Šta je novo?

Phenom 2 x4, prebucan kuler

dragancce

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
630
Drugari,
predlozite mi neki kuler za phenom 2 x4 am3+ procesor imam ovaj koji sam kupio sa procesorom nepodosljivo je bucan, mislim da u nekim trenucima prelazi 6000 obrtaja. Predlozite mi neki manje bucan kuler za procesor. Naravno za neke podnosljive novce.
Unapred zahvalan

CM 212+/EVO trpi i valjan o.c Ph II(do 4.0g) bez prevelike buke(u proseku naravno), na def se necuje.

Ja nisam ni pomisljao da upotrebim fabricki kuler od PII X4 965 jer je katastrofa, ne moze da se sedi u sobi od buke. Uzmi kao sto Stilgar rece, 212 EVO i miran si :)

Uh on je super ali bije preko 3000 dinara mnogo mi

Imas polovan za 2000, nema tu sta da se pokvari, ako krilca nisu kriva, baza nije konkavna...vent ako se cuje preko 1200rpm batali i to je to.

Meni je kuler od 955 baš bučan a koristim ga da hladim Athlon 2 X2 245.

Ne razumem zašto se toliko vrti kad je temperatura CPU-a 35 stepeni.

4 pin se pegla prema soketu, core moze da bude 35 a soket 50 u isto vreme i zato urla
P.S. Sa kokanom se ne slazem jer apsolutna pravila ne postoje, ja sam npr prodao 2x212+ i bile su obe super ispravne, moras dobro da pogledas i da imas i nesto srece.....naravno

Poslednja izmena:
Stilgare , izdao si me ! Oči su mi pune suza !!!

E neka sam :eyebrows:

CM TX3 evo
Xigmatek LOKI ili Gaia

svi su veoma tihi i hlade ok

Poslednja izmena:
A sta ima da fali cooleru? Dosta ljudi kupi bolji i to je to. Odlican je cooler za te pare. Nije ni nov skup a ako ga nadje polovnog neka ne razmislja uopste.

Procesor iz potpisa - DeepCoolIceAge Mini, temperature oko 45-46 idle/50-55 full-load.

Imati na umu da mi je sobna temperatura +30c(nemam klimu)..

Nije uopste toliko los hladnjak za te pare - obzirom da je zaista bolji od BOX-a, a takodje je i poprilicno tih.

Takodje moja preporuka za cooler master hyper 212 evo. Imam ga i hladi klokovan 965 BE na 4 ghz bez problema.

Drugari a ovaj vre3di li da se uzme Cooler Master Blizzard T2 RR-T2-22FP-R1

Bolje uzmi TX3 EVO. Kad se menja box hladnjak, TX3 je minimum na koji treba da se ide, dovoljno dobro hladi, a ima kontrolu broja obrtaja, lako se namesta. Ako imas desetak eura vise, onda 212 EVO.

I video ovaj Thermaltake NIC F3 u ponudi za nesto manje od 3000 da li vredi ?

Imam ja NIC F4, fino hladi 965, samo sto nije bas toliko tih u loadu, naravno dosta je tisi od stock kulera ali se cuje onako.

dragancce, ako moze da ti stane u kuciste, uzmi neki hladnjak koji moze da se montira i na AMD i na Intel, i koji ima 12cm ventilator, i prakticno si resio problem hladjenja na duzi period :trust:

Uzeo sam nic f3 i razlika u odnosu na box je ogromna. Temperatura je pala za dobrih 10 stepeni a o zvuku da ne govorim, ono kad se udje u neku igru, nije moglo da se sedi, imao sam osecaj da ce da odleti kuciste, sada perfektno, temperatura na 100 posto opterecenja i pri ovoj vrucini dolazi do 57-8. Hvala svima na pomoci

Nazad
Vrh Dno