Kako grcevito branite svoj WP... Neverovatno... Nijednog trenutka nisam pomenuo da je sistem ružan, nego meni licno nefunkcionalan... Postavicu par pitanja, a vi ponosni vlasnici najbolje mobilne platforme ikada mi odgovrite:
1) da li je funkcionalnije imati precicu za sve sto zelimo, uradjeno na nacin na koji zelimo i sve rešavati jednim klikom ili to sve rešavati sa jednom stranom koja se lista do dna, bez numerisanja strana i gde neke stvari ne mozemo da rešimo klikom na glavnoj strani, nego odlaskom u glavni meni?
2) da li je bolje imati besplatan Youtube ili Youtube koji se placa?
3) da li je bolje imati 4 najbolja cloud servisa ukljucujuci Skydrive ili samo Skydrive?
4) da li je bolje kada mozete da napravite folder i tako organizujete svoje aplikacije ili je bolje kad nemate tu mogucnost?
5) da li je bolje imati GoogleNow ili nista?
6) da li je bolje kada imate 10 razlicitih alternativa ili jednu, dve?
Ovo su samo neke stvari koje mi padaju na pamet... Ja ne vidim problem sto vi koristite WP, cak sam sta vise za to, jer postoji mogućnost da se razvije jos jedan odlican OS, ali taj OS trenutno kaska za konkurenciju, ako mene neko pita. Vama odgovara, to vam je dovoljno, to je ono sto zelite, cool. Al nemojte neke ocigledne stvari, gde Android svakako ima prednost, stavljati kao prednost WP. Jednostavno ne ide.
Siguran sam da postoje stvari gde je WP ispred, al po mom misljenju postoje stvari gde je daleko iza
Kolko ti covece pises neke nepovezane stvari.. Ja sam rekao da treba pisati o problemima, ZNACI DA PROBLEMI POSTOJE, ako branis ubicu, ne govoris da je imao poneko ubistvo,, ,rekao si da je ruzan tj da se tebi ne svidja, a evo i tog posta..
``
Juce sam imao priliku da se igram sa Lumiom 920. Za Nokiu samo aplauzi za izradu, kameru, Here mape. I tu se hvalospevi telefona za mene zavrsavaju. Metro sistem se meni ne svidja uopste, nemogucnost proveravanja internet protoka npr, nefunkcionalan sistem. Kako je Nokia napravila losu odluku sa oorwdeljenjem za WP. Ovom sistemu treba jos dosta vremena da se usavrši, a nisam siguran da nokia ima tog vremena``
1. Ne razumem o cemu pricas, zar plocica nema istu svrhu kao i ikona, tj da kad tapnes na nju da ti otvori app, ili ikone imaju i neku drugu svrhu??
2. Ja koristim besplatan YT i ne vidim neku razliku.
3. To jeste mana, ali ta mana ce poput i tt da iscezne vrlo brzo, a ako nista drugo ima par app koje nisu zvanicne, a mogu da zavrse posao..
4. Ovo moze da bude prednost, ali ajde na to da gledamo ovako.. Tu na ekranu npr neke Xperie mozes da smesnis 20 ikona, na 1 screen-u, znaci bez da vrtis mozes da stavis 20 ikona tj. 5 x 4, ali to niko ne stavlja da bi se video wall pa otuda i potreba za folderima.. Nzm da li je kod svih isto, ali npr ja na 920 mogu onih malih plocica da postavim znaci na pocetnoj strani bez skrolovanja na dole 24, sto znaci da ja mogu da imam 4 precice vise od tebe npr na pocetnom ekranu i to donekle nadoknadjuje nedostatak foldera.. E sad sto se tice menija, to jeste lose reseno, ali imas slovo na koje kliknes i on te odmah prebaci u taj deo menija, ali se slazem da nije lepo reseno..
5. Nesto kao Google Now jeste da fali, ali imam nesto sto ti nemas i sto je takodje jako korisno i sto mi mozda moze pomoci i vise nego google now.. Ime mu je Nokia City Lens i izlgeda ovako

, verujemda ces shvatati kako funcionise, ali ako ne shvatas, reci samo..
6. Da li znas koliko je android prisutad vremenski na trzistu, a koliko WP? To sto u Srbiji svega par ljudi ima WP mene ne ljuti, mene bas raduje, jer to je isto kao kad bi kupio golfa 2 i reko da je odlican jer ga pola Srbije vozilo (vozi) . . Ne ja biram auto iz mog potpisa jer znam da je drugaciji i po necemu bolji.. Tako je i s WP..
E sad da ponovim jos ovo.. (nije vika i dreka, nego samo potreba da naglasim, kako se ne bi ponavljao vise):
NEMAM NISTA PROTIV ONIH KOJI KRITIKUJU, VEC SAM REKAO, EVO PITAJ MLADENIUSA KOLIKO SMO SE PUTA RASPRAVLJALI DA LI JE NESTO BOLJE ILI NE, I ON JE NEKO KO IMA WP I KRITIKUJE GA, ALI JE COVEK IZNEO DOSTA KORISNIH STVARI, A OD VAS NEKIH JEDINO ZAPAZANJE KOJE STE IZNELI OVDE BILO JE KAKO SE VAMA NE SVIDJA I NIJE VAM LEP... Da si ti odmah napisao neki post kao ovaj na koji odg, nikad se ne bi drznuo da napisem onako nesto, ali jednostavno treba stvarno bataliti neke stvari..
Iskreno sam mislio da je 300i kusur ppi koje ima moj tel maximum upotrebljivosti,ali ekrani htca one i s4 su jos ostriji. Ima razlike. Picajzlama ce znaciti.
Wp je isti svuda,ali se uredjaji razlikuju. Ima nize i vise klase. Npr meni je 8s bio najinteresantniji win uredjaj,a u dosta elemenata je losiji od 920 koju ti imas. Famozna nokia navigacija npr pravi razliku,ali nisu ni sve lumie isto podrzane...gubi se preglednost. Npr o 8x nisam nista nasao u zadnjih 20ak str
Picajzle u startui nece kupiti WP jer nemaju widget ili tako te stvari, ali ok, rekao to jeste nedostatak, ali meni nebitan, tebi i nekome bitan i vi cete to uzeti u konacnu odluku..
8x je bas redak telefon kod nas ja msm i zbog toga je izostala prica o njemu, cak i u temi o njemu i 8S se mng vise pisalo o 8S...