Jel to normalno ili ?
Da li na strong ili ti turbo trosi vise struje i jel velika razlika high i strong?
@Ledeni ili pitanje za nekog iskusnog. Majstori mi nisu postavili izolaciju na svaku cev posebno, vec obe cevi uvukli u jednu izolaciju i zamotali onom trakom. duzina cevi je 3m. Koliko imam gubitak u hladjenju i grejanju zbog toga ? U pitanju je Fujitsu inverter.
Unapred hvala.
Naravoucenije nema razlike izmedju HIGH i STRONG (turbo), tj i ako ima to je neprimetno ? Interesuje me da li postoji razlika u hladjenju (zanemarimo sada struju). Kada klima radi na high i strong (turbo) uocavam neprimetnu razliku, na mojoj - vox klimi, pa se pitam da li je to normalno ili nije.Ne mogu ti reci za Vox konkretno ali sam primetio na tri razlicite novije klime (razliciti proizvodjaci) da jacina ventilatora NIJE fixirana, tj. da mogu da stavim Max./Turbo ali on nece raditi 24/7 vec maltene po potrebi (iako vise nego na "Auto"). Sto nema nekog preteranog smisla po meni, ja navikao da Fujistu mogu da odvrtim na max. i da koristim kao ventilator za ciscenje vazduha(kad ne hladi/greje)
Turbo trosi vise struje za sam ventilator, ali s' obzirom na velicinu istog to je malena razlika.
Medjutim ako treba da hladi, pa radi brze hladjenje (turbo) naspram prosecnog (recimo Medium), onda prilicno vise trosi naravno.
E, da... ovo sam primetio na klimama koje NEMAJU Vent/Fan opciju! (opcija gde samo duva, bez da hladi/greje/odvlazuje imalo)
Ovo za ciscenje se slazem.
A kako si generalno zadovoljan tom svojom VOX klimom?
Trenutno je na akciji VOX VSA3-12BE za 26.000 sa ugradnjom. Što mi deluje sasvim OK. Trebalo bi da je A energetski razred. Jedino što me koči je što i ne nalazim baš puno komentara za VOX klime po netu.
ja koliko sam nalazio ona koristi R407 gas? on je visekomponentni i ceo se ispusta pa puni, a R410 i R22 mogu da se pune?
e sad se lomim za klime sa R22 gasom i D klasom i klime sa ovim novim i R407/R410 gasom, ne znam koliko je punjenje za njih, neko mi u proslom postu rece da je razlika izmedju klase A i C oko 1000-1500 din za sezonu u struji, sad zavisi od koriscenja
Generalno sam zadovoljan, pre 2 dana je kupljena.To za 26000 je bez ugradnje svuda gde sam ja video (a da nije na oglasima)A kako si generalno zadovoljan tom svojom VOX klimom?
Trenutno je na akciji VOX VSA3-12BE za 26.000 sa ugradnjom. Što mi deluje sasvim OK. Trebalo bi da je A energetski razred. Jedino što me koči je što i ne nalazim baš puno komentara za VOX klime po netu.
Ljudi, što se tiče razlike u hlađenju, te jeftine klime (one koje nisu inverter) ne mogu da podešavaju intenzitet hlađenja. Znači ili hlade, ili ne hlade. Jedino se razlikuje brzina ventilatora, odnosno vazduha koji izlazi iz klime. Što je ta brzina veća brže vam oduzima toplotnu energiju pa vam je hladnije kada stojite pred klimom. Ali vreme za koje ohladi sobu je (skoro) potpuno isto. Sve ostalo je subjektivni osećaj.
Ako je inverter možda hladi intenzivnije pri turbo modu nego pri nekom standardnom, ali to je druga priča.
Probaj da ohladis na 15 ili 20*C, sta god ti je najniza moguca temperatura, stavi na High, pa stavi na Turbo - vidi da li ima razlike. Ako si stavio ovih dana da "hladi" na 25*C recimo, verovatno zbog toga nisi video razliku (kao sto pomenuh gore, to Turbo ne znaci da ce stalno duvati nego da moze jace da duva izgleda - ako ne treba da hladi puno, nece duvati Turbo nego manje)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari