Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idi u postu, trazi post restant (cuvanje svih posiljaka 30 dana) i putuj slobodno :D
Kosta celih 44 dinara.
Najlepši info u poslednjih x strana :D Ja idem na more u avgustu, a SD kartica od 32Gb je krenula iz HK 20.06., nema je ni u naznakama u našoj pošti... voleo bih da stigne pre mora, ili barem da stigne bilo kad - najgora opcija mi je bila da se vrati nazad...

Idi u postu, trazi post restant (cuvanje svih posiljaka 30 dana) i putuj slobodno :D
Kosta celih 44 dinara.
Vidi ti na 17track da nije taj paketic zavrsio u nekoj drugoj drzavi posto ga tako dugo nema, i obavezno pitaj kineza da proveri taj broj, da ti nije dao pogresan.

pojavila se i moja posiljka na carini:) weeeee:D

Rade oni to cesto, npr znas da je fejk kad pocinje sa RE... Do sada sam dobijao iz HK kada pocinje sa RB, RT, RR ali RE nikada. I naravno tog paketica nigde nema ni na 17track ni na hk post, ni na srb post.

Pojavio se...pocinje sa RT i problem je bio Kinez koji je poslao poruku da je poslao paket 13.jula, ovde stoji da je predat 19. i da je u pitanju Outward Registered Letter i da mogu da ga pratim samo do izlaska iz HK.
A paket je toliki da će poštar da mi ga donese samo zato sto se poznajemo (i sto je ql lik :)), inače bi još u posti napisao onaj papiric da nisam bio tu da preuzmem.

Stigao mi juče znak za auto poslat 30.06. koji je imao broj za praćenje bez ikakvih naknada.
Ovi paketici poslati skoro mesec dana pre još ništa. Pošto sam morao otvoriti case za dva, Kinez mi poslao fotografiju paketa sa mojim imenom i adresom i državom Serbia and Montenegro koju je dobio od Pay-pala, pa me zanima da li je taj naziv države problem što ostali nisu stigli, jer na ovom što je stigao pisalo Serbia REPUBLIC OF, a prodavac je predhodno tražio da mu potvrdim državu jer nije mogao da pronađe državu pod nazivom Serbia and Montenegro.
Ta Crna Gora nikako da nam se skine sa grbače...:hump:

Kod mene se konačno na carini pojavio paket od 2. juna.

21.07.2013 08:14:13, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
21.07.2013 07:28:49, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Koliko beše obično treba dana od carine dok ne isporuče paket? Putujem u subotu ujutru, pa zbog toga pitam.

Poslednja izmena:
Kod mene se konačno na carini pojavio paket od 2. juna.

21.07.2013 08:14:13, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
21.07.2013 07:28:49, 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće

Koliko beše obično treba dana od carine dok ne isporuče paket? Putujem u subotu ujutru, pa zbog toga pitam.

Paket koji je meni stigao prekjuce i nije carinjen, stajao je jedan dan na carini a vec sutra carina otprema i sledeci dan je stigao.

Vikend je malo specifican , nego obicni radni dani. Meni su svi do jednog paketi koji su imali pracenje u zadnjih godinu dana stizali Petkom !!! Ni jedan da omane. Tako je i sa ovim sto je stigao sada. Na treckingu, ima samo da je stigao na aerodrom, jos ga nisu ni poslali u Savsku . To ce tek u ponedeljak da urade.

