Šta je novo?

SSD 120GB

Kad se samo pogleda koliko brzo su se razvijali mehanički HDD a koliko brzo SSD i da me je prvi HDD (MFM, 20 MB) koštao 500 dolara, sa malo statistike, šta da se očekuje od SSDa ?
http://www.extremetech.com/computing/152969-crucial-m500-the-first-1tb-ssd-priced-at-just-0-60gig
http://www.pcgamer.com/2013/07/18/s...f-solid-state-storage-with-their-840-evo-ssd/
Itd. itd.
Kad se samo setim (malo nostalgije) kako sam obilazio oko 10 MB HDDa u radnji, koji je koštao preko 1000 dolara, ko mačka oko vruće kaše jer mi se nije davalo toliko para za to kada me je dobar polovan Mustang u isto vreme koštao manje.

Poslednja izmena od urednika:
Nov, nov, ma nece ni nov toliko da vredi ... :D vidis li sta "grof" pise... ;)
Hoce ,hoce jos kako ce vredeti.Izlaze novi ali caba za 90% stanovnista opet ce biti preskupi,
kao i ovi danas,primer:nov kosta 100e,a ja imam 80e,mogu samo da kupim od tebe za 60e.
To ne vredi 60e ali ja placam cenu nemanja dovoljno novca.
Imas 1000 primera oko sebe,ddr1 memorija od zlata,ata hdd od pre 10 godina,itd..,veruj mi sve moze
da se proda,racunari koji stizu od tetke iz Austrije (tamo ih bacaju na reciklazu)ovde se prodaju za
50-100e,i ljudi ih kupuju.(Zamolio bih RingeRajau da ga lepo pazi posto cu ga kupiti za 2godine):D

Poslednja izmena:
prodacu ti ja 830 za 2 godine ;)

Bio danas u radnji i dobio punu garanciju od 60 meseci :D A zatim u servis predao piskavi hdd :D

Ne znam zasto bi prodavao ssd, pa makar bio i od 32gb?

Ajde kod hardova i da razumem neki malisni hard od 40gb koji DRLJA i pravi buku u kompu pa da kazes vise smeta nego sto pomaze.
Ovako SSD ko SSD dodatan storge nista ne smeta, ne verujem da prosecan korisnik pati od manjka SATA portova :)

Meni taj 40gb nije trebao, jer sam prodao laptop... onda mi je tako stojao i skupljao prasinu, na kraju je ipak zavrsio u desktop masini...

e sad jednu particiju od 10gb je dobio ubuntu... ostalih 27gb je dobio w7.. znas koja je patnja bila kad sam radio upgrade na w8? uhh :( ovaj nece da krene instalaciju dok nema 20gb slobodno, a w7 dok obrises dovoljno da bude 20gb slobodno, osedis... i tako
Uglavnom, premali ssd takodje bas nije koristan :) a 40gb je knap za jedan windows..
e sad dal cu imati svrhu za 120gb kad rashodujem trenutni laptop u kome je ili ako uzmem veci ssd za njega, nemam pojma... sto se sata portova tice... ja imam 5 na ploci, trenutno su 4 zauzeta :)

Generalno se ne savetuje da se torrentuje na njega, mada sam gledao neka podesenja sa sto vise bufferovanja, pa opet nisam siguran da torrentujem na njega koliko torrentujem na hdd koliko bi trajao (i disk mi je jedan otkazao posle 2.5 godine)

Pa konstatovali smo da za matori i mali ssd mozes kesicu kikirikija da dobijes...

Ako naletis negde na polovan Samsung 830 neces pogresiti. Vrhunski disk.

trenutno koristim Mushkin Enhanced Chronos MKNSSDCR120GB 2.5" i skroz sam zadovoljan

Nazad
Vrh Dno