Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Da ne listam svih ovih 250 stranica,kako ste vi zadovoljni sa svojim s4,imam opciju da zamjenim svoj iphone 5 uz malu doplatu,za octa core verziju.Inace sam bio okorjeli android fan,imao s3 prije iphona,i uzeo sam ga samo da vidim kakav je i svidio mi se.Sada nakon skoro pola godine,razmisljam o povratku na android,ali mi je ios nekako prirastao srcu,sva ta jednostavnost,mali displej mi na neki nacin odgovaraju.
Ima li neko od vas da je presao sa iphona 5 na s4?

(Apple ne-fan): Ne zamaraj se, ako ti radi, nema potrebe da menjas ista.

Ma daj, to je relativno. Trenutno sam na iPhone-u par dana i ću da vrisnem zbog neki stvari... Jeste, jednostavno je i sve lepo radi ali meni nije dovoljno to. Najbolje je da sam odluči čovek ali obzirom da pita u S4 temi a ne u iPhone pretpostavljam da naginje na Android i čeka samo potvrdu :)

MENJAJ! ;)

Наравно да мења :p

Da ne listam svih ovih 250 stranica,kako ste vi zadovoljni sa svojim s4,imam opciju da zamjenim svoj iphone 5 uz malu doplatu,za octa core verziju.Inace sam bio okorjeli android fan,imao s3 prije iphona,i uzeo sam ga samo da vidim kakav je i svidio mi se.Sada nakon skoro pola godine,razmisljam o povratku na android,ali mi je ios nekako prirastao srcu,sva ta jednostavnost,mali displej mi na neki nacin odgovaraju.

Na to pitanje samo ti mozes da odgovoris?

Sam kazes da ti se iOS svideo, zbog cega onda hoces da menjas telefon? Ako ti je vec malo dosadio, manje- vise to je normalno, a dosadice ti i Android i tako u krug...

Ja sam posle S3 uzeo 4s pa 5. I odlican je telefon, koristio ga mesec dana i jednostavno meni android vise lezi. Jeste to sve brzo, osecaj u ruci odlican. Ali pocelo da mi nedostaje menjanje romova i cackanje po telefonu :d , a isto tako me je i smorilo da gledam hoce li biti jailbreak za odredjenu verziju softvera na ip, i uzeo ponovo s3, a nakon njega s4.
Kao sto kazu ljudi iznad, samo ti znas da li ti i sta odgovara :) Ako ti je ok zamena, uzmi, pa vidi. Ako ze zazelis ios-a ponovo se vrati :D

Ako uzimaš, nemoj Octa, nego 9505

Moze li neko barem da proveri da li mu rade Previous/Next za muziku sa sluskama koje dolaze uz telefon bez nekog laga ili u samo u 50% slucajeva? Ono, skljocnite nekoliko puta da vidite da li radi kako treba.
Ne znam da li da menjam sluske ili prosto je tako losa detekcija klika :(

Evo nekih brojki za drzanje Skype-a na S4. Imam utisak da trosi vise nego na drugim telefonima. Power Saving mode je ukljucen sve vreme bio.
- 3G, Wifi skroz iskljucen, 5%/1h, znaci bez ikakvog koriscenja telefona, samo da stoji Skype u pozadini, ne moze baterija da izdrzi 20h
- WiFi, iskljucen 3G, <7%/4h, tj. <2%/1h. A kao vise trosi na WiFi :)
- Flight Mode, ukljucen WiFi samo, 4%/10h, tj. ni 0.5%/1h.
Ovo sam isprobavao jer je Djilkosh pitao za fast dormancy na VIP-u. 3G test je na VIP kartici, WCDMA only.

Na SXS je sigurno mogla baterija ceo dan da izdrzi sa Skype-om, sto znaci manje ju je trosio na SXS mada nije daleko od ove cifre.
3G time je isti i sa FD on i sa FD off (FD Toggle za S3 sam koristio).

Vertumus, kad zavrsavas light verziju? Jel uskoro v1.1? Da li je kompaktibilna sa stock romom MF8 preroot?

Kod nas su vise zastupljeni i9505 i baterija drzi duze od 9500, a kolko se da primjetit da developeri vise koriste i9505 tako da ima ljepota izbora kada su u pitanju ROM-ovi.
Razlika u brzini i9500 i i9505 je neprimjetna.

Ako ti je potreban veci ekran menjaj. Sto se tice baterije s4 je bolji, ali ne dovoljno koliko sam ocekivao. Vidljivost na suncu drasticno u korist iphonea. S4 ima blic koji vise hvata, ako ne uhvati ip bolji. Brzina u realnom radu ista oba lete.

Ako imas jos neko pitanje pusto pm, imam oba telefona

Poslednja izmena:

Ne mijenjaj. :p

Vertumus, kad zavrsavas light verziju? Jel uskoro v1.1? Da li je kompaktibilna sa stock romom MF8 preroot?

Kod nas su vise zastupljeni i9505 i baterija drzi duze od 9500, a kolko se da primjetit da developeri vise koriste i9505 tako da ima ljepota izbora kada su u pitanju ROM-ovi.
Razlika u brzini i9500 i i9505 je neprimjetna.
Nadam se u toku nedelje. Radice na svim novim romovina od MEA pa na gore :)

I kakvi su prvi utisci AOSP romova? Jel probao neko? Slabo se nesto pise o tome.

Onaj flickering sto mi se pojavljao su serviseri protumacili kao kvar i zamenili mi ekran, sutra idem po njega.

Iskreno, AOSP mene ne zanima, tako da tesko da cu ga ikada i testirati :)
Ne znam za ostale...

Mene bas interesuje i zbog toga sam pazario cetvorku ali putujem veceras pa tek mozda sutra uspem da se pozabavim rootovanjem i flashovanjem

Ja nisam nista cackao, na stock-u sam, sve radi ok, zadovoljan sam i za sad ne planiram da diram. Kasnije, kada neko istestira AOSP mozda ga i ja ubacim, ali za sad ne planiram :)

Sta ima tu da se testira?
Pa to je valjda oficijelni google edition rom na kom mora sve da radi.
Ili mislite na ostale aosp romove?
Ja pored GE roma druge ne bih ni razmatrao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno