Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Recimo na FB aplikaciji ti poruke i notifikacije ne stižu realtime već telefon uvek iznova radi reload stranice - a kod Androida se sve odvija u realnom vremenu, zvučna notifikacija se oglašava i kada je ekran zaključan
I nije to tako samo kod FB-a već i kod dosta drugih aplikacija na marketu

Aj nabroj kod kojih je to tako :) Za FB mi to nije bitno, ali vidim da za oficijalnu Twitter aplikaciju radi push najnormalnije, i kad je zakljucan telefon, onaj Talk.to za Gtalk takodje sljaka tako.. I daj da zaokruzimo vise pricu sa Gmailom jer stvarno svi pricaju svoju verziju :) Nesto kao do kraja jula ako napravis gmail nalog napravio si :D Jel mogu da racunam da ce push za Gmail raditi uvek? Doduse vise mi ne radi ni na Androidu nekih mesec dana..

Ma on prica za WP 7, na 8 je koliko toliko bolje reseno to.. i u nekoj temi ranije sam te ispravio da nema ogranicenje makar nekog bitnijeg kad je mtasking u pitanju... meni je bilo max popaljeno 8 ili9 app e sad ako ste vi svi toliko strucni i zauzeti i sve da vam treba vise od 9 app onda vam se stvarno izvinjavam... :p a kakve pa veze ima sto se cuje zvuk kad je zakljucan ekran nisam razumeo.. ?

Eto npr Call Recorder - moraš da ga upališ kada krene razgovor jer je multitasking ograničen - ne može da radi aktivno u pozadini
I baš zbog toga na marketu još uvek nema aplikacija kakve si navikao da gledaš na drugim platformama
Na WP 8 je potpuno isto sem što sada telefon ne gasi net dok je zaključan, pa može da završi i download koji je pokrenuo dok se na WP 7 pauzira - omogućili su, doduše, kao da aplikacije mogu da rade u pozadini ako ih develi tako napišu, ali tako je bilo i na WP 7
To što se čuje zvuk od notifikacije, je pokazatelj da ti poruke na FB dolaze realtime i da aplikacija radi u pozadini, a kod WP-a nije tako nego se radi reload stranice tj refresh aplikacije
Ne treba meni 10 aplikacija u pozadini, dovoljne su i 2-3 ali da su zaista aktivne, a ne uspavane kao što je to slučaj kod kvazi multitaskinga na WP
I ne razumem šta se odmah obrušavate na nekoga ko kritikuje WP - pa bolje da ljudi znaju kako, šta i gde nego da potrče i kupe WP telefon pa shvate da to nije za njih ;)

Poslednja izmena:
*** ala ste vi zahtevni korisnici :(.
Ne zezajte :). 90% nas ne koristi više od 2-3 apllikacije u pozadini i sada je to tako bitno da se bez toga ne može a WP8 platforma inače radi je....i.
Kod mene sve fercera besprekorno i prezadovoljan sam.

Ihh i to ti je neki telefon bez call recordera... izem ti tvoj ativ s... :p a gde ti je pozadina a ikone.. :)

Da li moze neko da mi prepiruci neku dobru aplikaciju za fb chat?

Ihh i to ti je neki telefon bez call recordera... izem ti tvoj ativ s... :p a gde ti je pozadina a ikone.. :)

Ma da
Šta će nam to, šta će nam ono - počinješ da zvučiš kao Apple fanboy :)
Inače, samo da ti kažem da lično poznajem par ljudi koji koriste Call Recorder app, a uopšte nisu napredni korisnici, već naprotiv casual koji se u tehniku vrlo slabo razumeju
BTW da je WP toliko otkrovenje, svi bi trčali da ga uzmu a ovako se na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi koji ga koriste ovde
Ne kažem da je sve u njemu loše, ima tu dosta potencijala ali jednostavano cela stvar još uvek deluje kao da je sve u nekoj Beta ili RC fazi - jer kako drugačije da se tumači da ne postoje neke najbanalnije stvari koje su i kod dumb telefona uobičajene, a glupava (i veštačka) ograničenja u softveru sprečavaju devele da napišu krštene aplikacije ;)