Posto paketska carina ne radi Subotom i nedeljom, a paketi stizu i tih dana onda se u ponedeljak nagomilaju svi paketi od 3 dana. Tako da verovatno treba vise cekati, nego kad paket stigne u Sredu na primer. Ja ovaj moj ne ocekujem pre cetvrtka, petka da mi ga donese postar. Sreda bi bila neki minimum, i to pod islovom da j ecarina trenutno prazna , da nema ni jedan paket na cekanju od ranije sto je malo verovatno. Mada neki manji paket- pismo ,mogu da proture i preko reda, sto obicno i rade.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa FedEX-om.
Situacija je sledeća: hteo bi da naručim iz Kine paket ali ako uzmem samo jedan komad onda bi on išao sporom kineskom poštom a ako uzmem dva komada onda bi mi cena po komadu bila skoro 20$ niža ali ide FedEX-om...
Mogu da se dogovorim sa prodavcem da mi vrednost robe deklariše kao npr 30$/komad ali je problem što ne znam kako FedEX-ovci funkcionišu, da nemaju možda neku fixnu naknadu za njihove usluge reda veličine 50€ ili tako nešto i da li kasape pakete u potrazi za explozivom kao naši carinici ili se drže onoga što piše na CN22 obrascu.
Težina po komadu bi bila oko 700 grama, naručio bi ili 1 ili 2 komada, nikako više od toga...
Edit: ok, menjaju priču, sad predlažu slanje DHL-om, valjda im je fedex skup, stvarno nisu normalni ovi kinezi, taman se dogovoriš jedno i oni nešto hoće da promene... :mad:

Poslednja izmena:
U petak porucio i platio paketic sa eforchina, citao i lose i dobre komentare za njih, ima li ovde neko iskustva? Uzeo sam gomilu sitnica, platio paypal, koliko sam shvatio u roku od 45 dana ako ne stigne trebam da otvorim dispute na paypal da me ne zavrnu?

Ja sam kupovao preko njih 3 puta, pre PayPal-a, plaćao karticom, sve stizalo uredno, ama baš nikakav problem nisam imao. Čeka se tako oko 30-45 dana.

07/19/2013 1307198271 Shipped [ RB532**3368CN ]

Da li je moguce da posle 3-4 dana vec poslato? sumnjivo mi je a broj jos uvek ne moze da se proveri na sajtovima, mozda su izmislili ga (zvezdice sam ja stavio)? Niko me nista nije obavestio niti se javio slucajno sam video da je status shipped, u orderu je 36 artikala, neke sitnice.

Poslednja izmena:
07/19/2013 1307198271 Shipped [ RB532**3368CN ]

Da li je moguce da posle 3-4 dana vec poslato? sumnjivo mi je a broj jos uvek ne moze da se proveri na sajtovima, mozda su izmislili ga (zvezdice sam ja stavio)? Niko me nista nije obavestio niti se javio slucajno sam video da je status shipped, u orderu je 36 artikala, neke sitnice.

Moguce je. Sacekaj par dana i onda ces moci da pratis na sajtovima. Tako je meni bilo, prvih par dana nista pa sam mislio da me lazu i da su nalupali broj al se posle promenilo. Koliko sam i shvatio, Kinezi imaju i neku izvoznu carinu koju paketi moraju prvo da prodju.

pa iz hong konga sam do sada uzimao prek odx-a i bilo je tako, prvi put sada mi ide iz kine... tj prvi put mi ide preko china mail a do sada je islo hong kong post...

Poslednja izmena:
Previse mislite o prevarama. Narucio sam 1000+ paketa do sad, bilo je dosta puta da nije stiglo ali ni jednom da je neko namerno pokusao da me prevari, da mi da nepostojeci tracking broj ili nesto slicno.

Posle par dana ce ti biti tracking u sistemu i moci ces da pratis

ja sam toliko losih review o eforchina video da je to strasno...zato se brinem :) te fali pola u paketu te osteceno te nije stiglo...

Kod njih nisam porucivao, pa me bas zanima kako ce biti sto se njihove usluge tice, ne racunam na postu i nasu carinu, nego njihov deo kako ce da odrade. JA sam narucivao kod mnogih , najvise kod tinija , pa i kod Everbuying, ali ne vise od 10-tak sitnica u paketu, 36 je stvarno dosta :) iz perspektive da bude sve besprekorno, mada je i to moguce.

Ovo sto ja imam iskustvo sa ovim drugim nabrojao sam ih sajtovima, uvek nesto i u tih 10-tak nije kako, treba. Narucio jednom produzni adapter za mrezne kablove, koristi se ako imas na primer 2 kom po 1 metar, a treba ti 2 metra. Oni poslali to ali za telefonske kablove !!! Pa da ne nabrajam, umesto crnog sata, dobio bordo, poslali neispravan citac kartica, itd, itd, u 10 predmeta uvek nije sve kako treba, a u 36 bas da vidimo ove na delu.

toga se i ja najvise plasim, uglavnom sam uzimao kablove, u paketu je recimo 8 artikala u vise primeraka pa izadje preko 30...tu ne bi trebalo da neso ne radi ali videcemo...pa nema ti gore kad ti posalju nesto sto nisi trazio...

Poslednja izmena:
21.07.2013 07:28:49 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.07.2013 08:14:13 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.07.2013 07:49:55 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
22.07.2013 11:28:49 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine

Izgleda imam sreće, pa će mi brzo stići paket. :)

Imam i ja isto to na treckingu, cak se i vreme poklapa , to nije precizno, nego prepisuju pa vise paketa ima isto vreme. Al ovo znaci ovaj zadnji red da carinjenje nije zavrseno . Posle njega ide 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema . Videcemo dal ce jos uneti u toku dana. Za sada ovo znaci samo da je uslo na carinu.

Poslednja izmena:
Aha, ja sam mislio da je završeno zato što piše "Od carine".

Ranije iskustvo kaže ovako:

21.07.2012 15:26:50 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.07.2012 15:40:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.07.2012 08:53:32 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
23.07.2012 09:28:26 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
23.07.2012 12:35:57 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
23.07.2012 16:59:31 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
23.07.2012 18:58:03 11200 GPC BEOGRAD - 11060 Beograd 38 Otprema
24.07.2012 19:41:00 11060 Beograd 38 Uručenje Ostavljen izveštaj
25.07.2012 11:00:00 11060 Beograd 38 Uručenje Uručeno

Tako je i sada bar do ovog dela 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema .

Ostalo zavisi dal ce na carini dobiti novi broj ili nece, pa ako dobije onda se na originalnom broju ne vidi urucenje, nego se zavrsava sa ovim kada izadje sa carine i ode u GPC , ili za ljude iz drugih gradova krene ka njihovom lokalnom PC-u.

21.07.2013 07:28:49 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.07.2013 08:14:13 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
22.07.2013 07:49:55 11200 GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
22.07.2013 11:28:49 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
22.07.2013 12:20:57 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

Evo ga update... Videću razvoj situacije. Hvala svakako na pojašnjenju.

Da podelim iskustvo... nije regularna pošta, ali opet, ni DHL u ovoj Smrdiji nema smisla. Dakle, porudžbina obavljena 15.07, spakovano i poslato 16.07, proputovao paket pola evrope za jedan dan a onda bleje kod nas na carini evo nedelju dana. Iako su ljudi iz DHLa kontaktirani X puta, tražena im profaktura za uplatu carine, uplaćeno čim su je dostavili u roku od pola sata i još nije isporučeno. Blago nama s ovakvom državom a i ovim kuririma. :mad:

E, da, zna li neko po kom osnovu su obračunate carinske dažbine ukupno 2.038,50 RSD na vrednost robe od 166€+30€ DHL shipping? :D Samo 10% od ukupnog iznosa, ništa PDV?

Prilozi

• DHL_Tracking.png
    DHL_Tracking.png
    55.8 KB · Pregleda: 202
Zavisi sta si narucio. Preko DHL-a se koristi redovan, a ne skraceni postupak, za robu made in EU carina moze biti 0% a takodje zavisno od robe PDV moze biti 8 %.
Kod obicne poste se za sve koristi skraceni postupak sa carinom , ako je ima od 10 % plus PDV 8 ili 20 %.

Znaci zavisi koju vrstu robe si narucio. Tako da moze , a i ne mora da racunica bude tacna.

Kako te ne rebnuse spediciju?

Previse mislite o prevarama. Narucio sam 1000+ paketa do sad, bilo je dosta puta da nije stiglo ali ni jednom da je neko namerno pokusao da me prevari, da mi da nepostojeci tracking broj ili nesto slicno.s
I ja i svi ljudi koje poznajem imaju isto iskustvo. Desi se, retko, da nesto ne stigne ali onda vrate pare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno