Imam problem sa par dana starom MSI 7790 OC
Pa bih zamolio one koji vec poseduju ovu karticu da mi pojasne par stvari.
Naravno i komentari upucenih su dobrodosli.
Zapazeno je da je u 2D modu core clock nestabilan, skace od 300 na 336, 423, pa sve do hiljadu.
Sve to na par trenutaka, ali je prosek core clocka dugorocno oko 460.
Imam i 7770 i ona je uvek zakucana u 2D na 300, ne mrda.
Memorija zna tu i tamo da poskoci, ali redje sa 150 na 1500 u 2D modu.
Ali i ovo samo na 7790, 7770 je stabilan na svojih 150.
Da li je ovo skokovito ponasanje normalno, ima li jos neko ovakvih iskustva sa 7790?
E sad problem:
Problem se manifetuje na sledeci nacin, kad je pokrenuta neka igra, a ako je ostao upaljen chrome, firefox (youtube recimo pravi problem gotovo uvek), driver ce maltene uvek puci (ja pretpostavljam da je driver jer svaki 3-4 put uhvatim poruku o prestanku rada drivera).
Oporavice se relativno brzo (nekad se i ne oporavi, mora reset racunara) ali ce klok VGA memorije ostati zakucan na 150 i nista nece pomoci da VGA memorija ode u 3D mod (1500 MHz) sve do reseta racunara.
Ako se odmah po boot-u windowsa pokrene igra i samo igra mozete se igrati do besvesti (AION, WOT).
Promenjeni su svi dostupni driveri za 7790 ukljucujuci onaj na disku, menjani Windows-i, trenutno je originalni Win7 Proffesional SP1 na masini.
Sta raditi, jel ovo za garanciju ili ima pomoci?
Mozda ce ovo driver da sredi, vremenom, ali nemam taj luksuz da mogu da cekam ovo (da ne objasnjavam zasto).
Da li ima ovakvih buba i sa MSI 650Ti koja je tu negde po ceni i performansama?
Hvala!
PS.
Procesor AMD 8320
Ploca MSI 970 G43
Memorija Patriot 2x4GB DDR3 1600
Napajanje LC 650W GP3 80% sa podrskom za novi Intel Haswell (0,5 nesto)
Pa bih zamolio one koji vec poseduju ovu karticu da mi pojasne par stvari.
Naravno i komentari upucenih su dobrodosli.
Zapazeno je da je u 2D modu core clock nestabilan, skace od 300 na 336, 423, pa sve do hiljadu.
Sve to na par trenutaka, ali je prosek core clocka dugorocno oko 460.
Imam i 7770 i ona je uvek zakucana u 2D na 300, ne mrda.
Memorija zna tu i tamo da poskoci, ali redje sa 150 na 1500 u 2D modu.
Ali i ovo samo na 7790, 7770 je stabilan na svojih 150.
Da li je ovo skokovito ponasanje normalno, ima li jos neko ovakvih iskustva sa 7790?
E sad problem:
Problem se manifetuje na sledeci nacin, kad je pokrenuta neka igra, a ako je ostao upaljen chrome, firefox (youtube recimo pravi problem gotovo uvek), driver ce maltene uvek puci (ja pretpostavljam da je driver jer svaki 3-4 put uhvatim poruku o prestanku rada drivera).
Oporavice se relativno brzo (nekad se i ne oporavi, mora reset racunara) ali ce klok VGA memorije ostati zakucan na 150 i nista nece pomoci da VGA memorija ode u 3D mod (1500 MHz) sve do reseta racunara.
Ako se odmah po boot-u windowsa pokrene igra i samo igra mozete se igrati do besvesti (AION, WOT).
Promenjeni su svi dostupni driveri za 7790 ukljucujuci onaj na disku, menjani Windows-i, trenutno je originalni Win7 Proffesional SP1 na masini.
Sta raditi, jel ovo za garanciju ili ima pomoci?
Mozda ce ovo driver da sredi, vremenom, ali nemam taj luksuz da mogu da cekam ovo (da ne objasnjavam zasto).
Da li ima ovakvih buba i sa MSI 650Ti koja je tu negde po ceni i performansama?
Hvala!
PS.
Procesor AMD 8320
Ploca MSI 970 G43
Memorija Patriot 2x4GB DDR3 1600
Napajanje LC 650W GP3 80% sa podrskom za novi Intel Haswell (0,5 nesto)
Poslednja izmena: