Šta je novo?

Targo Telekom

I kod TT svi imaju staticku IP, dok je na adsl naplacuju kao dodatnu opciju oko 600 din/mesecno.

I kod TT svi imaju staticku IP, dok je na adsl naplacuju kao dodatnu opciju oko 600 din/mesecno.

Meni te statisticke IP adrese recimo nisu bas nesto , one su se nekada koristile za recimo Rapidshare ,da restartujes IP nov dobijes i skidas neki deo koji je velikog kapaciteta a netrebas da cekas ...

Iskreno me interesuje sta bi se desilo kada bi ponudili da za recimo 300 din IP se menja skoro svaki put kada restartujete modem,koliko bi bila navala niste ni svesni :)

Je 'l mene neko za*****a ? Ne mozes operateru objasniti da imas staticku IP adresu...

IP adresa.PNG

Targo poboljsao Online podrsku! :) I svaki put kad operater napise novu poruku cuje se neki ton, sto je ok i kome smeta taj ton moze da iskljuci.

TT korisnici nemaju staticke IP osim ako nisu sklopili takav ugovor. E sad to sto se iste skoro nikada ne menjaju je druga prica.

Je 'l mene neko za*****a ? Ne mozes operateru objasniti da imas staticku IP adresu...

Pogledajte prilog 118230

Targo poboljsao Online podrsku! :) I svaki put kad operater napise novu poruku cuje se neki ton, sto je ok i kome smeta taj ton moze da iskljuci.

IP je dinamička sve dok manuelno ne uneseš podešavanja za statičku ip adresu koju ti obezbeđuje ISP. To što ti je dugo ip adresa jedna to ima više faktora, recimo retko kad gasiš ont pa mu lease ne istekne ili je zapravo isp konfigurisao tako da praktično "nikada" ne možeš izgubiti ip adresu koju si dobio na početku.

мени је комп бежично повезан на рутер који је у другој соби. Брзина линка која је пријављена је 54 мб/с тамо у својствима картице.
На спеед тесту нема шансе да избије преко 20мбс за дл. На другим уређајима уредно приказује оних 25-26 колико би сад требало бити. Да ли је то због старости лаптопа (6-7) год. ? вероватно јесте.

мени је комп бежично повезан на рутер који је у другој соби. Брзина линка која је пријављена је 54 мб/с тамо у својствима картице.
На спеед тесту нема шансе да избије преко 20мбс за дл. На другим уређајима уредно приказује оних 25-26 колико би сад требало бити. Да ли је то због старости лаптопа (6-7) год. ? вероватно јесте.

Tvoj laptop ima 802.11 b/g standard i zato ti piše brzina maksimalnog prenosa 54 mbps (da imaš link od 60mbps on bi prenosio max 54). Da li si probao sa novijim drajverima za wlan kartu ili pak da se posavetujes sa ljudima koji imaju isti laptop koji su najstabilniji drajveri za isti?

IP je dinamička sve dok manuelno ne uneseš podešavanja za statičku ip adresu koju ti obezbeđuje ISP. To što ti je dugo ip adresa jedna to ima više faktora, recimo retko kad gasiš ont pa mu lease ne istekne ili je zapravo isp konfigurisao tako da praktično "nikada" ne možeš izgubiti ip adresu koju si dobio na početku.

Ok, a meni je ista IP adresa od sredine maja, kad sam postao njihov korisnik! ONT gasim uvece oko 12h i upalim ga oko 10:30, zar je moguce da mesec i po dana imam istu IP adresu ?

Ok, a meni je ista IP adresa od sredine maja, kad sam postao njihov korisnik! ONT gasim uvece oko 12h i upalim ga oko 10:30, zar je moguce da mesec i po dana imam istu IP adresu ?

Da. Ni ti ni ja ne znamo koliki je lease stavio provajder na svoje ipove. Ako je stavio na 24h onda je proslo "svega" 11h od kako si ugasio :-D.

Ja sam proverio na sajtu: http://whatismyipaddress.com/
Kliknete na dugme: "Additional IP Details" i kad se otvori stranica, pod "General IP Information" pise i Assignment: Static IP
Znaci da imamo staticku IP i zato mi se nikada nije ni menjala.

Tih 54Mb/s možeš postići isključivo u idealnim uslovima (rastojanje od kartice do rutera par cm, bez prepreka, bez zagušenja etra drugim signalima), tih 20Mb/s koje postižeš bih rekao da su realan rezultat ako imaš bar jedan zid između kompa i rutera.

Ja sam proverio na sajtu: http://whatismyipaddress.com/
Kliknete na dugme: "Additional IP Details" i kad se otvori stranica, pod "General IP Information" pise i Assignment: Static IP
Znaci da imamo staticku IP i zato mi se nikada nije ni menjala.

To nema veze sa tim sto pricas, nemas staticku IP i tacka, covek je iznad napisao zasto i ko zna koliki je lease stavio TT.
Opustite se staticku IP morate da ukucate kada vam da vas ISP, dale imate dinamicku koja se retko menja, moraju da se ispostuju neki uslovi.

Mala ispravka u vezi informacija o statičkim adresama, ne mora se uvek ukucavati ručno, to zavisi od provajdera. Dovoljno je da ISP veže IP adresu za MAC adresu vašeg mrežnog uređaja. Na poslu imamo statičnu preko kablovske konekcije koja je u njihovom DHCP serveru vezana za MAC adresu na WAN1 portu rutera a preko pomoćnog ADSL-a statička IP adresa je vezana za PPPoE nalog.

Tvoj laptop ima 802.11 b/g standard i zato ti piše brzina maksimalnog prenosa 54 mbps (da imaš link od 60mbps on bi prenosio max 54). Da li si probao sa novijim drajverima za wlan kartu ili pak da se posavetujes sa ljudima koji imaju isti laptop koji su najstabilniji drajveri za isti?
Да ја сам био убеђен да подржава и n стандард :\ имам најновије драјвере пошто су они једини ваљда који подржавају вин7.

Dinamička IP adresa znači i to da vam nije garantovano da se neće promeniti za vreme korišćenja internet usluge, ali to ne znači da ona mora da se menja vremenom, dakle može da se ne menja i mesecima, pa čak i godinama ako to provajderu odgovara. Dakle dinamički IP može a i ne mora da se menja vremenom…
Čim nije navedeno dali je IP adresa dinamička ili statička, uglavnom se podrazumeva da je dinamička. Meni to lično ne smeta (sve jedno mi je), a videli smo od prepiske korisnika ‘GigaNBG’ sa TT podrškom da se može dobiti statička IP adresa uz doplatu što je po meni ok, dakle postoji mogućnost za sve koji to žele...
Za novi izgled on-line podrške mogu da kažem samo reči hvale. Lepo je videti kako se usluge unapređuju, mada za sada sam extra zadovoljan kvalitetom pruženih usluga. Svi drugi ISP-ovi deklarišu brzine “do” sa realnim protokom uvek manjim od deklarisanog, a TT bi ladno mogao da napiše za brzine “od” jer su realne brzine konstantno veće od deklarisanih :D

Ma nemam ni ja primedbe osim, sto sam im i napisao u anketi, da bi bilo dobro da otvore svoj forum na kome bi se mogla naci razjasnjenja po pitanjima zainteresovanih. Vidim da se neki ljute sto su u neizvesnosti kada ce doci do njih taj fiber i bilo bi dobro da ljudi znaju bar orijentaciono za kada su u planu, a ako kasne poslovi zbog birokratije to se moze razumeti i oprostiti. Takodje, meni su pri uvodjenju rekli da ce biti i mail boksovi, a jos nema vesti o tome. Sad, svako da ih zove zbog tako nekih sitnica, malo je glupo jer nije od zivotnog znacaja.
Za ip adresu me je malo zbunilo kad sam video na gore pomenutom sajtu da pise static, ali verujem vam da je pogresno izbacilo podatak. Meni na slicnim sajtovima izbaci i da koristim Vistu, a ne koristim je, pa je to dakle do njih, opticka varka :d