Poslednja izmena:
Ma da
Šta će nam to, šta će nam ono - počinješ da zvučiš kao Apple fanboy :)
Inače, samo da ti kažem da lično poznajem par ljudi koji koriste Call Recorder app, a uopšte nisu napredni korisnici, već naprotiv casual koji se u tehniku vrlo slabo razumeju
BTW da je WP toliko otkrovenje, svi bi trčali da ga uzmu a ovako se na prste jedne ruke mogu nabrojati ljudi koji ga koriste ovde
Ne kažem da je sve u njemu loše, ima tu dosta potencijala ali jednostavano cela stvar još uvek deluje kao da je sve u nekoj Beta ili RC fazi - jer kako drugačije da se tumači da ne postoje neke najbanalnije stvari koje su i kod dumb telefona uobičajene, a glupava (i veštačka) ograničenja u softveru sprečavaju devele da napišu krštene aplikacije ;)

To je bila sala upucenja njemu, jer smo se culi kad je uzeo Ativ S i znam da je bio poprilicno odusevljen.. To sto malo ljudi koristi nesto ne znaci da je to lose.. Opel VS Volvo.. :) Zar ne? :) I ne napada niko nekog ko stvarno iznese pravi problem ( a i WP ih itekako ima) vec me nervira to ponavljanje ruzan, odvratan, meni je lep pa nisam napisao da je najlepsi kad sam nekom trebao da kazem zasto da, zasto ne WP.. Npr mozda je konkretno za Borisa i bolji android, jer je covek navikao.. Nisam ja lud da govorim nekom kako je to savrsenstvo ili kako samo taj mobilni OS.. Ali da je dump OS - GLUPOST, da je RUZAN - subjektivno misljenje . . Dakle sve ostalo mogu da shvatim ali ovo ( a to se najcesce ponavljalo unazad, vidi i sam) ne mogu da svarim..

@mladenius
Tvoja iskustva su vezana za WP7 i dobrim delom si u pravu, ali takve stvari su na WP8 uglavnom rešene. Koristim osmicu već 4-5 meseci i nije mi se desila ni jedna zakasnela ili propuštena notifikacija, a ako je uopšte potrebno rekonektovanje, ono se izvršava gotovo trenutno. Koristim Viber, Skype i Gtalk klijent (Talk.To) aktivno, stvarno sve radi kako treba, na sedmici se često dešavalo da kasne notifikacije, pogotovo Viber.

Nemoj da se ljutiš ali tvojim postovima je više mesto u WP7 temi nego ovde...
WP7 i WP8 imaju samo isti izgled, bazirani su na različitom kernelu i rade na različitom hardveru

Poslednja izmena:
Multitasking na android očigledno služi za brže otvaranje imenika, barem je za 2s brže, (hvala @yooyo).;)

Ja mislim da je najteze ljudima koji su navikli na google servise da predju na WP... Android korisnici ne zavise od Microsofta, ali zato WP korisnici zavise od Google-ovih servisa. Zbog svih kampanja sta je MS radio prema Google-u, mislim da ce biti jos gore. Zamisli da ne radi lepo hangouts (koji je sada multiplatform) ili YouTube ili Gmail push? Ko ne koristi to sve, nek ide slobodno na WP i ne razmislja kako ce biti u buducnosti, ali ovi drugi nek razmisle dva puta...

Mape... Ni sam ne znam koliki je broj ljudi koji koriste Google Maps. Da ne pricam samo sta sve ima na tim mapama... Kad je jedan Apple morao da prizna poraz, kako nece i WP...

Da WP ima i neku veliku korisnicku bazu, pa da se jos i Google razmislja, ali ovako ako im dune, mogu samo jednim klikom da ugase servise, a ovi sa WP-om mogu da se ceskaju kasnije...

Toliko toga mi je vezano za Mape i Gmail, da tacno kada bi presao na WP i to se desilo, ne znam sta bih radio.

Pa jesi video kako su perverzne Nokiine mape? :) I mozes da skines celu zemlju da radi offline.. Ali bez gmail i gtalk pusha bi mi bio smor, tako da ako neko moze da baci konkretno svetlo na celu tu situaciju :)

Poslednja izmena:
Ja mislim da je najteze ljudima koji su navikli na google servise da predju na WP... Android korisnici ne zavise od Microsofta, ali zato WP korisnici zavise od Google-ovih servisa. Zbog svih kampanja sta je MS radio prema Google-u, mislim da ce biti jos gore. Zamisli da ne radi lepo hangouts (koji je sada multiplatform) ili YouTube ili Gmail push? Ko ne koristi to sve, nek ide slobodno na WP i ne razmislja kako ce biti u buducnosti, ali ovi drugi nek razmisle dva puta...

Mape... Ni sam ne znam koliki je broj ljudi koji koriste Google Maps. Da ne pricam samo sta sve ima na tim mapama... Kad je jedan Apple morao da prizna poraz, kako nece i WP...

Da WP ima i neku veliku korisnicku bazu, pa da se jos i Google razmislja, ali ovako ako im dune, mogu samo jednim klikom da ugase servise, a ovi sa WP-om mogu da se ceskaju kasnije...

Toliko toga mi je vezano za Mape i Gmail, da tacno kada bi presao na WP i to se desilo, ne znam sta bih radio.

Servisi koje si naveo itekako dobro rade i na WP8.

Pa jesi video kako su perverzne Nokiine mape? :) I mozes da skines celu zemlju da radi offline.. Ali bez gmail i gtalk pusha bi mi bio smor, tako da ako neko moze da baci konkretno svetlo na celu tu situaciju :)

Pa ako ti do sada nije bačeno konkretno svetlo na tu situaciju, onda zaista ne znam šta je.
Rekoše ti ljudi da im sve lepo radi (za sada) što ne znači da će i u buduće, pa ti sam razmisli.
Mada mislim da za tebe nije WP8 platforma jer mnogo više imaš negaativnih poena prema njoj nego pozitivnih.
Kupi lepo Nexus 4 i nauživaj se u čarima Androida.

srdačno

Pa i nije, samo eto kad bi znao da ce uvek raditi Gtalk push.. jer njega najvise koristim, ostalo skoro sve mi se dja, pogotovo cena i performanse koje idu uz nju :)

Pa i nije, samo eto kad bi znao da ce uvek raditi Gtalk push.. jer njega najvise koristim, ostalo skoro sve mi se dja, pogotovo cena i performanse koje idu uz nju :)

Pa ko garantuje da će uvek sve raditi :(
Kod ljudi je još gore. Danas te ima, a sutra, već ne...

Kako to uopste funkcionise, ne moze se zaobici nekako ako google zavrne slavinu?

Da, bas ce google microsoftu da zavrne slavinu. Ma sve se oni dogovaraju, sve je to biznis...

Slažem se sve je to biznis, ali lepo sam napisao gore. Biznis je kad se velike pare vrte i gde ima velike baze korisnika. Kod WP ih NEMA. Imaju svoju ogromnu + Apple-ovu i tako ih boli ona stvar za trećeg igrača...

Da je tako kako kažeš imali bi official YouTube app i ostale stvari od Google-a.

Kako ja sad da predjem na njihov telefon kad MS pravi antikampanje protiv Google-a, za search moraš da koristiš bing, onda nema kvalitetnih osnovnih aplikacija mislim na Google servise itd. Hteo sam da predjem kada sam video Lumiu 920, ali šta ću kada sam vezan za servise... Mogao bih i preko kockica da predjem.

Ipak jedino gde mogu da predjem je iOS, jer mogu da se oslonim da će da ima sve što i Android. Šteta stvarno.

Verujem da bi mnogo još više ljudi prešli da mogu lako da se prebace i da znaju da će moći sve da koriste, samo u drugačijem okruženju.

Prevelika je to firma da bi dozvolila tako nesto, oni se upravo i oslanjaju na prelazak Android korisnika, tako da ce podmazati verovatno kako god znaju, a i Google-u bi mislim vise skodio tako neki potez na duze staze nego koristio..

A ko da vam je problem da sa Gmaila pređete na Hotmail i sl. Ima nešto što se zove preusmeravanje pošte...

Google neće da ugasi svoje servise na WP jer oni samo žele da budu dostupni sa bilo koje platforme i bilo kog mesta.

Lično mislim da Google može da živi i bez WP-a. Opet i da budu tu, biće uz debela ograničenja koja će te terati da se vratiš odakle si i došao... Na iOS ili android.

@ djilkosh

Ali koja bi to bila, ako rade gmail i gtalk na primer, da li je bitno da li je googleova aplikacija ili ms-ova, ili 3rd party.. Za mape jeste problem, samo Nokia ima dobre koje su iste ili jako slicne googleovim.. mada ne znam, nisam nikad probao, jel moze u krajnjem slucaju da se pogledaju google mape preko web browsera?

Poslednja izmena:
A ko da vam je problem da sa Gmaila pređete na Hotmail i sl. Ima nešto što se zove preusmeravanje pošte...

Nisam lud da predjem na hotmail. Redovno imam problema sa kompanijskim office365 mailom. Uglavnom ne radi jer je Microsoft upropastio IMAP.
Ja Microsoftu ne verujem. Jednostavno nisu pouzdani i mogu u bilo kom trenutku da te zavrnu i ukinu nešto što ti treba i koristiš ili da nikada ne naprave ono što svima nedostaje iz nekih njihovih levih razloga.

Nazad
Vrh Dno