Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Uh, to je bas lose kod tebe. Ja btc nebi kopao uopste zadnjih mesec i po, premala je zarada. Sve sto mozes prebacuj, ostalo bolje gasi. Bolje je i pametno prodati sve nego lose raditi.

Sajber kako stoje stvari jos dva difa i GPU se gasi. Ja cu onda imati tacno godinu dana staza i bez prava na biro !

ma u Srbistanu svako ima prava na biro :) , kolko ja vidim ako se u najskorije vreme ne desi nesto sa cenom LTC-a (tu prevashodno mislim na izlazak na kilavi MtGox) ima svi GPU-ovci da zavrsimo tamo (na biro) zato sto je sada vec ~25% cena struje u zaradi a kako je najavljano poskupljenje struje u avgustu :S: od ~10% tako ce i da se smanji zarada za ~4%, ako jos budu i smanjili zelenu zonu kao sto se nesto suskalo ranije na 1400Kw onda smo naje.ali :S: .

P.S.
ovo sve sa sadasnjim diff-om a ako u dogledno vreme skoci za npr 50% onda :S::crash:
sva matematika je izbacena onako okvirno iz glave, ovo kazem da me nebi stavljali na krst

Na LTC-u nece tako skakati diff iz razloga sto ftc i wdc umeju dosta da skoce. Dosta ljudi se prebacuje tako sto je odlicna stvar. Eventualno ako cena jako skoci pa isplativost bude velika pa svi predju na ltc ali to ce da se menja dosta.
Bice ok to za kopanje.

I ja sam kao Bojan sada kopam 60%BTC ostalo LTC, pod hitno se moram prebaciti skroz na LTC pošto radim za kikiriki ovako..

koji je razlog sto kopate btc i dalje?ako nije indiskretno...:)

Ni ja ne kapiram zasto je iko kopao btc GPU-om u zadnja tri meseca, a sada da ne pricam.

ok do pre mesec dana je bilo ok do diffa od 19 posle toga nista za btc...simpaticno je da diff ltc-a skoci pa pada, evo sada gledam pao je na ispod -7% pa sada raste kao da ga neko pumpa pred izlazak u eter (sada je na -5%)

ok do pre mesec dana je bilo ok do diffa od 19 posle toga nista za btc...simpaticno je da diff ltc-a skoci pa pada, evo sada gledam pao je na ispod -7% pa sada raste kao da ga neko pumpa pred izlazak u eter (sada je na -5%)

To sam i ja primetio, uvek ide pumpa LTC-a pred promenu diffa na dole...na kraju će pasti za 1% pa ću ja i dalje ostati na DGC-u....

Ltc je isplatljiviji za kopanje jos od marta. Ja ga od tada kopam, i ltc lepse radi plus u vecini slucajeva imas veci hashrate. A danas kopati btc je stvarno katastrofa.

Nije ovo nista strasno, naravno bolje je da je manji svakako. Zanemarivo je 5% u praksi mnogo je bitnije da je pool stabilan...evo ja coinotronu vec skoro dve nedelje, nemam problema bas nekih sa par malih izuzetaka tipa 30 min-1 sat zastoja kojekakvih ali opet zanemarivo.

Ltc je isplatljiviji za kopanje jos od marta. Ja ga od tada kopam, i ltc lepse radi plus u vecini slucajeva imas veci hashrate. A danas kopati btc je stvarno katastrofa.

Da meni je hash na btc bio 550 ovde je 610-630! LTC lepo radi svakako samo jos da mu vrednost skoci :)

koji je razlog sto kopate btc i dalje?ako nije indiskretno...:)

Moj razlog je što me mrzelo da prelazim na LTC pošto sam video da ima malo maltretiranja kod podešavanja, više grejanja što je kod mene sad problem (jer kad stavim LTC odmah skoče temperature za 5-6 stepeni bez obzira što je GPU klok manji ali memorija je značajno veća), treba više rama itd. Ali glavni razlog je možda lenjost :D i što do pre mesec dana nije bilo neke velike razlike kad se sve oduzme i sabere. Sad već definitivno nema smisla kopati BTC, i malo mi žao pošto je mnogo jednostavnije bilo namestiti..

edit- jedno možda glupo pitanje, jel utiče brzina RAM-a na performanse kod kopanja LTC-a? ili je svejedno da li je 1333 ili 1600?

Poslednja izmena:
To mogu da razumem:).
Brzina rama ti ne utice,podesavanje je uznapredovalo znatno,tako da ti ne treba vise od 20min da predjes na ltc sa sve registracijama na pool-ove i berze.Na win ti treba za 3x7950 bar 4gb,a ako ides na smos verziju bamta (imas temu ovde) dovoljno ti je i 2gb ram za 4x7950

Meni na ltc troši manje i manje se greje, jer mogu undervolt s obzirom da je gpu 925/1000 a daje 650khs (7970).

Poslednja izmena:
To mogu da razumem:).
Brzina rama ti ne utice,podesavanje je uznapredovalo znatno,tako da ti ne treba vise od 20min da predjes na ltc sa sve registracijama na pool-ove i berze.Na win ti treba za 3x7950 bar 4gb,a ako ides na smos verziju bamta (imas temu ovde) dovoljno ti je i 2gb ram za 4x7950

Nabaviću još ram-a pa će valjda sve proraditi kako treba pošto sa 2giga nisam uspeo da namestim da baca više od 150kH/s čak ni sa samo jednom kartom što mi malo čudno ali tako je..

Auuuu ljudi, pa sta cete na btc-u. Ja ne verujem koliko ljudi ima da gubi vreme tamo. Jooooj kad tako kazete mrzi me, omlatio bi vas majke mi. Pa kako vas mrzi da odvojite jedno popodne i nastelujete sve zarad mnoooogo vece zarade? Skoro duplo je veca zarada na ltc-u. Obzirom kakva su vremena dosla to je ogromna razlika.

Ako nije problem....gde kopate ljudi....wemineltc....kao da krade zadnjih 2 dana....ili sam umislio....

Ako nije problem....gde kopate ljudi....wemineltc....kao da krade zadnjih 2 dana....ili sam umislio....

Pre ce biti da mu je malo sreca okrenula ledja ali to ti je rizik PPLNS sistema. Nekada dobijes nekada izgubis.

Total Blocks Found Last 7 Days 877 Blocks (43850 LTC) - Avg. of Every 11.5 Minutes - Luck: 104.3% *
Total Blocks Found Last 48 Hours 211 Blocks (10550 LTC) - Avg. of Every 13.6 Minutes - Luck: 87.8% *
Total Blocks Found Last 24 Hours 105 Blocks (5250 LTC) - Avg. of Every 13.7 Minutes - Luck: 87.4% *
Total Blocks Found Last 12 Hours 45 Blocks (2250 LTC) - Avg. of Every 16 Minutes - Luck: 74.9% *

Network hash 27,57 Gh , samo da sledeci diff ne ode preko 1000.

Predjite ljudi na smos,odlican je i jos stedite na ram memoriji i hard disku.Nas covek je to napravio,pomaze oko konfigurisanja,ne trazi da mu platite nista negoo donacije u ltc ko moze/hoce,gde ces bolje...

Ja i dalje ne kapiram sta ce vam RAM memorija za ltc?
2 gb je dovoljno za 4x7970

@LEDIO
ja pitao za tutorijal , rekose da ce sajt da proradi za par dana i na tome osta , pre neki dan probao i sajt i dalje ne radi a podesiti BAMT prvi put ako si linux neznalica i nije bas najlakse a ovaj smos je slican tako da ......
mada sam nekad ranije pustao bamt na nekoj masini ipak da sve to prezvakavanje prolazim iz pocetka mrzi me, samo tutorijal pomaze ...
uopste ne treba mnogo znaci :

-ovako se instalira bamt (SMOS) na flash (ja to vec znam)
-ovako se podesavaju (klokuju kartice)
-ovako se podesava cgminer koji se ovako startuje (jer verovatno nigde nema ikonice, u stvari ceo taj Linux svet kad se nadjes u njemu je da ne mozes da se snadjes ako si doso sa win-a, znam po sebi kad bilo prvi put i naravno opet sam sve pozaboravljao , ne kazem da se nebi snasao ali ponovo par sati googlanja zvanja drugih ljudi koji nesto znaju o linuxu itd. je :S:)
-ovako se instalira team viever znaci kuca se ono po red kako vec ide..

sto se tice utroska ram memorije ne znam kako je u SMOS-u ali i u winu nije nikako precizan utrosak rama , cak u mnogome zavisi dali koristis reaper bazirane minere (reaper ili guiminer scrypt alpha sa podesavanjem za reaper) jer trose vise ram memorije ali stim da daju i osetno vise Kh/s ili sa druge strane cgminer koji trosi negde oko 300Mb manje rama po 7950- ici od reapera. sad nije ovde kraj nego zavisi i od vrste DDR memorije tako da imam dve masine sa istim WIN 7X64 jedna radi na DDR2 i na njoj sa 2GB rama oce da rade cak 2X7950 ali samo u cgmineru dok za reaper mora jos 1gb dok sa druge strane na DDR3 masini gde je takodje 2GB rama hoce da radi samo jedna 7950 i to u CGmineru dok za reaper vec treba jos 1Gb rama a ako bi ubacio jos jednu 7950 znaci da budu 2X7950 onda mi definitivno treba 4Gb rama. ja sam cak pronjuskao malo po netu da vidim kolki je u stvari utrosak rama i nigde nisam nasao zvanicne podatke....

Poslednja izmena:
Auuuu ljudi, pa sta cete na btc-u. Ja ne verujem koliko ljudi ima da gubi vreme tamo. Jooooj kad tako kazete mrzi me, omlatio bi vas majke mi. Pa kako vas mrzi da odvojite jedno popodne i nastelujete sve zarad mnoooogo vece zarade? Skoro duplo je veca zarada na ltc-u. Obzirom kakva su vremena dosla to je ogromna razlika.

Pazi u pravu si, trebao sam mnogo ranije al ***. Evo pre nedelju dana sam presao i relativno brzo sam namestio na 2 karte ali imam problem na drugom kompu gde nikako nisam mogao dobiti na poolu vise od nekih 200kH/s a u mineru mi pise 400-550 kako sa kojom kartom sam probao. I onda sam reko ko ga shisha nek kopa btc dok nekako ne resim :)

Ja i dalje ne kapiram sta ce vam RAM memorija za ltc?
2 gb je dovoljno za 4x7970

Pa svi kazu da treba bar 4 za neke normalne rezultate. Ja npr na masini gde imam samo 2giga ne mogu da namestim vise od 200kH/s ni sa jednom kartom a ovamo gde imam 8giga rade uglavnom sve kako treba. Mozda negde i ja gresim ali ne znam gde kad radim sve isto na oba kompa..

uff....ponekad pomislim da je do mene....lepo kazem na win je min 4gb,na smos moze i 2gb zato ga i preporucujem,zbog te razlike :banghead:
Evo mini tut:
-stavis smos na fleshic
-kad se digne desktop ides stop mining
-iz file managera odes na etc/bamt/cgminer.conf
-prepravis podatke za pool sa svojima i klokove eventualno.prepodeseno je za 7950 tako da ostala setovanja ne diras.snimis promene
-iz start menija otvoris bamt.conf i dole gde su setovanja za gpu recimo gpu1 stavis 0 a red ispod gde je cgminer stavis jedan.
Ako imas samo dve karte ovo zadnje ne mora jer je vec podeseno,ako imas vise onda podesis za trecu,cetvrtu,petu...kako sam napisao.
-start mining i pichi ;)
Tut addon :)
Ako zelis mozes skinuti remote desktop tako sto kucas u terminal prozoru(start meni,prvi odozgo) sledecu komandu: apt-get install xrdp
Sad iz windowsa moze da se pristupi racunaru preko remote desktopa,koji se pokrece tako sto u run kucas mstsc i onda ip adresu smos masine pa user:root i pass:donate

uff....ponekad pomislim da je do mene....lepo kazem na win je min 4gb,na smos moze i 2gb zato ga i preporucujem,zbog te razlike :banghead:
Evo mini tut:
-stavis smos na fleshic
-kad se digne desktop ides stop mining
-iz file managera odes na etc/bamt/cgminer.conf
-prepravis podatke za pool sa svojima i klokove eventualno.prepodeseno je za 7950 tako da ostala setovanja ne diras.snimis promene
-iz start menija otvoris bamt.conf i dole gde su setovanja za gpu recimo gpu1 stavis 0 a red ispod gde je cgminer stavis jedan.
Ako imas samo dve karte ovo zadnje ne mora jer je vec podeseno,ako imas vise onda podesis za trecu,cetvrtu,petu...kako sam napisao.
-start mining i pichi ;)
Tut addon :)
Ako zelis mozes skinuti remote desktop tako sto kucas u terminal prozoru(start meni,prvi odozgo) sledecu komandu: apt-get install xrdp
Sad iz windowsa moze da se pristupi racunaru preko remote desktopa,koji se pokrece tako sto u run kucas mstsc i onda ip adresu smos masine pa user:root i pass:donate

ok, ovo je neki mini tutorijal i verovatno bi se snasao ali nista ne kosta proizvodjace SMOSA (singerica and company) da ubace jedan SS onog stajta gde su detaljno sve objasnili jer uvek se desi :type::wall::crash: odnosno negde nesto zapne i onda krece DRAMA, hardware dobija fizicki tretman, kuciste mog desktopa je prvo na udaru a nisam siguran kolko jos moze da izdrzi .....:S:
mi smo je.iga balkanci i cim nesto nece mi prvo potezemo sakom :d

Poslednja izmena:
Bez obzira koliko je lako polrenuti to siguran sam da bi prvi put proplakao dok bi namestio iako nisam operisan od toga. Ni bamt nisam zeleo cak. Lakse mi je bilo da dam 1000kinti za stari hard, da instaliram win i drivere, prekopiram podeseni miner s druge masine, ulogujem se na teamviewer i vozi misko. 100% znam da ce da radi i da nemam problema plus mogu s fona da pristupam masinama sto mi je preko potrebno.
Meni je ovako lakse i brze, ne znam za druge.

Ja sam na centos-u imam temviewer isto i pristupam apsolutno lagodno svemu...sve je preko 16gb usb-a softverski i radi lepo...imam i 8gb rama i kazem nemam problema apsolutno!

Jel neko uspeo da instalira win 7 na 16gb fles? Kako bi mi to dobro doslo, da rasprodajem ove hardove koji mi samo prave guzvu i dodatnu potrosnju na konfiguracijama.

Vrh Dno