Šta je novo?

Punjive AA baterije

Ja imam ovaj: http://www.foto-global.rs/Baterije-punjaci-AA---AAA-MW-1281_14_Punjaci_2541.html. Kupio ga pre 8 godina cini mi se, bio je jeftin pa sam mislio da je krsh (nisam cuo za Triax tada). Neki Varta mi je bio skup tada, pa sam ovaj uzeo kao necu ga koristiti puno pa nek crkne ako mora.

Radi savrseno i dan danas samo mu treba dugo da napuni baterija. Od baterija sam svasta koristio a poslednje koje sam uzeo su neke CamPlus, ne znam koja marka. Ljubicaste su i cini mi se 2200 mAh ili 2500 mAh. Najduze traju od svih koje sam imao (trosim ih u bezicnom misonji) a imao sam i Varta i Sanyo i Panasonic punjive.

Nekad se zaboravim pa ostavim punjac i po puna tri dana i nikad nikakva havarija nije izbila. Stvarno ne znam da li je smart, trebalo bi da jeste jer problema sa dugim punjenjem nisam imao kao sto rekoh.

2 GaW: nema taj kontrolu punjenja.

Znaci izazivam srecu? Osam godina puta 12 meseci (punjenje bar jednom mesecno) = 96 punjenja i nijednom da se desi neki belaj. Povescu vise racuna ubuduce, hvala na informaciji.

^nije na to mislio, vec da taj punjac ne stedi i ne cuva baterije, punjacu tom starom nema razloga nesto da bude.

ja sam bas mislio da ima discharge...

znaci zasad onaj triax sa lcd ekranom je najbolji... plasi me malo to sto se greje...
Vidi da li možeš negde da nabaviš Voltcraft IPC-1L, postoji i pod drugim brendovima.
Znaci izazivam srecu? Osam godina puta 12 meseci (punjenje bar jednom mesecno) = 96 punjenja i nijednom da se desi neki belaj. Povescu vise racuna ubuduce, hvala na informaciji.
Neće biti neke frke, samo se skraćuje radni vek baterija.

kod tih sto nemaju kontrolu baterije se zagreju bas dosta kada se prepune, pri tome izgubes struju (delom), pa ciklus ide opet... bar je to moje iskustvo, te pregrejane su vise prazne nego pune...

Jel' moze neki konkretan predlog koje bi baterije bile dobre za misonju, da se sto redje menjaju i pune po dve? Od onoliko Sanyo modela samo se izgubim 🙂

Buni sto recimo HR-3UTGB ima 2000/1800mAh, dok HR-4UTGB ima 800mAh, a isti broj punjenja. Zar nece 2000mAh da redje traze punjenje?

:d
Naravno, ali da li tebi trebaju AAA ili AA? Pretpostavio sam da miš koristi male.

moj miš je došao sa nekom eni time (?) baterijom od 2000mah. mislim se da mu bacim neku eneloop pošto bi one najbolje trebale da izdrže to nepravilno punjenje preko usb-a kad ubodem kabl u miša. kažem nepravilno jer sigurno nisu integrisali smart punjač u miša 😀

elem, ja sam uzeo onaj triax smart, bio je na nekom popustu, pujnač + 4 baterije za 1000 dinara, zato što je pakovanje bilo raskupusano 😀 nije mnogo uopšte, za te pare bolje nije moglo 🙂 jes da kažu da se greje podosta, a jes i da se greje, ali napraviću mu vent neki 🙂

Triax smrt :d, ma baš te briga, ako možeš nabaci mu neki vent odozgo i vozi.

:d
Naravno, ali da li tebi trebaju AAA ili AA? Pretpostavio sam da miš koristi male.

Hmm, nisam nasao da je to ta razlika 😀 Jer sam kupovao i AA i AAA tanke baterije.
Nagradno pitanje - zar voltaza ne bi trebala biti 1.5V??
Tnx.

Triax smrt :d, ma baš te briga, ako možeš nabaci mu neki vent odozgo i vozi.
mislio sam da napravim neko kućište sa usb konektorom i 8cm ventom i da stavim punjač na njega. videću još 🙂 inače fino radi, ja sam zadovoljan. radi pražnjenje, punjenje i tickle, sve uredno pokazuje, pali lampice, pišti... e sad šta u stvari radi ne znam 😀

Ili to ili kupi gotov USB vent i samo uperi u baterije.

2 alfaunits: punjive baterije imaju napon od 1.2V, ali ne brini, radiće normalno.

imam negde već jedan usb vent, ali mi to nije nešto elegantno rešenje. mada poslužiće dok ne napravim ovo. treba im hlađenje definitivno, pogotovu sad leti...

ne shvatam cemu ti punjaci koji prvo prazne pa pune. jer Sanyo tvrdi da nema 'memorijskog efekta' kod eneloop baterija. sa takvim punjacem bi se samo smanjio broj ciklusa.

ja koliko sam shvatio kod nimh baterija je važno da se zatvori ciklus, a ne samo da se dopunjava. lipoly je najbolje dopunjavati i držati između 20% i 80% kapaciteta?

Jel' ima neki nacin da se vidi trenutni mAh ovih baterija? A da ne bude ono "kad vise mish ne radi" 😉

Jel' ima neki nacin da se vidi trenutni mAh ovih baterija? A da ne bude ono "kad vise mish ne radi" 😉

Pa koliko ja znam, Ansmann ima merač kapaciteta baterija, e sad da li precizno pokazuje koliko mAh ima trenutno, nisam siguran. Pogledaj ovde, dao sam ti neke predloge.

http://www.amazon.de/Ansmann-400039...qid=1374799824&sr=1-6&keywords=batterietester
http://www.amazon.de/VOLTCRAFT-MS-2...id=1374799824&sr=1-14&keywords=batterietester

i neki jeftiniji :

http://www.amazon.de/tka-digitaler-...qid=1374799824&sr=1-7&keywords=batterietester

Nije ovo losa stvarcica.
A ima li neko od igraca ovde da zna neki prosek koliko mogu da traju za misonje jedne od 800mAh? Uzeo sam bas Eneloop za misa i jos jednu alatku. Ona fino pokaze kada je slaba baterija, ali misoanja samo manje radi a tesko se to primeti 😉

Hm, ja u g700, po defaultu, imam 2000mAh i cini mi se da moze da izdrzi 15-20 sati konstantnog igranja ali on sam po sebi trosi mnogo struje + nema nikakvo stedenje baterije posto je napravljen za sto manji lag tako da to zavisi od misa do misa u sustini.

Samo 15-20 sati???????????? A ja se nervirao sto moram nakon koje nedelje dana DotE da menjam AAA baterije 😀
Super! Tnx.

Samo 15-20 sati???????????? A ja se nervirao sto moram nakon koje nedelje dana DotE da menjam AAA baterije 😀
Super! Tnx.

Nadam se da sam bio od pomoći, veliki pozdrav.

Ako kupiš nešto od ovoga reci nam ovde kako si prošao i jesi li zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno