Šta je novo?

Google Chrome

^ I ja danas primetio da nema. Bzvz. Ali YT stream nekako nije kao nekad, baferuje manje, ne do kraja.

P.S.
S novim ažuriranjem Chrome-a opet mi se povećao prored u menijima, iako sam ga smanjio ranije parametrom pri startovanju. :(

Poslednja izmena:
Imam problem, u bookmarks-u mi se stvaraju sami od sebe stotine kopija bookmarksa jednog ili dva sajta. Te sajtove imam bookmarkovane odavno i nikada mi se to nije desavalo. Obrisao sam Chrome profil ali posle nedelju-dve opet se desio taj problem. Od ekstenzija imam ayaya's Bookmark Tree, Any.Do, Blic Strip, Imgur Extension by Metronomik, Dolphin Connect, Speed Dial i Adblock Plus.

Meni ni reinstalacija Chrome-a kao i brisanje profila nije pomoglo sa onom greskom. I dalje imam problem sa greskom kad hocu se ulogujem na KP (SSL connection error
Unable to make a secure connection to the server. This may be a problem with the server, or it may be requiring a client authentication certificate that you don't have.
Error 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): SSL protocol error
).

^ U novoj verziji ne radi raniji parametar za smanjenje proreda u menijima, spominjan u ovoj temi. :( Kako sad da smanjim prored, opet?

Kod mene radi otkad sam ga dodao (trenutna verzija 27.0.1453.116 m)

^ Ja imam 28.0.1500.52 m i ne radi mi kao ni tebi, opet mi je povećan razmak između stavki u menijima. Zar nisu "obećali" da će to da uklone a ne da postane stalni feature? :(

A da li ima mozda jos neko resenje za moj problem i da li neko zna kako mogu da ga resim? Izvinjavam se ako sam malo dosadan, ali Chrome me jako poceo da zivcira zbog toga. Ne znam sta mu se desilo i sto mi stalno izbacuje gresku (Error 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): SSL protocol error). Ne mogu da se ulogujem ni na KP ni na Dropbox itd. :mad::mad::mad:

Sve zivo sam probao sto ste mi do sad predlagali i nista... :wall::wall::wall:

Nemam ideja. Probaj sa dev channel da skines chrome, mozda i proradi. Ili about:flags pa resetuj ta podesavanja.

A kako da skinem chrome sa dev channel na koji site tacno da odem? :) Ili gde se nalaze flags pa da restartujem ta podesavanja? :)

Probao sam sve zivo i dalje me zeza, ne znam sta mu se odjednom desilo. :wall:

Poslednja izmena:
ovde odaberes dev pa skines, prethodno obrises sve od ranije verzije
Kod:
http://www.chromium.org/getting-involved/dev-channel
a za flags kucas u address bar about:flags, mada ako nisi dirao onda ne verujem da je to...sad sam pogledao i nema neka podesavanja vezana za to

Probao sam i tako da ga obrisem opet skroz i da ga instaliram sa dev channel i opet isti problem ˝SSL Error˝. :wall::wall::wall:

Isao sam i ono na about:flags i restartovao na default i opet ista prica.

Stvarno mi nije jasan sta se desilo Chrome-u odjednom a do sad je sve super sljakalo.

Probaj sa Commodo Dragon. On ti je potpuno isti kao i Chrom samo malo čvršći pa ćeš videti da li ti to radi i na njemu.

Da li sada svi imamo prored u svim menijima? Poslednje ažuriranje ništa nije promenilo. :(

Savet: predjite na Opera 15 ;)

Jeste, brza je. Nedostatak "opcija" je meni plus jer to znaci brzi browser. Ne treba mi multipraktik. Opera 15 ima skoro sve sto meni treba, eventualno da urade blagi redizajn UI-ja (isuvise kockasti tabovi npr.) kao i da ubace par stvari, medju njima task manager kao sto Chrome ima. Bitno je da koristi Webkit (Blink) a ne Presto kao i da brzo radi. Webkit je standard i svi treba da koriste taj engine. Ne zelim da gledam u pasulj da li ce neka strana biti prikazana dobro na Gecko/Trident/Presto.

Chrome ima neke glupe bagove koji se bas ispoljavaju na Google stranama. Treba da ih bude sramota sto su to dozvolili.

Jeste, brza je. Nedostatak "opcija" je meni plus jer to znaci brzi browser. Ne treba mi multipraktik. Opera 15 ima skoro sve sto meni treba, eventualno da urade blagi redizajn UI-ja (isuvise kockasti tabovi npr.) kao i da ubace par stvari, medju njima task manager kao sto Chrome ima. Bitno je da koristi Webkit (Blink) a ne Presto kao i da brzo radi. Webkit je standard i svi treba da koriste taj engine. Ne zelim da gledam u pasulj da li ce neka strana biti prikazana dobro na Gecko/Trident/Presto.

Chrome ima neke glupe bagove koji se bas ispoljavaju na Google stranama. Treba da ih bude sramota sto su to dozvolili.

Samo je Presto problematican od navedenih, nisam skoro nasao sajt, koji ne radi u FF i IE.

Poslednja izmena:
Na konto 64-bit Chrome ver. 30. Flash nigde ne radi, nemam pojma zasto, cim udjes na nesto, odmah kaze crash.
I nema kako da popravis, bar ja nisam video, povremeno se zakoci, narocito po pokretanju.
Kranje nestabilno, i nije za upotrebu do daljeg. Mnogo je gore nego FF Nightly, to pici skoro kao da je stabilna verzija, kao i Opera Next.

Poslednja izmena:
@Dark Magician
Probao sam ga ja, meni je bio stabilan, stim sto nemam zasebno instaliran flash, a jos ga nisu ubacili u ovaj 64bit Chromium. Za sada sam samo primetio da nisu uradili podrsku za flash i nemaju podrsku za 32bit pluginove, sve ostalo mi radi normalno.

@Dark Magician
Probao sam ga ja, meni je bio stabilan, stim sto nemam zasebno instaliran flash, a jos ga nisu ubacili u ovaj 64bit Chromium. Za sada sam samo primetio da nisu uradili podrsku za flash i nemaju podrsku za 32bit pluginove, sve ostalo mi radi normalno.

Pa tako ti to sa test verzijama, negde rade, negde ne rade. :p

Dosta brzo izbacuju novi build za 64-bit, tako da ovaj novi radi bolje (build 210398). Nedostatak flash, je neprihvatljiv, isto tako meni ne radi auto-update, mislim da nije ni integrisan.
Sto je takodje neprihvatljivo, i dosadno da se rucno radi. Kad Mozilla ima auto-update za svoj Nightly, zasto Google nema?

Poslednja izmena:
Koliko sam video prvi build od 64-bit je izbacen 3. jula, tako da je jos veoma mlad,
vec ima jos jedan nov, tako da ce za par nedelja vljda imati flash ili makar auto-update.

Chrome Canary bi bio pandan Firefox Nightly-u, a ovo je Chromium koji nema ugradjen updater u nijednoj verziji.

Chrome Canary bi bio pandan Firefox Nightly-u, a ovo je Chromium koji nema ugradjen updater u nijednoj verziji.

Pa ne bi, Canary nema 64-bit, Nightly ima (koji su doduse hteli da ukinu, i koji ja koristim).
Ali da oprostim Google, posto ovo nema ni nedelju dana od prvog builda.

Vrh Dno