Rezidencijalni korisnici dobijaju iskljucivo dinamicke IP adrese. Lease time je podesen tako kako je podesen a i s obzirom da korisnika i dalje nema previse, IP adresa ume da se zadrzi ne standarno dugo.
Za staticku je doplata oko 600-700din sto je ok za one kojima to treba(vid. nadzor ili slicno).
Sto se tice dodele statickih adresa to naravno ide putem DHCP-a, osim ako je neka PPP konekcija u pitanju pa klijent mora rucno da podesi svoju stranu.

Zanima me ,sta to,iako je sakupljeno dovoljno potpisa za uvodjenje u zgradu,moze da spreci radove ?

Zanima me ,sta to,iako je sakupljeno dovoljno potpisa za uvodjenje u zgradu,moze da spreci radove ?
Besan stanar koji ne dozvoljava bušenje u ulazu , stanar koji neda da se ide kroz njegov deo podruma, dozvole za kompanje od raznih državnih ustanova što mi u zadnje vreme sve više smrdi na aferu sad kao nešto ispravlaju krivu drinu. Imaš šta hoćeš što može da blokira kod mene je bio podrum presudan 4 meseca jurnjave sa komšijom. itd

Razmisljam se o TWIN SPACE paketu (TV + najbrzi net). Kakav im je TV program? :d Mislim ono, generalno jel bolje nego ipTV @ Telekom?

Koliko vidim realno ove brzine koje nude su ostvarive, posebno me zanima upload.

Mene ovi iz Targa 'ebu kao taoca. 13.7. istice 30 dana od potpisivanja ugovora, a oni jos ni u najavi za ugradnju...

Razmisljam se o TWIN SPACE paketu (TV + najbrzi net). Kakav im je TV program? :d Mislim ono, generalno jel bolje nego ipTV @ Telekom?

Koliko vidim realno ove brzine koje nude su ostvarive, posebno me zanima upload.

TV ponuda je solidna i mozes da je vidis ovde: http://www.targotelekom.rs/privatni-korisnici/televizija/
Uglavnom ljudi tvrde da je TV ponuda losa ali bih je ja pre nazvao drugacijom. Generalno ne gledam TV pa poredjenje neka napravi neko drugi.

Sto se neta tice, on radi sasvim solidno(da ga ne ureknem). Upload je retko kad problem i on je manje vise uvek konstantan.

Pa tv ponuda je loša jedino onima koji ne mogu da žive bez SportKlub-a i Fox-a :d Moje lično mišljenje jeste da su digitalni kanali odličnog kvaliteta i izbor istih je solidan, mada se nadam da će uskoro uvesti još HD kanala. :)

Mene ovi iz Targa 'ebu kao taoca. 13.7. istice 30 dana od potpisivanja ugovora, a oni jos ni u najavi za ugradnju...

Ja sam čekao 37 dana od potpisivanja ugovora do montaže i puštanja signala, a bilo je slučajeva da se čekalo i duže, tako da moraš da se strpiš. Ako je za utehu, vredelo je čekati :)

... 37 dana?? :sceptic:

pa sad dal je bilo 37 ili 38 ili 40 ne moj me držati za reč, ali neko se posle mene javio da je čekao i 2 meseca... šta da kažu ljudi koji ovo čitaju, a koji će još godinama ili čak deceniju da čekaju na ovakvu net ponudu kao što nudi Targo?

OK to, nego mi je cudno zasto im toliko treba da dovedu kabl do kuce/stana ako je vec to isto u samoj zgradi? Telekom deluje brzi od toga 5x... a TT se ipak tek probija na trziste. NEdostatak kapaciteta ili nesto drugo?

Nazad
Vrh Dno