Šta je novo?

Najlepse kuciste

ako hoces naj naj onda uzmi murdermod

pojma nemas sta pricas sine Brutuse...Ti ako hoces da bude naj naj, kupi Silverstone TJ11. Ili xigmatek elysium.

Tom istom logikom - ti nemas pojma sta pricas.

Ako su tebi TJ11 ili pak taj Xigmatek "naj, naj", ne znaci da su svakome. Meni prvom nisu.

top12_1.jpg

Na mene FD i dalje ostavlja najbolji utisak, šta ću, volim minimalizam, tako da moj glas ide za Arc Mini R2 (može i Midi, a može i novi Arc XL) :)

Mnogi ce pomisliti da sam lud ali ovo je najlepse po meni,jeste da je kvalitet 0 ali izgled cista 10:
Blueberry bc-g52
image4d81e8ba2512f.jpg

Tom istom logikom - ti nemas pojma sta pricas.

Ako su tebi TJ11 ili pak taj Xigmatek "naj, naj", ne znaci da su svakome. Meni prvom nisu.

Tom istom logikom - ti nemas pojma. Dok TJ11 je dostupan skoro svugde murdermod nije. I da jos dodam, sto se tice serisje proizvodnje, najveca je Tj11, najskuplja je takodje...ako pricamo o destop pc...

Poslednja izmena:
Najbolje na trzistu necu da se hvalim ;) ali nema mu ravne http://www.pcgameshardware.de/screenshots/811x455/2011/09/Specials_.jpg imam belo osmisljno kuciste najdrazi deo mog ps-a.Ima prednost sto je veliko mozes da ubacis jedno manje unutra,temepratura idealna sa njegovim osnovnim (ako mu ubacis jos neki ko da imas frizider) Tako da preporuka od mene za ovo!!!

Tom istom logikom - ti nemas pojma.
Da te pitam... a koja je to logika, zivota ti? Jel' bi mogao malo da mi argumentujes tu "logiku", stvarno bih voleo da je cujem?

Jer ovako kako mi se cini, deluje mi kao da je samo tek da se kaze nesto i da tvoja bude zadnja.
Dok TJ11 je dostupan skoro svugde murdermod nije. I da jos dodam, sto se tice serisje proizvodnje, najveca je Tj11, najskuplja je takodje...ako pricamo o destop pc...
A ko prica o murdermodu-u? Ko prica o ceni istog, dostupnosti... ma, jesam li ja spomenuo negde murdermod?
Citaj malo, vidi ko sta pise i na sta se odnosi neki post, ne odgovaraj samo genericki.

Ja, kao prvo i osnovno, nigde nisam spominjao murdermod. Mislim na neko sasvim drugo kuciste kada sam spominjao ono poredjenje sa TJ11 i Elysium. I to je, za tvoju informaciju, upravo pominjani Cosmos II, sa kojim je i zapocela ova polemika.
Sto se izgleda, tj. dizajna tice, to jeste subjektivna kategorija (mada moze da bude koliko-toliko objektivna), i tu je Cosmos II miljama ispred ovog pomenutog dvojca. Ali dobro, ajd' da kazemo ono "po meni".
Potom imas one krajne objektivne kategorije koje su uvek validne za pravo poredjenje: provetrenost, tj. temperatura komponenata unutra, buka ventilatora, cable management, velicina samog kucista i celokupan unutrasnji prostor (izgled i osmisljenost istog)... tu vec mogu da se u'vate u komparaciju sva tri kucista, pa stavku po stavku - kom opanci, kom obojci.

A da tek tako prihvatimo da je TJ11 "naj, naj", bez ikakvih argumenata, vec cisto zbog toga sto je tamo neki schnappy rekao tako... i to u odgovoru tamo nekom jezd0, kome je pritom krajnje drsko rekao "nemas pojma sta pricas"... aha, hoce to.

P.S. Ako si ti uzdas cisto u to koliko neko kuciste *kosta* da bi ga proglasio za najbolje... a izgleda mi da to je to osnovno merilo... e, onda tek nemamo o cemu da pricamo.
Uzivaj u svom "naj, naj" Temjinu TJ11. Najskuplje je, znaci mora da je najbolje.

:D:D:D

QQ, grickam kokice i čitam ovu raspravu oko cene, pa tek sad videh da je ovaj TJ11 65% skuplji od Obsidiana 900D... :d :d :d šta su doručkovali ovi iz SilverStona kad su formirali cenu? 580$ prema 350$... no comment

Uh, kako samo tog Obsidian-a da zaboravim... jezivo kuciste, i njega bih stavio ispred TJ11 - a ovde ni pomenut nije bio.

Nego, sad bas gledam enterijer TJ11-ice na SS-ovom sajtu, i tuga me hvata pri samom pogledu na isti...

Nah, ne dopada mi se... izgleda bre k'o neki astal :D

Malo salu na stranu xD,nego ja sam se zmenjao kucista ihahaj promenio sam 2-3 antec-a,2-3 thermaltake-a i 2 coolermastera. poslednje pre nego sto sam uzeo FT02 je bilo cosmos s. Nemam nameru da u skorijoj buducnosti pomislim da promenim fotress jer je vazdusno hladjenje vrhunsko.

Da te pitam... a koja je to logika, zivota ti? Jel' bi mogao malo da mi argumentujes tu "logiku", stvarno bih voleo da je cujem?

Procitaj neki review, ne treba nikakva logika, uostalom, posto ti znas sve,zasto ja moram tebi en bilo sta potvrditi argumentima?

Jer ovako kako mi se cini, deluje mi kao da je samo tek da se kaze nesto i da tvoja bude zadnja.
Tek da se kaze nesto? Da moja bude zadnja? Pa znas, nismo svi isti...

A ko prica o murdermodu-u? Ko prica o ceni istog, dostupnosti... ma, jesam li ja spomenuo negde murdermod?
Citaj malo, vidi ko sta pise i na sta se odnosi neki post, ne odgovaraj samo genericki.

Ja, kao prvo i osnovno, nigde nisam spominjao murdermod. Mislim na neko sasvim drugo kuciste kada sam spominjao ono poredjenje sa TJ11 i Elysium. I to je, za tvoju informaciju, upravo pominjani Cosmos II, sa kojim je i zapocela ova polemika.

Kao prvo, taj ko je spomenu da je cosmos najlepse,najkvalitetnije,najhladnije,najbolje i najskuplje na njega je bio odgovor moj post, jer da je vidio cosmos II uzivo nebi to rekao.
Ja sam imao priliku da vidim i cosmos II i TJ11, i mogu potvrditi da cosmos II je daleko od naj naj naj. Obicna plastika. Onda sam ja rekao da pojam nema sta prica, sto je potvrdio moju sumnju da nije video uzivo cosmo II. Onda si ti ulazio u pricu da ja nemam pojma sta pricam...jer sam rekao da ako hoce najvecu, naskuplju, najkvaliteniju, najhladniju onda treba da uzmi TJ11.
Niko nije rekao da si ti igde spomenuo murdermod, ulazio si bezveze u pricu i zapoceo si debeli of...

A da tek tako prihvatimo da je TJ11 "naj, naj", bez ikakvih argumenata, vec cisto zbog toga sto je tamo neki schnappy rekao tako... i to u odgovoru tamo nekom jezd0, kome je pritom krajnje drsko rekao "nemas pojma sta pricas"... aha, hoce to.

Sta kranje drsko? Valjda nije devojcica iz zabaviste da zbog toga place ili bilo sta - nemas pojma, sta je ovde drsko? Objasni mi?
Drsko je "tamo neki schnappy"...ja nisam neki, niti smo kolege tako d anemas pravo da me nazoves tamo neki-m.

P.S. Ako si ti uzdas cisto u to koliko neko kuciste *kosta* da bi ga proglasio za najbolje... a izgleda mi da to je to osnovno merilo... e, onda tek nemamo o cemu da pricamo.
Uzivaj u svom "naj, naj" Temjinu TJ11. Najskuplje je, znaci mora da je najbolje.

On je rekao najkvalitetnije, sto cosmos II nikako nije. On je rekao najhladnije sto cosmos II nikako nije. Najskuplje, o tome i d ane pricam...verovatno sto je rako naj naj naj mislio je da onda moze da doda titulu najbolje, sto takodje nije tacno, zbog one stvari koje malopre sam napisao.
Cosmos II ne moze da se uporedi sa TJ11. Ja sam iznosio svoje misljenje, a to i dalje stoji d aon nema pojma sta prica ako misli da je cosmos II naj naj, sto nije nikakv problem, niti je bio dok ti nisi poceo da naduvas ovo...

btw: ako smo vec tu, myrdermod nece kupiti ni sejk ni bill gates, mozda murderboxa, ali murdermoda nikako...da ne mesamo mod i kuciste. Samo ti stavljaj sve ispred TJ11..ali pogledaj situaciju:

kada ss izbacio tj07, svi su probali napraviti neku kopiju...prvo 800D, samo sto u donji deo kucista vazduh ne ide preko kucista sa leve/desne strane. E onda dosao Cosmos II, gde vec u donji deo vazduh ide preko kucista sa leve/desne strane ali ima samo dva ventilatora...Onda dosao 900D, e ovo vec skoro po sitoj logici kao TJ07, na stranicu kucista izbusene rupice da se uvlaci vazduh, samo je steta sto je druga strana zatvorena...
edit: e sad gledam da je moguce? onda je stvarno kopija...

mickeyrs

Kada su u SS formirali cenu, verovatno su imali dobrog razloga a cena je sasvim opravdana...
900D je jeftina kopija onih phobya kucista na caseking/aquatuning sajtu...A malo mi je cudno, otkad je napravljeno TJ07., nekako svaki proizvodjac stavlja fokus na donji deo kucista, da se tamo uvlaci vazduh/tamo se montira radijator...

Poslednja izmena:
Ono jes, 900d je po meni ocaj zivi, obicna kutija za puno radijatora kao i Phobya big edition, SS su dobra kucista ali cena im je previsoka bez obzira na ono sto nude, u svakom slucaju ovde se prica o lepoti a ne o kvalitetu izrade, hladjenju itd ...

U ovoj temi govorimo iskljucivo o dizajnu i primeni dizajna na kompjuterska kucista ako se ne varam?

A iskren da budem za sve ove godine nisam naisao na kuciste u koje bi jednostavno i samo spakovao komponente i rekao "TO JE TO" nego uvek ima nesto da se secne i promeni, da ne kazem unapredi, pa i kod tj11 iz koga je i proizisao MurderMod. Tako da u principu ne postoji "najlepse" ili "najsavrsenije" vec samo nesto blizu toga a ostalo je na samoj licnosti koja ga poseduje i dotera prema svojim zeljama:)

Ono jes, 900d je po meni ocaj zivi, obicna kutija za puno radijatora kao i Phobya big edition, SS su dobra kucista ali cena im je previsoka bez obzira na ono sto nude, u svakom slucaju ovde se prica o lepoti a ne o kvalitetu izrade, hladjenju itd ...

U ovoj temi govorimo iskljucivo o dizajnu i primeni dizajna na kompjuterska kucista ako se ne varam?

A iskren da budem za sve ove godine nisam naisao na kuciste u koje bi jednostavno i samo spakovao komponente i rekao "TO JE TO" nego uvek ima nesto da se secne i promeni, da ne kazem unapredi, pa i kod tj11 iz koga je i proizisao MurderMod. Tako da u principu ne postoji "najlepse" ili "najsavrsenije" vec samo nesto blizu toga a ostalo je na samoj licnosti koja ga poseduje i dotera prema svojim zeljama:)

Da, nazalost SS ima jake cene, ali veruj mi to je samo za nas dzep puno...a i za svakoga ko nece dati vise od 50eur za kuciste...mislim, za 600eur moze skupiti super masinu...van svake pameti trositi na takav kuciste ako nisi burzuj...
Meni od T107 i Lian Li V2000 do danas niko nista nije proizvodio da bi mogao da kazem "TO JE TO"...

Da, nazalost SS ima jake cene, ali veruj mi to je samo za nas dzep puno...a i za svakoga ko nece dati vise od 50eur za kuciste...mislim, za 600eur moze skupiti super masinu...van svake pameti trositi na takav kuciste ako nisi burzuj...
Meni od T107 i Lian Li V2000 do danas niko nista nije proizvodio da bi mogao da kazem "TO JE TO"...

Sve zavisi sta ocekujes od kucista (ponavljam se :) ) Da ovog ima kod nas sigurno bi se cenom pre opredelio za njih nego za bilo koji SS ili LL

http://caselabs-store.com/

http://www.mountainmods.com/computer-cases-c-21.html?osCsid=pqoltemeum8kr927b734cjlmn3

Ali cena i dizajn su zaista porazavajuci ;)

Kao prvo i osnovno - pohvalno je sto si se ovoliko raspisao i raspricao, zaista... mnogo bolje tako, argumentima pricati nego samo odvaliti "ma nemas ti pojma" i gotova prica.
Imas plus od mene.

Sad da ti odgovorim, i pokusacu da to uradim sto sazetije, da ga ne bi razvlacili ovde nadugacko i nasiroko.

Procitaj neki review, ne treba nikakva logika, uostalom, posto ti znas sve,zasto ja moram tebi en bilo sta potvrditi argumentima?
Procitao sam ih dosta... i logika je uvek potrebna.

A posto ja, jel'te, znam sve - upravo me *argumentima* trebas uveriti u suprotno.
Sto mene, sto sve ostale.

Tek da se kaze nesto? Da moja bude zadnja? Pa znas, nismo svi isti...
Ajd' dobro...

Onda argumenti, a ne "nemas pojma". A bez ikakvih *argumenata* za takvu izjavu.

