Dejane, jedini u pravu je @kutija
Ali, prvo pitanje je da li si uopste nekada imao prilike da se sretnes sa nekom vrstom programiranja, ako nisi, misilim da je 3 meseca neki minimum da se upoznas sa konceptom programiranja (JS i PHP). Moje misljenje je da ce tebi potrebno bar 6 meseci intenzivnog rada da bi dosao u poziciju da imas dovoljno znanja da te neko zaposli kao juniora. Kada te neko bude angazovao kao juniora, onda stvari postaju malo lakse za tebe. U kom smislu lakse, pa ljudi sa kojima ces raditi (neretko seniori) ce ti u pocetku pomagati, govorice ti kako da najlakse dodjes do resenja (gde da potrazis odgovore).
Ove tvrdnje baziram na cinjenici da na fakultetu sve programerske predmete koje sam slusao/polozio (JAVA, S#, C, C++ ....), slusao sam ceo semestar (3.5 meseca), i mogu ti reci da jako mali broj studenata posle faksa moze da krene sa pozicije koja nije juniorska. Ja bas spremam poslednji ispit na faksu, WEB programiranje (HTML, CSS, JS, PHP, AJAX), i pored toga zto sam plozio sve gore navedene ispite, treba mi jedno dve nedelje da savladam WEB prog. kako bih polozio ispit sa ocenom vecom od 7.
Ja sam msiljenja da ne mozes mnogo da pogresis sa izborom, a kao pocetniku ti savetujem da krenes bas WEB development, iz razloga sto je najjednostavniji za razumevanje, a cini mi se da je najlakse da se nadje posao kao WEB developer. Mada, danas zaista ima posla za sve tipove programera.
Izvinjavam se na konfuznim i dugim recenicama, ali "multitaskujem". 🙂