Šta je novo?

HTC One

480-500e za ovaj telefon sa oglasa, 2 god. garancije, naravno nov. 50% popusta na neki mix net paket u mts ili 50% u Telenoru, ako si vec korisnik i zapretis da odes.
Ne postoji bolja ponuda.

Godinu dana garancije, sta ce ti više? Jesi ti ozbiljan?

Kad neko izdvoji toliko para na neku stvarčicu čini mi se da želi barem da bude 2 godine spokojan, a posle toga koliko odsluži telefon.

jako malo ljudi na ovom forumu fura telefon duže od godine (pogledaj koliko bivših vlasnika s3 sad fura s4 ili vlasnika ip4s sad fura ip5 htc one x sad htc one isl... Za godinu dana će i S4 i HTC one i sve ovi što izlaze sada biti prevaziđeni modeli. Daj bože da izdrže i godinu dana da budu aktuelni jer ide i novi nexus i motorola x i sony sprema još neke. I ša se onda dešva skupljaju se pare i prodaje se telefon. Dakle to je pretpostavka. U slučaju da si stvarno planirao da ga furaš 2 godine onda traži tamo gde će ti dati toliku garanciju.

@vkokan
Najbolja punuda. Ako nema mrtvih pixela ;.)) bolje se sad nemože naći

Poslednja izmena:
Vecina :) ali postoji i manjina evo tu spadam i ja, jer na svake dve godine uzimam top model za 400e, skupljam dve godine po malo, produzim ugovor i uzmem flagship.

Proslo 2god.. Koji sada uzimas ? Iphone 5 ? Da sam na tvom mestu sacekao bi n5 :)

Nije jos, imam do jeseni vremena :)

Nema sanse da uzmem kod operatera. To mi je nekako najskuplje. Nema nikog ko produzava ugovor niti slicno :S Jer sam ja skoro uzeo box paket..

Tako da cu da uzmem ovo sa 1god garancije, ne treba mi vise. Znaci Telekoplus je pouzdan?

Što ne kupiš preko oglasa na mobilnom svetu? Jeftinije nego da uzimaš u radnji a imaš potpuno nove sa dvogodišnjom garancijom operatera?
Ja tako kupujem sve svoje telefone, mada to i nije tako često. :)
Takođe merkam One, još malo da padne cena mnogo mi je ovo sada.

S-OFF i SuperCID nemaju baš nikakve veze sa Simlock-om.

Što ne kupiš preko oglasa na mobilnom svetu? Jeftinije nego da uzimaš u radnji a imaš potpuno nove sa dvogodišnjom garancijom operatera?
Ja tako kupujem sve svoje telefone, mada to i nije tako često. :)
Takođe merkam One, još malo da padne cena mnogo mi je ovo sada.

Tamo je bas, bas mnogo skup.

Da pitao sam za sim lock otkljucavanje ne za bootloader i fleshivanje, znam da je telenorov model zakljucan a vipov?

S-OFF i SuperCID nemaju baš nikakve veze sa Simlock-om.

Kako nemaju?
Znam dok sam imao one x da je bilo potrebno uraditi s-off i super cid da bi otkljucao telefon za sve mreze.
Jedino sto jos uvek nema s-off za one x:)

A onaj "x" ne vidiš što je napisao :)

Kako nemaju?
Znam dok sam imao one x da je bilo potrebno uraditi s-off i super cid da bi otkljucao telefon za sve mreze.
Jedino sto jos uvek nema s-off za one x:)

Pa lepo, nemaju baš nikakve veze. S-OFF ti je otključavanje bootloadera. A SuperCID ti je "brojka" koja ti omogućava da instaliraš bilo koji HTC RUU za tvoj telefon (kao product code), pa ga tako debrendiras, na primer.

Obe navedene stavke nemaju veze sa Simlock-om, osim što se koriste u postupku otključavanja. A to nije moguće besplatno uraditi za većinu HTC telefona.

Poslednja izmena:
Otkljucavanje bootloader je moguce i bez s-off,primer za to je one x.
Koliko sam skontao s-off je otkljucavanje nekog dela sistemske particije kako bi mogao upisivati drugi radio,kernel i jos svasta nesto.

To i jeste otključavanje bootloader-a. Da možeš instalirati custom kernel ili custom ROM koji nije zasnovan na fabričkom, npr Cyanogen, AOKP, Paranoid, itd.

Pa da,ali one x nema s-off a ima otkljucan bootloader,sto znaci da jedno s drugim nema veze.

Nema veze? Ajd ovako da pojasnim. S-On je flag u memoriji koji diktira uređaju da mora obaviti sigurosnu proveru da li su svi delovi softvera fabrički i nisu menjani. To kod drugih telefona radi bootloader, dok kod HTC-a deo bootloadera radi S-ON. Ako taj "flag" kaže bootloaderu da neki deo sistema nije fabrički (uglavnom recovery ili kernel), onda sam telefon neće bootovati i biće soft-brickovan. Kod novijih HTC telefona se mogu menjati delovi ROM-a (ali blago) koji prolaze sigurosnu proveru. Ali sam S-On diktira da se ne sme mountovati sistemska particija i još mnogo toga. Zbog svega navedenog S-off se naziva otključavanjem bootloadera. I ne, ja ne pričam samo za One ili One X, već ovo važi za sve HTC telefone.

Poslednja izmena:
To sam i rekao 2 posta iznad,samo onako "narodski" a ti si malo profesionalnije objasnio:)
Uglavnom smo se razumeli:)

4 takva oglasa sam našao na mobilnom svetu....

Posto cu pare imati za 20ak dana, tad cu i da pogledam oglase. Inace Hvala na odgovorima.

I ja ne dobix odgovor na pitanje,dal htc one sa vipa je zakljucan ili otkljucan

[YOUTUBE]54INmWaPI4Q[/YOUTUBE]
:d

Odgovorio bih ti rado ako me neko obrazuje. Moram li da ubacujem drugu karticu ili može da se proveri nekako? Cela porodica na Vipu pa nemam drugu karticu. Pitanje za Dandyja ili ako neko zna. Hoce li uskoro u blinkfeed ubaciti neke lokalne portale, novine, stagod? Ova belosvetska opcija verovali ili ne gora od naših tracerskih novina.

Vrh Dno