Kao prvo, taj ko je spomenu da je cosmos najlepse,najkvalitetnije,najhladnije,najbolje i najskuplje na njega je bio odgovor moj post, jer da je vidio cosmos II uzivo nebi to rekao.
Ja sam imao priliku da vidim i cosmos II i TJ11, i mogu potvrditi da cosmos II je daleko od naj naj naj. Obicna plastika. Onda sam ja rekao da pojam nema sta prica, sto je potvrdio moju sumnju da nije video uzivo cosmo II. Onda si ti ulazio u pricu da ja nemam pojma sta pricam...jer sam rekao da ako hoce najvecu, naskuplju, najkvaliteniju, najhladniju onda treba da uzmi TJ11.
Niko nije rekao da si ti igde spomenuo murdermod, ulazio si bezveze u pricu i zapoceo si debeli of...
Murder si ti spomenuo u odgovoru meni. Ne znam zasto, te sam se osvrnuo na to i rekao da ga ja nisam ni uvodio u pricu.

A sto se tice onoga prvog - tako je, jezd0 je poceo sa tim hvalospevima na racun Cosmos-a II, na sta sam se ja prvi - iako favorizujem doticno kuciste, kao sto vec rekoh ranije - osvrnuo sa opaskom da i nije bas tako. Te da sasvim sigurno nije "naj, naj" u svim kategorijama. Ili u mnogim od njih, ako ti vise odgovara da tako procitas.

BTW, ja sam video uzivo Cosmos-a II... i ne slazem se ni najmanje sa tvojom tvrdnjom da je "obicna plastika". To je nonsens, tezak.
I sta cemo sad?

Sta kranje drsko? Valjda nije devojcica iz zabaviste da zbog toga place ili bilo sta - nemas pojma, sta je ovde drsko? Objasni mi?
Drsko je "tamo neki schnappy"...ja nisam neki, niti smo kolege tako d anemas pravo da me nazoves tamo neki-m.
Pa upravo to "nemas pojma sta pricas"... upravo je to drsko. Meni bar jeste.
I podvlacim, to si izrekao bez ijednog jedinog argumenta kojom bi koliko-toliko opravdao takvu izjavu. Nego je prosto zazvucalo kao "nemas pojma sta pricas... jer ja tako kazem". Procitaj jos jednom, mozda uvidis isto to.

BTW, znao sam da ces da se uhvatis za to "tamo neki schnappy", tacno sam znao.
Ipak, nazvao sam tako i njega, nazvao bih i ko zna kojeg treceg, nebitno... jer se ne poznajemo licno, tako da ne znam ja da li si ti, on ili pak taj neki treci vanserijski expert za kucista ili mozda pak ne. Zato to "tamo neki", ne da bih te vredjao ili sta vec.

On je rekao najkvalitetnije, sto cosmos II nikako nije. On je rekao najhladnije sto cosmos II nikako nije. Najskuplje, o tome i d ane pricam...verovatno sto je rako naj naj naj mislio je da onda moze da doda titulu najbolje, sto takodje nije tacno, zbog one stvari koje malopre sam napisao.
To sam sve ja pokrio, od reci do reci, postom odmah nakon njegovog. Stavku po stavku. To verovatno nisi ni video.
Cosmos II ne moze da se uporedi sa TJ11. Ja sam iznosio svoje misljenje, a to i dalje stoji d aon nema pojma sta prica ako misli da je cosmos II naj naj, sto nije nikakv problem, niti je bio dok ti nisi poceo da naduvas ovo...
Evo, ja cu da kazem da moze da se poredi. I pitam opet - sta sad?

I sto ne bi moglo, zivota ti... kucista k'o kucista. Maltene svako moze da se poredi, a ne li ce ova iz visoke klase. Ne mislim da je Cosmos II "naj, naj", ali da moze da stane na crtu tom Temjinu - naravno da moze.
Ove krajnje objektivne kategorije (provetrenost, tj. temperature komponenata, cable management, kvalitet izrade) se lepo uporede... ove "subjektivne" (dizajn, tj. lepota) mogu i da se izostave... i to je to, job done, gotova komparacija.
A po tvojoj prici, TJ11 je cudo od kucista, nesto neverovatno i maltene kosmicko - cak nije sa ovoga sveta, vec ga je verovatno Supermen poneo sa sobom kada je vatao bezaniju sa Kriptona. A Cosmos II, on the other hand, najobicniji plastikanac.

rv04-34-1.jpg
rv04-front-1.jpg

SilverStone Raven RV04

E sa ovim tesko sta da se poredi Woodenpccasefromhell1.jpg
Zipa materijal ne ta kineska plasika,suva hrastovina ima 50kg.
I ovde izraz "upalio sam komp" dobija pravi smisao.:d

Poslednja izmena:
Ajde ne, zamisli da svako treba da objasnjava zasto mu se nesto svidelo?!

Nazad
Vrh Dno