH0BKIo[/YOUTUBE]

sa druge strane debljina od samo par mm ti omogućava da kupiš deset komada i složiš ih u fascikli. to je zaista nešto revolucionarno i mislim da ljudi ne bi trebali da razmišljaju o drugom tabletu danas.
Досадан си као стеница с том мржњом према тањим таблетима.

Poslednja izmena:
^^Pusti Adame čovek je sigurno roničan pa ne bi valjda odvalio takav nonsens :wall:

pa nije ni daleko od istine. malo ga preterao sony. msm sve je to ok da se kupuje tablet od 2mm koji se mota u rolnu, ali što je mnogo mnogo je.

edit: sad videh, u suštini ovaj tablet opravdava cenu jer je izrađen od specijalnih materijala koji su skoro otkriveni i dostupni samo sony-ju, a ima i specijalne komponente koje samo sony može da ugradjuje. sa druge strane debljina od samo par mm ti omogućava da kupiš deset komada i složiš ih u fascikli. to je zaista nešto revolucionarno i mislim da ljudi ne bi trebali da razmišljaju o drugom tabletu danas.

Jeste, ali gde naći takvu fasciklu? :p

Poslednja izmena:
:smoke:

225324luq8zuru9lrc7cqr.jpg

:trust::d

[YOUTUBE]QmCxKCB2Mgk[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno