Šta je novo?

Targo Telekom

Sinoc sam primetio da mi se po prvi put UKLJUCILA lampica VID (valjda posle ovih najavljenih radova). Ja se ponadao da su mozda nekim slucajem pustili neki kanal - cisto testa radi, povezem kabl na TV - kad CORAK (nemam TV uslugu kod njih). Nakon reseta ONT-a lampica vise nije ukljucena (kao sto je bilo i pre).

ALI, jeste li primetili da je uradjen UPDATE SOWTWARE-a na ONT-u (2013-06-30 13:08:39 [Informational] telecomadmin at 192:168:1:2 has logined in.)! Vise se po defaultu ne logujemo kao root/admin, vec imamo novi default username user, a password je user.

Poslednja izmena:
Ja sam izmenio password cim sam uzeo ONT. Nemam nikakav info o updateu ili logovanju. Koja ti je verzija SW?

Poslednja izmena:
Ako si izmenio i telecomadmin usera, onda mozda i nisu mogli da ti urade update 😀

Kod mene je Software Version: R4.1.21.452

Poslednja izmena:
Nemam opciju na ONT-u da regulisem usere, samo password za root. Mada nema veze, sve radi kako treba vec mesecima 🙂

A i rekao bih da si taj 192.168.1.2 ti, a ne admin. To je lokalna IP, a ne IP TT admina. Barem mi tako deluje.

Pa ovako... to u informacijama definitivno stoji da je lokalni IP, ali se ne secam da sam ja ili teoretski bilo ko drugi sa mog kompa, se logovao sa tim username-om. Mozda i oni kad se loguju na nas ONT, nekako pristupaju sa "nasih lokalnih" IP adresa - makar za ovaj LOG.

Ono sto je sigurno - vise ne radi poznati pass za telecomadmin, imamo novog usera "user" i iskljucen je telnet za root i user-a!

Poslednja izmena:
Ako si izmenio i telecomadmin usera, onda mozda i nisu mogli da ti urade update 😀

Kod mene je Software Version: R4.1.21.452
Kod mene je i dalje software version R4.1.21.404
Ja sam promenio password odavno, pa verovatno nisu mogli da izvrše update se.
Je l' ima negde na njihovom sajtu ova nova sw ver, pa da ručno izvršimo update, da nam oni ne petljaju daljinski...

Nema na sajtu novi firware,a i to sto je promenjen pass za GUI nema veze sa celom pricom. Update ide drugim putem i radi se sekvencijalno a ne svima odjednom.
Ti ocigledno jos nisi dosao na red.

A da li mogu da mi odrade update s obzirom da sam promenio defaultni password (admin) u drugi (proizvoljni po mom izboru)?

Ja nesto tripujem da su ovim update-om osakatili ionako sakat ONT/ruter. Cini mi se da gomila funkcija fali, ovo sad imas da kliknes na 3-4 stavke i to je to. Konkretno nema Port-Forward.

Poslednja izmena:
@Dautovic je su li stigli monteri i pustili TT ?

Pa gde je smesak, radost,, neki znak veselja...?
Da li je stari ONT ili je nesto novo, drugacije od ovog do sada?

Sinoc sam primetio da mi se po prvi put UKLJUCILA lampica VID (valjda posle ovih najavljenih radova). Ja se ponadao da su mozda nekim slucajem pustili neki kanal - cisto testa radi, povezem kabl na TV - kad CORAK (nemam TV uslugu kod njih).

Meni i za VID i za Internet.

Da, i meni je svetlela i za Internet i za Vid (a nemam TV uslugu), ali nakon reseta (tacnije ja sam ga ukljucio i iskljucio al ne bi trebalo da ima veze), sve je ponovo kao pre - Vid ne svetli jer nemam TV....

Ja nesto tripujem da su ovim update-om osakatili ionako sakat ONT/ruter. Cini mi se da gomila funkcija fali, ovo sad imas da kliknes na 3-4 stavke i to je to. Konkretno nema Port-Forward.

Sa ovim novim firmware-om, ko zna sta smo sve dobili i izgubili.... ali kao sto neko rece - i dalje radi logovanje sa root/admin, i tu ima svih onih podesavanja kao i pre... Jedino sto je telnet (izgleda) iskljucen za user i root username...

Мени се вид укључио на кратко па опет угасио (а имам ТВ) и сада светли интернет што раније није било.

A da li mogu da mi odrade update s obzirom da sam promenio defaultni password (admin) u drugi (proizvoljni po mom izboru)?

Nema to veze password-om. Meni je takodje odradjen update, a password sam promenio odavno. Nakon update-a ce ti biti resetovan password.

Ono sto sam za sada primetio je da se pasword ne moze promeniti ako se logujem kao root/admin, tj. moze u podesavanjima, ali nakon toga ostaje isti (admin). Umesto promene password-a za username root, password ce biti promenjen za username user. Tako da ako se promeni password (bilo da sam logovan kao root/admin ili user/user), password ce biti promenjen za user (koji ima limitirana podesavanja), dok za root (gde imaju sva podesavanja) password po default-u ostaje admin.
Port 23 (telnet) je izgleda sada stealth po default-u.

Kod mene ova lampica VID sada blinka,dok je ranije stalno sijala(imam i njihovu televiziju)a ova za internet sada sija dok ranije nije.Jel jos kod nekog blinka ova lampica VID?Promenjen mi je bio pass,a update je ipak uradjen,tako da to nema veze sa pass.

Meni od uvođenja, oktobra prošle godine, ping se kreće od 7 do 10 pa nemam nikakvih problema 😀

Ja mislio da sam postovao ovo obavestenje....

Dana 30.07. 00:00 do 06:00, zbog radova na aktivnoj opremi u pristupnoj mreži, doći će do kraćeg prekida servisa (oko 30 minuta), za korisnike na području Novog Beograda.
Dana 31.07. 00:00 do 06:00, zbog radova na aktivnoj opremi u pristupnoj mreži, doći će do kraćeg prekida servisa (oko 30 minuta), za korisnike na području Stare Pazove i Savskog venca.
Servis će se vratiti u funkciju bez potrebe za intervencijom na strani korisnika, ali ukoliko ipak budete imali problema u korišćenju servisa resetujte Vaš ONT i servis će ponovo proraditi. Korisnici koji iza ONT-a koriste neki svoj terminalni uređaj sa home gateway funkcijom moraju da resetuju svoj uređaj kako bi dobili IP parametre i nastavili sa korišćenjem servisa.

Evo i meni nocas odradili update softvera na ONT-u. Logovali su se sa lokalne dhcp adrese.

Nemam pojma jel mogu kod mene da se uloguju?

ONT je u bridge modu, nema spoljni IP, telnet port mu je bio forwardovan na nepostojeću adresu pre toga, promenjen pass.

Nisam se kačio na ONT od oktobra kad su instalirali opremu, a nešto i nemam želju da ga diram kad lepo radi 🙂

I ja potvrđujem da su mi noćas izvršili izmenu sw sa Software Version: R4.1.21.404 na R4.1.21.452.
Doduše, neposredno pre toga sam vratio default password na admin.
Ne znam da li bi izvršili update da je ostao moj izmenjeni password.
Kada se loguje na ONT, kucanjem u browseru 192.168.1.1 pojavljuje se sada, po difoltu user, a ne admin kao ranije.

Sada može da se loguje na user/user gde je broj opcija ograničen.
Kada se loguje na root/admin postoje sve opcije za setovanja kao ranije.

Kada promenim password iz predefinisanog u moj po ličnom izboru, to se odnosi samo na user account, dok na root nalogu, ostaje pass admin, I ja nisam uspeo da ga promenim.

Poslednja izmena:
I meni je promenjen Software version. Definitivno se vide izmene, sada je manje opcija prisutno, ali Port forward je ostao (neko je rekao da se izgubio port forward).

Kod mene zabagovalo. Zvao sam ih da provere. Sve pokazuje ok, Ali nema konekcije.

p.s.
brzo su popravili, radio mi samo skype (bas cudno), sad sve radi normalno.

Poslednja izmena:
Možda je do portova bilo...Skype u opcijama po default-u ima čekirano da koristi portove 80 i 443 kao alternativu za dolazeće konekcije. Samo nagađam da je možda to bio problem.

Da li ima nekoga iz ulice Dr Agostina Neta na Novom Beogradu ko ima Targo prikljucak, ili da neko zna za nekoga?
Izgleda da smo im mi kao slepo crevo.

Nazad
Vrh Dno