Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ajde jedno konkretno pitanje(pomoc potrebna)... sta se desava kad prelazim sa jednog wp 7.8 telefona na drugi wp8? Imam i par aplikacija koje sam kupio, isto pitanje u vezi njih? Jel treba nesto posebno da uradim? ili, kad prebacim karticu sve ide automatski?

nije to baš tako jednostavno

Kako nije...mail forward i zavrsio si posao...a verovatno moze i da se namesti da saljes mail preko gmail adrese iz hotmaila... i kao da nisi menjao mail

Kako nije...mail forward i zavrsio si posao...a verovatno moze i da se namesti da saljes mail preko gmail adrese iz hotmaila... i kao da nisi menjao mail

Ja sam upravo to uradio, i sve funkcionise, a i na outlook.com imam facebook chat i google chat.

@vylota
Aplikacije su ti vezane za Microsoft account, sa njim se logujes na bilo koji telefon po startovanju. One koje si kupio jednostavno ides opet na opciju da kupis i umesto opcija zaplacanje dobijes info da si je vec kupio i mozes da je instaliras. Kada odes na Store preko PC-ja mozes da vidis sve aplikacije koje si ikada kupio i instalirao i da ih odatle sve reinstaliras, potrebno je samo da ti opcija Find My Phone bude na On u podesavanjima

ljudi imam problem, nece aplikacije automatski da mi se updejtuju nego moram to sam da radim a to mi se ne svidja ni malo :(
video sam da ovaj problem imaju mnogi...
samo sam 2 -3 puta updejtovao aplikacije a posle toga nijednom mi nije stiglo :(

Sta je sa Skajpom za WM8? Ono je uzas zivi na Lumiji 820, koja nema toliko losu kameru, nego je skajp podrska blago receno katastrofalna.

Da li postoji neki alternativni nacin da se obavi ip video call izmedju WM8 i iPhone telefona?

Sta je sa Skajpom za WM8? Ono je uzas zivi na Lumiji 820, koja nema toliko losu kameru, nego je skajp podrska blago receno katastrofalna.

Da li postoji neki alternativni nacin da se obavi ip video call izmedju WM8 i iPhone telefona?

A šta ti je konkretno problem? Pošto sam baš malopre koristio skajp video poziv sa prijateljem koji u Grčkoj na moru i nisam primetio neki problem a koristim Lumiu 820. Jedino ako misliš na prikaz slike kod primaoca poziva gledao sam na 1080p monitoru 24" kada sam probao video poziv i jeste slika katastrofa ali na telefonu bi trebalo da je ok - manji displej

Problem je u uzasnom kvalitetu, cela slika je zamucena i pikselizovana do neprepoznatljivosti, uz lag od nekoliko sekundi.

Prvo sam mislio da je do dometa u toj sobi gde bi se obavljao video call, koji jeste bio losiji, ali nakon zamene rutera, i testiranja direktno ispred njega, shvatio sam da nije samo do toga. Video poziv na ostalim telefonima i na istoj kucnoj mrezi (iphone i S3), kao i na racunarima sa desktop kamerama kuci, radi ok, sto me je navelo na zakljucak da je problem na relaciji Nokia-WP8-Skajp.

Ali ako tebi radi sve super onda je nesto do mene. 20mb/s download i nominalno 1.5mb/s upload ne bi trebalo da prave problem kod video poziva. Moracu ipak za svaki slucaj da testiram na drugoj mrezi.

Poslednja izmena:
@padawan
Sad ću da probam, kolega ima iphone pa ću da ti kažem

EDIT: U pravu si buguje katastrofalno, mada nisam imao problem kada sam se čup sa prijateljem iz Grčke (bar na mojoj strani nije bio problem) realno čudno. Možda zeza skajp servis ko zna

Poslednja izmena:
Ma jok, skype service je ok. Kod mene na HTC 8x od početka skype video call izgleda čudno, bagovito, nedovršeno... Na S3 i S4 mi radi odlično. Realno, skype za WM8 je neopevano đubre, što je za svaku osudu...
Štaviše, poslednjih mesec dana sam uvek "ispisan" sa skajpa na htc-u, nije vredno nerviranja (toast notifikacije katastrofa, kašnjenje ili bez isporuka poruka, i ...).

Poslednja izmena:
Microsoft vlasnik Skype-a a najlosija verzija na WP :D Znaci Whatsapp i Skype su uzas..

Za whatsapp ne znam, to nikada nisam ni instalirao.. Ali skype jeste užas...

Meni taj LED ne predstavlja problem iako imam S2... Doduse imam BLN (ti verovatno znas sta je to), ali ne znam da li ima nesto i na WP da se namesti...

Meni taj LED ne predstavlja problem iako imam S2... Doduse imam BLN (ti verovatno znas sta je to), ali ne znam da li ima nesto i na WP da se namesti...

E vidis to s osvetljenjem tastera, odnosno BLN, mozda moze nekako da se sredi kod WP, jer mi je to najrealnija opcija..

Edit:

BLN - Backlight Notification - Npr kod S2 u slucaju da imate notifikaciju, tasteri blinkaju.. A posto svaki WP ima tast, nije kao kod nekih android telefona, verovatno da postoji mogucnost za tako nesto..

Poslednja izmena:
Samo sto na 520 ne sijaju tasteri :D

ja mislim da su na 925 uradili ili da ce uraditi tako nesto, citao sam nesto ali nzm tacno gde, mislim da je wp central :D

Valjda, al bas je kadica, neozbiljan dizajn.. :)

Stvarno vise nisam pametan, izgled mi je bas bitan a evo sad su mi cak I skuplji Androidi ruznjikavi, a ovaj wp8 bas ima neprijatnih tripova sa aplikacijama izgleda..

Pa sta ako aplikacije zezaju? Ti hoćeš smooth, ali ne možeš sve da imaš... :D

Ja sam evo na beta MIUI-u i smooth je skroz...

Stvarno vise nisam pametan, izgled mi je bas bitan a evo sad su mi cak I skuplji Androidi ruznjikavi, a ovaj wp8 bas ima neprijatnih tripova sa aplikacijama izgleda..

Ma ustekaj jos malo kintu i uzmi Ativ S.. :) Trust me.. :) Evo i ja cu za neki dan.. 100e skuplji od 520, a mng mng mng bolji..\

@djilke

A to sto vrv ne radi video recording, ihh kome to treba, ili hmm sta bese medju bagovima tog miuu-a.. Baterija traji 2,5h.. :) vrv po neki FC.. itd.. :)

Poslednja izmena:
vidi ti ovo, od kad sam ja uzeo ativ s ljudi poceli da ga gledaju :D
kad sam ja gledao ativ s niko ga nije imao :(
a sto se tice aplikacija vrv ce biti aplikacija sve vise i vise za wp8
ko hoce da proba wp8 a da ne baci neke velike pare neka ide na 520 ipak je to 160 e (nisam odavno gledao cene) a ativ s je 240 e D:
mene samo zanima kolika ce biti cena za 925 jer je to meni trenutno najlepsi wp8 telefon posle ativ s (920 mi se ne svidja toliko ali je lepsi od vecine androida)
i nesto sam gledao da li ce stvarno samo lumia telefoni imati neke updejtove u gdr2 ? (double tap da se otkljuca, da stavi na ibraciju kad se okrene i jos neke stvari)
msm te stvari bi trebalo vecina da dobije :( msm ja zelim onaj sat i jos par stvarcica :D

Boris vs WP8, vol.11 :) :d

Ocisti malo inbox..

I covece ti moras da shvatis da si godinama na Wildfire-u koji je (kao sto rece neko ovde) bio krs i kada se pojavio. Zasto jednostavno ne probas par Android telefona do 220e a da su na JB i video bi da bi prelaskom sa divlje vatre na takav telefon prakticno presao iz Yuga u Hondu Accord :)

Ili jednostavno kupi tu N 520 jer nemas drugi WP8 telefon za 150e koliko si planirao, pa i za 200. I onda procenis da li ti odgovara ili ne za 24h i ako ne mozes da koristis taj os pravac oglasi.

Poslednja izmena:
Wildfire je nesto kao n97, najprecenjeniji a pritom najlosiji telefon u poslednji 10 godina.

@djilke

A to sto vrv ne radi video recording, ihh kome to treba, ili hmm sta bese medju bagovima tog miuu-a.. Baterija traji 2,5h.. :) vrv po neki FC.. itd.. :)

E nek si ti rekao, al lupio si pa ostao živ ;)

Izašla je nova verzija MIUI-a koji je zlo kako izgleda od animacija do funkcionalnosti. Inače zasnovana je na Stock samsungovom ROM-u, tako da nema ama baš nijedan bug + je očišćen od samsungovog smeća, a baterija izdrži 30% više + naravno zahvaljujući mojim podešavanjima kernela. Što se mene tiče ja sam završio sa ROM-ovima posle ovoga. A zanimljivo je što na MIUI-u mogu da izvučem dosta jer ima prosto savršen autostart sistem.

Don't judge book by its cover.

Inače uptime 20h, ekran 4 sata i 30 minuta. Beat it! :)

vidi ti ovo, od kad sam ja uzeo ativ s ljudi poceli da ga gledaju :D
kad sam ja gledao ativ s niko ga nije imao :(
a sto se tice aplikacija vrv ce biti aplikacija sve vise i vise za wp8
ko hoce da proba wp8 a da ne baci neke velike pare neka ide na 520 ipak je to 160 e (nisam odavno gledao cene) a ativ s je 240 e D:
mene samo zanima kolika ce biti cena za 925 jer je to meni trenutno najlepsi wp8 telefon posle ativ s (920 mi se ne svidja toliko ali je lepsi od vecine androida)
i nesto sam gledao da li ce stvarno samo lumia telefoni imati neke updejtove u gdr2 ? (double tap da se otkljuca, da stavi na ibraciju kad se okrene i jos neke stvari)
msm te stvari bi trebalo vecina da dobije :( msm ja zelim onaj sat i jos par stvarcica :D

ja ga do skoro nisam uzimao u razmatranje iz prostog razloga sto sam mislio da je plastika ona odvratna kao na S3, medjutim kako mi Neogeo kaze nije tako i kaze da je kvalitetnija i da je generalno i sam telefon lepo uklopljen i sve. A znam da mi WP kao OS odgovara jer se ne cimam da li ce mi notifikacija za whats ups tici u 19:41 ili 19:43, ako nekom stvarno trebam nek me zove.. :d :) ili sms to je makar danas dzabe.. Lumia jeste fina kupovina, ali Ativ S daleko bolje opravdava svoju cenu, msm realno 250e kosta polovan LOSE ocuvan S3 (sapun) :wc: mi se od njega.. :/ S4 je malo lepsi..

@ djilkosh

Pardoniram, nisam znao da su sad bazirani na Sam romovima, to onda menja neke stvari, ali dugo nemam S2 pa sam ispao iz price.. sorry.. A slozices se da oni pre nisu bili bas nesto.. :)

Poslednja izmena:
:D sto se tice s4 malo lepsi a kosta 600 e :D
samo ne razumem ljude zasto zele da imaju cetvorojezgarni wp8 sa full HD rezolucijom, msm HD na 4,5" je savrseno a na ativu se jedva vide pikseli :D

^^ Izvinjenje uvazeno :) da naravno, pre je bilo na CM bazi zasnovan i nije bas sve funkcionisalo, ali ovo sad je bas tip top, ja happy jer S2 ima community ogroman i onda mi telefon postaje sve drazi :)

Kako ide update za win telefone, jel OTA odnosno cekam Telenor (recimo) da se smiluje i dostavi ga, ili ima neka druga varijanta?

Nazad
Vrh Dno